На планина или море, Декемврийче дупето пече! N19

• 46 782
  • 742
  •   1
Отговори
# 675
  • Бургас
Да се отчета набързо:
● Моят мъж е с 22 номер маратонки сега. Но зимните ще са с по-дебел чорап - затова 23-ти.
● Възглавничка има от бебешките, не проявява интерес към по-големите.
● Кис.мляко директно не давам, нали е алергичен. Но вече поне мога да го слагам където си искам (имам предвид: палачинки, питки, застройка на супи и др.) , за разлика от преди - не прави реакция. Jojolinka, Данониното не го броя за кис.мляко и не съм купувала за каката.
● Любими животни, играчки, занимания - няма. Един ден - едно, друг ден - друго  Thinking
● Не говори  Crossing Arms
● Тръшкането му, определено, взе да намаля с времето. Дано запазим тенденцията  Peace
● Ноктите, с голям зор и много театрални сцени ги режем  Rolling Eyes Само като види ножичката или нокторезачката - се сеща, че има много спешна работа някъде другаде и заминава Laughing
● Миенето на главата - засега не ни е проблем. При каката се появи след 2-годишна възраст. Имаме си козирка  Wink
● На гърне не сяда за нищо на света  ooooh!

Lady*N, sisonder - да се оправят мъниците  Hug
B_NADI, какво стана със шарките? Как сте?

# 676
Малена обожава зайчетата (даю  Mr. Green). Гледа основно своите клипчета като малка, може по цял ден да седи пред лаптопа и да зяпа, но в повечето случаи компютъра е развален  Wink през деня. Обожава Бейби тв (бейби тю) и в частност едно от филмчетата - Къдлис, на което тя вика Тикю, защото едното от човечетата се казва Тикълс.

Кисело мляко пие всяка вечер преди лягане. Отделно понякога и преди обедния сън, ако не се е нахранила добре преди това. Давам понякога Данонино или някакви други плодови млека. При нас има мляко Домлян, което е с парченца плодове, него най- много го увяжава. На айран не пие.

Сега е започнала да вика на себе си "ти". И ако иска да каже, че ще направи нещо тя, казва "ти,ти" и сочи себе си. Явно като ни слуша че й говорим "ти ще направиш еди какво си" и си мисли, че се казва "ти". Чат - пат като я питаме как се казва отговаря "Мани". Отделно като иска да каже нещо за баба си или дядо си или за който и да е, слата и едно ти отзад - "баба ти, дядю ти, татьо ти". Много е смешна  Laughing

# 677
Сисондер  Hug Hug Hug Hug, благодаря ти, много ми помогна. Днес беше доста по-добре, надявам се д не е инцидентно.

Иначе за болестите съм съгласна с Лейди, а и всички около мен ми казват че до 7 годинки ще си прихванем подред всичко, няма как. Бързо оздравяване.

Само като идея, не съм ги ползвала и не знам дали са добри или не, но една майка ми каза че лекува сополки само и единствено със сребърна вода.

И още една идея за тези които се чудят къде да заведат малчовците събота и неделя. Таткото тази неделя ни изненада с разходка до Алеко но със Симеоновския лифт. За Криси беше приключение определено много му хареса, дори като се измори да катери морените си полегна на тревата и си направи следобедния сън. Финансво изражение - 5 лв за паркинг, 10 лв отиване и връщае на човек - бебо до 2 год е безплатен.

Хубав ден

# 678
Здравейте:)

Лейди HugПървия път е ужасен...ти помниш първия ни на нас на годинка и половина.. 2 в 1 беше HugМного познати ксто ме чуят как се кахърях тогава за ангината и казваха,че са изкарали по еди колко си вече...Ама това не ни успокоява HugЗнам много добре как се чувстваш!

Сисондер,дано не ви повтаря нещо пак Hug

Ангиа,Ая е запалена по мечета и особено Мечо Пух,че има голям и малък,а от книжки:)Тя им казва Мене,Ч не може май още:)Всеки път казва на тати по телефона да й донесе Мене от София...и вече имаме цял камион JoyПатета също са й любими:)Иначе тук се кефи на всички животни,снощи една баба ни вкара в двора им като от едно време...гледаха всичо възможно...Видя за първи път прасенца,агънца,патета...Simple SmileБеше на седмото небе:)Като отвори тези огромни очи и се радва:)А също съседското магаре Мае му казва й е любимо:)С него се става и се ляга.Отваря очите и пита Мае???Дали е навън и сочи улицата:)Баща й последно й донесе магаренцето от Мечо пух плюшено:)

Жожолинка,цяло лято яде по една купа таратор,който правим само от кисело мляко към чаша,и краставици,копър,без вода.Обожава го сигурно заради краставиците:)Преди мъчех с бисквити чат пат следобед-не и не.Сега е екстра:)Следобед винаги пие Аптамил и нещо друго за хапване.И него си го обича.Сирене яде,млечните си ги набавя.Аз също знам,че са много важни и прясното мляко е това,с което да не се прекалява.На Данон не вземам нищо,изкуствено ми е.

Ая не се заглежда хич в телевизора.В София преди рекламите гледаше ,сега и това не я вълнува.Тук почти не се пуска цяло лято и май не помни какво е:)Лаптопа изобщо не пускаме в нейно присъствие,не знае какво е даже.Аз съм анти тези машинарии,върша всичко от телефона и гледам да не ме забелязва:)Научи се обаче ,че има снимки нейни и клипчета в него..и по веднъж-два пъти на ден ме изнудва да й го дам:)Интересно ми е като й пусна наесен някое филмче детско дали ще я заплени:)

Хайде засега,че се пробужда и има нужда да ми хване ухото та да заспи пак Joy

# 679
Бързо оздравяване на всички болнички.  Praynig Peace
Кате  Hug   Благодаря, че питаш. Каката утре е последния ден в карантина. Изкара го смея да кажа леко, не е имала много висока температура до 37,6 и не съм давала нищо температуро понижаващо. Само на втората вечер от избиването много я болеше дупенцето, а нямаше видима пъпка, направо се мяташе милата в леглото, явно нещо вътрешно, но добре че сестрата при ЛЛ спомена че така е протекло при нейната внучка, че иначе щях да се ошашкам. Тогава дадох  нурофен, но не помогна, просто в един момент каталяса ли, мина ли и не знам и заспа и на сутринта беше добре. Малката още няма признаци, но я чакам утре, вдругиден. За нея малко повече се притеснявам да не ги чока пъпките, но каквото такова.
Иииии много хубав отчет си направила, ще се водя по него и аз малко да се отчета, без да препрочитам темата Embarassed

- За обувките ние сме с 21 номер.
- Възглавница, има две в леглото една бебешка, която е до решетките да не си блъска главата и която напоследък гушка преди да заспи и една голям размер тънка, но и тя както повечето писаха цяла нощ "ходи" из леглото и и се събира малко сън на нея.
- Кисело мляко вечер, ако сметна, че е яла малко от нашата храна, чисто, с лъжичка. И понякога сутрин с бисквити за закуска, ако няма друго. Прясно, също с бисквити на закуска.
- Любими животни - котки, обожава и кучета, зависи от размера Laughing Играчки, не.
- Не говори   Crossing Arms /това направо трябваше да е цитат от Катето/
- При нас не е тръшкане, а по скоро биене и хапане когато не стане на нейната, но от както веднъж я плеснах леко, след като ме беше шамаросала, като ми се ядоса не смее да ме удари, а почва демонстративно да хвърля къде, какво намери. За хапането обикновено го отнася кака и, като не и даде или пък и вземе нещо. Там още нямаме напредък Confused
- Ноктите, пред компютъра
- Миенето на главата, аз самата се бях оплакала че е проблем и няма да се повтарям
- На гърне седи, но нищо не прави Crazy

За боледуването в яслите в началото, зависи какъв период се брои за начало, сега голяма роля играе и непостоянното време. Каката например тръгна на ясла юни месец и цяло лято изкара без един сопол, но после есента два пъти един след друг и после по препоръка на ЛЛ стоя в къщи две седмици да и се възстанови имунитета и после е нямала някакви сериозни боледувания, кашлица и сополи не ги броя, защото те и в къщи да седят пак си ги имат. Това е моето мнение, не ангажирам никого с него, просто споделям Blush

# 680
Здравейте и от мен ,
Слънце  Hug Дано с всеки изминал ден да става все по-леко положението.
 Hug на всички болни. Не се шашкайте - гадно е ,да ,но в крайна сметка така растат децата. Само да не стават серизони нещата ... няма начин бацили има навсякъде ,а в яслата -в изобилие , за съжаление Sad

Б-Нади, радвам се ,че каката е минала леко. Стискаме сега палци и на Бори, защото както и по-напред ти бях писала почти няма шанс да й се размине. Хубавото е ,че вие с таткото сте я карали тази шарка,че иначе положението става зле. Що познати тази година я изкараха и то много, много тежко   Hug
Кате, радвам се ,че бавно , но славно напредвате с млечните.  Hug Много ми хареса отчета ти и най -вече : 
● Любими животни, играчки, занимания - няма. Един ден - едно, друг ден - друго  Thinking
● Не говори  Crossing Arms
● На гърне не сяда за нищо на света  ooooh!
[
Направо цитирам, копирам и казавам ,че и ние сме така  Joy
За млякото аз давам вечер на Алекс кисело мляко, чисто с лъжичка. КОга го яде, кога не, май в повечето случаи не го яде ,а го маже , но се пробвам винаги задължително. като почне категорично да ми го отказва почвам да правя бъркочи, кога му слагам захар малко, друг пък пък го разреждам с вода и малко сол на айрян , зор да го изпие .  Давам предимно Боженци. Данонино и аз вече не купувам. Имаше един период ,в който баткото много го харесваше и взимах, но после познати, работещи в Данон, го отрекоха напълно и аз спрях да го взимам. Но пък Активия взимам и ядем от време на време  newsm78 Знам ли и аз вече... Сутрин правя 200мл АМ ( сега сме на Фризо 3 ) и той изяжда 2-3 бисквити с него...  това незнам защо му го давам, защото след час -час и половина му правя друга закуска. Сирене и масло давам предимно сутрин и може и на обяд с ядането. Общо взето с това ми се изчерпва млечното меню. Давам и прясно мляко , но радко, само когато купим домашно. Няколко пъти давах и от кутия, защото то покрай брат му е трудно да му се обясни, защо за него няма  , голям скандал ми вдига  ooooh! #Crazy ooooh!

sisonder , аз за хрема директно с виброцил действам. Но сребърната вода е добър вариант, както и морската вода ( леле как се казваше ,излезе ми от главата ), също така и Вит. С. Много зависи каква точно е хремата ...  Аз пък да ви питам някой ползвал ли е Тантум протект за хрема? 

# 681
Хубав отчет сте започнали, да се включим с Гошко:
Обувки - 21
Килограми /никой не е питал, но нали ми е болна тема/ - 10300гр. Ръст ще меря тези дни.
Възглавница - заспива на моята, после се мята из цялото легло.
Завивка - не търпи и за секунда!
Говорене - говори нон стоп, но на бебешки. Много рядко се изцепва със сложна дума и ние гледаме така  Shocked После НЕ я казва повече.
Детски филмчета - не гледа, не се вълнува. ТВ е само източник на музика, друса дупе и припява.
Кисело мляко - яде на айран. В определени периоди го отказва, след седмица-две пак го заобичва. Всеки ден пие АМ по 3 пъти. Сирене давам рядко, не се сещам. И то е като млякото, веднъж се настървява от ядене, друг път плюе и бяга /вземам само една марка/. Данониното не е мляко, погледнете съдържанието. Аз съм много против този продукт, за мен е подмолна работа. Като даваш Зрънчо, поне откровено знаеш, че е боклук и си преценяваш. А с тези плодови "млекца" се подлъгва човек.
Любими животни - каквото мърда, няма претенции. Гони гълъби, на плажа пробва с чайки ... не му се получи. Към хотела имаше мини зоо кът - пауни, пуйка, петел, гълъби и зайци. Май се радва най-много на зайците. Файтоните с коне - слаб интерес. При връщането ни днес почти не отрази кучето на баба и дядо.
Тръшкане - да, още се пробва. Най-много обаче го влече в изблик на гняв да мята всичко, което докопа по земята. От броени дни го уча на "наказан си" и го обръщам с лице към стената и вдигнати ръце. Учудващо за мен, веднага се научи. Е, не е съвсем съгласен, но по 40-50 секунди изкарва доброволно заточен.
Болести - заминахме с хрема, оправихме я на морето. Два дена преди тръгване ни повтори и пак лекуваме. Горе-долу леко го кара.

# 682
Здравейте и от нас!
Ние сме добре,едно и също всеки ден ,вече взе да ми писва и чакам с нетърпение да започна работа ,че взех да изпушвам . smile3511
Снощи Петя както тичаше и се блъсна във фотьойла ,точно пред мен и не можах да я хвана ,такъв ужас видях в очите и направо онемях,милата ,удари си горната устна ,шурна една кръв направо си се притесних и бях готова да тръгваме за спешен център.Измих със студена и като спря да тече кръв видях ,че точно между устната и зъбките има една ципа/юздичка и тя се е скъсала.Поплака си малко и  бързо и мина,не се поду.Но днес като се усмихне и ципата изскача напред,според вас дали ще зарастне  от самосебе си или трябва намеса на лекар.Утре сме на консултация и  ще я види педи да видим какво ще каже.Оххх,за секунди стават лошите работи  ooooh!. ММ веднага ми  отправи упреци,че не съм я учила на нищо хубаво.   #Cussing out  А той беше причината в случая,понеже пускаше една рибка играчка към Петя и тя тичаше из стаята,нищо не му казах,станалото станало,а той веднага напада.Ами всички деца обичат игрите и да тичат и винаги има риск от падане ,но дано не се стига до лоши падания.
Lady*N , Hug

Кисело мляко давам често, понякога изяжда цяла кофичка,друг път 2-3 лъжички и толкова.Плодово мляко съм давала 1-2 пъти,но Данонино не съм давала никога .Прясно мляко рядко давам,повече  във вид на кремче,сиренце всеки ден със закуската и понякога през деня предлагам,не винаги хапва.Масло много обича ,режа и парченца и си ги хапва ,ако и оставя цялото пакетче ще го смотае за нула време.Кашкавалчето също  на моменти го яде има дни не го близва .АМ мляко си пием вечер преди лягане (снощи и тази вечер го отказа  newsm78) и по някое време през нощта или на сутринта.
Да се похваля че взе да яде доматки  и праскови ,точно когато взеха да свършват домашните и тя прояде.Догодина ще наваксва . Simple Smile
ТВ не гледа ,нито детски ,само музика от време на време и някоя друга реклама.Даже и на компютъра не иска да и пускам песнички.
Любимите животни са котета и коне.Види ли коте навън и се спуква да го гони и да обикаля паркираните коли да ляга да го види и ако котката избяга в някои случаи започва да плаче нещастно.
За говоренето - от  2-3дни се опитва да казва  и повтаря повече думички ,прави прости изречения като  тати дойди ,взе да си казва името правилно ,на бабите знае имената ,а думичката тук е тюку . Simple Smile

На всички болнички пожелавам  бързо оздравяване ,а на всички здравички да се пазят.   Hug
Лека и спокойна нощ !

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 00:38 от ikamenova

# 683
зъби 10 разпиляни в устата все още с 2 долни резци като зайче  Laughing
кг 11.500
тв може цял ден да гледа  Shocked има си едно детско двд и по цял ден го разнася с него ядеме за да се захласне иначе нямам никакъв шанс да го нахрана  Sad
възглавница голяма ,но е мека
обувки 22-23
не говори само казва НЕЕЕЕ ТАКА явно саво това му се е набило в главичката малка  Laughing
от 1 седмица пак пропи млякото само вечер по 200 след затишие от 5месеца

# 684
  • София
здравейте, мацки Simple Smile

Ние сме добре Simple Smile гледаме да не се заседяваме вкъщи и сме нон стоп навън Simple Smile
Обувки - 22
Възглавница - бях му купила една от ИКЕА иначе ползва моята, но най-често спи директно на матрака.
Завивка - изобщо не търпи
Говорене - говори непрекъснато, даже не си е отворил очите и започва да ни обяснява. Напоследък пее песни на поразия Simple Smile
Детски филмчета - не гледа, но музикалният канал е любим и само да чуе и почва да подскача.
Кисело мляко - яде домашно. Данонино в никакъв случай
Любими животни - всички животни , голямо гонене и хилене Simple Smile
Тръшкане - тръшка се и още как.
Болести - май се опитва носа да му се запуши, но съм взела мерки със солен разтвор.

На всички болнички бързо оздравяване , а на вас мами бъдете силни.

# 685
Обувки - 22 номер
Възглавница - спи на голяма, но тънка. Хареса си я и стана без да го мисля и планирам.
Завивка - Мята се из цялото легло, аз завивам, когато се събудя.
Говорене - говори непрекъснато, повтаря всичко,.
Детски филмчета - не гледа, от време на време гледа Duck TV, ама за кратко. Виж музика като чуе и пощурява....
Кисело мляко - обича много, яде и с лъжица, пие вечер едно шише. Данонино не давам.
Любими животни - всички животни се гушкат, милват(даже ако може и бездомните котки би гушкала).
Тръшкане - тръшка се и още как. Това го умее много добре. Wink
Болести за сега държи положението. Вече 3-та седмица сме на ясла и за сега не е донесла никакъв вирус

Сега да се оплача... Всеки ден е по-ужасен от предния, говоря за яслата. Все повече пищи и се тръшка, в чудо сме се видели. Даже сестрата недоумява защо е така. newsm78 В началото беше всичко чудесно, а сега е ад... Sad Вчера сутринта даже имаше опит за бягство. Изскубна си ръката от моята и тръгна към стъпалата.( това става в яслата) Аз я питам къде отива, а тя милата казва: " Бягам, Бягам" ooooh!
Да се смееш ли, да плачеш ли. Rolling Eyes Вчера цял ден е плакала, днес пак хленчила до обяд. Пратих баба и да я вземе на обяд, до края на седмицата все още имаме екстра баба на разположение. Другата седмица какво ще правим, незная... Cry
Надявам се да са зъбите, защото сега избиват последните. Ама като зная с каква скорост избиват, отиде до Коледа така. Crazy
Баткото от понеделник повръща и е в къщи, на работа е лудница и аз вече леко изтрещявам...milie=smile3511.gif]

# 686
Ядем кисело мляко,но рядко,набляга на сиренето и пие прясно мляко,без нищо.Завивка не търпи.Вече не се тръшка,освен ако е много уморена,по скоро и тогава плаче.Филмчета не гледа,само песнички на компа и обожава книжки,преди блха само с картинки сега минахме и на много кратки текстчета.Днес една книжка ме кара десет пъти да и я чета и щеше да иска още,но аз и казах,че вече съм се уморила да чета.Любими животни-кучета и коне,като види каруца и изпада във възторг.

# 687
пф,егати статистиката е станало тука   #Shocked  ма много сухарско е  Mr. Green базикам се  Wink

ние какво правиме......преборихме едни сополи и кашлици дето ни тръшнаха и по цял ден дивеем на слънце
Йо взе много да се привързва към баба си и дядо си и почти не ме търси -само за заспиване  Laughing

офф тия детски градини,като ви чета и ми става тъжно за децата как не искат да ходят и тва си е ....ма то май не ги приобщават много плавно и постепенно и е егати и стреса за малчовците  Tired

като чета едно и също е положението и с вашите деца и със моите познати- първия ден в детската е ок и след това става големия ужас,рев,тръшкане,отказване да се хранят и т.н. / ми те в началото като не знаят за какво става въпрос и им е интересно и от там натам като видят какво е .....

Радвам се за rossy_pm,  че и е кротко момиченцето и най-вече ,че Марио не ревнува и я е приел добре  Simple Smile

Последна редакция: ср, 26 сеп 2012, 14:31 от RikaRurika

# 688
Момичета  Hug,

Ние сме си все така сополиви - като спрях виброцила и коралгола май сега е маааааалко по-добре, но ако до утре не се справим ще го пускам сополив на яслата. Не е болка за умиралка и без това ще реве кто магаре и лелките няма да го усетят Mr. Green (шегувам се - зная че детето е добре, няма да зарази никой, а трябва да се адаптираме, защото няма време)

Поли, знам, че не ти е до смях, ама направо прихнах с това "Бягам" Joy от къде и е дошло не зная, обаче е уцелило в десятката детето. Имало и такива деца, дето се усещали втората седмица, ама пак ще мине. Питай я да не би някакъв конфликт да има с лелите или... с детенце някое, но най-вероятно и е най-хубаво с мама.
Скрит текст:
   По този повод да ви разкажа с моя син какъв разговор имахме за яслата. Той не говори.
 АЗ: Ти харесваш ли лелите в яслата
 Той: Да
 АЗ: Какво правят лелите?
 Той: МММ (показва знак за гушкане)
 Аз А пляскат ли те лелите?
  Той: Да
  Аз:  #Crazy
  АЗ: Как те пляскат?
  Той: smile3501 (знак за пляскане с ръчички) - паднах от изненада.

Да ви споделя само: Понякога имам чувството, че съм най-коравосърдечната майка на земята. Първо нямам търпение да се върне на яслата, защото повече в къщи сама с него не издържам, Второ жадувам и за социални контакти, колкото и да са ми наложени от работата и трето не ми се занимава вече с тези площадки ,и деца, и майки, и индивиди ииии... просто откачам. Не зная как се оправяте с по две, а някой и с по три  newsm20 .

# 689
  • София
Здравейте момичета! Последно време нямам много време да пиша, ама айде и аз да попълня лексикона Heart Eyes
За възглавница- спи на голяма от доста време.
За завивка- спи с мен и чат-пат го завивам нощем от време на време.
За говорене- всичко повтаря, но повечето само аз го разбирам защото му липсват още доста от буквите Crazy
Филмчета- гледа предимно руски по време на ядене че иначе голям зор.
Кисело мляко не яде, от млечното само кърма и 1-2 пъти седмично успявам да му пробутам малко сирене. Айрянче пие от време на време, но не всеки ден.
За животните- котки, кучета, птички- на всичко изразява мнооого бурна радост и животинчетата най-често се плашат и дим да ги няма...
Тръшкане- някои дни за всичко, с повод и без, надявам се да е от зъбите че сега кучешките избиват.
За кг- някъде към 10 +- 100г, 83 см, май излезе най-дребният бебок, ама като хапва така и расте...
poli.t как те разбирам, с каката уви ситуацията с ДГ е плачевна, това е постоянна тема за разговор, ляга и заспива с това че не иска на градина, сутрин започва да реве от леглото и до градината, чак ми се къса сърцето. Поне там през деня вече не реве пу-пу да не чуе дявола че и ако там реве по цял ден ще се побъркам.
На всички болнички бързо оздравяване!

Общи условия

Активация на акаунт