На планина или море, Декемврийче дупето пече! N19

• 46 806
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
Ние пък от 1 седмица пак започнахме да пиеме мляко по 200мл след затишие от 5м  Whistling
еййй,свърши май с хубавото време,затваряме се вътре,по рядко и по-малко навън ,а така неможе да си изразходи енергията и пощръклява в нас.  Tired
Ние си сушиме косата от 1г,защото сме с много коса и няма как да я исуша само с харлия.

# 646
Привет мами !
Да честитя и аз на iliyanamos на патерици,адашче пожелавам ти много здраве и много щастливи моменти с любимите за теб хора!   bouquet
Благодаря на всички за отговорите за миенето на косата  Simple Smile Hug  .Къпем се под душа,взели сме слушалка ,но не сме я монтирали още ,дано и хареса повече с нея,че голям зор това миене на коса. Jojolinka ,  Hug ,ще отида при първа възможност в мола да видя дали има такива козирки,ако не ще търся по другите магазини.Сега си спомням смътно ,че една мама ми беше казала преди за това ,но кой да сети  ooooh!.
Иначе косата я сушим от около 8ми месец  със сешоар ,сега откакто се застуди и не се поти толкова прескачам  ден два не и мия косата.

tsvety_georgieva ,Петя също плаче все едно я коля ,дърпа се извива се не мога да я удържа.Само на краката не дава ,на ръцете нямаме никакъв проблем.Последния път когато ги рязах на краката ,само плака,но не се дърпа.Та  следващия път ще видим как ще е.Режем ги с ножичка,такава от комплект на Сanpol мисля че беше.Нокторезачката я ползвах когато беше бебе .

plams,Петя когато се изцапа ако сме навън си изтупва ръцете ,а вътре когато сме и яде нещо се бърше или ако няма кърпичка или салфетка до нея идва аз да я бърша .А Малена сигурно се е стреснала от странния вид на баща си  Simple Smile.Петя когато беше на около 1г не можеше да  познае баща си когато си сложеше шапка   и плачейки тичаше да ме прегръща   Simple Smile.

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 16:55 от ikamenova

# 647
Малена също си тупа ръцете или се бърше в къщи. Става въпрос за по-големи петна или ако нещо се излее на земята, ако си обърне манджата и си изцапа крака. За такива случаи. Иначе навън се търкаля като прасе в пясъка и хич не й пука  Mr. Green

# 648
Даа,раздуха се яко и в наше село...А сутринта беше разкошно...Ще мъчим още някой и друг ден,и ако се застои такова...май ще стягаме багажа за София.Но тук поне може за 5 минути да е добро,да скокнем в двора,че там трудно.

Вчера дядо ми оскуба любимите й краставици вече..И тя направо ни разби от смях.Вижда,че ги няма и отваря едни очи..хваща се за главата ама като голям човек и му казва..Оооо дедииии..таи нама...Таи са краставици:)

Пламс,предполагам,че изсушава,за себе си винаги съм го избягвала когато мога.Но не смея с тази мокра коса да я сложа ьа спи примерно.И тя вече има повечко и няма вариант.Лятото само духвах леко и тя бързо изсъхне,но сега ще е по-тегаво.Аз от време на време й слагам зехтин,първо го правех за крустичките,после просто за красота:)
А за цапането само известява Аааа и показва кое е мръсно...Аз съм щастлива,че не пипа абсолютно нищо по улиците,само подритва някоя опаковка примерно.Дано си остане така!Също се бърше с кърпички мокри,а и с гелчетата няма проблем.Като й кажа,че е мръсна ръчичката,взима и се чисти:)

А за такива случаи дето описваш,нещо разлято и тн...не се впечатлява хич.Да не би някой да й се е скарал някой път за нещо разлято,изцапано? newsm78И сега тя да свързва разни такива случки с това...Но пък с пяната на таткото...Офф нали не могат хубаво да си кажат още...

За ноктите-режа ги с бебешка ножичка,без проблем.Тя свикна някак.И аз й правя сценки,казвам,че си правим маникюр и такива работи.И на краката дава.Само някой път след къпане като й се спи,и серазкиселява,но гледам да съм бърза:)
Цвети,според мен мъчи го буден,че иначе може да се стресне насън,знам ли...Има време до вашата ясла,няма да пожелаваме успех отсега:)

Дъ Гърл,надявам се да няма проблем и с целодневното стоене сладура Hug

Хайде заваля сериозно като гледам през прозореца...така се чува че ще вземе да я събуди..Хубав ден засега!

Последна редакция: чт, 20 сеп 2012, 16:04 от KalinaZ

# 649
Цвети, имаме огромен проблем с ноктите! Не дава никак си..
А като обича да се рови в пясък-познай как са му черни твърде често ooooh!
И насън не се справям! Иначе и аз с ножичка за възрастни-по тънка е

The Girl, много ми хареса разказа ти Hug

# 650
Здрвейте,

Ние сме отново на антибиотик, защото кашлицата, която си прибрахме от яслата се развива и дори аз чувам как прохъркват гърдите вече. Пневмония нямало, поне за сега. Та от фона на тази картинка да кажа за коластрата на Аквасорс и имуностимулантите. Давам я от по-малко от месец заедно с витамини - Марсианци - ефект .... Сами си правете изводите (от скоро я давам, редовна съм и детето не е от болнавите - освен 1 пневмония и 1 бронхит не е имал други болести изобщо).

Изследванията за яслата направихме с направление (освен Вассермана).

Косата не дава  да му мия изобщо. Мием я на няколко дни веднъж и то с драма - точно както е описала Пламс.
   Ноктите режа само докато спи, защото дава да му изрежа два или три нокътя докато е буден и след това започва да се дърпа зверски и да хленчи.

Много ме е яд сега с тази болест - с адаптацията се връщаме в "първи клас". Аз ще се връщам на работа и представа си нямам какво да правя: идеи - някой????

# 651
Здравейте  Hug
честит рожден ден на Илиянка   bouquet
Днес май направихме последно плажче. И във водата цопаха доволно. Времето беше приказно. Тази вечер в хотела ще правят парти за закриване на сезона и ние сме поканени. Е как, остана персонала, хлебарките и ние  Joy Шегувам  сееее, хлебарки няма!
ЗА косата - каката така ми правеше проблеми като я мия. До след 3г. възраст, голяма драма. Малкия сега се кефи много, даже сам си тика лицето под струята, дави се и се хили. Луда работа.
Нокти - пак с каката имаше проблеми, но аз съм си виновна. От бебе я дебнех да спи и така ги режех. Т.е. не и дадох шанс да свикне. С Гоше сме на периоди, ако е крив - не дава, друг път кротува и си подава пръстите. Но повече на сън - не!
За ясленските проби - изобщо не искам да бода детето. Той има толкова вземанета на кръв, белезите му стоят още от неонатологията. При последното на 1г. така се стресира, че дни наред пищеше и не ме оставаше да мръдна на метър от него. Затова ще пратя ММ, той ги умее тези работи. Да се разбере с лаборантките  Wink Който иска да ме съди, но детето на това няма да подложа, ако не е крайно наложително.

# 652
Здравейте,

Цвети, много мило от страна на директорката ,че те е подсетила за тази не-малка подробност. Браво на нея. Аз от началото останах с впечатление ,че не е само готина жената ,но е и много в час с нещата и ето ,че това го потвърждава. Ами освен да ви пожелая приятен последен месец у дома  друго не ми остава. Ние също към 22.10 ще ходим пак в яслата да си говорим и сигурно ще тръгваме и ние началото на ноември...

Момичета , ето още една оферта за гумени ботуши , предимно за мъжката част Wink

The Girl , много ми хареса как си написала всичко за яслата. Осбено втория ден на Тони направо ме просълзи. Колкото и мило да е , дано да нямате повече толкова затрогващи дни и все по-бързо да свиква  Hug 

За ноктите и Алекс се дърпа понякога, но аз в повечето случаи го заклещвам нещо и режа. Гледам да е винаги след баня, че тогава са му най-меки ноктите и става по-лесно. Лежа с тия детските ножички с заоблени върхове.

За косата и при на нас има драма, но не винаги. Гледам да го забаламосам нещо и му я мокрая с ръка , след това плакненето е по сложно , но ако вземе да се дърпа много давам бързо ,смело и сръчно - душа отгоре и мия възможно най-бързо. После му минава и няма стрес и винаги като види коритото е горов да се къпе, дори понякога през деня се налага ,защото по погрешка съм го оставила в банята на земята и той решава ,че е дошло време ...  Joy

Ставам ,че времето напредна много - хубав ден от нас

# 653
Добро утро! Два поредни дни започвам и нещо става и ми изтича сесията  и...не остава време да пиша отново...
iliyanamos, честит личен празник   bouquet  Здраве за цялото семейство!

The Girl, много хубаво, че споделяш емоциите от първите дни  Hug. дано минава бързо и леко този период на привикване към новото и да сте здравички най-вече  Hug

Взех си гумените ботушки от лидл - хубави и ще вършат работа  Peace Подобряваме се, кашлицата почти изчезна и само от време, навреме се чува. Но с това ново захлаждане не знам как ще е и дали ще ни се отрази пак  ooooh!  Tired
После пак ще се включа...събудихме се...

# 654
Здравейте,вашите дечица кой номер носят,моята носи 23-ти,просто ми е интересно.
Тя заспа още в 12.00ч,а трябва да взема баткото от училище към един,ще помоля една съседка да остане в къщи и дано не се събуди през това време,че ще се уплаши,че ме няма.
Разбихме графика с това училище,съвпадаше с миналогодишния,но явно часовете са им повече минути.Нали вече са големи Laughing вече втори клас. Joy

# 655
Здравейте!

За ноктите - много мрънка, но аз започвам да му броя на всяко пръстче "едно", на другото "две" и така го забаламосвам малко, защото много обича да му броя. Другият начин е да му обещая нещо хубаво, но "само след като отрежем ноктите" и мрънка по-малко... и през цялото време му говоря "ууу, виж какви са станали големи, мръсни, дай да ги почистим" (а и той никак не обича да е изцапан!)

С косата са големи ревове при миене! Оставям я последна, разбира се и гледам мнооого бързо да я полея. Разбрах само, че душът не трябва да е със силна струя.. иначе истерясва! Гледам да не му попада вода в лицето, ама няма как съвсем да го избегна.. Все ще мине и това!

# 656
Здравейте пак ,
вие не сте писали кой знае колко днес ама е на аз пак ще пиша.
rosikosefi, и Алекс носи 23 номер някъде. Има едни маратонки 22 номер и му ги обувам ,ама вече виждам ,че леко са му малки. 
В тази връзка днес гледах ,че в Геокс има страшни намаления на летни модели . Аз харесах едни на Алекс само за 35 лв и докато се чудя дали да ги взема тия двамата мойте почнаха да правят щуротии, кой как си може и аз побързах да се изнеса. То не е много хубаво за цяла година напред ,но според мен ако му взема 26 номер все ще се носи Simple Smile

Аз искам друго да ви питам. На каква възглвница спят малките? Алекс не иска тази малка бебешка възглавничка вече и постояно идва и си взима от нашето легло някоя. Мисля да му купя някаква от " по-хубавите" но се чудя каква да бъде ? Гледам сега е модерно по големите супермаркети да правят промоции на разни спални неща, дори в Кауфланд са на Дормео и то на приемлива ( поне така си мисля ) цена. Та едно бърза консултация да си направя Wink

sisonder, бързо да се оправяте. Много кофти така с тия болести и яслата, но за съжаление това е положението и повечето от нас  ще го изпитат на гърба си ...  Hug

# 657
Иве, мойте още не спят на никаква възглавница..
Но дори да имаше-с това мятане и търкаляне нощем, надали повече от 15мин биха му се събрали на възглавница Mr. Green
Има хубави в икеа-по ниски, но все пак голям "формат" Simple Smile

# 658

Аз искам друго да ви питам. На каква възглвница спят малките? Алекс не иска тази малка бебешка възглавничка вече и постояно идва и си взима от нашето легло някоя. Мисля да му купя някаква от " по-хубавите" но се чудя каква да бъде ? Гледам сега е модерно по големите супермаркети да правят промоции на разни спални неща, дори в Кауфланд са на Дормео и то на приемлива ( поне така си мисля ) цена. Та едно бърза консултация да си направя Wink

Малена спи на най-обикновена голяма възглавница. В началото беше съвсем тънка, сега е на по-дебела - около два два пръста.

Здравейте,вашите дечица кой номер носят,моята носи 23-ти,просто ми е интересно.

Тя е с 22-ри номер. 23 са й големи.

# 659
 Hug  bg

За спането: спи на голяма възглавница, но тънка -прегръща я, мачка я...
За обувките: носи 23/24 номер вече.
За цапането: Мишето не се впечатлява когато е изцапан, мръсотията даже му харесва  ooooh!
Ще си отскочим до село днес да подишаме чист въздух и да поиграе на воля детенце.
Хубав и слънчев ден!  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт