1АЕГ-ИНФОРМАЦИЯ

• 194 896
  • 1 605
  •   1
Отговори
# 165
Според мен няма да сменят учебниците.Кога да се купят-няма значение.Ние си ги купихме при записването от мерак LaughingОсвен да се радваме на корицата ,друго не сме правили.

# 166
  • Там, където ме обичат
Има ли в темата деца, които получават стипендия за отличен успех?
Въпросът ми е колко е тя в момента, понеже имаше репортаж, че различните училища според рейтинга, ще определят различни стипендии.

# 167
  • 1st floor
Винаги сме били с отличен успех. До сега не съм чула за стипендии. Или се отнася само за горните класове? newsm78

Последна редакция: нд, 30 юни 2013, 17:28 от НеПоКоРнА

# 168
  • Sofia
Стипендиите - 25 лв. За първия срок на 10 клас се определят от годишния успех за 9 клас, а за втория срок на 10 клас се определят от успеха от първи срок на 10-ти клас.

# 169
 И още една записана девойка в паралелка с НЕ. Успех и прекрасно ваканционно настроение на всички. Децата много се постараха и си заслужиха почивката!!!  Grinning Laughing Rolling Eyes

# 170
  • София
Честито strela! Много сте в немските паралелки! Засега само две майки сме с деца в паралелки с испански.

# 171
  • София
Включвам се при мамите в испанската паралелка.
За статистиката - момче. Имам въпрос, знае ли някой , какъв е принципа на разпределение, тъй като с испански са две паралелки.

# 172
  • 1st floor
В седмокласната тема имаше още една майка с дете в испанската паралелка, но май ще чакат второ класиране. Ние се отказахме доброволно от него. Предходното желание беше немската паралелка, но девойката се отказа в последния момент. Аз тайничко се надявах да иска второ класиране, но и не се опъвах много. Даже никак. Само й казах да си помисли добре, щом иска испански - нека! Тя ще учи там пет години, не аз! Peace Пък ще видим по-натам да я запишем допълнително на курсове, та да го понаучи по-добре. В тоя ред на мисли, какви СИП-ове мислите да пишете, или какви записахте към вече миналите по този път? Добра идея ли е да е СИП по втория език, или първият ще има нужда от подпомагане?  newsm78 Иначе от сега ме е заврънкала да ходи на хип-хоп танците.  Mr. Green А дали ще има време, това е отделен въпрос... Laughing
Да питам и за чантите.  Mr. Green Знам, че е рано, но девойката ме помоли да търсим чанта през рамо, не раница. С колко учебници и тетрадки трябва да съобразим, като имат блокове? Не много , предполагам. Щото до сега в у-ще мъкнеше огромна пълна раница, която нямаше повдигане, с тия 7-8 часа различни... ooooh! Или бъркам? newsm78
 Mari-eti , добре дошла!  Hug Писали сме заедно...И на мен ми е интересно как ще разделят децата. По бал ли? Тоест една малко по-силна паралелка и една малко по-слаба , или?  newsm78

# 173
Честито на всички новозаписали се Peace

Няма принцип-такъв отговор получихме от училището.Обикновено ,поне от миналогодишни наблюдения-събират децата от едно училище в един клас.
За раниците,според мен необходимото за носене не е много.Примерно имат 3блока=6 часа,ама само английски-учебник,учебна тетрадка,тетрадка за писане,ми за друго не се сещам newsm78
Другите дни малко повече Wink
Всеки преподавател си има изисквания какво точно да се носи.Например-някои помагала са само за домашни и се насят веднъж,книгата за четене не е тънка,но не се носи и т.н.,речника също се носи само когато трябва.

Последна редакция: пн, 01 юли 2013, 15:11 от Sause baus!

# 174
  • 1st floor
Имаме ли нови попълнения след второто класиране?  Laughing

Вакнацията при нас си тече тихо и спокойно...девойката ще си спи до обяд, ако не я събудя...Мина време от изпитите и данданията по първо класиране , записахме се, успокоихме се...Но сега започва да ме тормози друго... Mr. Green Времето си тече, а ние още не сме подхванали задължителната литература. От старото у-ще нищо не дадоха на дъщеря ми като списък. Знам, че и има разлика в книгите, в зависимост от учебника, по който ще учат...Та хич не знам какво да й взема за четене.  newsm78

# 175
  • София
НеПоКоРнА, и при нас е така  Grinning Моят спи до късно, а книжка не му се и подхваща. Сега е при майка ми и по цял ден е или на компютъра, или на разходки в планината, или пазаруват в хипермаркетите (защото му се е отворил зверски апетит). Още малко почивка ще му дам и ще започна да настоявам да се захваща с книгите.
И на мен ми е любопитно няма ли класиран на второ класиране  newsm78 Въпреки че ние когато ходихме да се записваме, почти всички деца вече бяха записани (тук там по списъците имаше празни места). И това беше на 28 юни!

# 176
Ще има приети на второ класиране,защото приети познати на първо ,чакаха второто и отиват в друга гимназия.
Нека почиват децата-да събират сили за на есен Peace

# 177
  • София
Здравейте, мами!
Приети сме на второ класиране (с френски език) и вече се записахме.
Моят синковец също спи до обяд, но го оставям и ако мине 12 часа-започвам да звъня.
За книгите - ако се бях сетила-щях да попитам госпожите, които ни записаха сутринта. Ще пиша на мейла на училището - ако може да пратят някакъв списък.
Хубаво лято на всички!

# 178
  • 1st floor
Ако се добереш до някакъв списък от новото ни училище, пиши тук , моля те!

Иначе , аз мисля да я подхвана по това:

http://sedmoklasnici.wordpress.com/2011/06/30/%D0%BB%D0%B8%D1%82 … 0%BB%D0%B0%D1%81/

плюс:

1. Николай Хайтов сб.“Диви разкази” разказът “Дервишово семе”
2. Ивайло Петров повестта “Преди да се родя и след това”
3. Йордан Радичков сб.” Нежната спирала” разказът ” Нежната спирала”
4. Емилиян Станев повестта” Крадецът на праскови”
5. Валери Петров поемите ”Японски филм”и “ Тавански спомен”
6. Елисавета Багряна - стихосбирката “Потомка”
7. Блага Димитрова стихосбирката “Жена”
8. Христо Смирненски стихосбирката “Да бъде ден!” лирически цикъл” Зимни вечери”
9. Димчо Дебелянов - стихотворението “ Скрити вопли”
10. Никола Вапцаров стихосбирката “Моторни песни” стихотворението “Песен за човека”
11. Николай Лилиев стихотворението “Тихият пролетен дъжд”
12. Светослав Минков разказът “Дамата с рентгеновите очи”
13. Павел Вежинов сб.”Сините пеперуди” разказът “В един есенен ден по шосето”

Този списък ми го прати съфорумка  Hug, подчертавам , че не се отнася за новото ни училище. Ако някой има информация какво да четем или да не четем, моля да пише!  Laughing Мисля да захванем първо по-обемните произведения, стихотворенията накрая...

# 179
  • София
Писах на мейла с молба да изпратят списък със задължителната литература за 8 клас.

Отговориха ми много бързо, ето какво:
-------------------------------------------------------
За задължителна л-ра -направете справка по учебник за 8-ми клас,
Поздрави!
Първа английска езикова гимназия
-------------------------------------------------------

Е, ние все още нямаме учебник за 8 клас. Ако някоя от 9-класните мами наднича в темата-дали ще е удобно да направи нещо като списък. Praynig
Много ще сме благодарни.

Последна редакция: пт, 05 юли 2013, 13:39 от svet_cvet

Общи условия

Активация на акаунт