1АЕГ-ИНФОРМАЦИЯ

• 195 119
  • 1 605
  •   1
Отговори
# 435
  • София
моят снощи в 22.30 ми сервира, че трябвало някакви 45 лв да носи за граматика. Кожухарова го била казала на РС, ама аз нали закъснях и сигурно за това съм пропуснала? Вие дадохте ли вече тези пари?

На РС и аз не чух такова нещо.  Сега им го е казала.
Днес ще събират паричките-общо са 60 (с парите за речника).
Имаме няколко граматики и няколко речника в къщи. Но... понеже имало разлики и някои неща се били променили...

# 436
Здравейте,
Интересунав се по какви учебници учат учениците от английските езикови гимназии например Първа английска езикова в София? Имам предвид по кои учебници по английски език се готвят от подготвителен клас и нагоре? Много благодаря!  bouquet

# 437
Синът ми е 10 клас и имаме учебници за 8-ми и 9-ти... Кориците им са в лошо състояние, защото си носи чинно учебниците, но от вътре са нови, дори има неразрязани страници... Ако някой се интересува, да пише на лични... ще направим връзка със самите деца...

# 438
  • София
Синът ми е 10 клас и имаме учебници за 8-ми и 9-ти... Кориците им са в лошо състояние, защото си носи чинно учебниците, но от вътре са нови, дори има неразрязани страници... Ако някой се интересува, да пише на лични... ще направим връзка със самите деца...

Защо не се обади преди седмица? ooooh!

Вече купихме каквото трябваше.

# 439
  • Sofia
Предлагам това, на нас в 8-ми клас ни го искаха
http://www.cambridge.org/us/esl/catalog/subject/project/pricing/ … site_locale=en_US

# 440
  • 1st floor

За коя граматика и за кой речник става въпрос? newsm78
В нашия клас още нищо не са казали. Чакаме някаква презентация от Оксфордското издателство и е казала до тогава нищо да не се купува...

Да се изфукам с новата ни класна стая  Mr. Green:
http://bnt.bg/bg/news/view/108634/uchebna_staja_ot_novo_pokoleni … glijska_gimnazija

По повод откриването й, онзи ден са ги пуснали по-рано да си ходят... Mr. Green Щастие от всякъде!!! Joy

# 441
  • София, Младост 2
Интерактивна дъска и компютри видях - т.е. ще могат да си ползват готовите разработени уроци за интерактивна дъска, с които вървят учебниците... и евентуално ако някой реши да работи с Енвижън с многото мишки, макар че тяхната платформа е ужасно проста и според мен не е подходяща за големи ученици (играх си лятото с техния софтуер - в сравнение с възможностите на интерактивната дъска е нищо просто, но пък на интерактивната дъска ако не са ти готови уроците, е страшен зор да разработваш урок - трябват няколко дни, докато го нагласиш горе-долу прилично и повечето учители въобще нямат умения сами да разработват, т.е. разчитат единствено ако има нещо готово. В това отношение преподаващите чужди езици са облагодетелствани, защото повечето от системите имат готови уроци на диск).

Впрочем, в нашето квартално основно училище има интерактивна дъска от 2 години насам Mr. Green Ползва се основно като екран... и от опита и наблюденията ми над компютърните умения и възможности на редовия български учител се обзалагам, че децата ако въобще два пъти в годината стигнат до там да видят някой (готов) урок на интерактивната дъска ще можем с фанфари да отбележим, че е било провеждано активно интерактивно обучение.

# 442
  • 1st floor
 Mr. Green
Не знам. Нищо не разбирам от тези новости. Помня само черните дъски и тебеширите  :mrgreen! Намирам логика в думите ти, че ако няма разработени материали, дъската ще събира прах. Чудя се обаче, ако не използват модерната дъска, с какво ще заменят старата обикновена?  newsm78

# 443
  • София, Младост 2
Че как - революционната промяна е направена и черната (зелена) дъска с тебешири е заменена навсякъде с бяла дъска с маркери Joy

Толкова на светлинни години сме от новостите и от интерактивното обучение, че няма накъде повече - само като погледнете, че се прави репортаж по тв за една-единствена стая с интерактивна дъска и 20 компютъра, и то в елитна гимназия... Преди 10 г съм била в немско квартално училище в малък град в Германия - във всяка класна стая имаше компютри (2-4 компютъра, които се ползваха ежедневно в обучението и децата - конкретните деца бяха четвърти клас, но това започва от първи - работеха на тях на групи).

Изобщо не искам да коментирам Щатите, където във всяка стая има мултимедия и екран, а в час се ползват директно таблети, нито методът на "обърнатата класна стая" и т.н., и т.н.

# 444
  • 1st floor
Че как - революционната промяна е направена и черната (зелена) дъска с тебешири е заменена навсякъде с бяла дъска с маркери Joy

Joy Аааа, тия ги знам!!!  bowuu Виждала съм ги на РС!  hahaha И редовно госпожата на дребния праща гъбата за пране у нас, та може да се каже, че и тях съм ги ползвала! По един или друг начин!  Mr. Green

# 445
  • София

За коя граматика и за кой речник става въпрос? newsm78
В нашия клас още нищо не са казали. Чакаме някаква презентация от Оксфордското издателство и е казала до тогава нищо да не се купува...

Да се изфукам с новата ни класна стая  Mr. Green:
http://bnt.bg/bg/news/view/108634/uchebna_staja_ot_novo_pokoleni … glijska_gimnazija

По повод откриването й, онзи ден са ги пуснали по-рано да си ходят... Mr. Green Щастие от всякъде!!! Joy

Ето за това става дума:

# 446
  • 1st floor
Да, тази и ние трябва да купим, но чакам да кажат. Отделно още една граматика, на някой си друг Майкъл беше, ама го забравих точно кой...

# 447
  • Сфия
нашият днес се прибра с 2!!! Честито да ми е! Знаех си, че ще почнат проблемите с него... Толкова го мързи!!! Той не може да си представи да учи повече от час - час и половина и само за скапаните си игри мисли! Бясна съм!  #2gunfire

# 448
  • Там, където ме обичат
нашият днес се прибра с 2!!! Честито да ми е! Знаех си, че ще почнат проблемите с него... Толкова го мързи!!! Той не може да си представи да учи повече от час - час и половина и само за скапаните си игри мисли! Бясна съм!  #2gunfire

Е, защо пък на теб да ти е честито.  Peace
Двойките не са рядко явление в 8-ми клас, пък и са полезни понякога, да видят, че не може да с малко учене като преди.
Ще се вземе в ръце детето, не се притеснявай, пък и не може да е изпуснало толкова много.
Тъкмо да се стресне. Peace
Игрите и аз отдавна ги мразя, но не мога да се преборя с тях, ако някой е намерил начин да казва.

# 449
  • 1st floor

Двойките не са рядко явление в 8-ми клас, пък и са полезни понякога, да видят, че не може да с малко учене като преди.
Ще се вземе в ръце детето, не се притеснявай, пък и не може да е изпуснало толкова много.
Тъкмо да се стресне. Peace

Дааа, двойките в началото на годината могат да бъдат полезни! Laughing Между другото, и аз очаквам включване от моята девойка, като гледам по колко време учи... Naughty

Което ми напомня добрите стари времена - аз след кандидатстването след седми клас, в нов клас. На 15-ти започва учебната година, на 16-ти имаме за първи път физика. Моя милост хич не взима на сериозно първия урок, та кой почва да изпитва от 17-ти още?! Обаче поне да си бях седяла мирно на чина. А ние - нов клас, нови хора, не можеш да ме спреш да се въртя и да си шушукам с околните, контактна личност съм!  bowuu Та накрая вбесих физичката, която се оказа, че и без моя помощ си е доста бясна, изкара ме на дъската с още двама човека...и изкарах първата оценка, първата двойка в чисто новичкия дневник, на чисто новия ни клас! bowuu Голям срам брах, но ми остана като обица на ухото да си уча всичко още от началото на годината! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт