Съпруги на военнослужещи - 5

• 76 006
  • 751
  •   1
Отговори
# 375
Мъжът ми е в Долна Митрополия, но е сержант и все не може да се вреди за карта.Ходихме два пъти на Созопол, но единия път друг човек ни взе картата и после я прехвърлихме на наше име, а вторият път беше септември и бяха останали свободни карти в Агенцията.
Това лято да се надяваме , че ще се вредим за където и да било.

# 376
vanya_pleven, и моя е към Д.Митрополия. ) И през поделението до сега карта не сме взимали. Но те са и много малко като брой.
Тази година бяха към 30карти за цялото поделение, кой по-напред да вземе?

# 377
Еее,мерси за инфото!Ще си пишем по-нататък като пуснат картите! Лекавечер!

# 378
Бих искала да получа допълнителни разяснения относно платения годишен отпуск по чл. 201 от ЗОВС. Въпросните 7 календарни дни общо за 1 календарна година ли са или се отнасят по 7 календарни дни за всяко едно събитие, посочено в алинеите?
Напр., 7 календарни дни за сключване на брак, 7 календарни дни при раждане на дете, 7 календарни дни при смърт и т.н.

# 379
Бих искала да получа допълнителни разяснения относно платения годишен отпуск по чл. 201 от ЗОВС. Въпросните 7 календарни дни общо за 1 календарна година ли са или се отнасят по 7 календарни дни за всяко едно събитие, посочено в алинеите?
Напр., 7 календарни дни за сключване на брак, 7 календарни дни при раждане на дете, 7 календарни дни при смърт и т.н.

За всяко едно събитие се отнасят.
Но преди даваха по 3работни дни за сключване на брак и при смърт, сега има промяна явно.

# 380

За всяко едно събитие се отнасят.
Но преди даваха по 3работни дни за сключване на брак и при смърт, сега има промяна явно.

Ако наистина е по 7 дни за всяко събитие, това звучи много, поне за мен! Това си е една цяла седмица! Като се прибавят към 40-те дни отпуск + компенсациите ... даже не мога да сметна колко прави това! Hug

# 381
milchschokolade, ще питам мъжа ми утре дали е точно така, че той се занимава с тези закони и щуротии.

# 382
  • София

Ако наистина е по 7 дни за всяко събитие, това звучи много, поне за мен! Това си е една цяла седмица! Като се прибавят към 40-те дни отпуск + компенсациите ... даже не мога да сметна колко прави това! Hug
[/quote]

За всяко едно събите се отнасят - все пак нормално човек встъпва в брак веднъж, по отношение на децата - също не се раждат всяка година от службата, а дните за смърт и природни бедствия - това вече е непридвидима ситуация. Освен това дните са "до 7 календарни", т.е. може да вземе или да му позволят на военнослужещия и по-малко.

# 383
Винаги са били 7 дните, поне откакто, аз съм заедно с моя съпруг, а това са повече от 20 г. Но понеже е точно така "до 7", затова може да са ви дали и по-малко - това е по преценка на командира.

# 384
Момичета, а нещо за увеличения да се чува при вас. Тук се чува за някакви 50 лв, ама то слухове много ..... Rolling Eyes
Мисля че това е по темата....Вижте Приложение № 3 към чл. 2, ал. 2
http://www.md.government.bg/bg/doc/drugi/20130109_PMSzaplati_proekt.pdf

Прието е от Министерски съвет постановление No 13 от 18.01.2013 г. за увеличение на заплатите на военни и цив.лица в МО. Все още не е публикувано в ДВ.
Увеличението вероятно ще бъде взето от следващия месец със задна дата от 01.01.2013г.

# 385
# 386
от този месец няма да има увеличение на заплатите,от следващият ще е ,съпругът ми така каза...ха даноо Laughing Laughing Laughing

# 387
Явно тези, които се радват на увеличението, мъжете им си ходят редовно на работа. ) И не им режат пари за дежурства и т.н. С които "увеличението" е просто смешно за сметка на това, което ще им вземат.

# 388
аз да ви питам,тук има ли военни съпруги-такива които са кадрови войници?Питам защото сега кандидатствах и чакам ве4е физическите изпити.Реших да пробвам в тази мъжка професия,като че ли цял живот съм се виждала  в униформа а чак сега се реших

# 389
   Едно записче от мен , че от 100 години не съм се появявала на хоризонта. Така е то - като свърши майчинството, все има по-важни неща от компютъра , ако въобще успея да се добера до него.

За много години на всички !!! Пожелавам най-вече здраве на вас и семействата ви  Heart Eyes

hriskag25  има военни съпруги от кадровия състав и аз съм една от тях .  Приятно ми е да се запознаем . Поздравления за избора на професия и успех на изпитите  Peace

Общи условия

Активация на акаунт