Честито на шофьорите - фарове цяла година

• 21 802
  • 475
  •   1
Отговори
# 45
   Защо ли ми се струва, че този закон се приема с цел пълнене на хазната или нечии джобове отколкото за предотвратяване на ПТП?
И така да е - кой ще я пълни - нарушителите. Само драконовските закони и мерки ще спрат простаците по пътищата.
Дано да има мнооооооооооого проверяващи. Praynig

# 46
......
Темата изобщо до тук не е показала, че хората не желаят да спазват правила.
По- скоро, че някои се питат кое ги налага, а въпроси си задава основно човек, който мисли.
   Защо ли ми се струва, че този закон се приема с цел пълнене на хазната или нечии джобове отколкото за предотвратяване на ПТП?
А,дойдохме си на думата,пък казвайте колко е полезно.

# 47

Не, закачени са на акумулатори, а един акумулатор струва 200 лв. Ти ако ги имаш излишни всяка година да ги даваш, повечето хора сме бедни и ги нямаме.

Като сте бедни, ползвайте градския транспорт, та белким се разтоварят малко улиците от двайсетгодишните таралясници на "бедните", дето не слизат от тях  Peace

Щом един човек е решил да притежава и да се придвижва с автомобил, да е така любезен да спазва действащите правила. Ако не му отърва - слиза, и става пешеходец, съответно спазва правилата за пешеходци. Ако и те не му отърват, отива в гората, където няма правила за  движение  Peace

newsm10

# 48
И така да е - кой ще я пълни - нарушителите. Само драконовските закони и мерки ще спрат простаците по пътищата.

Peace Дано!
Няма нужда от толкоз рев,автомобилите не са на електромер,а и всеки акумулатор се сменя на 3-4 години,ако шофьора е и добър стопанин Peace

# 49
Четете новините и знаете колко младежи загиват по пътищата между селата и малките градове.
Доста от тях карат коли дето фаровете им се запалват автоматично,то това не спаси живота им.
Аз не съм видяла полицейско присъствие по тези пътища.
Кой ще контролира дали изобщо имат фарове ?

# 50
  • София
 Целогодишно карам с вкючени фарове. Подкрепям новата наредба.

Дали обаче  тя ще намали произшествията, или ще спре някои водачи да не спазват закона за движение по пътищата, и аз силно се съмнявам.

Последна редакция: сб, 21 юли 2012, 03:04 от desy_net

# 51
Нали няма вече хора, които не са прочели темата и твърдят, че тя е за призоваване към неспазване на приети и влезли в сила нормативни разпоредби? Sunglasses

Темата е за необходимостта от мярката, за целта, която налага поредното ново правило за поведение.

То е ясно и че ако въведат стандарт за съотношение мъже и жени в колите с протоклно облекло, което трябва да носят, както и санкции за неспазването му, пак ще го спазваме. Никой не обича да пълни хазната без смисъл.

Дали обаче  тя ще намали произшествията, или ще спре някои водачи да не спазват закона за движение по пътищата, и аз силно се съмнявам.

Ей за такива неща става въпрос в темата. Това се питаме.
...................

То много проверяващи има и сега. Резултати пропорционални няма. Което иде да рече, че не е и в бройката проверяващи работата.
Не е нужно и да са "драконовски мерките", само трябва да са относими към целта, с ясна и доказана ефективност, приложими на практика, неотменими.

# 52
  • Пловдив
       Дано, ама на дали.

# 53
Четете новините и знаете колко младежи загиват по пътищата между селата и малките градове.
Доста от тях карат коли дето фаровете им се запалват автоматично,то това не спаси живота им.
Аз не съм видяла полицейско присъствие по тези пътища.
Кой ще контролира дали изобщо имат фарове ?

Това пък къде го пише? newsm78
Имаме вила извън града. На пръсти се боят пътите, когато сме ходили там и не е имало полицаи по пътя. Peace

# 54
Този закон е рай за катаджиите-от далече се забелязват несветещите фарове,спираш ,глобяваш или си взимаш рушвета-все нечий джоб ще се пълни.
Къде-къде по-трудно е да спираш наред колите,за да проверяваш кой пил,кой-не,кой се дрогирал,кой-не.Или пък да се разправяш с откачалки,каращи със 120 в града.
Не съм против карането целогодишно с включени фарове,просто ме е е яд,че не се решават по-сериозните проблеми.

# 55
Абе, мама му стара... Фаровете, да не са ви закачени за електромерите случайно, та толкова скачате?!

Там са, и мигачите им даже са вързани за него, също толкова редовно се ползват.  Tired

Несравнимо по-лесно се забелязва автомобил с включени фарове във всяка ситуация.
Бонусът за мен лично е, че това правило ще вкара в пътя идиотите които в 9.30 вечерта (макар и през лятото) смятат, че все още не е нужно да включат светлини.

# 56
 Отдавна го чакам този закон. Току виж почнали да си пускат фаровете и при порой, мъгла и други.

# 57
  • Варна
Излишна мярка за България. Но вместо да се решават сериозните проблеми, този парламент само се чудят откъде още какви глоби да събират.  Rolling Eyes

# 58
  • България-Швейцария
Като сте бедни, ползвайте градския транспорт, та белким се разтоварят малко улиците от двайсетгодишните таралясници на "бедните", дето не слизат от тях  Peace
Ползването на градския транспорт излиза далеч по-скъпо от горивото и поддръжката на автомобил, пък бил той и не последен писък на техниката, отделно в малките часове на нощта, когато е най-необходим на човек, работещ на 2-3 места примерно липсва, та хайде стига с глупавите съвети и с преекспонирането на драмата с 'таралясниците'. Да не отварям дума за прехвалените нови модели автомобили, на които нещо непрекъснато им се чупи и разваля и се налага да висят със седмици в сервиза (задължително фирмен и с механици, които не знаят за какво изобщо са там) Whistling

Иначе като цяло подкрепям мярката, аз самата от години шофирам с включени фарове и през деня.
Това няма да намали катастрофите обаче, чудя се докога ще се подминава въпросът за ужасното качество на пътищата и лошата организация на движение в рамките на града. Отделно маниерът на 'бързите и яростни' джигити, взели се съвсем насериозно за Вин Дизел не зависи нито от глоби, нито от фарове. Съвсем прясно ми се изперчи на Цариградско снощи един такъв, не избра правилния човек, но млад шофьор на мое място със сигурност би се препрепал Tired

# 59
Eдин познат австриец ми беше казал, че и при тях го е имало това, но са го отменили, защото не е доказан ефект от карането на фарове. Толкова за полезността на закона. Иначе не ми пречи.
Лошото е, че:
- в 1% от случаите да забравиш да си пуснеш фаровете и може да те глобят;
- ако забравиш да ги спреш после няма да можеш да тръгнеш.

Това е всичко по въпроса. А на Запад имат по-малко убити на пътя по други причини - нови коли с по-добра сигурност, много голяма част от пътищата са с разделителна мантинела и няма челни удари, имат си мантинели и от страни и няма излетели от пътя в някое дърво и не на последно място има дисциплина.

Общи условия

Активация на акаунт