На планина или море, Декемврийче дупето пече! N19

• 46 816
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Според нашата може да се издаде направление за кръв, урина и една от двете фекални проби. Аз кръв и урина направих без, за пробата от ако на направлението пише: изпраща се за : Z00.8
И още: кодове на назначени МДД : 04.01 ( каквото и да означава)

# 631
Минавам набързо, само д споделя на какви ботушки гумени попаднах : http://kolinishop.com/product.php?ProductVariantID=4516
После ще и чета и ще с включа по другите въпроси

# 632
 Икаменова и Б-нади,точно и аз за тези козирки щях да ви казвам.Сигурна съм,че съм ги виждала в магазин Чиполино,но миналата година.Дано и сега да ги има.Аз къпя Сияна права с душа.Не плаче,но и е неприятно,ако има като имаме път към Стара Загора ще и взема и аз,но се сещам за тях само когато сме в банята.
 Пижамките,които се коментираха мисля,че ги намерих,но са в раздела за деца до 2 годинки.За тези ли става въпрос?

# 633
Тези дни не ми остава време нито да чета нито да пиша,само дето трябва да сменя целия режим на малката,защото баткото свършва по късно училище.

# 634
Да сверим малко инфо? Нашта педи ни каза, че здравната каса не поемала направления за изследванията за постъпване в ясла под 2 години на детето.
Кажете, които сте ги правили - дадоха ли ви направление или не?
Дам , моят въпрос беше същия преди десетина дни. От сума ти време върви това ,че на дете ненавършило 2 год. не му се полагат безплатни изследвания за ясла ... за кръв и урина може да се измисли нещо и да се пуснат ,но за фекалните и скоч лентата се дърпат яко  newsm78 Васермана винаги е бил платен ,освен при бременност. Та затова и аз питах, но ето Слънце писа ,че тяхното педи им е дала направление за всичко, освен васермана, така че аз лично ще настоявам до край , пък тя както иска да си оформи документите.  Ваучери имаше , но бяха валидни до 20.09 и просто никаква работа не вършеха, а иначе бяха по 15 лв, което е добре. Аз затова писах ,че преди време пусках в ХЕИ-то изследвания ,защото там бяха по 6-7 лв / бр. В лабораториите искат м/у 12-15 лв за изследване и като пуснеш Васермана то ти излиза златно  newsm78 Незнам сега как е ...

Минавам набързо, само д споделя на какви ботушки гумени попаднах : http://kolinishop.com/product.php?ProductVariantID=4516
После ще и чета и ще с включа по другите въпроси
Ей ,такива бяха първите ботуши на баткото  и от тях бях най-доволна  Hug

Застудя и ето ,че почнаха гадните хреми. Оправяйте се бързо всички. Ние засега държим фронта. Да питам - някой дава ли нещо имуностимулиращо ? Аз купих коластра да давам на двамата. Много се чудих ,но доста познати я дават от няколко години и са супер доволни. Ще видим дали ще има ефект ...

# 635
  • София
здравейте,

Josepha и нашата педиатърка ни каза, че не ни се полага направление за изследвания за ясла. Но е факт, че някои педиатъри намират начин да издават такива направления.

Аз давам коластрата и Зелена енергия на Аквасорс. Той много ги харесва и иска още като ми вика Дай бооонче / дай бонбонче/.

# 636
  • София
Да ви пусна една почерпка за рожденният ми ден

С каката е пълна трагедия, не иска да ходи на градина и това е, само като влезе и започва да реве, вчера почти целият ден е плакала. Аз пък уж си мислех че е вече голяма и ще и е интересно там ама не Rolling Eyes
Владито днес ми устрои чудесен подарък, цяла сутрин се въргаля навън за щяло и нещяло. Ох, айде по-бързичко да минава това тръшкане че като се сетя за каката се продължаваше до 3 години че и отгоре #Crazy

# 637
iliyanamos    bdbaloni  Бъди здрава, обичана и уважавана. Дано децата ти се кротнат малко, но не прекалено, че тогава пък ще ти е скучно  Wink  Весел празник  newsm51

# 638
Josefa, педито вчера на нас ни даде 3 направления за яслата - каза ми, че са за кръв, урина и изпражнения... но още не сме ги направили, т.е. не знам дали и глистите са включени. Васермана си го плащам, няма как.

При нас яслата се отлага малко, че им правели ремонт и не знаят кога ще свърши. Аз не бързам  Wink

# 639
  • София
Мерси на всички, които се включиха!  Hug

Аз няма да се дървя на педи за направления, щото друга услуга ми прави, та затоа ще бъда по-кротка.
Днес говорих с една лаборатория - мнооооооого подробно ми обясниха всичко. Щели дда ми дадат и контейнерчета за всичко и стъкълце също. Е, то нямаше как иначе - пълния комплект с Васермана е 50 кинта, яко а?  Laughing
Живи и здрави, драми няма да правя - 50 кинта и толкоз.
Да не говорим, че грам не си представям как в една сутрин ще успеем да вземем всичките проби  Laughing

mama_Iva , тея ваучери за 15лв са ок, ама като видях, че лабораторията е на Сточна гара си викам "мерси"! 15лв ваучер, ама и 15лв за бензин, сутрин в задръстването, нерви, хленчещо дете и загубено време. Та, айде няма нужда.  Naughty

iliyanamos , честит рожден  ден!!!!!! Много здраве и положителни емоции!
Каката бързо да свиква и да няма повече драми!

# 640
Илиянамос,бъди здрава,щастлива,обичана и много усмихната HugДано сладурите да ти оставят по-често въздух и да си по-спокойна занапред HugКъсмет на цялото ви семейство!  bouquet

Ох като говорите за това тръшкане направо ме втриса,чак не мога да повярвам,че точно нас ще ни подмине JoyДосега не прави такива истерии,но очаквам включване.

Иве,неото все ми казва,че имуностимуланти на здраво и силно, според нея, дете не се дават.Аз също искам да давам нещо,то май е за успокоение повече на родителите:)Но й се доверявам и не съм взимала нищо.Иначе само чета за Имунокинд,Аквасорс,клееви тинктури...Simple SmileНо докато не ми каже какво е подходящо няма да вземам на своя глава.Сег като бяхме покрай кучешките до нея каза да ядем плодове,зеленчуци,здрав сън,макс време навън на село и да не съм се тревожела...ама аз си се тревожа...

Жожолинка,такива са,но си има и за големи деца,ако не се лъжа до 5-6 години.Влез в Mothercare,после иди на Clothing,и накрая  Sleepsuits.Там има какво ли не.

Пламс,много са сладки ботушките Hug

Илиянче,къпкам я още във ваничката й,макар да няма против и под душа,но като е със слушалка.Иначе не става.Така че под душа в София.Косата леко й поливам главето,като я карам да си я вдигне назад,както седи та да поливам с канчето и да не й тече в очите.Абе мъка си е понякога.Simple SmileАма не реве поне.Тя мрънка след това от сешоара...А преди като бебе я укротяваше след баня...Simple SmileНо сега не ще,топло й е явно.

Лейди,дано е било нещо само вчера,дори може да е тип алергично,знам ли... Hug

Хубав ден на всички!

# 641
И аз да се отчета за яслата  Grinning
Вече трети ден ходим до обяд.
Първия ден ,когато го заведохме веднага даде ръчичка на лелката и отиде с нетърпение да види къде са дечицата,тъй като предварително му говорих ,че там ще има много деца и ще си играят.Когато отидох да го взема видях ,че една лелка го е изкарала в градинката и го люшкаше на люлката и беше само той без други деца.Веднага си помислих,че е изпаднал в някаква истерия за мама и само така са го успокоили ,но не  Laughing .Били му обещали,че ако слуша ще го водят на люлката и той е бил много послушен.Като ме видя и веднага се разплака милия  Cry и като го гушнах се успокои.Вечерта го подпитвах дали иска пак на градинка и той с радост казваше "Да!"
Втори ден...Пак спокойно си влезнахме в градинката и сложихме пантофките ,но лелката като го гушна и той се разплака и тя набързо го вкара на вътре.След 5 мин.се върнах ,че трябваше да нося едни документи и тя ми каза ,че бързо му е минало.Казали му ,че мама е отишла на работа да изкара парички за бонбонки и той се е успокоил.Когато го забрах и като ме видя пак се разплака,но бързо му мина.През целия път до нас не иска да го пусна и ме стискаше силно и ме целуваше.Вечерта,когато заспиваше пак силно ме стискаше и гушеше и като шавна започваше да мрънка и още по-силно ме прегръщаше,все едно ще му избягам.
Ден трети...Мислех си ,че днес ще има изпълнения,но не.Пак плака, когато го оставих и като го забрах,но беше много спокоен по пътя.Все едно не е ходил на градинка.Днес не ходи постоянно по мен както вчера.Госпожата каза,че днес не е млъкнал и постоянно е говорил,значи се е отпуснал вече.Днес са ги изкарвали и на разходка,а аз си мислех ,че няма да ги изкарват.Казаха ми да му купя и грейка като ги изкарват.Радвам се ,че редовно ги слагат на кукото и тези 3 дни памперса му е абсолютно сух.Той по принцип у нас стои по гащи ,а на вън му слагам памперс гащи,но пак се изпуска понякога.За яденето,още не може сам да се храни и госпожата го слагала в скута си и така го хранела и всичко си изяждал.Даже той ми каза ,че си изял цялата супичка с хлябче,а госпожата (той й казва "баба") му пляскала и викала "Браво ,Тони!!!"Май няма да има истерии освен ,когато го водя и забирам си поплаква малко,но той така прави и когато го оставям и при неговите баби.
Само се притеснявам като започне да седи по цял ден и както е свикнал да заспива с мен...ще има рев  Cry
Ами това е от нас за сега с първите ни трепети от яслата  Hug

# 642
  • София
здравейте Simple Smile

Едва днес разбрах защо директорката на яслата ми каза, че трябва до началото на ноември да запиша Гоги , защото за да получим тази 1 т.предимство за кандидатстване в ясла догодина/т.е.май месец/ е необходимо да има 6 месеца най-малко престой в детска ясла. И така с нея се разбрахме Гоги да тръгне от 01.11.2012 като на 22.10. ще се видим за да ми каже техните изисквания и да уточним документите.

Днес времето беше суперско и ние бяхме навън.

Имате ли проблем с изрязването на ноктите, защото ние имаме и аз го дебна когато заспи, но на краката дори и в съня си не ми позволява да ги режа. Направо незнам как ще се разберем с него.

# 643
  • София
имам една грешка - 1т.предимство за кандидатстване в детска градина, а не ясла както съм написала.

# 644
Здравейте! Изчетох ви и сега да се включа и аз по въпросите, които сте разисквали  Laughing
Първо, искам да честитя на iliyanamos рождения ден на патерици!   bouquet  bouquet  bouquet Пожелавам ти много щастие, лични и професионални успехи  Hug Hug Hug

За къпането - при нас главата също е проблем. Затова, като седне в коритото й давам нещо с което тя да се полива. Първо мия тялото, а главата - накрая. Започвам от тила и поливам по малко главата, да намокря косата. Или със ръце лекичко, за да не се усети. После сапунисвам, и вече при измиването първо поливам от темето назад, към врата. До тук няма драми, след това бързо и отгоре, понякога  я карам да гледа лампата, но тя вече не се връзва на този номер. Поревава малко и това е. Мъчила съм се да я къпя на душа, но реве и не й харесва. Кали, не съм сушила досега косата на Малена със сешоар. Чудя се дали не е вредно за косата, защото той я изсушава.  newsm78 Поне така съм чувала. Да се включи някой друг, ако е наясно.
за ноктите преди й ги режех с нокторезачка и беше голям зор. Сега й купих ножичка, но не от тези които продават в детските комплекти, а от един магазин за козметика взех от тези с тънкия и извит край. Правя се на луда и й обяснявам колко ще е красива, като й отрежа ноктите и разни други гламотии, които ми дойдат на акъла. И тя седи и се кефи. Завършваме с "Ех,ех, колко си хубава!" И е на седмото небе от кеф  Crazy
за тръшкането  - при нас го няма, но се е научила да реве за всяко нещо. Ако й вземат играчка, ако нещо не е на нейната, абе за всичко  ooooh! Не знам какво е това чудо.

Сега и аз да ви попитам нещо. Вашите деца започват ли да плачат като се изцапат. Малена ако види някъде петно или се изцапа, веднага иска да я мия. Онзи ден й залепихме една татуировка, от тези в дъвките, та тя орева света докато не я изтрихме. Вчера видя баща си с пяна за бръснене по брадата и изпадна в истерия. Толкова много се уплаши, това не беше рев от глезотия. Направо започна да трепери и пищи "Татаааа, татаааа". Много трудно я успокоихме. Така рева и когато си нацапа ръцете с боя от великденските яйца  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт