НПМГ

• 272 080
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря   bouquet
1 смяна в 7,30 ли почват? И мене ме интересуват учебниците  PeaceДо колкото разбирам няма електронен дневник  Wink
Какво е обучението по немски език ?
Благодаря предварително. Не успях да присъствам на РС и затова задавам тези въпроси за което се извинявам предварително ,ако са обсъждани.   bouquet

Разгледай програмата, на която petiaivanov е изпратил/а линк преди 1 пост. Там можеш да се ориентираш кой час кога почва и свършва.
За учебниците ще Ви кажат на родителската.
Няма електронен дневник. Но децата са си достатъчно отговорни, така че това не е проблем. Peace
Какво точно за обучението по немски? Учат го сериозно. Резултатите засега са добри.

# 481
oblazi, добре дошла!   bouquet
Не се притеснявай за учебницте. Изчакйте си началото на учебната година, за да не се окаже, че вие сте купили едно, а вашите преподаватели ще искат друго. В осми клас не са толкова много учебниците, понеже в зависимост от профила, някои предмети не се учат.  Ние за учебниците по немски, например, събрахме пари и бяха купени за целия клас. два учебника и 8 и 9 клас учиха по тях....не знам дали не е останал материал и за 10 клас-хахахаха
Не знам в какъв профил е твоето дете. Моето е математика и нашата  учителка искаше и сборници да купуваме.
Изкарайте си едно безгрижно лято...пък учебниците наесен.

# 482
Благодаря.
Когато се записвахме ми казаха че няма често РС. Laughing
Най раната ще е чак към средата на октомври.
Затова ще съм благодарна на всякаква информация.  Peace
За учебниците по немски казаха ,че ще събрат пари и те ги купуват. Били скъпи, но не ме ориентираха какво значи скъпи  WinkЗатова ще съм благодарна за всякаква информация. Мисълта ми за немския е дали нивото в училище е добро или да си търси ме учител. Peace Прочетох в мин. тема че имало изисквания и за екипа по физическо.Предпочитам каквото мога да си го набавим сега ,а не в последният момент.
  bouquet

# 483
  • дълбоката провинция
за физическото имат черни тениски с надпис "НПМГ", които се закупуват от училище

РС - 2-3 пъти в годината

# 484
Ние купихме учебници по немски на издателство PONS, които са по системата Direkt- първа и втора част+ учебни тетрадки. Ако не се лъжа, сумата беше около 150 лв., но не съм абсолютно сигурна.

За физкултурата ние не сме купували тениска от училище. Моят си носи друга тениска и едни къси панталони, такива за спорт и важното е да има маратонки/гуменки.

# 485
Много ви благодаря   bouquet
В една др. теме четох за учебници по руски на стойност 300лв  Shocked и се уплаших.  Laughing
Тука поне са в рамките на нормалното.  Peace Успокоих се. Остава да си вземем нова раница и тетрадки и на есен с песен  Laughing Приятно лято на всички   bouquet

# 486
  • София
oblazi аз бях на РС ,тя беше само за лагер школата.Относно изискванията и училищния ред казаха ,че ще има РС когато започне учебната година.Вие каква паралелка сте и ще ходите ли в Бързия ?

# 487
  • my own world....
РС ще има в началото на октомври (ако няма стачка де), поне така беше 2 години поред досега. И общо са х2 РС на срок - предостатъчно - големи хора са вече Simple Smile
Втори чужд език се учи 2 часа/седмично - предполагам никой не очаква чудеса от втория език. Иначе за първи - зависи си от конкретния преподавател, както и навскяъде другаде. Според мен езикова школа няма как да бъде пропусната Simple Smile

И да кажа и тук БРАВО на биолозите и химиците, които се връщат с медали от международните олимпиади! НПМГ си е НПМГ Simple Smile

# 488
За лагера се бяха изчерпали местата за 1 смяна. Можеха да му намерят само ако се запише в състезателната математика. Детето не пожела Wink
Рядко пиша ,че през деня към на работа но ще ви следя когато мога. Благодаря на всички. Приятна ваканция.

# 489
за физическото имат черни тениски с надпис "НПМГ", които се закупуват от училище

РС - 2-3 пъти в годината

Черни тениски? Моето дете ходи с бяла! Или е при друг преподавател, или е проспал изискванията и се прави на бял лебед!

# 490
  • гр. София

РС - 2-3 пъти в годината

Черни тениски? Моето дете ходи с бяла! Или е при друг преподавател, или е проспал изискванията и се прави на бял лебед!

Това за черните тениски за първи път го чувам  Shocked При нас изискването в 8 клас беше да имат екип и гуменки само за салона иначе се пише отсъствие. Затова пък при химиците децата ходили на физическо както си искат, но те бяха при друг преподавател. Същото важи и за езиците. Ние сме с английски, но другите паралелки учеха по други учебници, различни от нашите. И това е защото всяка паралелка си има отделен преподавател по език и съответно всеки си има своите изисквания. Не бързайте с учебниците, нека учителите си кажат какво искат. До края на октомври има борси за учебници втора употреба, пък и както по-горе някой беше писал, в 8 клас те не са много - Български, Литература, Математика и език. Ние по Рисуване и Музика учебници не сме купували. Учебни тетрадки също няма, само по език. Зависи и от профилиращия предмет също може да има учебник. Ние имахме, не че много го използваха............

# 491
  • дълбоката провинция

другите паралелки учеха по други учебници, различни от нашите. И това е защото всяка паралелка си има отделен преподавател по език и съответно всеки си има своите изисквания.
[/quote]

това ме интересуваше, дали всеки учител сам за себе си си избира учебник, което лично мен не ме устройва, ама няма как всички да са доволни Wink. Вярно е, че има борси, обаче цените им ахаааа като за нов учебник (нова математика 6 лв., втора употреба - 5 лв.)

Иначе тази година имахме учебна тетрадка по биология, не е специален предмет, така беше пренила учителката.

# 492
  • гр. София

другите паралелки учеха по други учебници, различни от нашите. И това е защото всяка паралелка си има отделен преподавател по език и съответно всеки си има своите изисквания.

това ме интересуваше, дали всеки учител сам за себе си си избира учебник, което лично мен не ме устройва, ама няма как всички да са доволни Wink. Вярно е, че има борси, обаче цените им ахаааа като за нов учебник (нова математика 6 лв., втора употреба - 5 лв.)

Иначе тази година имахме учебна тетрадка по биология, не е специален предмет, така беше пренила учителката.
[/quote]

Ааааа няма такова нещо........Ще погледна в къщи учебниците на щерката на какви цени ги взехме, но разликата не беше толкова малка.  Peace

# 493
  • София
Ако някой от вас иска да си продаде старите учебници да пише на лс имам 2 комплекта да събирам  Laughing

# 494
  • София и там където не се пуши
Ако някой от вас иска да си продаде старите учебници да пише на лс имам 2 комплекта да събирам  Laughing

Ще предадем информацията, ама първо да се знае кои са

Общи условия

Активация на акаунт