Честито на шофьорите - фарове цяла година

• 22 293
  • 475
  •   1
Отговори
# 345
Само запалените фарове ще ни оправят, друго-не!!!

Не съм срещнала някъде подобно твърдение. Особено пък тук. А и темата нали е за светлините и е нормално да се обсъжда това. Другите неща се обсъждаха в другите теми, които засягат проблема с инцидентите по пътищата.

Не зная къде са били обсъждани тези други неща. Според мен най-важните причини за ПТП силно се неглижират и властта няма никакво желание да се бори с тях. За нея е най-важно отмъкването на коли с паяците.

# 346
аз винаги светкам фаровете , като се ка4а на колата. не ми пре4и. навик.

# 347

Не съм срещнала някъде подобно твърдение. Особено пък тук. А и темата нали е за светлините и е нормално да се обсъжда това. Другите неща се обсъждаха в другите теми, които засягат проблема с инцидентите по пътищата.

Не зная къде са били обсъждани тези други неща. Според мен най-важните причини за ПТП силно се неглижират и властта няма никакво желание да се бори с тях. За нея е най-важно отмъкването на коли с паяците.

Вижда се , че не гледаш, не слушаш и не четеш новини, защото ако беше така, щеше да знаеш, че само през последния месец има доста промени в законите, касаещи безопасността по улиците. И щеше да знаеш, че не само правителството прави нещо, но и полиция и НПО и то заради натиска от страна на една фондация, която обедини доста майки.
Ама друго си е да обвиняваме, без да сме си мръднали пръста за нищо... Упс.. извинявам се! Мърдаш си пръста, ама по клавиатурата само...
Съжалявам, но по друг начин не мога да коментирам твоя пост! Като се интересуваш толкова, поне си направи труда да намериш другите теми, в които се дискутираха тези проблеми!

# 348
А иначе на въпроса ти... Мисля, че новия закон влиза в сила един месец, след като се публикува в Държавен вестник, а то май не е минало един месец от приемането му...
     Новият закон ще влезе в сила три дни след обнародването му в ДВ, освен ако в самия закон не е посочен друг срок. Не се чака месец от приемането, за да се обнародва.

Ето малко информация:
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=941896

# 349

Аз винаги карам на фарове  Wink

# 350

Вижда се , че не гледаш, не слушаш и не четеш новини, защото ако беше така, щеше да знаеш, че само през последния месец има доста промени в законите, касаещи безопасността по улиците. И щеше да знаеш, че не само правителството прави нещо, но и полиция и НПО и то заради натиска от страна на една фондация, която обедини доста майки.
Ама друго си е да обвиняваме, без да сме си мръднали пръста за нищо... Упс.. извинявам се! Мърдаш си пръста, ама по клавиатурата само...
Съжалявам, но по друг начин не мога да коментирам твоя пост! Като се интересуваш толкова, поне си направи труда да намериш другите теми, в които се дискутираха тези проблеми!

Така е, не гледам и не слушам новините. Дотегнали са ми до крайност! Аман!

Но пък наблюдавам действията на полицията и резултатите.

Даже и забележки на полицията правя понякога. Например за минаване на червено без сирени.....

Няма да тръгна да търся темите, които споменаваш. Ако ми ги посочиш-добре, ако не-здраве да е.
Ако и тях сте напълнили с малоумни дискусии като тази, мерси.

# 351
  • София
vl ,всеки има право на мнение и тук ние точно това изразяваме. Едни са доволни, други  - не. Ти си най-недоволна от това, че полицията "вдига колите с паяци". Да, и така ще продължава , докато не се научим да паркираме на определените за това места и съответно да си пускаме талон или SMS. Така е по цял свят, тук ние не сме изключение. Не мисля, че тона който държиш, на всеки един от нас е добронамерен, даже на моменти арогантен и озлобен.
Желая приятна вечер!

# 352
vl ,всеки има право на мнение и тук ние точно това изразяваме. Едни са доволни, други  - не. Ти си най-недоволна от това, че полицията "вдига колите с паяци". Да, и така ще продължава , докато не се научим да паркираме на определените за това места и съответно да си пускаме талон или SMS. Така е по цял свят, тук ние не сме изключение. Не мисля, че тона който държиш, на всеки един от нас е добронамерен, даже на моменти арогантен и озлобен.
Желая приятна вечер!

Нямам проблеми с паяците. Това обаче е една узаконена кражба!!! Наслагали знаци трябва и не трябва, за да имат оправдание при отмъкването на колите! За 25г. нито веднъж не видях да вдигат автомобил, който пречи на движението! А такива има, разбира се.
Аз протестирам против това узаконено безобразие и против бездействието спрямо другите видове нарушения!!! Колко пъти трябва да ви го повторя???? Щом не ти харесва моя тон, пропускай писанията ми. Никой не те кара насила да ги четеш. Нямам нужда да слушам обясненията ти как било по света. Как е по света зная добре. И то не от телевизията, а от лични впечатления. Там преследват всички видове нарушения, за разлика от тази нещастна противна до крайност държава! Повдига ми се от нея и от глупавите обяснения за всяко едно безобразие!

# 353
  • София
Защо си се прибрала в "тази страна"?  И аз живях на вън, но ме хвана носталгията, до степен, че щях да полудея и си се прибрах в свинщината, но това си е моята "свинщина". Тук съм спокойна, а и прекрасно съм реализирана. Недей да стоиш тук, тръгвай....

пп Съжалявам, че се отклоних от темата. Спирам.

# 354
Защо си се прибрала в "тази страна"?  И аз живях на вън, но ме хвана носталгията, до степен, че щях да полудея и си се прибрах в свинщината, но това си е моята "свинщина". Тук съм спокойна, а и прекрасно съм реализирана. Недей да стоиш тук, тръгвай....

пп Съжалявам, че се отклоних от темата. Спирам.

Временно. Не смятам да доживея края на дните си тук. Ще бъде загубено време. Не страдам от патриотизъм.

# 355
А тази статистика по какъв начин доказва или показва, че точно включените светлини са причинили инцидентите? И за да не ме разберете погрешно ще го напиша ясно: НЕ ТВЪРДЯ, ЧЕ ВКЛЮЧЕНИТЕ СВЕТЛИНИ НАМАЛЯВАТ ЗНАЧИТЕЛНО ИЛИ ИЗОБЩО ПЪТНИТЕ ИНЦИДЕНТИ. НО Е СМЕШНО И ГЛУПАВО ДА ЧЕТА, ЧЕ ВКЛЮЧЕНИТЕ СВЕТЛИНИ ГИ УВЕЛИЧАВАТ!!! През зимния сезон освен включените или изключени светлини има и много други причини за птп, особено по родните ни пътища.
П.С. Слава на бога, имам здрав стомах!
Инцидентите с пешеходци, мотористи и велосипедисти са се увеличили, защото те стават невидими за сметка на автомобилите. Така че, дали ти е смешно и дали ще продължиш да обиждаш на акъл, си е твой проблем. Факт е, че Австрийците са преценили, че ползите са по-малко от вредите, както и Хърватите. В Италия запалените светлини са задължителни извън населените места (пак виждаш, пазим пешеходците).
Един добър анализ не е излишен, ама сигурно и тези, от които зависи това да се направи, седят и се превиват от смях.
Не искам да влизам в излишни спорове, нито да чета статистики, които по МОЕ ЛИЧНО МНЕНИЕ са нереални. Спора ми се струва излишен, всеки има право на мнение. Ще напиша обаче и моето мнение (без да ангажирам никой)
През зимата причина за катастрофа във или извън населени места много често са заледяванията! Те нямат нищо общо със запалените фарове! Но и тези инциденти влизат в статистиката!
През цялата година съществуват инциденти с пешеходци, пресичащи на пешеходна пътека! Често причината е превишена скорост в населени места! Също и невниманието на шофьорите.
Голям процент от катастрофите се дължи на шофьори употребили алкохол!
Има и много случай на печеходци пресичащи магистрали с надеждата, че ще "притичат" пред задаващия се автомобил. Има и много случай на такива пешеходци в населени места, на големи булеварди, на места където се намират подлези за пешеходци! Става въпрос за пътища където разрешената скорост е до 120 киломерта в час. Този пешехоец за колко време тичайки може да премине трилентовото платно? И за колко време може автомобил да спре, ако се движи със 120 км/час? Дори и да има фарове пешеходеца...
Относно мотоциклетите... Моторист който се двизи с 220 км/час зикзагообразно по двулентов път не се ли обрича на риск? Мотоцилетист който се хвали пред приятели, че взима разтоянието София-Бургас за 2 часа не е ли сам по себе си опасен за движението???
Дори не искам да влизам в подробноси за изпреварващите на двойна непрекъсната лента, нито за неспиращите на знак "стоп", нито за многото дуги нарушения по пътищата. Всички тези катастофи влизат в многобройните статистики! Статистиката си е статистика, но това което се случва в нашата реалност за съжаление е реално, истинско е...  И ние сме част от него! Случайно попаднах на нещо, което се нарича "Не искам да съм част от статистиката" http://lusiantonova.blogspot.gr/2009/02/blog-post_18.html И аз не искам да съм част от статистиката!!! Нито децата ми!!!
Твърде много се отдалечих от темата, исках просто да кажа, че има и много други причини за ПТП, които нямат общо със светлините (включени или не) и всички влизат в статистиката. А също и че нищо не оправдава един шофьор за невниманието му! Ако даден шофьор има проблем със зрението е по-добре да не шофира изобщо! Ако се чувства изморен или разсеян е по-добре да не шофира изобщо! И ако човек седнал зад волана чака запалени или изгасени светлини посред бял ден, и ако това е неговото оправдание за лошо шофиране... по-добре да си хване такси! Сори, ама дъщеря ми се придвижва по същите питища по които шофират и хора които четат вестника докато шофират. Какъв закон да ги спре тях??? И какви светлини ще ги оправдаят????

# 356
Уф, като прочетох пет - шест пъти да "случай" на места, където думата очевадно е в множествено число, и ми писна на дедовеца. Как може на български да очакваш дума в множествено число да завършва на съгласна? Шок и ужас!

# 357
http://lusiantonova.blogspot.gr/2009/02/blog-post_18.html И аз не искам да съм част от статистиката!!! Нито децата ми!!!

Така е. Тази статистика настъпва към всеки от нас и дори само да знам, че включените фарове могат да спасят само един човек, дори да знам, че включените фарове могат да предотвратят само един инцидент, ще карам на фарове, защото нищо не ми пречи да го правя и защото лично съм се убедила, че колите с включени фарове са по-видими за околните. И не само това, а ще спазвам правилата за движение, колкото и да ми се иска понякога да ги нарушавам!

# 358
http://lusiantonova.blogspot.gr/2009/02/blog-post_18.html И аз не искам да съм част от статистиката!!! Нито децата ми!!!

Така е. Тази статистика настъпва към всеки от нас и дори само да знам, че включените фарове могат да спасят само един човек, дори да знам, че включените фарове могат да предотвратят само един инцидент, ще карам на фарове, защото нищо не ми пречи да го правя и защото лично съм се убедила, че колите с включени фарове са по-видими за околните. И не само това, а ще спазвам правилата за движение, колкото и да ми се иска понякога да ги нарушавам!

Краставицата, краставицата, краставицата.......Сигурно помните този виц?

# 359
  • На земята, която е всъщност звезда.

Краставицата, краставицата, краставицата.......Сигурно помните този виц?

Естествено, всеки път като четем твоите постове се сещаме за него.

Общи условия

Активация на акаунт