Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 100-тнa тема

• 198 685
  • 750
  •   1
Отговори
# 690
Момичета, помогнете . Дъщеря ми е яла в ресторант на хотел за десерт нещо като сиропирана бутерка, но не съм убедена че е точно бутерка. Моля помогнете, защото всеки ден ми повтаря,че иска да и направя, а не знам за какво става въпрос.  Ще ви бъда благодарна, а вие сте    вълшебници  bouquet  bouquet  bouquet

# 691
  • София
Момичета, помогнете . Дъщеря ми е яла в ресторант на хотел за десерт нещо като сиропирана бутерка, но не съм убедена че е точно бутерка. Моля помогнете, защото всеки ден ми повтаря,че иска да и направя, а не знам за какво става въпрос.  Ще ви бъда благодарна, а вие сте    вълшебници  bouquet  bouquet  bouquet
Да не е това?Бутерките на Лабрекс "Да си глътнеш езика"? Четвъртата рецепта.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.210

# 692
Тайна, голяма радост в къщи допринесе. Специални поздрави от дъщеря ми, а аз още сутринта ще и направя. Бъди жива и здрава  bouquet  bouquet  bouquet

# 693
  • София
Тайна, голяма радост в къщи допринесе. Специални поздрави от дъщеря ми, а аз още сутринта ще и направя. Бъди жива и здрава  bouquet  bouquet  bouquet
   Радвам се,че съм улучила рецептата,просто като прочетох описанието, веднага за това се сетих.

# 694
Тайна, голяма радост в къщи допринесе. Специални поздрави от дъщеря ми, а аз още сутринта ще и направя. Бъди жива и здрава  bouquet  bouquet  bouquet
  Радвам се,че съм улучила рецептата,просто като прочетох описанието, веднага за това се сетих.

Аз се съмнявам да ги правят по ресторанти тези бутерки, но пък са вкусни, така че може и да харесат на момичето. Peace

Меичка, неустоимо вкусна изглежда тортичката! Heart Eyes  bouquet Че и си я представих в комплекС със семифредото на лулу! Heart Eyes   bouquet Очи пълни, уста празна! Sad

# 695
  • София
  Лабрекс, защо да не ги правят?Тук ресторантите имат такъв богат избор за съставяне на меню.

# 696
 Лабрекс, защо да не ги правят?Тук ресторантите имат такъв богат избор за съставяне на меню.

Тайна, знам ли, всичко е възможно, пък и те се правят толкова лесно и бързо. Дали пък в менюто им пише, че рецептата е от бг.мама? Grinning

Солени кексчета

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 19:51 от labrex

# 697
Nevinn, благодаря за рецептата. Може ли да напишеш количеството брашно и какво е брашното : бяло пшеничено или царевично, което се използва при месенето.

РЕЦЕПТАТА ЗА БАКЛАВА

Рецептата: 0,5л.пр. мляко,3 яйца,3щ.сол,1к.ч. олио-това е едната рецепта. Другата е: 300мл.пр. мляко,1 к.лъж.сода, 2с.лъж. олио и по желание 1с.лъж сметана.Омесва се тесто, което се точи, като всяка кора се разстила,  за да изсъхне малко, после всяка се намазва с олио или масло, разполовява се по средата и всяка половина се навива около точилката/ дългите и широки около 3 см./и с двете ръце се набира към средата на точилката. Леко се изваждат и се режат.  Подреждат се в намазнената тава, както искате. Пече се в слаба фурна, около час. След това може да издържи и месец без да се сиропира. Сиропира се със сироп, който се прави на око.Но по принцип сироп за баклава правим 3 към 2. 3ч.захар и 2ч. вода или 3ч. вода и 3ч.ч захар. Преди да поднесем отгоре ръсим баклавата със смлени орехи.ПРИЯТЕН АПЕТИТ!

[/quote]

То4но не знам колко е брашното, като се вьрна ще попитам но 1кг, може би, бяло обикновено брашно, не сареви4но.

# 698
  След като ги направя ще докладвам дали са същите, но като ги видя дъщеря ми каза,че така изглеждали, а и аз не се съмнявам във вас. Просто сте незаменими  :  chef

# 699
   Кифличките на Карлсон по рецептата на Роца и по препоръката на Tari Tasartir,за което благодаря и на двете!   bouquet  bouquet

# 700
  • Sofia
Селма, чудесни са ти станали! И стафидки ли им сложи?

# 701
ние имахме пърленка със сирене и панирани чушки

и бледолика супа от пиле

# 702
Селма, чудесни са ти станали! И стафидки ли им сложи?
 Благодаря ти!  Hug
  Да,стафидки и ги поръсих с допълнително захар след намазването с яйце.
  Бяха ометени за нула време!  Crazy Crazy Crazy
  В близко време (ако не и днес) май ще ги "въртя".  Grinning

Пеп-4о,семпло,но вкусноооо!!!  Heart Eyes

# 703
  • Wonderland
Момичета чудесни сте както винаги! Днес пак ще се правят канелените сладки на Карлсон.......направо ми замирисаха от поста на Селма....По повод питката,която далече назад бях постнала,не успях да намеря съфорумката и точната рецепта за съжаление .....днес ще я правя пак,но по памет.....

# 704

Пеп-4о,семпло,но вкусноооо!!!  Heart Eyes

Flutter и още как, но ние с щерката дори без супата минахме.

с тези кифлички на Карлсон   bouquet пак зарибявате, да знаете. Ето чушките ми са почистени и днес ще правя сладкото, кифлички ми искат  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт