НПМГ

• 273 059
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 240
Ще ходят заедно  Hug - дано да се събере група  Praynig

Синът ми каза, че от класа желаещи са  3-4 деца, Има ли минимална бройка, или колкото толкова,

# 241
Ще ходят заедно  Hug - дано да се събере група  Praynig

Синът ми каза, че от класа желаещи са  3-4 деца, Има ли минимална бройка, или колкото толкова,

В офертата е написано, че цената е формирана от група от мин 40 деца и ако са по-малко желаещите, цените ще са други  newsm78

# 242
Моля да систематизираме:
1. Събраната информация относно допълнително ползваните ръководства по съответните предмети. Всеки учител си има изисквания, но учебниците за допълнителна самоподготовка не са толкова много - имам предвид най-добрите и използвани.
По едно време модератори от училището се включваха и отговаряха на въпроси, ще бъда много благодарна, ако допълнят информацията. Какви сборници, справочници и речници използвате (включително електронни), извън задължителните?

2. Места в София, на които се продават учебници втора употреба.

Започвам списъка с математика:
Издателство Коала - 7 и 8 клас,
Издателство Интеграл автор Коларов - 3 книжки
Издателство Архимед - 9 клас

# 243
  • София и там където не се пуши
inka5 вече са големички и дори не съм ги поглеждала  newsm78

# 244

И аз на това разчитах, че са големички. Ама не става. От началото, когато купихме всички задължителни учебници, други не сме купували.

Купих учебници втора употреба от една книжарница на ул. Вашингтон, до ул. Пиротска (забравих да погледна кой номер)

Дано да се включи някой да каже как се учи по български. Praynig

А какво правят 12 клас с матурите?

# 245
  • гр. София

newsm10

И аз мисля, че са големички вече  Peace. Освен зад. учебници съм купувала помагало, на Скорпио май беше, по БЕЛ /но май не го поглежда/ и съм  й дала един мой стар учебник по АЕ - English Grammar In Use, син. Също така купих и решените задачи по геометрия за 8 клас, тъй като сме зле по математика. Сборници не съм купувала. Оставила съм на нея да прецени кое колко да ползва, кога и т.н. Засега се справя. Мисля, че по-тежкото предстои от 9 клас нататък.  Peace

# 246
  • my own world....
Може би трябва да се поиска съвет от учителите им за помагала по профилите им - който иска да хои на олимпиади няма да мине само с учебник.
И БРАВО на химиците! Simple Smile Окупирали са 10ката на националния кръг.

# 247
Браво на химиците и на всички, желаещи да ходят на олимпиади!  Simple Smile
И нашия беше на път да отиде на олимпиада по немски, но тя съвпадна с изпита по карате (който пък се провежда веднъж годишно за неговото ниво).

На издателство Скорпио помагалото ще изляза да го видя днес. В интернет също им теми, но част от тях са с правописни, стилистични и др. грешки, които той няма опита да коригира.
Аз точно за това се притеснявам - за 9 клас и по-нататък. Тогава ще учат много предмети. Освен това сега е момента да надградят положените основи като богат речник и задълбочени знания поне по математика и БЕЛ (те матурите в 12 клас едва ли ще отпаднат  newsm78).

Не съм била на родителска и не познавам учителите. Ако са казали допълнителните материали, мъж ми да ги е записал. Освен това съм молила сина ми да пита съучениците си от какво се готвят допълнително  Tired.

# 248
  • гр. София
А случайно някой да е чул нещо за РС?  newsm78

# 249
Браво на химиците и на всички, желаещи да ходят на олимпиади!  Simple Smile

Годината свърши, а моето дете още е на "курорт". Пропуска състезания, ако отиде - е за участие. Не се готви - нито от допълнителни сборници, нито домашни имат. То сборници дал господ, ама ...
Погледнах рейтинга на математиците - топ 50 за 8-12 клас. От 8кл. имаше само едно дете от НПМГ. По-големите са по 10-на от випуск. И за да си "направя лимонада от лимона", се надявам догодина да пораснат - с повече желания, повече амбиция и повече труд.

Освен това съм молила сина ми да пита съучениците си от какво се готвят допълнително  Tired.

Inka, това е мисия "невъзможна". Явно се пазят - да са лоши, неучещи. Чудя се как да го мотивирам.

# 250
Да, това с домашните - защо нямат  Thinking.
Рядко са имали - преди време по БЕЛ - за "Крадецът на праскови" писа съчинение. По математика рядко има.

То освен да набавим учебници и ръководства, да предложим курсове и да ходим на родителски друго не остана.  Thinking

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 17:13 от inka5

# 251
  • София и там където не се пуши
Имат домашни, но не ги пишат.

# 252

Я, ето че е полезно да споделиш.  ooooh!

# 253

Рядко са имали - преди време по БЕЛ - за "Крадецът на праскови" писа съчинение. По математика рядко има.

То освен да набавим учебници и ръководства, да предложим курсове и да ходим на родителски друго не остана.  Thinking

Абсолютно вярно. Имат домашни, но не пишат. inka5, по-скоро, рядко разбираме. И всички сборници имаме, и на курсове ходи, и акъла му само в игрите. И все оправдания за лош почерк, не разбрах, не чух... Ако не вляза е Електронното обучение да го подсетя, че има да предава програма или задача, сам не го прави. (Иначе се е изучил, като почна да мърморя - "Да права си!", "А, така ли?" - хрисим и кротък)    Много са ни глезени децата. И понеже имат всичко, нямат амбиции.

Като наложа забрана за компа, всичко се оправя. И домашни се пишат, и в час слуша. Само после ме е срам по родителските срещи - "Има едни родители, наказват детето без компютър." Simple Smile

# 254
А случайно някой да е чул нещо за РС?  newsm78
На 17 и 18 април - [...]

Общи условия

Активация на акаунт