Отговори
# 660
Добро утро Simple Smile

Започнаха мамите лъвици, а сме доста по мой спомен.

Мдаааа така си е  Mr. Green

Ани  bouquet  да си жива, здрава и щастлива Simple Smile

Имам едно въпросче, което ще се радвам да обсъдим: " Ще правите ли
1. Трансфонтанелна и абдоминална ехография за новороденото и

2. Ултразвуково изследване на тазобедрените стави за отхвърляне на вродена или предизвикана дисплазия на тазобедрената става при новородените ?"

За първото нямам идея какво е? newsm78 newsm78

Второто - "ДА" - препоръчва се на всяко новородено. С каката го правихме при д-р Алексиев в Клиниката в Горна Баня, но може и в частния му кабинет. То е просто ехографски преглед на ставите на бебчето:) Добре е да се направи, за да се види дали има вроден проблем и недай-боже ако има да се вземат мерки навреме:) Hug
В рамките на 30 дена от раждането. Може с направление, може и платено. Ние също ходихме в Горна баня.

Днес съм жадна за хубави новини - както  за планираните, така и за непланираните раждания.
Чакам и Би-би и Фридъм - хайде поне още една срещичка в този ни вид  Mr. Green

Днес ще започвам с чистенето, защото вчера приключи боядисването. Да видим как ще потръгне. Осланям се на климатика, за да съм във форма Simple Smile

# 661
  • Пловдив
Честито на Мама Мила , да расте здраво и послушно бебе Александър !

Аз спах наистина като пор тая нощ , ама има причина - пийнах една бирка Каменица грейпфрут. Маллиии колко вкусна  Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Иначе си чакам датата, и колкото по- наближава толко по- съм се окъкала .
Крепи ме това , че знам кой ще ме оперира , не го познавам , но ми се видя готин човек - 45-50 годишен , с добро име и най- важното не беше сухар , а се майтапеше. Надявам се да мине леко и на майтап.

Успех на всички , на които им предстои събитието ! Hug Hug Hug

# 662
  • До морето
Честито на Мила Б за малкия юнак! Снимката във ФБ е мн хубава, прекрасно семейство сте!!!

Блонди, като прочета такова нещо и направо побеснявам. Ето такива дребни неща ме карат да си мисля, че ние българите никога няма да се оправим.

За еднократните гащи- аз си взех още преди месец от ДМ, но чак сега станах да видя - взела съм си М размер  ooooh!. Намъкнах се в тях, ама со зор Laughing, да се надяваме, че след раждането ще махна някое друго кило и ще е по- лесно  Laughing

За изследванията - и двете ще ги правим - моята педиатърка ми предложи срещу скромната сума от 80 лв. да ги направим и аз се съгласих  Laughing Обаче, сега чета една книжка на един американски педиатър и там той съветва през първият месец да се направят още сума ти скрийнинги и изрежда един куп страшни заболявания, които ако се хванат в началото, няма да има последствия. Та сега съм в шах  Shocked

Бях ви питала, ама никой не отговори- какво мислите за тези неща дето са 15 в едно- термометър на въздуха, влагометър, часовник, лампа и т.н.

Честит Рожден Ден на рожденничките!!! И аз си спомням, че мамите лъвици сме доста, ама и аз като Ивка не искам бебо да излиза на моята дата, нека си има негова!!!

И стига сте ги показвали тези торти, сега рано рано къде да ходя да си търся   Crossing Arms

# 663
Блонди  Praynig мъжкар ли е, не го хвали  Wink

И двете изследвания не са задължителни,така е.  За луксацията съм чела, че има по-голям процент да се получи при раждането от колкото да е вродено и то при момиченцата.
За  трансфонтеналната ехография - оглеждат мозъчето през голямата фонтанела за "нередности".

# 664
  • Варна
idealno_loshata,
коя е вашата педиатърка? Аз засега се насочвам към лекарката на племенницата ми, поне ми е супер наблизо и както не шофирам и нямам кола ще ми е удобно. Но все пак искам да събера още малко информация.

# 665

Имам едно въпросче, което ще се радвам да обсъдим: " Ще правите ли
1. Трансфонтанелна и абдоминална ехография за новороденото и

2. Ултразвуково изследване на тазобедрените стави за отхвърляне на вродена или предизвикана дисплазия на тазобедрената става при новородените ?"

И какво мислите за тези изследвания, нужни ли са? Има ли мами които са ги правили при първото си бебче?

Тези изследвания ги правят задължително в Токуда, като се заплащат 500лв Simple Smile Иначе не са по каса.
Трансфонтанелната ехография е за да се види мозъка, мозъчната кора и т.н - открива ДЦП, хидроцефалия и др.
Димето, като беше на 5 месеца, се свиваше цялата и се тресеше. Тогава ни прави нашия педиатър трансфонтанелна - и бяхме на границата за хидроцефалия. По спешност ни изпратиха в Института по педиатрия, но за огромна моя радост и облекчение не се потвърди диагнозата.  Това, което ми каза нашата педиатърка тогава е, че се прави още веднага след раждането това изследване - поне на Димитрина са го правили, защото реално тя се роди 18 часа, след като ми изтекоха водите - и имаха съмнения, че е била без кислород известно време. Обаче дали го правят на всички новородени или само тези с усложнения незнам.
Сега незнам какво ще се случи - надявам се да не се налага да се прави.....

За второто изследване са ти казали момичетата.....И ние при Алексиев  - като навърши 2 месеца обаче.

Блонди, копират европейските изискани ресторанти!  Mr. Green

# 666
Крепи ме това , че знам кой ще ме оперира , не го познавам , но ми се видя готин човек - 45-50 годишен , с добро име и най- важното не беше сухар , а се майтапеше. Надявам се да мине леко и на майтап.

Предполагам, че ще се разминем в МД, но да ти призная ми е любопитно кой ще се заеме с теб, предвид допълнителните неща, които ще правите по време на секциото. Всъщност наложително ли е?  Hug

# 667
  • До морето
idealno_loshata,
коя е вашата педиатърка? Аз засега се насочвам към лекарката на племенницата ми, поне ми е супер наблизо и както не шофирам и нямам кола ще ми е удобно. Но все пак искам да събера още малко информация.

Д-р Хариева- приятна жена  Simple Smile имам две приятелки, чиито деца са при нея, а и в интернет прочетох хубави отзиви и така се спрях. Проблемът е, че не е много склонна да приема нови пациенти, но може да пробваш. Та тя понеже преглежда в Майчин дом, но не работи там, а само ползва помещение, и ми обясни, че за да се ползва от екстрите им на "прекрасна болница" я задължавали да прави на всичките си новородени тези изследвания и 80те лева отиват в касата на МД  #Cussing out Аз по принцип съм толкова зле настроена към МД, че като чух направо ми настръхнаха корените на косата, но после прецених, че така или иначе ще ги правим и се съгласих.

# 668
оглеждат мозъчето през голямата фонтанела за "нередности

Ох, това със сигурност ще го пропуснем, огледахме вече, та побелях с това  ooooh!   Hug

Ние пак зациклихме с името малко  Joy hahaha Joy На мъж ми не му е по сърце много Камелия и на мен ми е криво и съвестно да му налагам избора си, аз бях избрала за Криско, искаше ми се той сега, ама с проблемите с техните много се закопа работата  Tired Габриела харесахме, то пък с Г, като баща му, айде, отпадна. Той сега Беатрис предлага, ама не ми харесва кой знае колко. Просто ми писна, не съм и предполагала, че ще изпаднем до това положение с родата и сръдните за името  ooooh!

Галка, да, вярно, голямо чиния, парче месце, стръкче зеленчук и отстрани изцапанко със сосче  hahaha
Така една приятелка, дето малко снобка си пада, набързо стана белгийка тук и ни кани веднъж у тях на гости, имаше там парче месце и 10 клечици тънък зелен фасул. И аз след малко питам за още зелен фасул и тя вика - а, няма повече, по 10 на човек точно съм сварила  Joy

# 669
Имаме си още едно прекрасно бебе - Дарленa роди Борис на 11-ти юли, 2,750 гр и 49 см. Нека да е жив и здрав, да расте едно прекрасно и будно дете.  Hug Hug Много да радва мама и тати, и да има само поводи за гордост Дарлена ще пише повече подробности, когато може  Hug
Ani_zahaf - честит рожден ден  Hug

# 670
Иха, пак  бебе, ама то вече пораснало. Честито бебче Борис на Дарлена- много да е здрав!!
Айде Уъвовете да идват. Crazy Party
Я да видим ще кача ли нощницата?

Нарочно не е слагам в скрит текст, че имаше доста кандидатки да я видят, да не е пропусне някоя. Малко ми е келява снимката, ама ме мързи да две не виждам. Crazy

# 671
Охо, преди цели 12 дни и чак сега научаваме хубавата новина  Simple Smile Честит Борис на Дарлена   bouquet

Бебевалежът е във вихъра си  Party

# 672
Дарлена, честито бебче! Да е здрав и късметлия малкия Борис!

Блонди, вие пък накрая ще хванете да смените името. Сестра ми така - още в началото като разбра, че е бременна и си имаше имена за момче и момиче - Милан и Фани. На които аз се изсмях, защото Милан е някак остаряло - ама в Белгия било модерно  Rolling Eyes . А пък Фани грам не ми харесва. Но в крайна сметка, те си решават. И така ражда се момата - майка ми се обажда и ми казва: Честито, вече си леля на Яна! Та и те го смениха в последния момент Simple Smile И после сестра ми каза, че аз съм виновна, че е сменила името - много съм се изхилила - за което не ми стана много приятно, явно съм била прекалено остра.

# 673
Затова изчезна таз жена ей Simple Smile Честито Дарлена, да сте живи, здрави и много щастливи.  bouquet

При нас след като отпадна Боян (защото племенника ни е Боян) се спряхме на Борис - но отпадна и  то, защото е в конфликт с фамилията.  Имаме готово име, което все още харесваме и тримата пък да видим  Mr. Green

# 674
Галка, като написа "Фани" та се сетих.. че някаква искала да си кръщава дъщерята Ния (от "Железният светилник") и като се замислили с мъжа й много щели да я ебават: ния, ния.. да ти го набия  Mr. Green и отива да ражда - секцио май.. и доктора си говори през това време с нея й я разпитва как ще се казва: и тя.. ами мислехме да е Ния.. ама много ще се подиграват децата с "да ти го набия".. и решихме да е Фани (от "Осъдени души") и той  hahaha hahaha Фани, фани.. фани ме за..

Общи условия

Активация на акаунт