На планина или море, Декемврийче дупето пече! N19

• 46 796
  • 742
  •   1
Отговори
# 660
mama Iva - Благодаря! С антибиотик вече сме по-добре. Не спи с възглавница или със завивка. Прекалено много се върти и  ако реша да сложа нещо като по-голяма възглавница започва едно катерене върху нея и така спи. Ако щях да купувам възглавница щеше да е максимално опростена, и да прилича на тези в детските градини. Не бих го разглезвала излишно с разни мемори пяни и т.н. тъй като така ще свикне и където ходим ще трябва да я нося (лично мое мнение).

За цапането - като се изцапа отбелязва , или ако го дразни (пясък) идва при мен и иска да го избърша, но не прави проблеми ако го заглавичкам нещо.

За номера на обувките имаме от 22 до 24 (различни производители различни номера). Поръчах му маратонки размер С5, но се оказаха точни  и сега единия чифт изобщо няма да го обуе.
   Послушен и слънчев уикенд на всички!

# 661
Аз искам друго да ви питам. На каква възглвница спят малките? Алекс не иска тази малка бебешка възглавничка вече и постояно идва и си взима от нашето легло някоя. Мисля да му купя някаква от " по-хубавите" но се чудя каква да бъде ? Гледам сега е модерно по големите супермаркети да правят промоции на разни спални неща, дори в Кауфланд са на Дормео и то на приемлива ( поне така си мисля ) цена. Та едно бърза консултация да си направя Wink
mama_Iva, прочела си ми мислите  Wink , преди два дена и аз мислех да питам същото .Ние все още сме без възглавница и се замислих дали да купувам ,а и дали ще спи на нея не се знае .Не е проявила интерес към нашите възглавници до сега .Ще помисля още малко и ще реша ,ще следя и темата . Simple Smile
За обувките носим 22 номер ,но мисля че ще купуваме 23 .Иначе едни гуменки носим сега най обикновенни платнени ,те са 18ти номер,но нали на различни производители номерациите са различни.
Днес времето е страхотно ,дано се задържи повече така слънчево и приятно за разходки .
Отиваме на разходка,лека вечер от нас!

# 662
 Здравейте,

да се разпиша и аз. От 4 дни сме на ясла и положението не е никак розово, сутрин пищи, като го взимаме пищи, госпожата казва че бързо се успокоявал, но не иска да яде, не пие водичка и през цялото време стои в другата стая (с легълцата) на едно столче и гледа в една точка.

Говорим за яслата, разказваме, нося му подаръци като си го взимам, но положението е същото всеки ден. В къщи обаче е много игрив, много усмихнат, започна да прави белички от тези сладките неща на които им се радваме, например днес го кефи да се влачи по коридора изцяло по корем като се придърпва с двете ръчички напред.

Питам го да ми разкаже, обаче няма как, още не говори.... направо не знам какво да правя, дайте съвети. Посъветваха ме да дам от баховите капки, но още не се осмелявам.

За обувките - купихме зимни 23 номер и 2 модела пантофки на Колев и Колев, едните са 24 номер а другите - 25. Явно не само производителя а и модела има значение. От Колев и Колев ни казаха че щом сме взели 24 номер от едните от другите 24 няма да ни станат, и бяха прави.

Днес ходихме в Оутлета на изхода за Пловдив - до Метро. Има магазин на Колев и Колев и има нелоши намаления. Ботушки още нямат но имаше хубави моделчета за мокро време.

Последна редакция: сб, 22 сеп 2012, 22:39 от Slance_1

# 663
Имаме една възглавница подходяща за деца до 6 години,като беше на една и я сложих,къде спи на нея къде не и тя се върти по цялото легло,но има друга пак малка с която не се разделя,вместо животинче.Не,че няма три мечета в леглото.
Покрай началото на учебната година забравих да ви се похваля,че малката си казва и за пишкането и за акането,на вън все още я питам,като се сетя или преценявам,че от много време не е пишкала и я издържам,ако не и се пишка доста категорична си показва.Определено се разсейва на вън,защото ония ден ми каза когато вече беше свършила работата.

# 664
Slance, не се притеснявай. Ние също имаме проблеми с адаптацията, но в нашата група има детенце, което е по същия начин като Вас. Дават му играчки като го взимат, но то не яде и пищи и при тях имало проблем и с нощния сън и само като му споменат яслата в къщи се разревава. Лелките в яслата им казаха (на родителите), че те са най-важните. Ако те не се притесняват и детето ще е по-спокойно. Казват, че от най-загрижените родители ставали най-лошите за адаптация деца. Ама като гледам майката колко е притеснена, изобщо не се учудвам, от реакцията на детето. Тя казва, че била спокойна, но не можете да си представите отчаяната физиономия, с която го взима и го оставя (понеже вижда какво е положението и лелките като и разказват). Разбирам я, но и детето също - отстрани се вижда по-ясно. Да не се натрапвам, но говори с възпитателките, с педагожката на яслата - ще те успокоят и ще ти вдъхнат увереност - това е най-важното. Такива деца има и ще продължава да има, но при правилно поведение стреса ще се намали до минимум и ще отшуми. Това дете, за което говоря е трета седмица на ясла и вече си яде супичката с хлебче и пие вода. Щом твоето съкровище в къщи няма проблеми значи стреса е преодолим. Успех и се извинявам за дългия пост. Ако имаш възможност можеш и да го спреш за няколко месеца и после пак, но за съжаление не винаги това е опция.

# 665
Здравейте и от нас!
Редовно чета, но рядко ми остава време да пиша.
Ева ще е "ученичка" от октомври. Не се притеснявам от факта, че ще поплаче малко и т.н. по-скоро ми се стяга гърлото като си помисля, че ще боледува. Нашият приятел ходи 4 дни на ясла и се разболя. Знам, че това ни предстои, но хич не ми се иска да я гледам болна...
По обсъждание теми за възглавницата никога не е спала на такава. Ноктите вече режим без проблем. Свикнахме да ги режем с песничката за пръстите/кещате се, нали?/ и любим и е "безин" пръст както тя казва  Simple Smile
От няколко дни обаче имаме голям проблем. Все по-често взе да ми посяга на мен, на бабите си. Не е виждала в къщи някой да се бие, нито пък ние сме й посягали. Какво да правя? Как да я отучвам?

# 666
Здравейте и от нас:)

Добра,дано сте си изкрали супер до края и да сте доволни HugТо пак стана лято:)

Сисондер,дано е по-добре малчо вече!За жалост това е основния проблем с ясли и градини-боледуването.Аз навремето дете не беше такова чудо от вируси,до 3 вкъщи имам едно разболяване като бебе,оттам до голяма през няма и месец в градината.Но е тежко и за детето като е така малко,а и за родителите.

Иве,Ая отдавна е превзела една голяма възглавница,сравнително ниска.Заспива на нея,но после така се върти по спалнята,че не й се събира дълго време на нея:)Не мисля да купувам засега специална.

Ванче,аз лично ако се сблъскам с такъв проблем,ще опитам да не обръщам внимание в началото.Колкото повече се говори нещо,повече май става обратното.Пример-тя напоследък нонстоп хвърля разни неща-шишето с вода,играчки,книжки..пресеща се както прави нещо и мята:)Аз гледах да не наблягам на това.Но половинката все й казва да не го прави и резултата е,чепочна все по-често...Simple SmileТака че игнорирай,разсей я с нещо друго.Дано подейства това HugАя също няколко пъти ме е шляпвала ,аз я целувам винаги и й говоря нещо друго,и забрави за това... засега поне.

И аз тихичко да кажа,че почнахме да изкарваме по цял ден без напишкване:)Хванахме ритъм някакъв,не си казва още,но през около чяас я каня и на гърне,и навън,и не се съпротивлява,върши веднага работата:)Чат пат се разсеем и се напишкаме,ама така да е,то било лесния:)Аз доскоро преобувах по 6-7-10 пъти на ден JoyЗа аките си казва безотказно и дано продължава така.

За обущетата още сме с летните сандали 21 номер и едни есенни пак 21.Те са на Колев.Други марки не знам дали са същите.На Чико сандалите й обаче и те са 21-ви.Но определено ще взимам следващ номер ако не и през един,за да има място и за чорап по-дебел.

Ние сме последни дни на село и май тати иска да си ни прибира в началото на октомври.Дано има още хубаво време:)

Спокоен неделен ден:)

# 667
Днес май никой няма време да пише...  Wink

Ние сме с 22 и 23 номер на обувките - зависи от модела дори и на един и същ производител!

# 668
Здравейте и от нас!

За възглавниците: Филип много обича да заспива в/у моята възглавница и след това го местя в неговото легълце където има бебешки, но както повечето сте написали не спи много в/у тях.

За обувките сме на 23-24 номер според зависи. Вече от вън не му купувам след като два чифта адидас така и не ги обу и сега ще се чудя къде да ги продам Wink Доволна съм от "дайхман" (или както там се пише)  и са с два месеца гаранция.  
Раничка и пантофи му купих от "Кауфланд" за по 10 лева и от тях за сега съм доволна.

За пижамите, ако някой ще поръчва, може е да се е кооперираме да излезе по-малко доставката.

Да ви питам: вашите деца имат ли си любими животни? Филип е много запленен от котките във всякаква форма и размери даже ходи да взима плюшките от ръцете на другите деца ако са котета и им предлага я камиончето си я тебешир...

Лек и спорен ден на всички Wink

# 669
Angya, любими няма, но много се кефи на всички живи животинки, които му се завъртят пред погледа:-) иска да пипне и ги гони до дупка:-) естествено не хваща  Mr. Green
Иначе страстта му сега е насочена към КоТодила Гена:-) гледаме го от зори до здрач tv

# 670
 Ние сме на 23 номер обувки.Обича да гледа Бейби тиБи и Мечо ПуШ.Любими животни незнам дали има,но най много гони гълъбите по центъра и често и купувам белен слънчоглед да ги храни.
 А сега и въпрос към вас.Колко често давате кисело мляко на децата.Аз давам да Синяа на обяд и вечерта след хранене по 2 малки кутийки Данонино,но вчера в едно предаване една госпожа се изказа,че не било толкова полезно да се яде много мляко,а тя си го търси,като наследство.Млякото вечер отдавна сме го спряли.

# 671
Данонино не давам-едно защото не го харесва особено, и друго-че аз съм антифенка на въпросния продукт. Твърде много оцветявки и аромати има..
Кисело мляко понякога със закуската, ако е суха. Иначе в разни постни храни-зелен боб или разни подобни. Мляко под форма на айран не пие. Иначе АМ нощно време продължава..

# 672
Вредата е по-скоро от прясното мляко. Киселото дори е полезно. А за децата до 3г. е нужен ежедневен прием на мляко и/или млечни продукти.
Вируса ни повтори, детето изгоря от температура. Благодаря на Калина и Илиянка за подкрепата - особено ми е нужна, защото детето ми е болно за първи път.   bouquet
Обувки -23-24 номер, играчки - няколко любими, възглавница - не. Говори, прави изречения, за това съм спокойна за яслата - ако има нещо ще ми каже.

# 673
Благодаря за подкрепата, момичета!

Вече сме доста по-добре и на контролния преглед казаха от сряда на ясла -  Shocked . Като се върнахме от болницата обаче започнаха наново едни сополи... Чудя се ще повтаря ли... Да му сложа ли клеева тинктура наред с изписаните (които до сега уж действаха) или някакъв друг бабин илач?

Лейди, дано се оправяте по-бързо. Разбирам те, защото и ние сравнително късно почнахме да боледуваме и то с пневмония за старт.
   Спорен ден!

# 674
Сисондер,  Hug  говорих с моя колежка от университета - учителка е в детска градина. Каза, че първия месец децата боледуват заради директния сблъсък с многото деца и вируси. Обясни ми, че няма дете, което да не мине през боледуване при тръгване на ясла.
Честно казано, за хремата на моите деца използвам виброцил. Има много бърз ефект. Разбира се, изписан ми е от лекар.  Peace Дано да нямате проблеми повече и вие!

Общи условия

Активация на акаунт