На планина или море, Декемврийче дупето пече! N19

• 46 826
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
http://www.mothercare.com/on/demandware.store/Sites-MCENGB-Site/ … oresinglehit=true Добра, тези ли са пижамите...сега разглеждам и цената с доставката излиза доста  newsm78

В Лидл от 20.09 ще има детски гумени ботушки... Peace

Последна редакция: вт, 18 сеп 2012, 10:13 от pipi_mb

# 616
http://www.mothercare.com/on/demandware.store/Sites-MCENGB-Site/ … oresinglehit=true Добра, тези ли са пижамите...сега разглеждам и цената с доставката излиза доста  newsm78
Скъпи са, но има опция "купи 1 и получаваш второто на половин цена". А само една пижама за сезона не върши работа. С две е по-удобно.

И един въпрос, който ме вълнува тези дни. Гледам скандинавците държат децата си по бански на плажа, даже най-невръстните. Не  слънцезащитни костюмчета, а само долнища. Какво мислите по въпроса? Моите са голички, искам да си "вземат слънце" за зимата.

# 617
  • София
dobra за въпроса за банските- малкия си плажуваше с голо дупе, а каката е с бански-долнище, по-скоро от хигиенни съображения че все се въргаля по пясъка и се притеснявам да не лекуваме после някой вулвовагинит.
За пижамките- Владито лятото спи по боди с къс ръкав, сега е с обикновена пижамка, а зимата под пижамката слагам само потник или боди с къс ръкав, но все още спи с мен така че няма шанс да замръзне. Като го отбия също ще мисля някакъв подобен на този вариант, но засега май няма изгледи да му отнема "аси".
Поздрави на патерици на вчерашните именници!  bouquet

# 618
Мацки, скоро някой ще прави ли поръчка от спортсдирект? Искам да поръчам някакви неща, а досега от там не съм и искам да се "комплектовам" с някой по-запознат.. Hug

# 619
ейй добре сте вие с тези поларени пижами,мойто момче ще ме простуди мене , а аз съм си зиморничева.Когато бяха по студените дни аз спя с урган ,а нашия с 1 боди отвит ,не търпи нищо и вратата да е широко отворена да влиза въздух и така спи спокойно,затвора ли я почне да мрънка,мхм зимно бебе.

Ивеее ,ужас,побърквам се нещо като лапне от този сорт ,като беше на 5м беше си отворил крем-здраве и цялата му уста беше намазана ,изтръпнах,почнах да ям и аз да въдя дали ще ми стане нещо,и веднага кисело мляко му дадох и др случаи съм имала,страшна работа.

# 620
Привет и от нас. Влизам само да се оплача и да помрънкам, така че който иска да не чете  Stop

Скрит текст:
Каката цяло лято си беше в къщи, макар че градината работеше, една ваканция докато и аз още бях в къщи. На 3 септември тръгна, защото и аз тръгнах на работа и вечерта изненада контактна на варицела, а тя не е карала. Бях в потрес, исках да я изкара, но аз точно тръгвах на работа. Та така една седмица постоянно гледане за пъпки и аз се успокоих, пуснах и малката на ясла. И днес изненада, точно оставих малката на ясла и звъни дядо и, който носеше каката на градина, тя сестрата явно всяка сутрин ги преглежда докато са в карантина и я върнала, че е с пъпки. Докторката потвърди, че е варицела, но тя е голяма и мога да я оставя на майка /че тя иначе не е добре със здравето и гледам да не я товаря/ и викам докато Бори е добре ще ходя на работа, ако тя се разболее ще си вземам отпуск. Да, ама не - тъй като са сестри и са в постоянен контакт до изтичането на общата карантина от 21 дни трябва да е в къщи. За мен е по-добре да я изкара така или иначе ще е в къщи, защото тогава карантината е 9 дни, ама и това не ставало веднага, заразяването имам в предвид, така че най-вероятно точно ще се оправи едната и ще я почне и другата. Красота  #Cussing out Така, че вече съжалявам, че и аз като Мари не съм я завела на шарка парти докато си бях в къщи, че сега не знам как ще се редуваме да я гледаме малката. Че и на яслата точно беше взела да се отпуска, но какво да се прави, но поне споделих  Embarassed

За обличането по време на сън и Бори е постоянно отвита и гледам да я обличам повечко, но тя като цяло не обича да и е топло. Предната зима беше свикнала с торба и беше добре, но сега я пробвах с една тънка, но се сърди че не може да си шава и няма да стане вече.

Мама Ива  Hug Как е баткото? И ти какъв ужас си преживяла, добре че се е разминало без трайни последствия  Peace

# 621
Абсолютно съм съгласна с това,което Добра казва за двата вида.И аз взимам и от двете и ги сменям като се перат.Иначе дебелото 2.5 tog го суша все на парното,че иначе много трудно.Само не ми е ясно защо полиестерното,демек като одеалце с ципа,го дават Неподходящо за нощем???Добра,имаш ли идея?Но при всички случаи горещо препоръчвам и двете.Аз и без това почти не спя...ако и нонстоп я мислех зимата дали е отвита... ooooh!А тя наистина не дава да я завия въобще.Но с тези свикна и е рахат.Ето сега нощта Си става тука 19-20 градуса в къщата и ми е спокойно.То сега спим заедно на спалнята и едвам смогвах да й хвърлям чаршафче лятото..а ако си е в леглото...все над нея трябва да съм...Но ние май и в София ще си спим двете пак:)Много е сладинко на този етап:)

Добра,аз също бих обувала долнище от хигиенни съображения...като тези на Илиянамос.След случката ни разбрах,че момиченцата много лесно прихващат разни гадории.А мръсотията е страхотна по плажа.А ако стоим по-дълго на плаж догодина бих й слагала и костюмче слънцезащитно в по-жегавите часове.Тя има една доста голяма бенка на гръбчето,дори като петънце по-скоро.Неото няколко пъти каза ако я оставям голичка лятото да го мажа дебело с крем.

Поли, дано по-бързо мине периода с плача HugАя пък намери друг начин да постига всичко.Така...Наумява си,че иска да си гледа снимките и клипчетата в телефона ми:)На това му казва "Ае"...демек да гледам Ая JoyИ започва едно целуване на ушите ми,бузите,че и ръце даже,придружено с едно пискливо гласче Мамо,Мамо...баба ми й казва,че джафка като кученце... JoyПрез цялото време пуска една жестока усмивчица с едни примигващи очи...Абе няма отказване...Аз държа малко,че гледам да не й го давам често,не искам да седи и да гледа само в този екран...но накрая й го давам,а тя засиява...един вид Пак си постигнах мойто:)Начина да й се откаже нещо е само да бъде разсеяна с нещо друго.Хитрички са много вече.Simple Smile

Хайде хубав ден засега;)

# 622
Здравейте момичета,
ние сме добре. На Алекс нищо му няма, все така щурее и беснее. Само акъла ми взе оня ден. Баткото също е добре. незнам какво беше това чудо неговото , но вчера като се събуди беше свеж, нямаше Т и никакви други симптоми. От тогава си е добре и днес с песен е на у-ще Simple Smile Аз също днес вече се поосвестих, че явно от стреса ,вчера ми беше много зле. А и слънчице грейна днес, което също някак преповдигна настроението ми.

Б-Нади , дано да го изкарате леко. Почти сигурно е ,че и Бори ще се опъпчи, но както си казала най-вероятно след 5-9 дни. Алекс се опъпчи на 18 ден след брат му ... Не се ядосвай, имало е да става . Напълно те разбирам колкото кофти се чувстваш  и как момента е много неподходящ , дано съумеете да се справите с гледането на момичетата    Hug

За гумените ботуши горещо ги препоръчвам на всички с двор или на дечица , които ще ходят пеша до яслата в гадните и кални есенни  дни. Много удобно и практично нещо са. Тези Лидълските аз пролетта не ги харесах много, нещо подплатата вътре не беше такава каквато исках, но после гледай по другите магазини какво продават съжалих ,че не съм ги взела. Сега съм първа писта там в четвъртък да взема на АЛекс едни  Mr. Green

Алекс също спи предимно отвит. Постоянно завивам ,но той не търпи ,дори се буди и почва да рита злобно. Незнам какво ще го правят в яслата. Пробвах да го науча да спи в спален чувал , но той от малък си беше своенравен и не се справих. Сега и аз все му треперя дали не се е отвил и се будя да гледам, така че мисля и аз варианти.

# 623
...изтръпнах,почнах да ям и аз да въдя дали ще ми стане нещо,и ....

Еее, това искрено ме разсмя Joy. Направо си те представих как си похапваш от крем Здраве eat

B_NADI, ох милата, то едва ли ще има подходящ момент за ошарване, ама така било писано. Моя приятелка 2 месеца след като се върна от майчинство излезе болничен да си гледа ошареното дете, тъкмо свърши, хоп и тя се ошари... Mr. Green После и мъжа и –( който го изкара най-тежко, нали знаете как се глезят мъжете като са болни). Та мисълта ми е, дано поне ти да си боледувала като малка, че да не се шариш и ти...

# 624
Хайде, да споделя и аз. Първа настинка си имаме. Всъщност, от сутринта до сега има подобрение, дано тенденцията да се запази и до сутринта хремата да е отминала. Иначе детето е добре, храни се, играе си, но хремата го ядосваше, нормално.  Стори ми се малко топъл, не ми позволи да премеря температурата /той няма представа какво е термометъра/. Сега обаче детето не е топло, нослето не тече и все едно нищо не е било.

# 625
Здравейте мами!  Simple Smile
Ние пак бяхме на гости на бабите  за около две седмици и се надявам да няма отиване за повече,че тъкмо се беше оправила с тръшкането и отново се почна.
mama_Iva много кофти случка ,дано няма повече такива случки .Аз все гледам да я следя за нещо да не налапа и да не погълне ,но то както казваш за секунди става.Петя започна да си отвива сама капачките на разни шишета и бутилки и всичко крия.
B_NADI ,бързо оздравяване на вас .  Hug
 За завивките ние за сега търпим завивка ,но ми се иска да и взема и аз от тези пижамки ,понеже като заспа и много трудно се събуждам ,та все ме е страх да не се е отвила.Иначе си спи в кошарката ,сега я обличам с пижамка лятна още ,че в стаята е почти 26 градуса и завивам с чаршаф,по точно калъф и пак се поти. Та ако поръчвате свиркайте .  Simple Smile
Ние ще сме си вкъщи тази зима и едната баба ще дойде да я гледа ,мисля по рано да се връщам на работа .Подала съм документи за ясли ,но май късно ги подадох и  още никъде не фигурираме в списъка,а има много чакащи .
Момичета ,искам да ви попитам как ги къпете вашите диванета,по точно как им миете косата ?Петя не спира да плаче и да мрънка и тя и затова не иска да влизаме в банята да се къпем  и след хиляди уговорки и не-та я завличам  и с рев отиваме,проблема е докато мием косата .Дайте някаква идея как да  и мия косата ,не ми се иска  да я стресирам повече .
Lady*N ,дано е било нещо моментно  Hug.

# 626

Момичета ,искам да ви попитам как ги къпете вашите диванета,по точно как им миете косата ?Петя не спира да плаче и да мрънка и тя и затова не иска да влизаме в банята да се къпем  и след хиляди уговорки и не-та я завличам  и с рев отиваме,проблема е докато мием косата .Дайте някаква идея как да  и мия косата ,не ми се иска  да я стресирам повече .

Това все едно аз съм го писала. В момента в който започнем да мием косата става и излиза от коритото. И аз искам, не искам я гушвам за да не падне, защото тя се извива, баща и полива и така, аз цялата мокра, но тя поне е с чиста коса. Но и мен по скоро ме притеснява това, че я стресирам. Така че приемам идеи и съвети всякакви. Сещам се че съм чувала, че продават някакви козирки, но не съм виждала, ако някой е ползвал да сподели има ли ефект.

Поли, да аз слава богу съм я карала, както и баща и Wink И както казваш то подходящ момент няма никога, ама дано поне леко мине.  Praynig  Засега оставате само вие на ясленския фронт, дано скоро спре и сутрин да плаче, а пък ние пак наново все едно ще почнем, но дано поне после не боледуваме и успее да посвикне.

# 627
  • София
Здравейте!

Ние сме с хрема - да ни е честито  Close

Да сверим малко инфо? Нашта педи ни каза, че здравната каса не поемала направления за изследванията за постъпване в ясла под 2 години на детето.
Кажете, които сте ги правили - дадоха ли ви направление или не?

Завиването - при нас няма шанс, затова е с летен чувал. Трябва иначе да съм на стража цяла нощ, че то е едно мятане ... Лятото беше около 28 градуса нощем, но сега падна на 21.

Къпането е вече под душа. Не му е приятно никак на Фифко, но не плаче. То не е моя заслуга, така че съвет не мога да дам.  Hug

mama_Iva , добър екшън ти е спретнал Алекс. Слава Богу, че нищо му няма.  Hug

B_NADI,  кураж с твойте красавици!

# 628

Да сверим малко инфо? Нашта педи ни каза, че здравната каса не поемала направления за изследванията за постъпване в ясла под 2 години на детето.
Кажете, които сте ги правили - дадоха ли ви направление или не?

Това според мен са глупости, полагат ти се направления за изследвания на кръв, урина и фекална проба. Ние доплащахме за изследвания, които ги искат в нашата ясла, а в други държавни-не! Това са изследване за глисти и кръвно изследване на единият родител за Васерман. Само това си платихме.  Така че, търси си правата, тя нещо те връзва, май-май.... Naughty

# 629
  • София

Това според мен са глупости, полагат ти се направления за изследвания на кръв, урина и фекална проба. Ние доплащахме за изследвания, които ги искат в нашата ясла, а в други държавни-не! Това са изследване за глисти и кръвно изследване на единият родител за Васерман. Само това си платихме.  Така че, търси си правата, тя нещо те връзва, май-май.... Naughty

Поли, нашта педи е много услужлива - каза ми, че имало в сайтовете за колективно пазаруване ваучер за една лаборатория, да си вземем от там.  Joy Лошото е, че са свършили.
А сега сериозно - и една майка в квартала ми каза същото - децата й са при друга педиатърка, в друго ДКЦ.
Сега се разрових в нета и намерих отговор от НЗОК, че се поема само, че е в случай на болест.

Скрит текст:
Има ли право дете под 2 год. на направление за изследвания за детска ясла?

•             Отговор от НЗОК Дата: 08.05.2012 15:41:21

Уважаема г-жо Костадинова, съгласно Наредба № 3 от 5.02.2007 г. за здравните изисквания към детските градини, както и програма „Детско здравеопазване”, НЗОК заплаща едно изследване на хемоглобин, брой еритроцити, брой левкоцити, MCV, MCH, MCHC, хематокрит, СУЕ на дете на 3-годишна възраст и 1 път годишно - изследване за чревни паразити - за деца от 2 до 7-годишна възраст, извършени по реда на Националния рамков договор, в лаборатории, сключили договор с НЗОК.

НЗОК заплаща само изследванията по повод заболяване, както и тези, които са включени в профилактичните прегледи на децата.

За останалите изследвания трябва да заплатите, за да Ви бъде издадено необходимото медицинско удостоверение.

Така, че ще се бръкнем едно 30лв, явно няма начин.

Общи условия

Активация на акаунт