НПМГ

• 273 059
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 210
  • София и там където не се пуши
На моят син му бяха загубени години откъм езика 8 и 9 клас, но слава богу смениха учителката. Има и добри учители.

# 211
  • гр. София
Ние сме Биология + АЕ. По АЕ - добре, падна им се добра учителка, но от биологията в 8ми клас не съм очарована - очаквах повече, мисля че и детето също. Дано в 9ти клас ни се падне добър учител, че да потръгнат нещата.  Peace

# 212
  • my own world....
В 8 клас биологията нали е само СИП в Биологическия факултет? Споко - ще се оправят нещата в 9 клас Simple Smile

# 213
Има ли предмети по които подготовката да е на ниво, или всичко е "средна хубост"?

# 214
От синът ми чух, че поредния свестен учител напуска. Много съм възмутена за пореден път. Явно гимназията не се ръководи както трябва.

# 215
  • my own world....
Има ли предмети по които подготовката да е на ниво, или всичко е "средна хубост"?

Биология, химия и физика са на ниво. Биолозите по математика са далече от и от средната хубост... за година и поливина им смениха 5ма учители и нещата не са никак добре там.
Дороти - кой напуска? Може и на ЛС

# 216
Благодаря ви, момичета! Hug
Той до сега учи само АЕ/от подготвителната група/ и за това ми се иска да смени с НЕ Simple Smile , като се предполага, че в 8-ми клас ще започнат от а и б и все нещо ще научи Peace
А в последствие има ли и втори чужд език в програмата като задължителен Rolling Eyes

# 217
  • София
Да, от 9-ти клас влиза вторият език - АЕ, НЕ, ИЕ или РЕ по 2 часа седмично, което на мен ми се вижда крайно безсмислено...

# 218
  • гр. София
В 8 клас биологията нали е само СИП в Биологическия факултет? Споко - ще се оправят нещата в 9 клас Simple Smile

Мда, само СИП е, но мислех че ще е по-сериозно.  Peace

Всичко зависи при кой учител попада класът. Убедих се лично. Дъщеря ми познава доста деца от съседни паралелки, аз някои майки. Това, което чувам потвърждава мнението ми - всичко е въпрос на късмет. За щастие аз не мога да се оплача от лоши учители по Мат, БЕЛ и АЕ. Със забележки съм единствено по биология.

Lady_A, вероятно става въпрос за по-горен клас.

Колкото до втория език........Мисля, че навсякъде е по 2 часа седмично......Това май е спуснато от МОН. Както се изучава и втори език в среден курс - също по 2 часа.

От 9 клас мисля обаче, че навлизат по-разнообразни СИП-ове, ЗИП-ове.........

# 219
  • my own world....
Лейла, по МАТ имате късмет с учителката. Сега ви погледнах в програмата  Sunglasses

# 220
Споделете мнение за някой преподавател Simple Smile-математика, биология, химия , физика, АЕ/НЕ...

# 221
Благодаря ви, момичета! Hug
Той до сега учи само АЕ/от подготвителната група/ и за това ми се иска да смени с НЕ Simple Smile , като се предполага, че в 8-ми клас ще започнат от а и б и все нещо ще научи Peace
А в последствие има ли и втори чужд език в програмата като задължителен Rolling Eyes

И моето момче е учило АЕ. Затова избрахме НЕ+Мат, за съжаление нямаше НЕ+Х. В 8 клас започват от "А,Б" и се надявам да успее горе-долу да го научи. За сега е добре. Трудно му е, но се старае - въпреки мързела. Зависи от детето, но аз мисля, че може да се научи втори език в 8 клас с 18 часа на седмица.
Лошо е за децата, които са изучавали същия език. Те тъпчат на едно място и сигурно ще забравят и това, което са знаели. Не знам защо не се разпределят на нива - начинаещи и напреднали (мисля, че в 80% от училищата езика започва в 1 клас, а АЕ е най-разпространен).  Вярвам, че може да се направи някаква организация и съм убедена, че и МОН са наясно.

Да, от 9-ти клас влиза вторият език - АЕ, НЕ, ИЕ или РЕ по 2 часа седмично, което на мен ми се вижда крайно безсмислено...

И аз мисля, че два часа са отбиване на номер. Дори ако това е езика изучаван до 7кл. са малко, а за нов език са смешно малко.

# 222
То и това изучаване на език в 8 клас, много ги отпуска, който си го знаеше си го знае, който не го знаеше - не го знае, а тези които искат наистина да го знаят си ходят на ниво език по курсове. На днешно време изучаването на език в училище при събрани 28-29 деца в клас на различно ниво си е направо  губене на време.

# 223
  • my own world....
Абе зависи си от преподавателя, ако е добър не само 28-29 човека на различно ниво ще впрегне, ами и 2 пъти по толкоз  Sunglasses

# 224
  • гр. София
Споделете мнение за някой преподавател Simple Smile-математика, биология, химия , физика, АЕ/НЕ...

Как да споделим мнение за някой преподавател? Учителите са много, защото паралелките са много - по 8 на випуск. По всеки предмет има по няколко учители. Питайте по-конкретно!

Лейла, по МАТ имате късмет с учителката. Сега ви погледнах в програмата  Sunglasses

Благодаря!  Simple Smile Въпреки, че децата я смятат за много гадна, на мен ми харесва.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт