Йоркширски териер 3

• 166 351
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте ! Тъй като никога не съм имала куче, а искам да имам страшно много, след дълго премисляне реших това да бъде Йорки. Имам доста въпроси и въпреки, че изчетох всичко във форумите, не успях да намеря отговори на всички и се надявам вие да ми помогнете. По цял ден съм на работа и не знам как това ще се отрази на бебето Йорки и ще успея ли да му създам хигиенни навици? Също така, дали ще го възпитам добре и как това да стане? Момиче или момче да бъде? Знам, че е индивидуално, но как им понясят пътуванията на кратки разстояния ? Подходящи ли са според вас за хора, които никога не са отглеждали кучета? Имам и още въпроси, но засега се сещам само за тези. 

# 616
Здравейте отново надявам се да не съм ви досадила с моите въпроси Simple Smile но може ли да ми кажете от кога трябва да почвам да давам калции и от кога трябва да се постригват ушичките ?   bouquet
Новите "мами" на кученца никога не са досадни  Hug
Аз Рошко като го взех нямаше 3 мес. Като се прибрахме, започнахме да му даваме калции, мисля че около два месеца (3 блистърчета).
А ушите ги постригваме като стане като елф Simple Smile

Благодаря Ви много за бързия отговор Simple Smile Ние в момента сме на 46 дни освен като стане на 2 месеца да започвам да и давам  Stuck Out Tongue Преди да я взема, докато чаках да порасне изчетох всички теми за йоркширски териер и въпреки, че си имам и друго кученце ( мини пинчаер ) пак се чувствам неподготвена.   Искам всичко най-хубаво за нея.. Много ви благодаря за полезните съвети    bouquet

# 617
Това е Макс,който е на около 3-4 години,беше гледан от алкохолик,който редовно го пребиваше и забравяше на улицата...Той си пада беглец,хванахме го и се наложи да го гоним още веднъж ......Но сега той е в сигурни ръце Simple Smile Макс се нуждае от сериозен ,отговорен собственик,който ще го затваря преди да отвори вратата и винаги ще го държи на каишка...Макс е изключително умно куче и силно се привързва към човека,който го гледа...Макс има нужда вече да бъде безкрайно ОБИЧАН . Ужасно е наплашен когато се посегне към него да бъде погален той се свива като топчица защото е ужасно наплашен от побойщата които са били негово ежедневие . Колеги , приятели нека помогнем на това мило същество ! Поглеждайки към диваните ни където лежат нашите любимци със скъпи дрешки на мека възглавничка и тец нека си спомним , че там някъде е Макс който не е имал този късмет НО всички ние можем да променим това !!!!
КАТЯ

http://forum.dog.bg/topic/52217-%D0%B7%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0- … 0%BC%D0%BE%D1%89/

# 618
Здравейте ! Тъй като никога не съм имала куче, а искам да имам страшно много, след дълго премисляне реших това да бъде Йорки. Имам доста въпроси и въпреки, че изчетох всичко във форумите, не успях да намеря отговори на всички и се надявам вие да ми помогнете. По цял ден съм на работа и не знам как това ще се отрази на бебето Йорки и ще успея ли да му създам хигиенни навици? Също така, дали ще го възпитам добре и как това да стане? Момиче или момче да бъде? Знам, че е индивидуално, но как им понясят пътуванията на кратки разстояния ? Подходящи ли са според вас за хора, които никога не са отглеждали кучета? Имам и още въпроси, но засега се сещам само за тези. 

Здравей  Hug Когато взехме Тиги, аз също си ходех на работа целодневно.Децата бяха с него до обяд,но после отиваха на училище и той свикна да стои самичък.Оставях го в коридора и банята отворена ако иска да отиде до тоалетна.Беше на 2,5 месеца,когато го взехме и му давахме за ядене 2 пъти на ден - сутрин и вечер.В коридора си имаше легълце и играчки.Когато сме си вкъщи си го пускаме навсякъде из стаите,но когато ни няма има на разположение коридор и баня - така е и до ден днешен.Когато е мъничък е хубаво да се извежда по 4-5 пъти на ден (зависи от времето разбира се).Извеждахме го сутрин,след това на обяд децата го разхождаха,и вечета към 6:30 и накрая преди лягане още веднъж.Той се изпускаше вкъщи - няма начин,но сега вече и 2 разходки са му достатъчни.Възпитанието става стъпка по стъпка,но трябва много търпение.За пола - решаваш сама.Има си плюсове и минуси и в двата случая.На кратки разстояния пътуването не е проблем,но при нас на дълги си беше.До около една годинка Тиги си повръщаше винаги,когато тръгнем някъде на път.Вече е голям и му понася,но тази година ходихме до Триград,а до там пътя е кошмарен - завои,изкачвания .. и кучо повърна накрая.Това,че досега не си отглеждала куче не пречи да се научиш.Мисля,че йорки е прекрасен избор за дом. любимец  Peace

# 619
  • София
Благодаря много за бързия отговор ! Аз също си мислех, когато ни няма коридора и банята да са единственото място, до което ще има достъп, защото там е и по- топло. Според вас добре ли е да си взема по- голямо на възраст куче ( 2- 3 мес. ) или да е както обикновенно ги дават на 45дни?

# 620
  • Страната на чудесата
Благодаря много за бързия отговор ! Аз също си мислех, когато ни няма коридора и банята да са единственото място, до което ще има достъп, защото там е и по- топло. Според вас добре ли е да си взема по- голямо на възраст куче ( 2- 3 мес. ) или да е както обикновенно ги дават на 45дни?

45 дни е безумна възраст за вземане на Йорки, то си е още бебе, няма имунитет и е много уязвимо. Ние взехме Рая на 75 дни и пак в началото си е доста обгрижването, трябва да яде 4-кратно през денят, няма сложени ваксини и не може да извеждаш-сътветно цапа повече у дома, докато се научи да ходи само на памперс. Кученце на 2-3 месеца изобщо не е по-голямо, даже до 6-7 месеца си е ок за да свикне с вас.Моят съвет е-заложи на по-голямо от 45 дни кученце Peace

# 621
Нещо и аз недоразбрах, кои са тези, които обикновено дават бебета на 45 дни ...... абсолютно подкрепям Lucky Plam, това си е престъпление спрямо бебето и спрямо майка му... И в никакъв случай не очаквайте чудеса във възпитанието и в хигиенните навици, зарязвайки го само с часове само в коридора ..... ooooh! Tired

# 622
Отдавна не съм качвала снимки

# 623
Олеее голямо сладурче е ! Всички качвате толкова красиви снимки,че направо не мога да им се нагледам  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

А ето и първите дрехи на Джей,исках да го снимам с тях,но той не ми позволи  Grinning Поръчах ги от ebay и съм много доволна Simple Smile Така че ако някой се колебае дали да поръча от там,не се колебайте Simple Smile) хаха.

# 624
  • София

Нещо и аз недоразбрах, кои са тези, които обикновено дават бебета на 45 дни ...... абсолютно подкрепям Lucky Plam, това си е престъпление спрямо бебето и спрямо майка му... И в никакъв случай не очаквайте чудеса във възпитанието и в хигиенните навици, зарязвайки го само с часове само в коридора ..... ooooh! Tired
[/quote]

Няма да цитирам имена, но моите наблюдения са такива, че масово се дават на 45 дни. Не го "зарязвам" по мое собствено желание, а просто нямам друга възможност, дори и да си взема някакъв отпуск не мисля, че бих могла да го науча за толкова кратко време.  Искам да попитам също, някой от вас има ли бебета?

# 625
Отдавна не съм качвала снимки

Само ще кажа, че Луиджи просто е разцъфнал и си хубавее при вас Heart Eyes
In love In Inglot в никакъв случай не исках да прозвуча грубо, просто 45 дни не е нормалната възраст да се вземе бебенце и със сигурност ще ви е необходимо известно време, което да прекарате заедно, имам предвид 24 часа  в началото, за да успеете да изградите някакви навици у кученцето, те са като децата, трябва да се научат какво означава ДА и НЕ и изобщо възпитанието на бебе куче не е много далеч от това да възпиташ дете на определени неща...най- общо търпение и много любов  Peace

# 626
sunny- baby    Hug

# 627
gratzziella много са хубави нещата! Обувчиците обували ги вече. Как върви с тях?

# 628
Обувах му ги,но му се изхлъзват от лапичките ако не се пристегнат.Иначе е голям сладур с тях,още не е свикнал напълно със задните,но предните ги овладя перфектно  Laughing Simple Smile)

# 629
Това е Макс,който е на около 3-4 години,беше гледан от алкохолик,който редовно го пребиваше и забравяше на улицата...Той си пада беглец,хванахме го и се наложи да го гоним още веднъж ......Но сега той е в сигурни ръце Simple Smile Макс се нуждае от сериозен ,отговорен собственик,който ще го затваря преди да отвори вратата и винаги ще го държи на каишка...Макс е изключително умно куче и силно се привързва към човека,който го гледа...Макс има нужда вече да бъде безкрайно ОБИЧАН . Ужасно е наплашен когато се посегне към него да бъде погален той се свива като топчица защото е ужасно наплашен от побойщата които са били негово ежедневие . Колеги , приятели нека помогнем на това мило същество ! Поглеждайки към диваните ни където лежат нашите любимци със скъпи дрешки на мека възглавничка и тец нека си спомним , че там някъде е Макс който не е имал този късмет НО всички ние можем да променим това !!!!
КАТЯ

http://forum.dog.bg/topic/52217-%D0%B7%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0- … 0%BC%D0%BE%D1%89/

И? Къде тази любители на порода, които ревали тука, че искат да имат йорки, ама пари нЕмат?
Ето ви - безплатно йорки, искате да имате тази порода - взимайте и обичайте, нали искате да дарите любовтата си на представител на тази порода!

Общи условия

Активация на акаунт