Бебчета сладки и засмени през АПРИЛ 2013 ще са в "Родени" :)

• 32 177
  • 692
  •   1
Отговори
# 345
 И аз нямам гинеколог но се записах при един лекар, който работи със здравна каса, и който ми препоръчаха мои близки.
Иначе, ако имаш възможност може и на платена ЖК да се запишеш, доколкото знам е около 420-450 лв.
Другия вариант е на всяко посещение да си плащаш, но тогава трябва да плащаш всичко-изследванията за кръв и урина, прегледите с ултразвук и самото посещение при лекаря ще ти идва по-скъпичко така.

# 346
ясно, мерси за отговора . Явно ще чакам да платим осигуровките Simple Smile

# 347
Здравейте, момичета!
Да ви попитам, вие в коя седмица за първи път ходихте на лекар? И кога трябва да отида при личната да ми даде направление за преглед - в смисъл има ли някакво изискване за това, в коя седмица трябва да се констатира бременността по ЗК? Последно - препоръчайте добър гинеколог по ЗК за следене на бременността в София.

Лек и успешен ден!

# 348
  • София
Ами аз отидох вчера при личния и му казах, че съм бременна и искам направление за гинеколог и той ми го даде. След това си отидох на преглед и ме прегледаха и се оказа, че не съм в 6 г.с. както ми го смята по принцип календара, а съм в 5 г.с. и се разбрах с гинеколожката ми на 28-ми да отида отново за да чуем сърчице.
По принцип е добре да се изчака до около 7 - 8 г.с. за да може тогава да се види има ли развитие и сърдечна дейност.

# 349
 Аз отидох в 5 г.с., но си е индивидуално -някои мами ходят чак към 9-10 г.с.
Доколкото знам сърчицето не се чува преди 8 г.с.
Незнам от кой район на София си но погледни това може да ти е от полза  Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=8520.0

# 350
Здравейте, момичета!
Да ви попитам, вие в коя седмица за първи път ходихте на лекар? И кога трябва да отида при личната да ми даде направление за преглед - в смисъл има ли някакво изискване за това, в коя седмица трябва да се констатира бременността по ЗК? Последно - препоръчайте добър гинеколог по ЗК за следене на бременността в София.

Лек и успешен ден!

Здравей,
Аз отидох след като видях двете чертички. На 08.08 бях в 5 г.с. и 4 дни, сега на 22.08 отново съм на преглед и за назначаване на изследвания. Моят гинеколог е д-р Бистра Луизова, израждала е брат ми и аз съм много доволна. Сигурно тук има доста отзиви за нея. Напревление си вземи от GP за контролен преглед при гинеколог, така и мен ме посъветваха. Това е при мен за сега  bouquet

# 351
Благодаря  ви, момичета!
Питам, защото днес нещо не се чувствам много добре и се чудя дали да не отида при личната за направление!

# 352
  • Варна
Здравейте,
вчера бях на преглед Simple Smile едва дочаках Simple Smile Имаме си ембрионче и има пулсации (което за мен значи, че си има сърчице, въпреки, че на този етап не било точно така Simple Smile Докторката доста се затрудни, защото червата ми били раздути (а аз ядох едно мляко следобеда - не го правете). И голямо пулене падна, за по-сигурно ме гледа на вагинален ехограф и вече беше по-спокойна. Всичко е наред с бебчо, имам си жълто тяло достатъчно да изхранва бебчо. От цялата работа забравих да питам коя седмица съм според нея и кога ми е термина  Embarassed Но следващия четвъртък отивам да ме запише за ЖК и тогава ще ми пуска изследвания и т.н. (ще ходя гладна и жадна, дано тогава видим по-ясно бебчо Simple Smile Та по повод на направлението аз вчера минах през личната и си взех направление за избор на лекар за ЖК направо. Дадох го на гинеколожката и толкова, каза, че това е всичко, което иска до края на бременността.
Поздрави!

# 353
Браво, Наде. От ехографа не ти ли дадоха снимчица? в долната част на монитора ти изчислява коя седмица си.

# 354
  • Варна
Честито на именниците днес! (ако има такива в темата) bouquet

Аз днес съм на преглед понеже не мога да издържа да чакам, а и защото ЧХГто ми беше 1 484 в понеделник, т.е днес би следвало да е около 3 000 и да се види поне нещичко на УЗ.
Както споменах прекалено много пътувам с моята работа и искам да се консултирам с АГто какво да правя. С тези ужасни пътища много се притеснявам, голямо друсане пада.

Другото е, че точно днес сайтът на Зачатие е прецакан, а аз исках да си отпечатам графиката, защото според мен съм забременяла още на 10-11 ден Simple Smile и да я покажа на лекарката.

Относно подуването и газовете - прекалено много антибиотици ми се насъбраха последните години, а и диетите за смъкване на килограми си оказаха лоша шега. Сега обаче от 2-3 дена положението почва да се влошава, искам и това да питам АГто да вземам някакви пробиотици ли и аз не знам  newsm78

# 355
  • Варна
beginner_mamma - нямам снимка, замрази ми екрана, за да видя ембриона, ама често казано нищо не различих  Embarassed Предполагам, че следващия път Simple Smile А за седмицата, не се сетих да питам, нито да гледам по екрана Simple Smile Въобще то от радост се оглупява Simple Smile

# 356
Здравейте!
Тайничко ви чета, утре съм на преглед и тогава ще се похваля, защото имам някои съмнения. Ще си обновя и снимката тогава, че не съм писала от преди 2 г. сигурно Rolling Eyes
sis13, аспиринът е за предпазване при склонност към тромбофилия, няма да навреди, стига да е в ниска доза - аспирин протект. Аз съм го приемала до 5-6 месец с предната бременност, също и утрогестан за предотвратяване на спонтанен аборт. Това е прогестерон и само може да подпомогне бременността, споко. Не чакай, а ги почвай щом са ти изписани.
Сега съм на дуфастон и аспирин, но-шпа си назначих сама, ще видим дали няма да ми сменят дуфастона с утрогестан. Минала съм през доста проблеми и съм "старо куче", хах, и в прекия, и в преносния смисъл.
Лека и спокойна вечер.

Много благодаря. Сега съм по-спокойна и почвам веднага, каквото ми е изписано.  Simple Smile

# 357
Абсолютно! Аз й разказвам на мама за моите вътрешни усещания, казвам й, че чувствам лек дискомфорт, без да е болка и тя казва: спокойно, това е твоя малък син (тя е 100% убедена, че ще е момче... мамини работи), който ти вика "Ехо, мамо, тук съм и раста".

Леле, направо не оглупявам, ми не знам  Blush  Party

Тя казва, че ще му вика с кодовото име Гагарин, заради термина 12-ти април  Joy

# 358
Здравейте, момичета!

Лек и успешен ден!

Аз ходих сега в понеделник и се оказа, че съм в седмата седмица. С таткото успяхме да видим и сърчице  Laughing

# 359
  • Варна
sis13 аз също още от първата седмица закъснение пия утрогестан и но шпа. Доколкото четох не може да навреди, а само да помогне Simple Smile Затова слушай доктора.

Общи условия

Активация на акаунт