Бебчета сладки и засмени през АПРИЛ 2013 ще са в "Родени" :)

• 32 185
  • 692
  •   1
Отговори
# 360
момичета към момента дали може да се види на ехограф външно ....или пак на вагинален ще ме опнат:(

# 361
че хич не ми е комфортно да ме ръчкат...някой прави ли си изледвания вече или е рано,че аз предния път доста късно рабзрх и направо ми напускаха първия път изледвания и бебо се видя и така....

# 362
Привет мили дами!  55

Не мога да повярвам, че дойде време и аз да пиша в секцията за бъдещи майки......
На 23 години съм.
Тази сутрин си направих тест за бременност и ето резултата: EFP Heart Eyes

Няма да е лъжа, ако кажа, че бях толкова сънена и сега още не мога да осъзная какво се случва.  Crazy
Правим опити  за бебе от около 4 месеца - под опити не разбирайте, че сме правили любов с идеята да забременя, просто решихме вече да не се пазим и каквото трябва да се случи, ще се случи.... и ето, че се случи!  tooth
Признаци: става ми лошо само при мисълта за нещо сладко; това, което преди съм обичала да хапвам....сега не мога да го близна; налитам на кисело; избягвам кафето; отпадналост; гърдите са се надули като балони.  #Silly
Таткото няма никаква представа, че съм си взела тест за бременност, ще го изненадам довечера,
въпреки че той си е убеден от няколко седмици, че този път  luvbed ще има резултат.

Имам един въпрос:
- сега какво се очаква да направя?
Информирала съм се, но сега от емоцията всичко ми излезе от главата!

Кога най-рано трябва да се отиде на гинеколог?
Какви изследвания трябва да си направя или гинеколожката ще ми обясни всичко?

Дайте някакви съвети, които ще са ми полезни сега, когато съм още в началото.  Hug

П.С. Сега пиша все едно всичко е на 100% сигурно, но съм наясно, че само един тест за бременност не е гаранция, че наистина съм бременна. Надявам се всичко да е наред!

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 19:16 от maminka23

# 363
  • До морето :)
Аз направление ще си взема след като чуем сърчицето. Направо като го занеса, ще ми пуснат и изследванията. Помня, че първия път видяхме сърдечен ритъм в 8 или 9г.с. В 6г.с. само сакчето.
От личния лекар вземете специално направление за ЖК, да не стане объркване и да ви даде само за гинекологичен преглед.

# 364
На мен ми казаха да взема само направление за гинекологичен преглед от личния лекар и гинеколога ми ще даде направление за всичко останало.

# 365
Лече-Буболече - Zahir_s
Благодаря ви, значи ще отидя за направление.

Hug

# 366
Значи вие пак можете да си вземете за гинекологичен преглед, но когато се записвате за ЖК, трябва да се  вземете за майчино здравеопазване. No 8 мисля, че беше на самото направление.

No 8 мисля, че беше на самото направление.

# 367
За ЖК не ме ли записва гинеколога, при който съм?

# 368
  • Sofia, Bulgaria
Направлението е за избор на лекар за "Майчино здравеопазване"!! Но като кажете за какво ви трябва, ЛК си знаят работата:) За първи път чувам гинеколога да дава направление  newsm78 по принцип дава, като тръгнеш да раждаш обменна карта и направление за приемане в родилно, но за други не знам:)))
Добре дошли на всички новоразбрали и видяли  EFP wavey
Маменце, щом имаш преглед чак в 5 месец(или поне аз така разбрах), какво се поема толкова? Отиди и питай да си платиш, за да те видят. Едва ли да няма такава възможност. И тук ехо-тата се правят в определени месеци(по ЗК). Иначе не. Аз за това на частно ходя и там ми е безплатно на мен, защото имам карта за доп.здравно осигуряване от работата и там си има пакет за проследяване на бременност. Не че не съм плащала, но по принцип рядко се е случвало:)
Аз мисля, че сега е доста по-различно от първия път. Миналата година се чувствах по-различно, но ти е и рано де.
За гинеколог в София съм ходила при Хафузова в 25-та п-ка Младост 3(не е зле, но много се чака при нея и е доста разсеяна), казаха ми за Папукчиев, че бил добър, пак е в същата, но не съм звъняла. Може би при него ще се запиша. Все още мисля.

# 369
С първата бременност направих ето така: Първите 2 прегледа отидох на частно. (може вместо на частно, да си вземете направление за обикновен гинекологичен преглед). Когато видяхме сърдечния ритъм от личната лекарка си взех направление за Майчино здравеопазване и го занесох на гинеколога си. Вече там ми направиха картон и ми пуснаха изследванията. Не знам дали с обикновено направление за гинекологичен преглед гинеколога може да сключи договор със ЗК, за да води бременност.

За направление от гинеколога - той дава само за изследванията кръв, урина, цитонамазка, МБ и други подобни.

# 370
Маминка 23, честито, мила! Разцъкай темичката назад - има доста инфо тук. И най-вече разкошно бременеене в спокойствие и щастие  Hug

# 371
  • Варна
Порових се и се оказва, че нашата НЗОК почти нищо не поема. Аз така или иначе ще ходя на частно на ЖК, но исках да проверя.

За целия период на бременност поемат 2 ехографски прегледа (за над 35 - 4бр) като само 9тия месец са всяка седмица т.е поне 4, а в 8мия месец са 2 през две седмици.
Не поемат нито биохимичния скрининг, нито феталната морфология.

Сметнато така, ако искаш редовен ехографски преглед и пълните изследвания, платеното излиза ако не по-евтино, то поне на същата цена, но при много по-регулярна проследяемост на бременността.

Звънях в Майчин дом и там ми казаха, че ако има някакви притеснения или нужда от повече прегледи от стандартните на 1 месец, те са си включени в цената и не се плащат допълнително.

# 372
Благодаря за поясненията   bouquet

# 373
Маминка 23, честито, мила! Разцъкай темичката назад - има доста инфо тук. И най-вече разкошно бременеене в спокойствие и щастие  Hug

Благодаря много!!!   bouquet
Ще прегледам и тази тема, и други теми.... още съм в "шок".  Heart Eyes

# 374
Добре дошла.
ХЕхе аз седмица след двете чертички още не мога да повярвам, че ми се случва най-хубавото нещо и нямам търпение да почне да ми личи и да усещам бебо

Общи условия

Активация на акаунт