ВТОРОКЛАСНИК съм наесен, Първи клас ми беше лесен!

• 66 178
  • 786
  •   1
Отговори
# 255
Момичета, имате ли идея откъде мога да купя олекотена раница.
Миналогодишната ни се скъса... Rolling Eyes
Имаше някакви сайтове, от които се поръчва..?!?

Извинявам се, разговора тече в друга посока, но аз трябва да реша нещо, пък и при нас подготовката ще я почна тази година по -навреме, та да питам - някой има ли впечатления от тази раница http://www.fistocommerce.com/child/product_info.php?cPath=175_21 … ee7a2dbc3d6041b34 по точно дали е здрава, ще изкараме ли поне една година с нея, че първокласната ни едва оживя до края на учебните дни.

Мога да посъветвам да не си давате парите за такива раници. Късат се бързо, циповете се развалят, цапат се и т.н. Не са никак подходящи за деца на възрастта на нашите.
По-добре да се огледате за раниците на Херлиц и на Скаут, които струват малко повече - около 70-80 лв, но в края на учебната година изглеждат като в началото. Изключително здрави и издържливи са, освен това са с анатомичен гръб и широки презрамки. А пък са и много красиви.

Херлиц продават в Метро в началото на септември, когато заредят стоки за началото на учебната година. Там предлагат 2 модела - с 1 и 2 закопчалки и цените са не повече от 80 лв. Имат представителство в София, откъдето може да се купи раница. Ето ги раниците: http://www.herlitzbg.com/product-22
И адресите на фирмата: http://www.herlitzbg.com/contacts

Раници Скаут се поръчват от www.mytoys.de но излизат доста соленичко, когато не са на намаление. Намаляват обикновено в началото на септември /не като при нас в началото на учебната година да е увеличение Simple Smile /. Ето сайта: http://www.mytoys.de/Schulranzen/Schulranzen-Zubeh%C3%B6r/KID/de … ;trackingMessage=
Продават и в София, в магазините ТСМ. Онзи ден видях страхотни Скаут и Лего раници в един такъв магазин. Направо съжалих, че нашата Херлиц е съвсем здрава и нова, иначе веднага щях да купя. Магазинът се намира на бул. Дондуков, от бул. Васил Левски в посока ЦУМ, по десния тротоар, на около 20 метра от кръстовището. Раниците бяха на промоция и бяха по 59 лева в комплект с пълен несесер, торба за принадлежностите за физическо и портмоне, което си е направо без пари.

# 256
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Аз проверих в склада на Херлитц
Ето отговора им:
"Здравейте,
Първите две раници са модел Flexi+.Цената на комплекта е 129.00лв без ДДС.Третата раница е модел Midi+,цената е 99.00лв без ДДС. Цените са от склада ни на Гара Искър.Ако желаете да изпратиме раница на указан от Вас адрес по куриер,то ще е за Ваша сметка. И трите комплекта са налични.
Поздрави,
Л.Лазарова"

# 257
Здравейте момичета,
аз съм записала второкласника в школа по математика в СМГ... като започнат ще ви споделя. От предишен опит знам, че 3-ти клас започва с първа математическа читанка за втори и на мен ми е интересно как ще процедират(предполагам че това има нещо общо неясния ранен прием).
......
За обучението по езици, ние сме в Британика. Аз лично съм доволна като имам 8-годишен опит с тях.

# 258
  • София
mivan,   bouquet!

# 259
Е, хайде и ние да се разпишем. Четем с не особено голямо въодушевление, но за разлика от това с голям ентусиазъм ходим на Модерен балет. Закупих едно помагало по математика, което е ново издание, "Курс по математика за 2 клас", издателство Сънрей
 http://www.book.store.bg/p62262/kurs-po-matematika-za-2-klas-bor … a-dacho-beev.html
Задачи за изброяване на възможности за ученици от 2. - 4. клас
http://www.book.store.bg/p72429/zadachi-za-izbroiavane-na-vyzmoz … lia-krysteva.html
както и няколко по Български, дано само да не си останем със закупуването.
"Преразказвам и съчинявам"
http://shop.pingvinite.bg/?cid=3&pid=8975
Обмисляме да преместим детето в друго училище, но не съм сигурна дали не сме закъсняли, дали в средата на август, ще има кой да ни приеме.
Има ли значение по кое време на учебната година се местят децата???

# 260
От писмото, което Деси е постнала тук от Херлиц, оставам с убеждението, че явно имат преференциални цени за Метро, защото съм сигурна, че платихме по-малко от 80 лв за раницата на Виктория.
Нашата е първата горе вляво:

# 261
  • София
и нашата е първата горе вляво и платихме точно 79лв. Peace
Не е мръднала грам за една година, като чисто нова е

# 262
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Ще чакаме септември тогава
cypress аз преместих ученичката в друго училище преди десетина дни. Мисля, че до началото на учебната година няма да има проблем при преместване. Казаха ми, че не могат да ми откажат преместване, стига да има свободни места. Училището което избрах е с голам наплив и 4 паралелки, но все пак се намери място и за нас. Сега е много доволна.

# 263
  • София
Миналогодишната ни беше Габол, скапа се. Тази година взехме за 12 паунда една от Спордитект, да видим тя как ще се държи. Ако се скапе и тя минаваме на Хеплиц и ние.

# 264
Нашата Габол ще се ползва пак. Ще видим до кога;) Но си мисля и тази година.

# 265
  • София
Аз съм много благодарна на момичетата тук, че ме посъветваха за Херлитц. Иначе се бях втурнала към Габол, а се оказа, че две приятелки имам с такива- и двете казват, че са хвърлили раниците.

# 266
  • Варна
От писмото, което Деси е постнала тук от Херлиц, оставам с убеждението, че явно имат преференциални цени за Метро, защото съм сигурна, че платихме по-малко от 80 лв за раницата на

Не, просто  в Метро раниците са като единични бройки, а тези от имейла по 120 лв са с с торба за физическо и два несесера, единият от които е пълен. Ако ще купувате и тях по отделно, пак толкова идва като обща сума. Аз миналата година поръчах директно от офиса в София и ми я доставиха с куриер - комплекта с торбата и несесерите. Ние сме с Флекси, черната с дракончетата, има много интересна закопчалка-магнит.

# 267
  • sofia
Аз пък взех от Джъмбо за 30лв една раница, защото детето се лепна за нея. Еми не е мръднала дори след като я въртях 2 пъти в пералнята.

# 268
И ние ще си ползваме старата раница която взехме за 25лв не е мръднала просто.
За езиците само в училище за сега учи англиски,но направо забрави и това което беше научил в ПГ в градината,ако мога да избирам бих го записала на англиски като първи език и испански втори.Миналата година бяхме наблегнали на спортовете,бяха три,плуване,таекуондо и футбол,тази година ще видим,плуването и таекуондото ще продължи иска ми се да го запиша на рисуване,защото правят и много други неща,но ще видим как ще сме с финансите.
Иначе едни приятели ми донесоха глина,но като не знаеме как се работи с нея,нещата вървят трудно.

# 269
  • Страната на чудесата
Момичета, бихте ли споделили какво сте подарявали на вашите деца за последните им рожденни дни? Предстои рожден ден на Цвети, ние сме обещали йоркшир, но тъй като няма да е на самият ден доставката му, се чудим какво би и харесало ThinkingЕдинственото, за което се сещам, е LEGO конструктор.Колело си има ново, ролери-също, дрехи и играчки просто няма да бъдат отчетени като нещо изключително...В голяма чуденка съм, а и това, че цяло лято е далеч от мен не ми помага да забележа по-изострен интерес към нещо-моля Ви, помагайте с идеи!

Общи условия

Активация на акаунт