Бебчета сладки и засмени през АПРИЛ 2013 ще са в "Родени" :)

• 32 121
  • 692
  •   1
Отговори
# 540
alvelina Simple Smile постовете ти се виждат Simple Smile
Благодаря.

Понеже никой не отговаря след постовете ми, реших, че нещо съм си направиал в настройките Grinning

# 541
Добре дошла alvelina  Hug и да виждат се постовете ти  Simple Smile, а списъка за първа страничка още не е готов предполагам, с него се е заела Лече буболече, ако искаш напиши и на лични град,термин и коя  бременност си поред  Simple Smile

# 542
Добре дошла alvelina  Hug и да виждат се постовете ти  Simple Smile, а списъка за първа страничка още не е готов предполагам, с него се е заела Лече буболече, ако искаш напиши и на лични град,термин и коя  бременност си поред  Simple Smile
Благодаря мноог, ще изчакам още малко време да мине преди да се запиша за 1-ва страничка. Иначе съм на 30 г., 1-ва бременност.

# 543
..Я споделете хитрини за справяне с повръщането...
И при мен стои на дневен ред този въпрос  Rolling Eyes С предната бременност само ми се гадеше, а сега повръщам след всяко ядене и това от 3-4 дни, а иначе гаденето си е целодневно. Ужасно неприятно е и се надявам след 12та седмица да мине..
Също и корема адски ме боли почти постоянно и вече започвам да се притеснявам, а на лекар съм чак след 10 дни. Дано всичко е наред, че...  Praynig

# 544
.... ипри мен на дневен ред е Sick

# 545
Недейте,че и мен ще ме хване..... Моята майка от драйфане пре цялата си бременност е качила 6 килограма. Като родила се качила на кантара и била същите килограми като,когато е забременяла.  Shocked Ама и болницата й била втори дом.Сега всеки ден ме пита дали ми е лошо пък аз се моля да не ме хваща.  Praynig Аз знам,че е добре като се събудиш още преди да станеш да хапнеш в леглото нещо солено, крекери например. Да се яде по-малко мазно , пържено и пикантно.И също знам,че помага да ядеш по-често и по малко. Ама в крайна сметка явно като те хване .... те хваща. Дано поне да не ви тормози дълго......

# 546
  • До морето :)
Най-накрая я оформих тази първа страничка. След 10-тина страници, ще пусна нова тема. А на който му дойде музата, може да предложи заглавия.  Grinning

За нас - ние сме добре, за сега се разминавам само с гадене. Хубавото на втората бременност е, че си много по-спокоен. Не си втълпяваш нищо в главата, приемаш всичко за нормално и имаш много повече търпение за всичко. Ето, аз се радвам, че ще раждам чак след 8 месеца, защото шомпала вкъщи тотално ми запълва времето и има какво да ми отвлича вниманието.
Иначе като идем на прегледа на 24.08, да не забравя да си взема бразилския орех.  Crazy

За гаденето - с първата ми бременност леко ми помагаше да хапна 1-2-3 солетки, преди да стана, но това действаше сутрин, а аз денонощно дежурях в тоалетната. Crazy Защо ли му казват "сутрешно гадене", въобще не разбирам.  Laughing Иначе знам за едни хомеопатчни хапчета, "Емил" май бяха, но аз така и не си ги взех. Някои мами споделиха, че не е са особено доволни. Все пак споделете с лекаря си и той ще ви даде съвет.

За раждането - някой беше питал, ще раждам нормално (надявам се). Дано всички мине като първия път, само без екстрата "Шеф и кройка"  Grinning

ДОБРЕ ДОШЛИ НА НОВИТЕ ПОПЪЛНЕНИЯ И ЧЕСТИТО!

# 547
Лече - Буболече, какъв е този бразилски орех? Втори път споменаваш за него, а аз до сега не съм чувала, за какво е?

# 548
  • До морето :)
Бразилския орех съдържа селен, който е изключително полезен при бременност. Понеже от ядката си го набавяме естествено, организма го преработва много по-лесно и ефикасно. Яде се по 1 сурова ядка на ден. По принцип са изключително полезни всякакви сурови ядки, но не да се прекалява, че имам лошо спомени от едни орехи  Sick  Mr. Green

# 549
Аз доколкото знам - м/у 9-12 г.с може да се чуе..но може и май в 7 г.с. скоро....

Благодаря за отговора!  Hug
Сигурно ми е рано да чуя пулса на бебчо, просто исках да се уверя, че е още рано.  Heart Eyes

леле маминка - чета и не мога да повярвам тази безчовечност - ужас - бягай далеч от тез - направо са за съд..а не да лекуват хора...как може да ти каже, че ти е рано за бебе на 23г - абе тия нормални ли са..??   Close Това ако е друга страна да идеш да се оплачеш и на другия ден са на улицата..Свалям ти шапката как си се държала геройски, аз да съм ги вдигнала във въздуха - Пожелавам ти от сърце човечни, добри и нормални лекари в скоро време! Hug

Спокойно, за нищо на света няма да отидя отново в тази поликлиника. Само дано не ми се случи да попадна на подобни човеци като тях! За мен това не са хора и това е. Наясно съм, че мога да ги съдя, ако искам, в правото съм си, но не ми се занимава, сега мисля за мен и бебчо, искам да сме добре, а и вече съм заредена с положителни емоции, не искам да развалям това. Единственото, което мога да направя е да споделям за това, което ми се е случило и другите мами да го имат предвид. Държах се геройски докато бях в поликлиниката, но след като излязох... разплаках се на мига, всички ме чуха и се чудиха какво се случва, то си е притеснително наистина, плаках чак докато се прибера до нас, имах нужда, мина ми.
За щастие не губя надежда в добрите лекари, въпроса е да попаднеш на тях...... или поне да не се връзваш на доктори, които не заслужават да се наричат така!

Видях, че живееш в центъра (ако не се бъркам) аз ходя на АГ в 7-ма поликлиника (до централна гара) при д-р Тодоров.

Благодаря ти, че сподели! Ще го имам предвид!  Hug
Сточна гара ми е екстра, ще обсъдя с мъжа ми, още издирваме добър гинеколог, който да проследи бременността. Вярвам, че скоро ще го намерим.

# 550
Hugздравейте мили маминки,хоп и аз при вас малко плахо.след 3 опита инвитро и аз съм вече бъдеща мама на двечки,много ще се радвам да си пишем и да си даваме съвети една на друга,гушки от мен милички.  bouquet  bouquet  bouquet

Двечки - ехааа Добре дошла Simple Smile  bouquet  bouquet  bouquet

# 551
Момичета, препоръчайте някоя книга, специализирана литература за бременни. Хем да има съвети, хем да намеря отговора на много си въпроси  Embarassed Чувала съм, че книгите на д-р Спок са хубави. Някой има ли отзиви?

И аз съм чувала добри отзиви за д.р Спок. Ако разбираш английски  в Северна Америка е много разпространена една книга - бетселър за бременни ( направиха филм по нея) - "Какво да очакваш, когато си в очакване" - може да я купиш за 6-8$ на ебей или амазон..Имат и сайт и има страшно много добра информация..някои неща може да се разминават от българските ни навици, затова ми харесва също Simple Smile Ако искаш ще ти пусна линк на лични. Хубав ден.

# 552
Здравейте, Априлчета,

Извинявайте, че нахлувам така във вашата темичка!  bouquet
Аз съм от Юлчетата 2012 и носталгично се връщам към първите емоции от бременността като чета във вашата, а и в другите отчетни теми!

Бих искала да ви пожелая най-голямото спокойствие и сигурност през тези девет месеца. Нека нищо не помрачи това най-прекрасно преживяване, сравнимо единствено с гушкането на малкото човече! Няма да крия, че ви очакват и несигурности и доста притеснения, но когато дойде моментът и прегърнете малкото човече, всичко ще изглежда далечно и дори малко смешно! Пожелавам ви да имате спокойна бременност и не забравяйте, че няма смешни и глупави тревоги. При най-малкото притеснения, независимо дали е ден или нощ, хубаво е да се консултирате с вашия лекар!

И сега използвам влизането си тук и по повод поста на маминка23, която може би няма да е единствената, сблъскала се с грубостта на "лекарите", съветвам ви много внимателно да изберете вашия лекар за проследяване на бременността! Аз съм безкрайно доволна и от двата си лекари, единият ме следеше, а при другия раждах. В другите отчетни теми от тази година има цели теми за това кой лекар сме си избрали и може да разгледате и там!

Много прегръдки на всички вас и не забравяйте ранната ФМ и БХС, които трябва да направите в 12 г.с. Той ще ви спести много притеснения и ще даде отговори на много въпроси и не на последно място ще имате първата си 4Де среща с вашето бебе. А записването за ФМ става поне от месец.

Не се чудете какво правя по нощите - аз имам една запетайка, която накърмих, смених пампата и докато се цедя, ви гостувам!

Прегръдки и най-добри мисли към вас, прекрасници!   bouquet

# 553
Пратила съм покани във фейс бук на трите мацки -аз съм Ася Маринова  bouquet

# 554
ася20  Hug добавих те, много си ранобудна  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт