ВТОРОКЛАСНИК съм наесен, Първи клас ми беше лесен!

• 66 125
  • 786
  •   1
Отговори
# 240
  • sofia
Момичета, една приятелка се прибират от чужбина и трябва да запише детето в първи клас. Иска да учи френски. Живеят на метростанция Мусагеница. Идеи?

# 241
  • София
Добра си е темата за езиците и аз тепърва ще включвам английския сред извънкласните занимания на детето. Затова не я записах на школа в СМГ за втори клас, но ако някой се е записал, моля да се обажда, много ще бъде интересно и полезно да знаем какво се прави.

За броя чужди езици, и аз мисля, че вече трябва да са три, а не два. Аз съм учила английски години наред, разбира се - руски същия брой години, и френски - по стечение на обстоятелствата. По настоящем френския не ми върши никаква работа, докато немския направо ми липсва. За българи, според мен, руският е полезен, може да се ползва свободно литература, сайтове, от моя гледна точка - сборници и т.н.

Момичета, една приятелка се прибират от чужбина и трябва да запише детето в първи клас. Иска да учи френски. Живеят на метростанция Мусагеница. Идеи?

Сещам се само за 17-то СОУ в Западен парк, учи се френски, има транспорт и е близо до метрото. С друго не мога да бъда полезна.

# 242
  • София
Английски учи допълнително в училище, нещо не съм убедена, че имаше резултат.  Rolling Eyes Но пък в редовния и толкова не учеха.
Все си мисля, че има време да учи езици. И след 7-ми клас в езикова - пак ще научи два езика на високо ниво. Трети език може да е много полезен, но зависи в каква сфера ще се развиват все пак.

# 243
  • Варна
Затова не я записах на школа в СМГ за втори клас, но ако някой се е записал, моля да се обажда, много ще бъде интересно и полезно да знаем какво се прави.

И аз искам същата информация. Ние ще продължаваме на ходим на школа към варненската математическа гимназия, но по принцип се интересувам и от курсовете към СМГ, защото явно всяка математическа гимназия си има собствено виждане за школите, в смисъл, че не са унифицирани програмите както в училище.

В началото на миналата учебна година си спомням, че имаше деца, които посещаваха "Занимателна математика". Бихте ли ми казали как протекоха през годината самите занимания, интересувам се и с какво ще занимават децата във втори клас. Ако мога да открадна идеи, ще съм ви благодарна.

А колкото до езиците - искам само да вметна, че нямаше да мога да работя сегашната си работа, ако не знаех английски. Учила съм като втори немски, по-късно и чешки, но за последните два - след като не са говорени толкова години, по-ми е лесно да разбирам, отколкото да говоря. Нямам и време напоследък (последните 8 години  Joy), но ако имах с удоволствие бих искала да науча и някой екзотичен език, а защо не и турски. И аз се надявам след време синът ми да влезе в ЕГ, но напоследък и там общото ниво доста пада (май вече въобще в 9 и 10 клас не се учат разказвателните предмети на съответния език) и се чудя и мая дали това образованието в ЕГ ще му е достатъчно. Въобще, вие притеснявате ли се, че общото ниво на образованието като цяло ужасно запада? Напоследък са ме обхванали едни такива мисли.

Последна редакция: чт, 02 авг 2012, 15:41 от Manzhelka

# 244
Аз много се чудех за СМГ школата тази година, обаче той ще поди на кръжок по математика в училище, отделно ходи на английски, тенис, плуване, а и немската занималня и просто сърце не ми даде да го водя и в събота по школи. Така че ще се записваме за трети клас чак, нека видим как ще върви в кръжока (учителката е много обещаваща Simple Smile).

Мисля да то водя на Забавната математика няколко пъти, да видим ще му допадне ли повече тази година.

# 245
  • София
Простете невежеството ми, но школите в СМГ не са ли от трети клас?  newsm78 Бихте ли ме просветили за какво иде реч?

# 246
  • София
SZA, аз пък на теб ти се надявах. Simple Smile

На Забавната математика исках да я пускам сега лятото, но ние не свъртяхме на едно място, не съм гледала след 15 август как е. А и някак не ми хареса цената, а и до вчера си ходеше на пиано.

Manzhelka, ти си много достоверна за сборници, дай начални насоки за втори клас, още не съм гледала нищо.

Миналата година svetlam ми прати вашата школа сканирана,(ако не се лъжа и SZA я имаха). Какво имате за втори клас. Знам, че е рано, но ни имай предвид. Засега само се ослушвам за СМТ и Черноризец Храбър (означава, събирам теми) и това е.

Morrighan, не е невежество. И аз нямаше да знам, но ми се обади позната майка, защото ми знае интересите. На сайта има инфо, за първа година правят група за втори клас, като за ръководител беше обявена Мариана Тодорова, но аз не я записах. Мисля тази година да включа английския език, а догодина по-професионална математика. Това с уговорката, че съм математик и разчитам да мога аз да я занимавам, а дали тя е добра, предстои да видим.

# 247
  • София
Yana_a_n, благодаря!  Бях се настроила за догодина и най-вероятно и ние ще си останем с кръжока... Но и аз ще съм благодарна, ако споделяте сборници и др. "материали"... Wink

# 248
  • Варна
Yana_a_n , мерси за комплимента   bouquet! Школата ни започва от началото на октомври, така че като си взема сборника, ще го сканирам и ще ви го дам. Иначе в един от предните си постове обяснявах към кои други сборници съм се насочила, по принцип ми харесват тези със задачи като състезателната математика, но още не сме работили по тях:

http://ateabooks.com/3306-large/zadachi-po-matematika-za-byrzous … ici-za-2-klas.jpg   Задачи по математика за бързоуспяващи ученици за 2. клас
http://i3.helikon.bg/products/1381/11/111381/111381z.jpg   Сборник от занимателни задачи 1-4 клас
http://knigabg.eu/images/products/medium/zadachi-za-izbroiavane.jpg   Задачи за изброяване на възможности - за ученици от 2. до 4. клас
http://i3.helikon.bg/products/2333/16/162333/162333z.jpg   Курс по математика за 2 клас

На първо гледане ми прави впечатление, че една част от задачите се повтаря и в четирите - темите, давани на състезанията, които така или иначе са публикувани в Интернет. Оглеждах се и за математическата читанка, още сме малки за нея, но там най-прегледно са поставени темите по видове задачи. Прави ми и друго впечатление - като вид задачите са почти същите, както в 1 клас (теглилки, везни, рачешки, магически квадрати), само че действията са усложнени с по-големи числа и умножение и деление. Не, че очаквах квадратни корени например, казвам го в хубавата светлина на това, че децата имат достатъчно време да осъзнаят концепцията на задачите и да надграждат постенно. Така, че децата и във втори, и в трети клас да тръгнат на школа, пак имат време за упражнение. Ние пробвахме в първи, беше му инетересно, продължаваме и догодина. Иначе това лято аз използвах времето да разпечатам задачи от състезания за 1 клас, на които не сме присъствали (много ми хареса Русенското Знам и Мога) и да ги дам за упражнение, като целта ми беше по-скоро да задържи нивото и да наблегне на хубавото и подробно записване, отколкото да научи нещо ново. Получи се, той самия свикна всеки ден да решава по няколко задачки и вечер да ми ги показва. А за догодина съм го оставила само на английски и математика като извънкласни. Би ми се искало да сио избере и някакъв спорт, но при нас спорта е трудна работа.

# 249
Момичета, имате ли идея откъде мога да купя олекотена раница.
Миналогодишната ни се скъса... Rolling Eyes
Имаше някакви сайтове, от които се поръчва..?!?

# 250
  • Варна
Само да вметна за тези, които са от Варна, че Алея на книгата започна още тази вечер - шатрите са разпънати (от х-л Черно море към ФК), навсякъде има отстъпки между 20-30%, има чудесни заглавия. Хайде на книгите!

# 251
Само да вметна за тези, които са от Варна, че Алея на книгата започна още тази вечер - шатрите са разпънати (от х-л Черно море към ФК), навсякъде има отстъпки между 20-30%, има чудесни заглавия. Хайде на книгите!

Само дето няма да имаме път към Варна....
Честито, да си напазарувате с кеф!

# 252
  • София
Manzhelka,   bouquet! Благодарност!

Ще си обменяме инфо и през годината. И аз давах Знам и мога досега, сега съм се насочила към СМТ и Черноризец Храбър за втори клас. Действията не са сложни, защото тези състезания са в началото на годината, но както казваш темите са същите: везни, маг. квадрати, броене и т.н. След 10-тина дни ще се разтърся активно за сборници и ще споделям какво ми е харесало.

# 253
  • Пловдив
Извинявам се, разговора тече в друга посока, но аз трябва да реша нещо, пък и при нас подготовката ще я почна тази година по -навреме, та да питам - някой има ли впечатления от тази раница http://www.fistocommerce.com/child/product_info.php?cPath=175_21 … ee7a2dbc3d6041b34 по точно дали е здрава, ще изкараме ли поне една година с нея, че първокласната ни едва оживя до края на учебните дни.

# 254
Два от сборниците които е дала  Manzhelka и аз съм ги набелязала. По принцип съм нахвърляла на един лист около 15 ,но изчаквам родителската среща след първия учебен ден. Миналата година единият от сборниците ми се дублира. Ще видя какво ще избере госпожата и тогава ще купувам.

Общи условия

Активация на акаунт