Бебчета сладки и засмени през АПРИЛ 2013 ще са в "Родени" :)

• 32 105
  • 692
  •   1
Отговори
# 555
Привет мамчета Grinning!На новите мами честита,лека,спокоина и безпроблемна бременност с хубав финал HugДо мамите които прекалено много повръщат,внимавайте да не се обезводните!!!Не пропускаите да споменете на док и най-малкото си притеснение,знам че забравяте от вълнение всичките си въпроси,но тези за здравето ви са на 1-во място!Тази книжка -
Ръководство на д-р Спок: Най-важното за бременността
е на БГ пазара,много е полезна и интересна,ще получите отговори на много от въпросите си!Издава се от Хермес на цена 6 лв.Можете да си я купите и онлаин.Целувки от нас с малчо   love001      azaf  надявам се да си добре!

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 12:50 от Selvina_25

# 556
Здравейте,мамчета и бъдещи мамчета. Аз се ''пльоснах'' преди известно време тук,но без да дам подробности за себе си. Казвам се Алина и съм бивша априлка 2011. За мое огромно щастие ще съм и априлка 2013,живот и здраве. Приемам всякакви запитвания,относно Априлските мами!  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet Искам също така да попитам,ако сте създали групичка във фейсбук с удоволствие ще се присъединя. Прегръдки на всички и дано тези,които са със сутрешно гадене мине час по скоро!

# 557
Аз съм в голяма дилема. В момента правим нов апартамент и детската стая е чисто нова..и много се чудя дали да взема двуетажно легло или две нормални. дребната ще е на 3,5 като се роди живот и здраве бебето.. много се чудя кой е по удачния вариант.

Мамите с 2ро как мислите да процедирате с леглото на бебето?

# 558
aguto, малкият спи в моето легло все още и е залепен за мен, не мога да си го представя на втория етаж. Като дойде бебето, най-вероятно ще сме тримата на спалнята:) Бебето ще суче, а баткото ще ме гушка, докато заспи. Иначе мисля да ползвам кошарата на Бертони от баткото.

# 559
  • Варна
munito Hug
Добре дошла:) Надявам се, че ще помагаш със съвети?
За 1ва страница, аз уж не съм от суеверните, но поне искам да изчакам до 31ви, когато сме на втори преглед и живот и здраве ще чуем сърчицето. Освен това нямам и все още термин потвърден от АГто.

Имам въпрос към вече мамите - с какво и кога почнахте да се мажете за стрии. Четох някъде, че се почва още от рано, за да се насити кожата. Аз си имам доста от отслабването, че и 2 по гърдите и явно съм предразположена. Надявам се да успея поне малко да ги минимизирам.

# 560
 Аз засега си се мажа с Garnier за много суха кожа с 48 ч. подхранване на кожата и съм доволна, но по-нататък ще го сменям с нещо по-подходящо.

# 561
Момичета имам един въпрос. Аз съм кръвна група А(- ). Моят мъж не знае каква е. Има ли нещо,което трябва да бъде направено заради отрицателния ми резусфактор. Четох различни неща по форуми ама много си противоречат. Ако някой знае нещо или ако има някоя мама с отрицателен резусфактор и вече има едно дете да каже от опит.

# 562
Привет,мами! Записвам се при вас, макар че съм само на един тест за бременност и вътрешно усещане Laughing. Според моите сметки бебето би трябвало да се появи около моя рожден ден... Но в началото на септември ще отида на гинеколог за потвърждение.
Иначе по отношение на леглото на бебето - аз имам двама големи юнака, които си имат собствена стая и от опита с тях смятам, че е най-добре леглото на бебето да не е в нашата спалня... Мислим да отделим кът във всекидневната, но времето ще покаже, тъй като всяко дете е различно  Rolling Eyes

# 563
Аз се мажех с крем и олио на Чико,но да си призная честно от дъжд на вятър. Според мен стриите зависи от типа кожа,има такава предразположена и такава,която не е. На мен ми се появи една голяма в последната седмица от бременността,а обиколката ми беше със завидните 115см, от които все още си имам 1/3. За резусфактора ще споделиш с доктора си,те знаят най-добре.

# 564
  • До морето :)
За стриите - Аз извадих късмет и не ми се появи нито една стрия. Мазах се с маслото на Икаров, но то е след 4-тия или 5-тия месец. Мажех е силно казано, като усетих, че повече ме засърбява, тогава се сещах. Иначе има ужасно силна миризма, още я усещам  Joy

За стаите и кой къде ще спи - (копирам си мнението от ФБ) О, болна тема... И аз все това мисля. Каката няма да има 2 години и няма как да спи самостоятелна стая. Сега се учим да спи сама в кошарата, че много ме рита и удря на спалнята. Таткото отдавна се изнесе в отделна стая. Ще спя с двете деца, но кое къде и как... От опит знам, че при кърмене и много по-лесно бебето да спи при мен, но не искам каката да се чувства пренебрегната...

За отрицателния резус фактор - аз съм с положителен, но знам, че при "-" на всеки 3 месеца (или нещо такова) се пуска изследване за антитела. Тогава вече се решава дали ще се бият инжекции или нещо такова. Това ми напомня, че трябва да си направя ново картонче, че старото го затрих някъде.  ooooh!

ЛЮБИМОТО МИ КЛИПЧЕ!  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 19 авг 2012, 22:15 от Лече-Буболече

# 565
За стаите,кой къде ще спи,дъщеря ми спи вече в детската си стая, на 1г 4. е. Нямаше никакъв проблем при преместването. Бебето,живот и здраве ще е в кошара в спалнята.

# 566
  • София/Варна
denise78, като началото е добре да се боцне таткото и да се разбере какъв е неговия Rh. Ако е положителен, ще се наложи по-стриктно следене за антитела и ще се наложи да ти се постави една инжекцийка до 72 часа след раждането.

# 567
Аз със сигурност ще говоря с гинеколога на 29.08 , когато ми е следващия преглед. Странно ми е как могат да не си знаят кръвните групи. И свекъра ми не знае и свекърва ми..... Rolling Eyes

# 568
  • София/Варна
Просто не им се е налагало да я научат Simple Smile.

А аз попаднах на много симпатична книжка за бъдещи мами. На английски е, за който му се чете: http://www.inspq.qc.ca/tinytot/sections/TT2012_Complete.pdf.

# 569
  • До морето :)
То е хубаво, че не си я знаят, не им се е налагало. Аз лично моята кръвна група си я разбрах от любопитство. ММ (мъжът ми) си я знае от казармата. Сега когато си пускам изследванията за моята, мисля да пусна и на детето, да се знае, но съм 99% сигурна, че ще е като на баща й. Единствената ѝ прилика с мен е от кръста надолу  Joy

Общи условия

Активация на акаунт