Йоркширски териер 3

• 166 342
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Това е Макс,който е на около 3-4 години,беше гледан от алкохолик,който редовно го пребиваше и забравяше на улицата...Той си пада беглец,хванахме го и се наложи да го гоним още веднъж ......Но сега той е в сигурни ръце Simple Smile Макс се нуждае от сериозен ,отговорен собственик,който ще го затваря преди да отвори вратата и винаги ще го държи на каишка...Макс е изключително умно куче и силно се привързва към човека,който го гледа...Макс има нужда вече да бъде безкрайно ОБИЧАН . Ужасно е наплашен когато се посегне към него да бъде погален той се свива като топчица защото е ужасно наплашен от побойщата които са били негово ежедневие . Колеги , приятели нека помогнем на това мило същество ! Поглеждайки към диваните ни където лежат нашите любимци със скъпи дрешки на мека възглавничка и тец нека си спомним , че там някъде е Макс който не е имал този късмет НО всички ние можем да променим това !!!!
КАТЯ

http://forum.dog.bg/topic/52217-%D0%B7%D0%BE%D0%B2-%D0%B7%D0%B0- … 0%BC%D0%BE%D1%89/

И? Къде тази любители на порода, които ревали тука, че искат да имат йорки, ама пари нЕмат?
Ето ви - безплатно йорки, искате да имате тази порода - взимайте и обичайте, нали искате да дарите любовтата си на представител на тази порода!

Peace

# 631
  • Страната на чудесата
Минавам, за да ви разкажа за нашата смела госпожица йорки Laughing
Нейното кошче е в дневната и тя нощем си спи сама, в съседство е и стаята на детето.
Вчера по повод прразника донесохме у дома 3 балона, пълни с хелий, и аз ги завързах на дръжката на прозореца, така, че да не опират в тавана и ако спихнат през нощта да не са на нивото на кучето, защото е о пасно да не ги захапе и да се задави. Обаче не предвидих нещо друго Joy
В 2 часа през нощта Рая възбудено започна да лае и се беше качила пред нашата спалня(ние сме на горното ниво, в мезонет)Тя никога не е лала през нощта и изобщо като цяло се чува много рядко, предимно когато играем и се дразним.Излязох да видя какво я тревожи, а тя милата лае и на всяко излаване отскача от земята, като гледа с широко ококорени очи надолу към дневната. А то-балоните през нощта спаднали и се реят на две педи над земята, а смелата Рая ще умре от страх какво е това страшно и непознато нещо... Joy Хем ми стана смешно, хем мило за тази шепичка косми-ами то си изкарало ума, милото-както си спи и нещо започва да се движи hahaha

# 632
Поздрави на всички малки и големи сладурчета. Много сладки снимки и темата доста се оживи. Аз на свой ред искам да помоля, всички които имат опит с кастрацията да споделят как е протекло възстановяването при вашите мъничета. Интересувам се от абсолютно всичко, доста четох из нета, пък и консултации съм правила, но всичката информация, която бих могла да получа ми е от полза. Също така много се интересувам до каква степен е вярно това с промяната на поведението след кастрация. Усмихнат ден на всички   bouquet

# 633
  • Варна
Здравейте и от нас!  Simple Smile От вчера Нео вече си е вкъщи!  Simple Smile
Колкото е мъничък (на почти 2 месеца), толкова е и хитричък!  Wink
Но е много игрив и забавен и съм много щастлива! Поздрави на всички мъници и техните стопани от нас! Благодарим за споделените полезни съвети!   bouquet

# 634
Веднага бих си взела Макс, кучето гледано от алкохолик ако беше се появило малко по-рано. Повече от година усилено търсех истинско йорки на по-ниска цена, но никъде не намерих такова. Накрая взех заем, за да купя мечтаното кученце. Заема още го изплащам, остават ми 2 вноски.

Кучето ми е на почти 5 месеца и от една седмица се храни много слабо. Много съм ядосана, защото и децата ми са злояди и сега и кучето и ми идва нанагорно. Спря да яде Роял Канин джуниър за йоркшири, отказва и Еуканубата за малки кученца. Накисвам гранулите в бульон от пиле, омесвам ги с варен дроб или парчета пиле. Вече не знам какво да правя. Яде ,но много малко и съответно е много слаба.

Исках мини куче, но не мини за сметка на храненето. Имаше някакви добавки за засилване на апетита, но ще трябва да чета цялата тема от начало, за да ги намеря. Някой ако се сеща за тези добавки, нека ми ги припомни. От 45 ден я храня с гранули и то без да ги накисвам до омекване и кученцето се хранеше и надаваше по 300-350 гр. на месец. От както опита от човешките храни не иска и да помирише кучешките.

Не можах да се преборя със съпругът на тази тема. Той все му даваше по парче месо от неговото ядене и сега кучето си чака месото. Не е глупаво. Да ама не съм сигурна, че бебе йоркшир е правилно да яде само месо. Искам да си яде гранулите, защото съм спокойна, че си набавя всичко необходимо за развитието му. Мъжът ми разбра грешката си, но твърде късно.

Последна редакция: пн, 18 фев 2013, 14:26 от Бяла Орхидея

# 635
Бяла Орхидея, наистина е добре да не му давате човешка храна. Аз постоянно се карам с някой около мен като започнат да му дават месца, саламчета... После получаваме гърчове и накрая аз съм притеснена...
Аз вчера минах през един магазин да взема храна на кученцето. Човека каза че можело да им се дават и котешки гранули, взех 200гр. Яде ги, че направо облизва купичката. Неговите не си ги яде с такова желание, видимо му бяха омръзнали Simple Smile)

# 636
Здравейте! Казвам се Стефани и вече 4 години гледам йорки. Казва се Джери и е много, много добър и сладък. Също така забелязах, че са много умни и смели кучета.
Миналата година /2012/ през октомври се наложи да му се направи почистване на зъбите, защото беше насъбрал зъбен камък. Направихме му го, но знам, че може пак да се наложи...
Имам няколко въпроса, и моля някой да ми отговори...
Първият въпрос е : Някой правил ли е почистване на зъбен камък и колко често? И какви грижи полагате за зъбите им?
Вторият е: Намирате ли подстигването стресиращо за тях и вредно, или за полезно?
И третият е: Защо не може да хапват ядки и може ли нещо да им стане от тях /в малка доза/?
Благодаря за отговорите ви!

# 637
Бяла Орхидея:
"Кучето ми е на почти 5 месеца и от една седмица се храни много слабо. Много съм ядосана, защото и децата ми са злояди и сега и кучето и ми идва нанагорно. Спря да яде Роял Канин джуниър за йоркшири, отказва и Еуканубата за малки кученца. Накисвам гранулите в бульон от пиле, омесвам ги с варен дроб или парчета пиле. Вече не знам какво да правя. Яде ,но много малко и съответно е много слаба."

И аз имах този проблем, когато кученцето ни вкуси от човешката храна. Накисвах му гранулите и слагах една чаена лъжица пилешки пастет "Томи" - така започна да хапва поне малко. Да не говорим, че не искаше да яде от купичката, а само от ръката ми. Но постепенно, когато започна да остава по задълго сам вкъщи му оставях купичката пълна с гранули и вечер като се приберяхме не му давахме нищо от нашата храна и започна пак да ги яде сухи. Смесвах ги и с плодовете, които харесва и така покрай тях ядеше и от гранулите.

# 638
Първо да поздравя всички нови стопани на йоркита, много са красиви, да са ви живи и здрави!!!

Бяла Орхидея, много съжалявам за проблема, който имате с храненето. Дано скоро пак прояде нормално. Бъфи също има от време на време такива периоди, в които не яде както трябва. Но понеже и дъщеря ми е много злояда съм претръпнала. Бъфи умира за наша храна, само като я подуши и полудява. Но много рядко й давам и то примерно малко парченце хляб, сиренце, кашкавалче и то като награда. Не е пробвала месо, салам или готвено. Вчера и тя нещо не ядеше, но като и дам от ръката ми, всичко си изяде. Мисля си, че смяната на зъби, също може да е причина за лош апетит.

За подстригването, мисля да заведа Бъфи другия месец на пътуващия фризьорски салон, за да й оформят косичката. Щом ще я подстригва професионалист, не смятам, че ще е стресиращо за нея.

# 639
Здравейте! Simple Smile

Много отдавна, т.е от както си взех и аз йорки преди 4 месеца чета редовно темата и се радвам на прекрасните ви кученца.Моят палавник се казва Ричи и сега на 21-ви ще стане на 6м. Въпреки, че родителите му са по-дребнички/ до 2,5 кг/ той си расте едричък-към 3,700 е сега.Но аз не държа да е мини, така че важното е да е здрав, а не колко килограма е.

ето го :  http://www.picvalley.net/u/2023/5949426654154161213612744801ta7e … Z9xdU6VE3Xbxu.JPG
 Както се вижда само едното ушенце му е вдигнато, другото си стои клепнало.Ушенцето го вдигна преди около 2 седмици.Чудя се дали да му давам калций, защото според вета не е нужно.За мен не е проблем и да не вдигне ушенцето, няма да го обичам по-малко Simple SmileВие какво бихте ме посъветвали като хора с опит с тази порода.
Иначе е голама панта, не се спира и само като го изпуснеш от поглед и е направил някоя беля.Наистина тези сладури са очарователни и колкото и да ти е потиснато, те са в състояние да те накарат да забравиш всичко лошо.

# 640
Малвина, много е красив Ричи, а освен това сте ни набори Simple Smile Бъфка става на 6 м. на 31-ви. Аз лично бих давала калций. Казвам го, тъй като бях купила, но не се наложи да й го давам, защото тя си вдигна сама ушетата. Знам, че калций може да се дава и през периода на смяна на зъбите. Той е вече голям, но щом все пак е вдигнал едното ухо, би трябвало да може да вдигне и другото. А зъбките сега ли сменяте или вече ги сменихте?

А относно размера, хубаво е, че познаваш родителите на Ричи. Но наистина най-важното е да са живи и здрави. Иначе Бъфи съм я купувала за мини, но и за мен размера не е важен. Щом е успяла да влезне под кожата на мъжа ми - признавам я  Heart Eyes

# 641
Малвина, много е красив Ричи, а освен това сте ни набори Simple Smile Бъфка става на 6 м. на 31-ви. Аз лично бих давала калций. Казвам го, тъй като бях купила, но не се наложи да й го давам, защото тя си вдигна сама ушетата. Знам, че калций може да се дава и през периода на смяна на зъбите. Той е вече голям, но щом все пак е вдигнал едното ухо, би трябвало да може да вдигне и другото. А зъбките сега ли сменяте или вече ги сменихте?
А относно размера, хубаво е, че познаваш родителите на Ричи. Но наистина най-важното е да са живи и здрави. Иначе Бъфи съм я купувала за мини, но и за мен размера не е важен. Щом е успяла да влезне под кожата на мъжа ми - признавам я  Heart Eyes
Благодаря! Simple Smile
Зъбите все още не ги е сменил всичките и наистина може би е добре да му дам калций.
А за влизането под кожата.. добре те разбирам.Баща ми не искаше и да чуе за  куче , защото трудно преживя загубата на кучето , което имахме преди години.Сега умира за Ричко. Simple Smile
Усещам обаче, че го поразглезихме и на моменти е неконтролируем.
И аз също ще следя с интерес всяка информация за кастрирането.

# 642
  • Страната на чудесата
Здравейте и о т нас! връщам се от ветеринар, обезпаразитявахме госпожицата и вадихме млечно зъбче. На 8 месеца е крупните 1,330кг, както казва мъжа ми-излъгаха ни, че е мини, защото тя е микро Laughing За сметка на това е щура за 20 макси кучета, голям бяс. Вече спи по цяла нощ без да проскимтява( крайно време беше, че скоро ще имаме бебе и така или иначе будуването ми е в кърпа вързано Laughing) храним 2 пъти на ден, с ноктите и почистването на ушите си свикна без проблеми, а и подстригването ми го разрешава.Единствено не и хареса сега да и вадят зъбчето, но беше започнало да загнива, защото го е задържала и доктора и го дръпна. Горните кучешки са си още двойни, ще се надявам да ги смени сама, купих нова играчка с въженце за дърпане и ще наблегнем на занимания с нея.
За кастрирането...мен ме е страх, но ще чета вашите  коментари.

# 643
Може ли някой да сподели, дали кучето му има зъбен камък? И какви грижи полагате за зъбите им? Миете ли ги?

# 644
Roniboni виждам ,че и вие сте от София ,исках да те попитам ,кога ще идва  пътуващия фризьорски салон и къде?

Общи условия

Активация на акаунт