Тренировки в домашни условия: Тема 23

• 34 446
  • 736
  •   1
Отговори
# 345
Добро утро  Heart Eyes
Май вчера на доста хора не ни е било до тренировки  Mr. Green Аз се отдадох на безделен живот по кафенетата  Laughing
Сега пийвам сутришното кафе и правя това http://www.youtube.com/watch?v=_Xm3GEDVmbM&feature=relmfu
Малко по-късно днес ще направя и силова.  Hug

# 346
  • 1st floor
Днес ще ми е ден за силова за горна част. Но нещо ми куца мотивацията, топло ми е , мързи ме... Embarassed Понеже се наложи да поспра с тренировките за две-три седмици (освен бягането), нещо си развалих режима... Tired Пък децата ми подариха много хубави тежести за ръце или крака  Heart Eyes, малко над един кг. са...Още не мога да се накумя да ги пробвам с някое кардио...

# 347
Днес ще почивам  Peace
Мързеливо ми е  Blush
Вижте какво намерих  Hug
http://www.shape.com/fitness/workouts/10-reasons-why-you-need-try-bodyrocktv
Тук пише ,че:. Бърза, с висока интензивност тренировка съчетания- Изследванията показват, че
 вие не трябва да работите много дълго за да изгаряте мазнините и за изграждането на чиста мускулна маса, просто трябва да работим много усилено . И интензивността е в  BodyRock.Tv специално.
  "Нашите тренировки най-вече се състоят от 12-минути, с висок интензитет, съчетания интервал телесна маса. "Тези видове тренировки са чудесни за изгаряне на мазнини, увеличаване на метаболизма , увеличаване на силата и ловкостта."
 Лек ден момичета   bouquet

# 348
\
http://www.shape.com/fitness/workouts/10-reasons-why-you-need-try-bodyrocktv
Тук пише ,че:. Бърза, с висока интензивност тренировка съчетания- Изследванията показват, че
 вие не трябва да работите много дълго за да изгаряте мазнините и за изграждането на чиста мускулна маса, просто трябва да работим много усилено . И интензивността е в  BodyRock.Tv специално.
  "Нашите тренировки най-вече се състоят от 12-минути, с висок интензитет, съчетания интервал телесна маса. "Тези видове тренировки са чудесни за изгаряне на мазнини, увеличаване на метаболизма , увеличаване на силата и ловкостта."

Ама, разбира се, че ще си направят максимално добра реклама... НЕ, че имам нещо против bodyrock, просто 12 минути ми се виждат твърде недостатъчни...не знам  Rolling Eyes

# 349
Кат ,защо да са недостатъчни?
Аз рядко правя тренировка над 15 минути  Peace
Колко мои поста си прочела и видяла с по две тренировки
или с тренировки над половин час?
Повечето са ми до 15 мин. на ден  Peace
А на Боб също ползвам късите тренировки ,тези от 10 мин. или 20мин.
До сега не съм правила на Боб от дългите тренировки  Peace
А тях ги ползвам за релакс на следващия ден.
Един ден Зузка ,един ден Боб  Peace
От тази тренировка имам още мускулна треска
а мога да кажа ,че се натоварвам на мах.
http://www.youtube.com/watch?v=-DKQTlAIE9A
Имам много добре изваяни мускули на ръцете ,оформен гръб ,
бедрата ми са стегнати а се тресяха преди  Blush
 /имам съвсем малко още да чистя мазнини/
Корема ми има много добре оформени мускули
/най-зор е малко под пъпа/ ,но мазнините там са започнали да се изчистват
което ме радва  Flutter
Защото най-проблемен ми е корема  Peace
Държа да подчертая ,че съм раждала 2 деца и съм на 31 ,а
майките са много наясно след раждането как се влиза във форма и
каква мъка е да се смъкнат дори и грамове мазнини  Peace
Та ако тренировките на Зузка ,не бяха ефективни и толкова добри
то аз щях ли да тренирам с нея и то само по някакви си 12 или 10 мин. на ден?
Дори на повечето от вас направо се чудя как успявате
да тренирате по 1 час ,че дори и повече   bouquet   bouquet   bouquet
Аз не бих могла ,още повече че ако трябва да тренирам по толкова
ще се откажа  Blush  Blush
Офффф ,цял роман написах  Joy
Мога да пиша много за това защо тренирам по толкова малко на ден ,но..........

# 350
По този повод в една 20минутна   HIIT от фитнесблендера , реално 10 минути са високо интензивни.И вчера си мислех това дали е достатъчно? newsm78Четох из мрежата ,че общо взето 20мин е нормалното времетраене на една таква тренировка.Но 20минути висококаинтензивност без заграването и разтягането след това или общо цялата тренировка да е толкваnewsm78Ето това не ми стана ясно.

Ох Мавинка, на теб благородно ти завиждам.Аз рядко правя тренировка под 40минути и то минимум 5дни в седмицата.И това е от 1 година, въпреки това имам само наченки на видимо оформен мускул. ConfusedНо от 2 седмици много съм се мобилизирала и вече имам свалени 1,5 кг ,а от това пък оформените ми мускули все по-вече се виждат Flutter

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 08:40 от MALVINA

# 351
По този повод в една 20минутна   HIIT от фитнесблендера , реално 10 минути са високо интензивни.И вчера си мислех това дали е достатъчно? newsm78Четох из мрежата ,че общо взето 20мин е нормалното времетраене на една таква тренировка.Но 20минути висококаинтензивност без заграването и разтягането след това или общо цялата тренировка да е толкваnewsm78Ето това не ми стана ясно.
Малвина ,такива тренировки се правят най-много до 20 мин.  Peace
Не знам за коя тренировка говориш ,но в тренировката не влиза загрявката и разтягането  Peace
Ако минеш 20 мин. /аз лично не бих могла/ вече претренираш тялото  Peace
За това се правят интервални тренировки ,защото
за кратко време даваш всичко от себе си  Peace
Кратки са ,но много много изтощителни тренировки  Peace
Тренирам от 6 месеца /като първите два правих
тренировките на Руми и малко на Синдито и на Били Бланкс  Peace

Пожелавам ти скоро всичките килограми да са свалени и да
имаш много красиво изваяно тяло.  bouquet   bouquet   bouquet

# 352
Аз съм съгласна с Мавина. Не виждам смисъл да се тренира повече от час. Kath, не те знам как тренираш час и половина силово и после още 20-30мин кардио... понякога и на мен ми се е случвало да тренирам наааааай-много час и половина, но това са много редки случаи. И честно казано не виждам смисъл от една скучна, мудна, бавна тренировка за час и половината - първо, че ми се доспива, второ - не давам всичко от себе си, защото ми омръзва. За около 20 (30мин максимум) мога да дам всичко от себе си и накрая да тече пот от мен и да нямам сухо място на тениската, с която да я попия, съм по-съгласна. И реално погледнато точно от такива тренировки има по-голям ефект.

Отчитам се с тичане в училището до лятната ми квартира Grinning Отдавна не бях ходила да тичам. Мисля, че го издокарах до 20тина минути, къде интервално, къде не..  Laughing
Приятен ден  Hug

# 353
http://www.youtube.com/watch?v=zpeN0xX1VVg&feature=relmfu
Ами ето например тази, големият напън е 10мин  ThinkingКак мислите, дали е достатъчна една такава тренировка?Между другото, който я е правил знае, че е тренировка -убиец.Но все пак ми се иска да чуя мнението ви.

Иначе и аз не привърженик на дългите тренировки.Основно тренирам с Шон и Били -предимно интервално кардио,съчетано със силови-общо 40-50мин.Не обичам и аз мнонотонните тренировки, обичам размазващите тренировки Mr. Green

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 09:14 от MALVINA

# 354
Според мен Мавина имаше в предвид интервални, високоинтензивни тренировки от по максимум 20мин на ден ако съм разбрала правилно?!
За мен това е добре от гледна точка на нейната структура (виждала съм снимки, които беше показвала преди  Wink) а също и за поддържане на форма, при вече добре изградена мускулатура.
Видеото, което MALVINA даде за пример току що е един вариант за доста натоварващо кардио, което правя в дните когато нямам време  Peace
За мен ако човек има да сваля кила, трябва да прави доста често кардио и то около 40мин. дневно. Това е моята позиция!
В заключение моите тренировки са по час, 5 пъти седмично. Правя или кардио около 40мин. което със разгрявка и т.н отива на 50мин. или кръгова около час, или 20-30мин. силова + 20-30мин. интервално кардио. Това е моята схема. Бих тренирала и около 20мин. в почивните дни, ако имах възможност.

# 355
Ееее...много погрешни изводи сте си направили..

Значи, първо - аз не съм казала, че не действат въобще въпросните 12-минутни тренировки, напротив, много са ефективни, но ЗАВИСИ ОТ ЦЕЛИТЕ. Ако се стремиш към поддръжка и релеф, то те са идеални, но ако имаш килограми за сваляне, само тези тренировки, поне по мое мнение, биха били леко недостатъчни.

Второ - HIIT тренировките, особено такива, като тази в блендера, или тези на Bodyrock, е абсолютно грешно, да са с продължителност над 20 минути, както Мавина каза. Просто те са твърде натоварващи и цялостния им принцип е коренно различен от този, на обикновените кардио или силови тренировки.

