Бебчета сладки и засмени през АПРИЛ 2013 ще са в "Родени" :)

• 32 114
  • 692
  •   1
Отговори
# 570
За стриите - Аз извадих късмет и не ми се появи нито една стрия. Мазах се с маслото на Икаров, но то е след 4-тия или 5-тия месец. Мажех е силно казано, като усетих, че повече ме засърбява, тогава се сещах. Иначе има ужасно силна миризма, още я усещам  Joy

За стаите и кой къде ще спи - (копирам си мнението от ФБ) О, болна тема... И аз все това мисля. Каката няма да има 2 години и няма как да спи самостоятелна стая. Сега се учим да спи сама в кошарата, че много ме рита и удря на спалнята. Таткото отдавна се изнесе в отделна стая. Ще спя с двете деца, но кое къде и как... От опит знам, че при кърмене и много по-лесно бебето да спи при мен, но не искам каката да се чувства пренебрегната...

За отрицателния резус фактор - аз съм с положителен, но знам, че при "-" на всеки 3 месеца (или нещо такова) се пуска изследване за антитела. Тогава вече се решава дали ще се бият инжекции или нещо такова. Това ми напомня, че трябва да си направя ново картонче, че старото го затрих някъде.  ooooh!

ЛЮБИМОТО МИ КЛИПЧЕ!  Heart Eyes

Върховно клипче!! smile3501

# 571
Просто не им се е налагало да я научат Simple Smile.

А аз попаднах на много симпатична книжка за бъдещи мами. На английски е, за който му се чете: http://www.inspq.qc.ca/tinytot/sections/TT2012_Complete.pdf.

Кейран - благодаря за тази книга - прехвърлох око набързо, че едвам гледам вече, а е само 22.25 и изглежда доста добре и с картинките супер.  bouquet

# 572
Здравейте, Априлчета,

Извинявайте, че нахлувам така във вашата темичка!  bouquet
Аз съм от Юлчетата 2012 и носталгично се връщам към първите емоции от бременността като чета във вашата, а и в другите отчетни теми!

Бих искала да ви пожелая най-голямото спокойствие и сигурност през тези девет месеца. Нека нищо не помрачи това най-прекрасно преживяване, сравнимо единствено с гушкането на малкото човече! Няма да крия, че ви очакват и несигурности и доста притеснения, но когато дойде моментът и прегърнете малкото човече, всичко ще изглежда далечно и дори малко смешно! Пожелавам ви да имате спокойна бременност и не забравяйте, че няма смешни и глупави тревоги. При най-малкото притеснения, независимо дали е ден или нощ, хубаво е да се консултирате с вашия лекар!

И сега използвам влизането си тук и по повод поста на маминка23, която може би няма да е единствената, сблъскала се с грубостта на "лекарите", съветвам ви много внимателно да изберете вашия лекар за проследяване на бременността! Аз съм безкрайно доволна и от двата си лекари, единият ме следеше, а при другия раждах. В другите отчетни теми от тази година има цели теми за това кой лекар сме си избрали и може да разгледате и там!

Много прегръдки на всички вас и не забравяйте ранната ФМ и БХС, които трябва да направите в 12 г.с. Той ще ви спести много притеснения и ще даде отговори на много въпроси и не на последно място ще имате първата си 4Де среща с вашето бебе. А записването за ФМ става поне от месец.

Не се чудете какво правя по нощите - аз имам една запетайка, която накърмих, смених пампата и докато се цедя, ви гостувам!

Прегръдки и най-добри мисли към вас, прекрасници!   bouquet

Благодаря Мама Рая за отделеното време и милите думи. За ФМ четох и чух противоречиви мнения и всеки си има свое право да реши какво да направи. Има случаи, когато лекарите видят нещо, което въобще не е така и представете си какъв психически стрес е за една бременна мама - четох за случаи, когато почти момичето да реши да махне бебо, заради какво бил казал доктора от фм..но решава да отиде на още 2 док и се оказва съвсем друго..и бебето си е живо и здраво..затова и мами решавт да не я правят, но се смята като безотговорност. Аз лично няма да я правя, защото където съм не я правят - прегледите са по друга програма. Преди седмица попитах моята лекарка, дали може да ми даде направление за един преглед, които знам, че се прави в БГ и тя ми вика " Защо се стресираш излишно за толкова прегледи, твоята гинеколожка знае какво да прави..и съвета й беше - хапвай добре, почивай, не се стресирай и следвай, това което гинеколожката ще прецени и не се стресирай с допълнителни прегледи..но в БГ е коренно различно..просто..не знам какво ми е мнението за ФМ на мен лично.. Успех и всичко най-хубаво с бебо Simple Smile  bouquet

# 573
Привет,мами! Записвам се при вас, макар че съм само на един тест за бременност и вътрешно усещане Laughing. Според моите сметки бебето би трябвало да се появи около моя рожден ден... Но в началото на септември ще отида на гинеколог за потвърждение.
Иначе по отношение на леглото на бебето - аз имам двама големи юнака, които си имат собствена стая и от опита с тях смятам, че е най-добре леглото на бебето да не е в нашата спалня... Мислим да отделим кът във всекидневната, но времето ще покаже, тъй като всяко дете е различно  Rolling Eyes

Добре дошла  bouquet 3то Simple Smile браво  bouquet  bouquet  bouquet със сигурност ще имаме нужда от твоя опит! Всичко най-прекрасно.

# 574
Здравейте отново маминки wavey

Утре съм 10 седмица ( май съм най-старшата  тук Simple Smile и макар да ми е термина през март, записах се тук и следя всичко, защото ми стана много мило тук от самото начало..но си признавам, че хвърлям око и на мартенските мами да съм в час с други на моята възраст  Flutter

Искам да ви споделя колко нямам търпение да чуя сърчицето във сряда..хайде да идва вече от 1 месец го чакам. Аз досега не съм повръщала, гаденето беше и леко мина от 1 седмица ми е по-добре..но след 8мата беше ужас..но не и е повръщане... Днес ще се запиша в графа - кисели краставички Simple Smile най-накрая ми се преядоха  Crazy и си хапнах доста. Коремчето се надува, гърдите болят..кожата сияе Simple Smile И всеки ден е все още по-вълнуващ.  Супер си изморявам и трябва да се стегна и лягам раничко. Разбрах, че ще мога да се запиша на видеозон на частно ще ми е към 90 Бг лв..и може би ще го направя, макар че лекарката ме посъветва, че нямало кой знае какво да се види и една приятелка ме посъветва, че няма нужда от толкова често облъчване на бебо..но знам ли..не мога да чакам до 30ти Октомври за 1-ви видеозон... newsm78 И тъй маминки..нямам търпение да ви пиша за сърчицето в сряда.. Дано дано всичко е наред newsm17. Прегръдки Hug

# 575
  • София
Здравейте момичета,

Как сте? Какво правите? Ние с моя приятел бяхме за уикенда при баща ми ( извън София )....та малко сменихме обстановката и си починахме.
При мен нещата не са много добре....сутрин като стана ми става мнооооооооого гадно - прилошава ми и така съм почти през целия ден. Ако ям почти през цялото време не ми е лошо, но не мога да си представя по цял ден да седя и да ям.
Вие как се справяте с това гадене ( тези които го имате ).....дайте ми някакъв съвет, защото направо незнам - дори така и не мога да излизам навън, а не мога постоянно да си седя вкъщи...искам малко и да излизам да се разхождам.

# 576
  • София
Здравейте,момичета!Много рядко се включвам,но се чувствам тоолкова зле ,че предпочитам да не натоварвам темата Sad Днес от 14ч. съм на преглед за сърчице и се надявам всичко да е ОК.Ако е наред в четвъртък заминаваме на море с малкия и с майка ми и баща ми и аз ще мога да си почина Simple Smile)))) Моля ви стиснете по едно палче за нас Simple Smile Като се прибера ще ви напиша какво е станало :*

# 577
Здравейте и от мен.
При мен нещата са нормални засега, надявам се и така да останат. Не ми става лошо, не ми се гади, изобщо нищо не усещам, освен, че гърдите ме болят. На 27-ми съм на преглед за да се види сърчице.
Кажете ми вие тревожни ли сте? Не знам защо, но непрекъснато си мисля, че нещо ще се случи и че няма да можа да износя бебето, или, че нещо няма да му е наред. Не искам да мисля такива работи, но все такива неща ми се въртят и все към онези теми ме влече.... Cry

Може ли някой да ми даде линк към калкулатор, който изчислява и дните, а не само седмиците?

