На море в Гърция - 9

• 114 996
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
За настаняване аз гледам в booking.com, може би не е достатъчно само там да проверявам.

За този район определено букинг няма да ти даде добра представа.
Тук са дадени 2 хотела във Фанари, един в Марония и един в Макри. За Фанари специално гарантирам, че те са единствените два, които имат интернет на територията на хотела (трябваше ми за работа и се скъсах да търся), т.е. всичко останало се отдава само по телефона или на място.

Смърфи, през Свиленград и Капитан Петко според мен.

# 376
Въпреки различието от мнения, всички сме единодушни, че пренаселеността не ни харесва.
Не зная колко българи ходят ежегодно до Лисабон или в Прага, но докато четях видях,че 38882 души харесват бг-мама.
Апелът ми беше за малко повече дискретност, съвсем деликтно,а с тези коментари се получи обратното.
Смятам,че всички губим от това.
Казахме си достатъчно, имаше и постинги с гаменски тон, предлагам да продължим, и дано гръцкото море остане чисто, ненаселено и спокойно.

# 377
Цитат

10х, Параходче! Мъжът ми имаше намерението да минем през Лесово - Одрин, ама беше пропуснал тънкия момент, че му трябва пълномощно за колата, преведено и подпечатано от турското консулство/посолство, за да влезем в Турция, което пък усложнява нещата и на него не му се занимава. Ама сега като пиша, се сещам, че в Бс е турското консулство и може там да заверим документа...  newsm78 А моята кола е малка и неудобна за почивка.

# 378
  • Sofia
Четох няколко страници на куп и вече изгубих нишката кой прав кой крив но да споделя мойто мнение.Заставам зад поста на Шани  newsm10
Аз лично промених плановете за почивка по родното черноморие заместено с Гьрция благодарение на изказвания тук.След като има форум той е за дискусия а дали за добро или лошо не е упоменат.Има теми сьс заглавия Най-добрите или Най-лошите да там ще ги разделяме но тук....какво му е лошото в тово да кажеш на някой познат та тук и не познат каде какво защо newsm78
Всеки като трьгне на някьде иска да знае какво да очаква хубаво лошо какво може да види да си почине или повесели.В темата за Китен имаше дори и собственик на хотел който пишеше и си приканваше клиенти директно от форума та дори и той не беше нахулен Mr. Green
По плажовете ясно е обяснено че е балканска страна(бьлгари сьрби румьнци) е значи всеки допринася за нещо и в края на краищата нали е курорт еди кой си  туристи винаги ще има..
По сьщия начин руснаци хьрвати поляци и кой ли още не беше и е обвиняван за опорачаването на нашите курорти.И все пак трябва да сме и доволни че ги има и нещо се случва с туризма в нашата дьржава както и Гьрците за техните си курорти.
Сьс сигурност има места който ние още не сме ги открили а някой ни е изпреварил и какво да последва като отидем и ние там че сме ги посасипали ли newsm78 товае до култура вьзпитание и самосьхранение.
Ако и ние сме хотелиери и някой дойде и си хвьрли боклук пред вратата няма да ни хареса но сьответно и ние няма да постьпим така.
Аз се радвам че точно от тук си набелязах студио и то похвалено и изпитано от сьфорумка обиколила над 10години Гьрция bowuu
Извинете ме за гневния пост Hug

# 379
С ваше позволение, но спорът е излишен.  Peace Който иска, споделя, който иска - си мълчи.  Wink

# 380
  • Sofia
Тай де тай ама нали точно за това го има форума за добро и лошо пьк като искат да не четат за да си мислят че целия форум е там по време на тяхната почивка Mr. Green

# 381
  • Варна
1989 завари СЛЪНЧЕВ БРЯГ  и курортите около него с леглова база около 30 000 ,а сега са над 250 000.Пак ли е заслуга на БГ МАМА.Подобна е и ситуацията в Северна Гърция ,а защо не и в Париж.Ако няма леглова база ,изхранване и въобще инфраструктура как да има туристи.И къде ли се слагаме с нашите няколко хиляди  на фона на милионите други.

# 382
  • София

Момичета, спорът е излишен...в известен смисъл и двете страни сте прави  Peace

Просто трябва да приемем, че не само в Гърция, а изобщо по света, туризмът става все по-комерсиален, ако мога така да се изразя. Но това се случва и с музиката, книгите, филмите...с всичко, което ни заобикаля.
И колкото и да ни се иска на някои от нас да спрем промяната, няма как да стане - процесът е вече необратим. За добро или лошо - не знам, мисля че е твърде рано да се каже...

# 383
  • Варна
Цитат

10х, Параходче! Мъжът ми имаше намерението да минем през Лесово - Одрин, ама беше пропуснал тънкия момент, че му трябва пълномощно за колата, преведено и подпечатано от турското консулство/посолство, за да влезем в Турция, което пък усложнява нещата и на него не му се занимава. Ама сега като пиша, се сещам, че в Бс е турското консулство и може там да заверим документа...  newsm78 А моята кола е малка и неудобна за почивка.

Ние сме ходили от Варна и изобщо не мога да разбера защо се бъркате,каква Турция какви пълномощни,той пътя си е един и друг няма.Параход ти каза-Елхово-Любимец/там спахме/-Свиленград и след границата прекрасен път до Александропулис.Там кеф ви в града, кеф ви на изток /там не го познавам/ или в посока Макри-Дикелон има прекрасни пусти и диви плажове,на стотици метри около теб няма никой.То там и асфалта свършва и е само за джип по нататък по брега към Кавала.Изобщо не знам дали от там се стига до селото Свети Харалапий и Марония или отгоре през комотинската магистрала.Прекрасно е,километрични диви плажове.Параход не знам дали е ходила в самия град-и там има нелош плаж с къмпинг и доста хотелчета.Това е  най непознатата туристическа дестинация в Северна ГЪРЦИЯ.
http://forum.bacc-camping.bg/viewtopic.php?f=2&t=64
http://bikerz.bg/viewtopic.php?f=22&t=15099
http://september-silvia.blogspot.com/2010/06/blog-post_12.html

# 384
  • Варна
Цитат
Много благодаря, Параход! За настаняване аз гледам в booking.com, може би не е достатъчно само там да проверявам.

Вие как мислите да пътувате от Бс до Александропули и околностите? Ние ще тръгнем оттам тази година, а не както обикновено от София и се чудим откъде да минем за по-напряко?

Всички са луднали за Катерини,Халкидики,Аспровалта,Тасос.
Щото само за там има инфо.До гръцкото море ходят повечето софиянци и всички минават през Калотина и там им е най -близо.Почти никой не минава през Свиленград за източната част на Северна Гърция -никой не ходи,няма инфо,и никой не знае за  там почти и е още почти девствено.Там никакъв букинг не върви-има два -три хотела ,а на място са десетки.

# 385
Учудена съм от силното желание за спор вместо  да се води диалог .
 Не разбирам защо си мислите , че като повторите  едно нещо 100 пъти то ще стане по-истина? Длъжна съм да припомня  древната китайска поговорка "И хиляда пъти да кажеш 'захар' от това няма да ти стане по-сладко." 
 Без да искам да се конфронтирам с който и да било  признавам, че  прочетеното в този форум  ме убеди ,че  никой не може да бъде накаран да разбере нещо, което не желае да разбере.   
С това слагам край на темата за прекаленото популяризиране и вредите от него.

# 386
  • с/у ОколоМръсТното

Без да искам да се конфронтирам с който и да било 

аз също  Peace
Надявам се, че не мислиш, че конкретно теб засягам... Напротив, няма такова нещо.
Още повече виждам, че и ти търсиш мнения и четеш и в останали форуми, където също се дискутират туристически места, които са се харесали на почиващите. Визирам оф-роуд форумите, които са пълни с безценно инфо.
Така, че спор - НЯМА.  Peace

Само си говорим и мечтаем за гръцкото моренце  Heart Eyes

Та продължавам да ви чета и да си избирам дестинация за тази година. До сега съм си избрала Неа Каликратиа, по описание на съфорумка.
Аз, както знаете не ангажирам НИКОГА от БГ конкретно място за нощувка. На място си избираме, стига плажът да ни допада  Mr. Green

От ТВ-кулата в Солун, през 2007ма. Като поздрав за всички вас  Hug  bouquet

# 387
  По отношение пътуването в най-северна Гърция. Не е вярно, че дестинацията не е популярна. През лятото хората от Ст. Загора, Кърджали и цяло Хасково я ползват много за уикенд туризъм. Има такива, които отиват само за ден на плаж  около Александруполис. Хотел Клио в Макри е като роден дом на хасковлии. Има автобусни линии за плаж в събота и неделя! Нещата в тази част на България в последните години са такива - в големите магазини на Хасково пазаруват масово гърци, в съответните магазини на Орестиада- хасковлии. На кой къде е сметката не е ясно имайки предвид,че и едните и другите съм виждала да пълнят колички с перилни препарати! Simple Smile
  Преди време откриха в района още едно КПП , Ивайловград -Кипринос. Не съм минавала оттам, нямам впечатления. Знам,че местните хора го използват много. Примерно ако трябва от Иваловград да отидат в Свиленград, не пътуват по Бг-очуканите пътища, а пътуват през гръцко. Simple Smile Това е встрани от темата, извинете.

Последна редакция: пт, 27 юли 2012, 09:45 от Anna bel

# 388
  • София
Такааа, ние се завърнахме и се записвам чак на 17та страница Simple Smile

Eeee, pontes, кажи откъде се върнахте?  На Лефкада ли бяхте или бъркам нещо. Знам, че посещавате интересни места. Разказвай...

dechy, една седмица на Корфу и една на Лефкада. Доволна съм, починахме си чудесно. И на двата острова бях ходила, но извън сезона, а не за море. Така че знаех и слабите им страни (главно пренаселеността през юли), но тази година имахме външна причина да изберем ѝониѝско море.
Съчетахме няколко типа почивка Simple Smile - На Керкира бяхме в самостоятелна къща на плажа Свети Георги, на Лефкада първо в студио и после в разкошен комплекс, от типа не излизаѝ навън (наистина нямаше нужда:).
Много ми харесаха: планинските селца на Керкира, от типа на Хломос, красота и спокойствие! Някои плажове на Керкира, като Исос до езерото Корисон, много впечатляваш плаж. Палеокастрица и столицата Корфу - невероятни места!
На Лефкада - Порто Кацики! Ако някой почива на Лефкада - не пропускайте една вечер да отидете на вечеря в Превеза - чудесно градче, страхотна храна!

Ако нещо конкретно ви интересува - с удоволствие ще отговоря Simple Smile

# 389
  • София
Pontes, много благородно ти завидях  Mr. Green
Плс, дай малко снимчици, да изплакна прашасалите си софийски очи...

Общи условия

Активация на акаунт