Биляна, 40 минути кардио ..да, ама не съвсем. Зависи какво е кардиото. Ако например подбереш смесена тренировка, в която има около 15 мин традиционно кардио и около 20-15 мин HIIT, това е ПРЕдостатъчно, изобщо не е необходимо да стигаш чак до 40 мин. Ако обаче е от типа на тае-бо-то на Били или други подобни, тогава - да, 40 мин е нормално.

Малвина
, аз съм правила тази тренировка и смятам, че е напълно достатъчно кардио. Наистина е тренировка - убиец  Peace

Мерито
, казвала съм го и друг път, но пак ще повторя - аз правя кръгова тренировка, по специална схема, тренирам равномерно всички части на тялото, с не много големи тежести. Нормално е да ми излиза толкова дълго време тренировката.. Но е съобразена изцяло с физическите ми възможности, в никакъв случай не се претоварвам. Все пак аз най-добре усещам как влияе на организма ми и бих казала, че се чувствам просто невероятно! "ФИТНЕС" дните са ми любими  Peace

Пийс, момичетааа  Peace Hug Hug Mr. Green

# 356
Еее, ама ние не се караме HugПросто проведохме един полезен спор/ако изобщо може да се нарече спор/.Лично на мен мнението на всяка от вас много ми помага да се ориентирам до колко правилно правя нещата.Както и даването на примери е много полезно.Ето Мавина няма да сваля и на нея 20 мин. са и ок, но аз имам да свалям и определено не сами достатъчни за целта.
А и в крайна сметка всичко е строго индивидуално Peace

# 357
Кат ,тук никой не се опитва да се кара с другия   Hug
Нали знаеш ,в спора се ражда истината  Peace
А не е излишно да се поспори /естествено ненападателно а в разумни граници/  Peace
Всеки е открил истината за себе си  newsm10
Но има и нещо друго ,ако тази истина ,която си открил не действа ,то тогава
това не е твоята истина  Peace
Аз самата бях много объркана в началото ,когато започнах да тренирам  Blush
То йоги ,пилатеси ,то хиляда инструктори ,то хиляда вида тренировки  ooooh!
Но  течение на времето отсях тези ,които най-добре изразяват мен и моя характер  Peace
Диви ,луди ,хард ,интензивни кратки тренировки  Mr. Green  Joy
А храненето ,то само се регулира от самосебе си  Peace
  bouquet   bouquet   bouquet
Лек и успешен ден момичета   bouquet
А Малвина е права ,това че спорим и тук слагаме линкове на тренировки
които правим и как тренираме ,винаги е от наша помощ  Peace

# 358
Еее, ама ние не се караме HugПросто проведохме един полезен спор/ако изобщо може да се нарече спор/.Лично на мен мнението на всяка от вас много ми помага да се ориентирам до колко правилно правя нещата.Както и даването на примери е много полезно.Ето Мавина няма да сваля и на нея 20 мин. са и ок, но аз имам да свалям и определено не сами достатъчни за целта.
А и в крайна сметка всичко е строго индивидуално Peace
Точно  Hug Тук никой с никого не се кара, дори не спорим, а си казваме позицията и мнението  Laughing

Кат , под 40мин. кардио имам предвид Тае бо на Били, Турбо Джам и т.н. да  Wink Честно казано високо интензивна около час кардио вкарвам веднъж седмично на Мишел. Отивам мисля каква ще я правя днес  Wink

# 359
Чакайте и аз да се намеся малко в обсъждането на времетраенето - значи моето мнение е, че 1-во наистина зависи от целите - ако е само за раздвижване и поддържане според мен е предостатъчно и 3 пъти седмично по 30 мин, но иначе ако целта е отслабване или качване на мускулна маса трябва да са по сериозни тренировките. Аз лично не мога да тренирам по 10-15 мин не се чувстам тренирана след това, но може би, защото вече свикнах да тренирам минимум 40 мин...принципно и аз не обичам да правя таква монотонна тренировка и за това когато тренирам повече от 1 час то след това правя йога или няколко различни тренирокви които като се съберат стават 1 час и 30 и така някак си не се усеща. Иначе бих казала, че и с малко време може да се направят много добри неща например от Turbo Fire - HIIT 15 е много добра тренировка и 20 и 25 също, силовите от Chalean Extreme са 40-45 мин ии аз с тях постигнах много добри резултати. Така, че въпросът е какво ви харесва на вас и естествено ако ще е кратко да е размазващо Grinning
И да ви кажа аз сега от скоро почнах да тренирам над час и това ми е като пробно - да видя какъв ще е ефекта, защото сега мога да си го позволя - като почна лекции едвали ще ми е възможно...та човек трябва да си пробва и да си сменя постоянно нещата, за да види кое как му действа, а и за да не свиква с определени неща Simple Smile
Май много написах амаааа нищоо - малко да ви позанимавам с четене Grinning

Общи условия

Активация на акаунт