Да го местя ли в друго училище?

• 4 545
  • 69
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Муслонче, права си и ти.....
Много ми е трудно....

# 31
В описаната ситуация според мен, проблем е само учителката.
Ако учителката е на място, би могла да обучи децата , да са в много степени по-конкурентноспособни отколкото деца, обучавани в клас с 20 и повече деца.

Но ако съществуват резерви към качествата на учителката, по-добре по-рано да се премести детето.

Близкото местоживеене е предимство.Предполага се, че има и други класове, с учениците от които детето би могло да общува.

Помисли от гледна точка искаш ли детето ти да е обучавано от тази учителка или не.Ако нещо в преподаването и или в личността и не ти допада- мести детето.Всичко останало- близко местоживеене, малък клас - това са предимства.

# 32
Някой росители си плащат децата им да бъдат в такава среда. Предполагам, че детето е контактно и общува с деца от всички възраастови групи. Може при баба и дядо или с вас на почивка, пред блока, на улицата, в градския транспорт, на детската площадка. ОК, замислете се, ако беше прието класовете да са от по 4 деца какво првим тогава? Нима на работата колектива е от 25 души? Ние сме социални същества и като такива социализацията ни е неизбежна. Детет не бива да се мести от този клас, поне на този етапа - не. Що се отнася за учителката - всички си имаме странности, дали ги показваме или не, това е друга тема. Нали си е свършила работата и е научила децата да четат и пишат? В момента са ограмотени. Това се гледа основно. Аз пак казвам детето да си остане в същия клас. Малката психика се травмира по-лесно, отколкото вече тази на пораснало дете. Малките деца са по-крехки.

Тези, които си плащат, ще продължат да го правят и след 4 клас. Ако класовете бяха от по 4 деца, и тогава нямаше да има проблем. Малките деца са крехки, но те по-бързо се приспособяват към новите условия. Децата се учат как да се социализират точно във възрастта 1- 3, максимум 4 клас. То затова се казва начално образование. Поставя се началото на всичко. Едно е да играеш с много деца,  да се срещаш с тях, друго е да си в колектив  ежедневно, да си в някакви регламентирани отношения и да си конкурентноспособен.

# 33
малък клас - това са предимства.

Определено е така, но при условие, че това се запази и в прогимназията.

# 34
Няма предимства при клас от четирима ученици. Напротив. Само негативи могат да се открият, ако и учителката да е невероятна, което в случая не е на лице.

# 35
  • София
аз още сега бих си преместила детето при друга учителка, в чиито качества нямам съмнения или поне близки и познати имат положителни отзиви от техните деца, както и в училище, в което кипи социален живот, организират се разни събития за децата. Първо, клас от 4 деца ми се вижда твърде малък, нездравословен за едно дете с нормално психическо развитие, защото го няма духът на дърпане напред и стремеж за по-високи постижения, мобилизиране на емоционалните и мисловни ресурси на детето. Второ, учителката явно поражда големи резерви и съмнения относно качествата си, а аз не бих оставила детето си в начална степен в ръцете на учителка, която не буди у мен доверие. Трето, може хората от училището да са доста свестни, но самите галимации, които правят с паралелките означава, че за тях е по-важно да има норматив за учителите, отколкото дали една такава маломерна на маломерната паралелкае добре за децата.
Според мен за детето е добре да бъде в нормална паралелка откъм брой деца и с добър учител,  защото знанията и социалните умения, които се изграждат в начална степен си остават за цялото ученичество, чак до дванайсти клас.  Едва ли искаш да кара в маломерна паралелка и с недобраа учителка в начална степен, и изведнъж в пети клас да изжиее стреса, че има пропуски в обучението, както и да не е свикнало да общува и да работи с повече от три деца около себе си. Пети клас и без това е шок за деца и родители, защото тогава имат много учители и изведнъж изискванията и сложността на материала се вдига, затова детето трябва да е подготвено и да е усвоило материала. При вас нещата явно стават по-баввно и трудно, но детето има шанс да си намери повече приятели и да се мобилизира, за да напредне по-бързо, естествено с ваша помощ и допълнителнаи занимания, ако са нужни. Извод - още утре бих отишла да разуча и говоря с познати и директори на околните училища и бих задействата процедурата по преместване. Така от петнайсти септември детето ще може да започне наччисто и бързо да се адаптира.

Последна редакция: пн, 16 юли 2012, 11:18 от Andariel

# 36
Няма предимства при клас от четирима ученици. Напротив. Само негативи могат да се открият, ако и учителката да е невероятна, което в случая не е на лице.

newsm10
Малкият клас е предимство, но не и когато е от 4 деца.

Andariel, много добре си го написала.

# 37
  • София
Благодаря ви много момичета...
Ще мисля...

# 38
  • Sofia
Andariel, добре си го казала и съм съгласна с мнението ти. Истината , обаче е , че за конкретното дете може и да е грешка да бъде преместено. Авторката на темата споменава , че детето е чувствително , когато губи. И това се случва при 4 деца в клас. Какво ще преживее това дете ако сега попадне при 20-24 деца? Там ще има и по-умни , и по-бързи , а то непрекъснато ще плаче.
 Нямам конкретен съвет за случая , може би е необходима консултация с психолог.
 Според мен, обаче са направени 2 грешки: първо: детето е пуснато на училище по-рано , без психически да е готово за това. Дали е искало или не - това няма значение. Дали е можело да чете и да смята - също
 Малкият ми син искаше да тръгне на училище още на 5 години. Пуснах го на 7, и не съжалявам. Той също се сърдеше и плачеше , когато не беше пръв , когато г-жата не го вдигнеше и въобще когато не е №1. С времето и разговорите нещата се промениха , но детето наистина беше достигнало възрастта , в която да разбере как стоят нещата.
 Втората грешка според мен е записването на детето в толкова малък клас. Каквато и да е г-жата , не бих го записала. Много държа децата ми да общуват с много и различни деца. На тренировки , на курсове , на площадката - средата е различна.
 GENTIL, от сърце желая да намерите най-доброто решение за Вашето дете  Hug.

# 39
Според мен, обаче са направени 2 грешки: първо: детето е пуснато на училище по-рано , без психически да е готово за това. Дали е искало или не - това няма значение. Дали е можело да чете и да смята - също

Втората грешка според мен е записването на детето в толкова малък клас. Каквато и да е г-жата , не бих го записала. Много държа децата ми да общуват с много и различни деца. На тренировки , на курсове , на площадката - средата е различна.

Точно така е. За съжаление много родители правят първата грешка. Сега децата знаят много, разполагат с всевъзможна информация и възрастните се заблуждават, че са доста напреднали. Истината е, че знаят неща, които нямат пряко касателство към учебния процес.

# 40
  • София
Не смятам, че е грешка пускането му на шест, това си е моето мнение, да.
А това, че класът е от четири човека го разбрах доста по-късно Tired
Както и да е, днес се консултирах с психолог. Ще говоря с още един и ще взема решение.
Благодаря ви много за отделеното време - мненията ви наистина ми помогнаха.  bouquet

# 41
  • София
Аз съм учител и мама:) Ще те посъветвам нещо, поговори с детето си и послушай сърцето си. Ако си раздвоена, а то е, след като пишеш, според мен, сега е моментът, да го преместиш. И аз съм съгласна с повечето мнения. Не считам, че една среда от 4 деца е здравословна... Но все пак, поговори с детето си. Има си начини.

# 42
Да не е от тия класове, където се водят 20 циганчета, за да получават детски, а училището пари.

# 43
  • София
Да не е от тия класове, където се водят 20 циганчета, за да получават детски, а училището пари.

Ми, Трещи, май нещо такова се е получило..... Sad

# 44
Сигурно не сте единствените в София с такива класове.

Общи условия

Активация на акаунт