# 578
  • София
Здравейте и от мен.
При мен нещата са нормални засега, надявам се и така да останат. Не ми става лошо, не ми се гади, изобщо нищо не усещам, освен, че гърдите ме болят. На 27-ми съм на преглед за да се види сърчице.
Кажете ми вие тревожни ли сте? Не знам защо, но непрекъснато си мисля, че нещо ще се случи и че няма да можа да износя бебето, или, че нещо няма да му е наред. Не искам да мисля такива работи, но все такива неща ми се въртят и все към онези теми ме влече.... Cry

Може ли някой да ми даде линк към калкулатор, който изчислява и дните, а не само седмиците?

Оххх колко ми е познато. Това е от бременността...бушуват хормоните и е съвсем нормално да ти идват такива мисли в главата. И аз съм така, но опитвам да се разсейвам с всякакви различни неща за да не мисля за тези лоши неща.

# 579
Здравейте, бъдещи мами! Днес официално и аз разбрах, че чакам едно малко чудо Април 2013. За мен това ще е първо дете и се надявам всичко да е наред. Пожелавам на всички Априлки лека и безпроблемна бременност   bouquet

# 580
Момичета, препоръчайте някоя книга, специализирана литература за бременни. Хем да има съвети, хем да намеря отговора на много си въпроси  Embarassed Чувала съм, че книгите на д-р Спок са хубави. Някой има ли отзиви?
От мама знам и получих като разбра новината книгата на Лоранс Перну "Аз чакам дете".
Каза, че обиколила всички книжари на Славейков и се тарикатила за цената, защото не е преиздавана и се води вече "ретро" Simple Smile

# 581
ЛЮБИМОТО МИ КЛИПЧЕ!  Heart Eyes

">#![/video]

Големи благодарности, че сподели това клипче! Бъдещи мами, вижте го и вие!
Няма да крия, че докато го гледах.... пуснах една-две сълзи, от радост!  Heart Eyes
Толкова е вълнуващо............

# 582
  • Варна
Добре дошла wessellinna   bouquet

За тревогите - абсолютно нормално е да си имаме нашите притеснения и единственото, което мога да дам като съвет е, че трябва да свикваме с тях.

Аз още като почнахме да правим бебе се настроих, че от сега нататък край със спокойствието, егоизма и относителното безгрижие.
Момичета, според мен тези 9 месеца и следващите 2-3 години ще са най-леките и най-бързо отминаващите. Мен лично още по ме е страх после.. цяяяял живот ще го мислим това дете и ще се надяваме на най-доброто за него.

Затова съм решила максимално да се насладя на бременността Simple Smile и да не се вманиачавам във всеки симптом или липсата му. Колкото сме по-спокойни и щастливи ние, толкова по-добре е за бебето:)

# 583
И аз само да се впиша, че повечко ви чета, и по-рядко пиша.
моят човек ми казва, че светя отвътре, явно ми се отразява добре бебеносенето. Броя дните до момента, в който можем да чуем сърдечни тонове, дотогава красея, ходя без сутиен, че вече никой не ми става, и чакам и аз да почна да налитам на кисели краставички  Laughing

# 584
Аз със сигурност ще говоря с гинеколога на 29.08 , когато ми е следващия преглед. Странно ми е как могат да не си знаят кръвните групи. И свекъра ми не знае и свекърва ми..... Rolling Eyes
няма нищо странно Wink И аз не си я знам.
не знам дали от хормоните, но се чувствам отвратително. Животът изглежда една черна дупка  Sad Постоянно ми се плаче . НЕ знам какво ми става..  Cry Cry Cry ТОлкова ми е тъжно .

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 12:47 от karityyy

Общи условия

Активация на акаунт