Да преправим старите мебели - 15

• 101 976
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Браво! Чудесно е станало! Това не е бяло нали? Предполагам е нещо като слонова кост. Моля те, сподели за боята на шкафа за обувки.

# 316
missmarina, всъщност купих бяла боя, която си оцветих сама, защото нямаше подходящият за мен цвят. Оцветителя е на "Боро" - далия, боята е "Akryl mat" /чешка/. Всички мебели са в един цвят и шкафчето за обувки, и чамовите мебели. Peace

# 317
gretacvetina страхотни са браво, с какво нанесе боята с валяк ли?  Станало е много равномерно.

# 318
  • София
Браво,супер е станало:)
Сега и аз с профански въпрос,имаме едни столове от тези сгъваемите,дървените от време оно,та доста са зацапани и захабени.Бих искала да ги боядисам бели...каква точно боя трябва да взема?Искам да е мат и трябва ли нещо да ги правя,или ще може направо да ги наклепам?
Аааа и с каква четка?
благодаря ви предварително:)

# 319
klqsh, да, плоскостите с валяк - дунапренен, а вдлъбнатите части с четка.
k@li, аз съм пишман "специалист", но смятам че бяла акрилна боя ще ти свърши работа. За четката - купих една от 90 ст. Mr. Green

# 320
gretacvetina супер е станало, една идейка от мен - ако сложиш на всички мебели еднакви дръжки ще е още по-добре Peace

# 321
Пристигна ми скринчето от Антик!
Два месеца мечтая как ще си го боядисам беличко, даже пробно боядисах едно гардеробче /страхотно стана/. Като го видях наживо, мигновено се отказах- че то си е разкошно и няма нужда от смяна на цвета. Ще го изтъркам хубаво и така ще му се радвам. Може ли със силен препарат за прозорци да го измия /с амоняк е/?
Най-много да го омасля след време.

# 322
Фри, мислех си го, дори разглеждах за такива. Не намерих подходящи, които да пасват и на малки дупчици и на големи. Mr. Green На шкафчето всяка вратичка има две дупки през които преминават винтчетата за дръжките. А на чамовите дръжките са с прекалено големи дупки.

# 323
Два месеца мечтая как ще си го боядисам беличко, даже пробно боядисах едно гардеробче /страхотно стана/. Като го видях наживо, мигновено се отказах- че то си е разкошно и няма нужда от смяна на цвета. ..........Най-много да го омасля след време.

papi6, на същото дередже съм Laughing..........с шкафче от Антик. Измих го хубаво, сега не мога да му се нагледам и нарадвам, и точно така се отказах от бялото, само ще го мина с лак или масло, ще му мисля, не ми се ще да го преобразявам, наистина няма нужда да се променя. Peace

gretacvetina, харесаха ми шкафчетата и закачалката!  bouquet

# 324
gretacvetina, много приятно е станало, аз бих боядисала една раирана по-тъмна лента на закачалките и такива да направя дръжките.
А с лак отгоре мацахте ли закачалката?

понеже боядисвах наскоро офис-шкафче, то е с вдлъбнати дръжки, много тегаво ми се видя да се пълни дупката и тн, реших да ги мацна със спрей (по идея от форума).
Обаче при Вас си мисля, че може двете дупки да се запълнят със смола за дърво има и едно лепило за дърво, за пукнатини в дърво, да мацнете с боята отгоре и да дупне някой с една дрелка дупка в средата, да си вземете дървени такива дръжки като на чамовото шкафче, да ги боядисате в рае например с цвета от закачалката и ще стане много яко.
Играчка е, но ако Ви се занимава и имате време, това си е вариант.
 Peace

# 325
Дупки се запълват с кит(за дърво).Има различни цветове. Peace

# 326
Дупки се запълват с кит(за дърво).Има различни цветове. Peace

И аз така запълвам дупки всякакви  Joy
Хубавки са, хубавки.gretacvetina с какво тонира боята?

# 327
VK, с оцветител на "Боро" - цвят далия.
Ето такъв:
http://junakastore.com/productv/330/borokolor-otsvetitel-za-lateks.html

Последна редакция: вт, 07 авг 2012, 18:12 от gretacvetina

# 328
Аз още при шкуренето запълних дупките от дръжките с някакав кит, дори май не беше за дърво ами за стени. След запълването изгладих със шкурка отново и след боята вече не личеше къде са били дупките.
След това нови дупки, нови дръжки и нова премяна на шкафовете! newsm44 newsm44 newsm44

# 329
  • София-в сърцата на моите деца
Два месеца мечтая как ще си го боядисам беличко, даже пробно боядисах едно гардеробче /страхотно стана/. Като го видях наживо, мигновено се отказах- че то си е разкошно и няма нужда от смяна на цвета. Ще го изтъркам хубаво и така ще му се радвам. Може ли със силен препарат за прозорци да го измия /с амоняк е/?
Най-много да го омасля след време.

И на мене ми пристигнаха от Антик шкафчетата и аз ми се чудя,щото са си хубави и така... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт