ВТОРОКЛАСНИК съм наесен, Първи клас ми беше лесен!

• 66 103
  • 786
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
Аз не ограничавам ТВ и компютър. И двамата имаха период на обсебване, обаче им размина. Сега има дни, в които не се сещат за компютъра, а пред ТВ седят час максимум.

И аз като Клеми - не давам ограничения. Синът ми е фен на Star Wars анимационната версия и Бен Тен по Cartoon Networks, имаме и два лаптопа у нас, но личното ми наблюдение е, че ако има да прави по-интересни неща (а аз се старая да му ги предоставям), не се заседява нито пред телевизора, нито пред компютъра. Но аз се страя да му обяснявам, че преди всичко компютъра се използва за информация - гледали сме заедно много филмчета по youtube за астрономия (беше се увлякъл по едно време покрай двете книги на Стивън Хогинг за "Джордж и вселената"), за това как става сливането на сперматозоид с яйцеклетка, има много образователни игри като това как да познаваме часовника и тем подобни. След като Кейси ми даде и линка на английските книжки, от време на време разглежда и тях. За мен уменията да създава, запазва файл, да ползва елементарни действия в Интернет с търсачката бяха полезни, защото в часовете по Информационни технологии миналата година за него това беше плюс.

# 151
И аз съм от тези, които не слагат никакви ограничения. Мразя мен да ограничават, затова не ограничавам никого. От малка е оставена да гледа телевизия, да седи на компютър или да играе.
Има телевизор в спалнята, лаптоп, плейстейшън... въобще не се сеща за нито едно от тях. Плейстейшъна не беше пускан повече от 6 месеца, беше хванал прах, чак се ядосвах за какво съм го купила. Телевизия гледа не повече от час на ден и то само ако дават онова филмче за Финиъс и Фърб по Дисни или Зак и Коуди.

# 152
  • България
къде гледам без малко да изтърва новата тема
за четенето-моята дъщеря се научи сама да чете още на 5год,без аз да съм настоявала...дори нр знаех нямам такива болни амбиции...един ден ми прочете табела,после втора и така разбрах че чете
в предучилищната криеше от госпожата че може да чете,защото повечето деца не можели и само нея щели да изпитват
книгите от списъка не ни са много интересни,но чете..в понеделник сме за нова книжка
за компютрите и тв не ограничавам
играе в нета,има фейсбук и скаип
чати си с приятелчета и съученици, с нас когато сме далече
весела ваканция на всички дечица

# 153
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Преди време някой беше дал линк за тествана раница за училище, може ли пак?

# 154
  • София
Аз искам линк за здрав моливник.  Laughing Ако може да го има офлайн, ако не ще поръчвам, но не ми се иска май.
И още една молба.  Embarassed За поръчващите от джавари - може ли ако мернете нещо хубаво за училище да свиркате, аз уж гледам през ден, но може да не видя. 3-ка по английската е девойката.  Rolling Eyes

# 155
Деси, ние сме с Херлиц, купена от Метро за около 70 лв.
Не е мръднала, като нова е.
http://www.herlitzbg.com/

# 156
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Благодаря Алекс

# 157
  • София
Peace Същата работа и при нас!

# 158
  • Варна
И аз искам да похваля Херлиц - ние сме с Флекси, черната с дракончетата  Peace.

А в Джаварито какво има за училище? Мислех, че е само обувки - да не взема да изпусна нещо  Laughing
И като заговорихме за покупки, в M&S тече голямо намаление на ученически дрехи - аз вече си получих две официални бели ризи за под 20 лв общо и съм много доволна.

# 159
Peace Същата работа и при нас!
И при нас така.Ходих до склада и от там си напазарувах почти всичко.

# 160
  • В светлината на слънцето
Дейзи, ние сме с раница на ето тази марка. Много съм доволна. За цяла година размятане насам-натам не е мръднала. Peace Давам на линка съвсем произволен пример като десен и цвят. В Ориндж има и други варианти, не само розови.
http://orange-bg.com/product/61068/vintage-ranitsa-klasicheska-g … preden-dzhob.html

# 161
Привет, дами !

Вместо запис да споделя какво каза моят син вчера- подреждам/ предимно изхвърлям/ различни списания и използвани вече учебни книжки та намерих и учебна тетрадка по БЕЛ и реших да я метна и нея.Наредила съм ги в един кашон и синът ми я видя и каза "Ама защо я хвърляш ?".Попитах го защо, като си мислех че ще каже жал ми е,или че има някаква сантиментална стойност, или пък ще му е от полза след време за малкото му братче ... а той "АМИ ПРАВЯ СИ ВЯТЪР С НЕЯ !!!" Laughing

Иначе сме си направили програма за четене- чете 5 дни,  а събота и неделя почива- все пак са почивни дни и спред него ще му се развалят очите...От списъка сме прочели 3 книжки и други 2, които сметнах за по- интересни ...

Не ни стига деня да се наиграе и направи нещата , които сметне че трябва да направи...

# 162
  • Страната на чудесата
Цвети вече прочете книжките от списъка, продължава с книги по избор. Настоява да чете, преди следобедният сън и преди вечерният, независимо колко е изморена. През денят, когато се сети-също. Много съм доволна, че и тя споделя моята голяма любов-книгите Heart Eyes

# 163
При нас с четенето има само един проблем може да чете когато малката спи на обяд,защото трябва да пазим книжките от нея,тя си има с твърди корици.И тази седмица сме на плуване и край,чак от средата на Септември пак,на него вече не му се ходи само му се играе.
Онзи ден попълва читателския си дневник,няколко букви забравил как се пишат ръкописно,та като си дойде от село ще попишем малко да си припомни и малко задачи ще порешаваме,но за сега само четене.

# 164
  • sofia
При нас с четенето има само един проблем може да чете когато малката спи на обяд,защото трябва да пазим книжките от нея,тя си има с твърди корици.
И нашето бебе не оставя кака си да чете, скубе , дърпа...

Общи условия

Активация на акаунт