Да преправим старите мебели - 15

• 101 895
  • 746
  •   1
Отговори
# 495
Ших всичко на машината.Първо всяка част от кутията по отделно,а след това ги събирах.Накрая взех че и по един декоративен шев им сложих,но много не личи на снимките.За дръжките ще изчакам докато ми дойде музата да видя къде точно ще им е предназначението и тогава ще сложа някакви.jos  това с пробата с пълна кутия не се бях сетила,благодаря  Hug то малко акъл трябва но на време.Мислила съм си дори ако ги слагам в спалнята да им сложа и някаква дантелка от горе,но искам да си направя още няколко.Ами аз искам много неща да свърша но имам само две ръце,и многооо малко свободно време.Защо не бях сторъка Joy

# 496
Търся си точно определен модел дръжка за чекмеджета за един скрин - този.
аз най-много и най-интересни дръжки за мебели видях в Bauhaus.

# 497
не можах да взема скринчето, а толкова ми се щеше да съживя този Франкенщайн. Пространствено несъвпадение. Ех, почти го бях измислила.

# 498
jos  не съжалявай,ще изпъкне нещо друго което ще бъде точно твоето.
Тайна Hug благодаря ти за всички красоти които ми подари,включително и рамките за картини.Ти си един изключителен човек   bouquet

# 499
Златен дъб, ти си неуморна! Супер ти стават нещата, много приятен дом стъкваш. Представям си те как мяташ русата грива, вихриш с четки и шкурки и лекинко проръмжаваш като доволен и пресит лъв. Страшна фурия си, толкова много неща направи и то все хубави.
Аз да ви се оплача - тъкмо зарибих една приятелка да зареже новонаправените ПДЧ-мебели и да се ориентира към трошляците, тъкмо й намерих една страхотна холна масичка и тя вече си я представяше как ще си я направи, и продавачът ме клъцна, въпреки че бях направила първа оферта /в Продавалник/ и изразих сигурност в покупката. Гаднярът заяви, че не можел да чака два дни и продаде масичката на друг. Много ме е яд. Рядко ми се е случвало някой да отмъкне нещо изпод носа ми така брутално. А все пак спазих всички правила и си бях първа.
Продължавам да търся елегантно, романтично и старинно писалище за дъщеря си. Ако ви се изпречи на пътя такова, насочете го към мен моля!

# 500
затова не пазарувам в продавалник... и толкова бавно си намирам разните му нещица  Confused

събота и неделя мисля да се заема с масата и един стар куфар, който не знам как да го правя още дали да го изшкуря само с лак или с латекс и отгоре лак.  newsm78
а снощи не съм спала за тоя скрин, по едно време ми идеше да разбудя мъжа ми да ходи да го търси из прашляка... ама се спрях.
Ее, сега ще потърся снимка на куфара и ще помоля за предложения Wink

# 501
Биби благодаря ти за хубавите думи. Hug
А за офертите от продавлник просто нямам думи,там се намират доста хора лайнари/няма да се извинявам за израза/ които ако изчакат един два дни не виждам какво ще им стане.Пък да не говорим за някой които като видят че има желаещи за дадената вещ и започват за вдигат цената.
Не се ядосвай е...у майката и живей с нагласата че в живота те чака нещо по-добро и то ще си е твое.Не съм те забравила за писалището,но като им видя цените  smile3511
Като ходихме в Тайна със Седефка там ти намерихме желаната купа и Седефка ти я прибра,така че да знаеш вече я имаш,аз трябваше да взема нещата за Рени.
И аз бих се зарадвала на предложения за куфари защото вече съм собственик на 2 и все още не съм измислила какво да ги правя.
Но да си кажа истината срещала съм и много точни хора в продавалника и са ме изчаквали докато успея да си организирам нещата.

# 502
А сега давайте идеи какво да ползвам за шаблон, за да направя такива кръгове. Трябва да е нещо, което да прилепя към стола, защото иначе се размазва и не успявам да отсека боята.

Спунк, не говоря от личен опит, но съм виждала как професионални бояджии боряват с шаблони. Шаблоните правят от прозрачни pvc листове (такива; ако не намериш, може да използваш кориците на някоя от най-простите канцеларски папки). Хем не попива като картона, който ще ти размаже ръбовете, хем лесно се мие, за да се използва отново. Шаблонът се фиксира на място с хартиен скоч, а боята се нанася със съвсем леко напоена гъбичка и с потупкване нагоре и надолу. Никакви хоризонтални движения. Обилното количество боя рискува да се разтече, по-добре да повториш 5 пъти, отколкото да ти тече.
Между другото, има режещи пергели. Представи си пергел, но на мястото на моливчето има все едно малък скалпел. Предполагам, че в някоя по-заредена книжарница или книжарница за художници и архитекти ще намериш.

А защо не пробваш с дунапренена гъбичка за миене на чинии. Има кръгли в различни размери. Потапяш в гъста боя и отпечатваш на стола без да натискаш. Така правим с децата отпечатъци в детската градина. Другия вариант е пак на принципа на печата, но да изрежеш кръгчета от гума или подобен материал.

Готина идея!

# 503
  • София
Мисля, че режещ пергел ще се получи. Благодаря. Hug  Дори се оказа, че у дома имаме подходящ инструмент - бор-щанга.

Опитах с гъбичка. Контурът не е ясно очертан и боята не е достатъчно плътно нанесена. Но си мисля, че в друг случай с тази техника също може да се получи добра украса.

# 504
Бързам и аз много нетърпеливо да покажа с какво се занимавам в момента.

цялата работа с тези чекмеджета тръгна от там, че на мъничка спалня с много светли млечно лилави стени сложихме, забележете, индигово сини щори  Rolling Eyes
Имам още малко работа, но пък нямам търпение  Laughing Laughing
http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/431438_3498572594 … 1_736867677_n.jpg

# 505
jos,присъединявам се към теб да чакам предложения за куфарите,днес боядисах един с латекс и направих декупаж(първи опит де),малко шкурнах отгоре,на мен ми харесва много,обаче за другия се двоумя,не умея да качвам снимки и няма как да ви го покажа  Embarassed вие сте великолепни и се заразих покрай вас да пребоядисвам,сигурна съм,че ще извадите идеи за куфарите

# 506
ох, за куфарите, с тоя се сдобих като подарък като бяхме на гости тия дни в Габрово, пред блока тъкмо го изхвърляха и ние както бяхме натоварени за морето, метнахме и него на багажника, та си го носихме до морето и обратно, обаче много ми се занимаваше с него и не го оставих.
В момента седи изправен до етажерката до фризера и си чака идеята Wink
Всъщност имам две идеи за него засега и още се чудя, може да ми хрумне нещо друго, ама нямам време да разглеждам сега.
Първата идея е да го изшкуря тук-таме и да го лакирам или да го мацна с масло, да го вдигна на крачета на около 50 см от земята и да го ползвам като шкафче.
Другият вариант е да го намацам с латекс, отгоре да нарисувам на широката страна два рисунъка несиметрично - представям си файтонджия с цилиндър, един кафяв кон пред файтона на фона на някоя улица Wink и нейде там част от гора, отпред две деца берат гъби или цветя или са пред поточе...
Ааа, мислих си и за декупаж, но по-ми се рисува.
Не искам да отварям куфара, но като идея - може да се отвори, да се раздели дори на две или без да се дели да се сложат етажерки вътре или разделители и да се изправи на стена, може да се затвори и да се сложат 4 колелца и да стои като ниска масичка.

# 507
Ех,jos   толкова образно си обяснила рисунката за файтонджията и децата та дори си помислих че ги виждам пред очите си.Харесва ми идеята ти да вдигнеш куфара на крака и отгоре да го нарисуваш по описаия начин,мисля че ще се получи страхотно.Аз също си мисля за моите куфари,но веднъж ми се иска да ги сложа на стената и да поставят от вътре етажерки,но пък не мога да измисля място къде точно да го направя.Идеята за масичка и аз съм си мислила но пак място за нея не откривам.За в момента не искам да насилвам нещата,чакам си вдъхновението,то и без това имам още толкова работа да свърша.
http://www.comfort.bg/interesno/2228/Image/2.jpg
http://www.comfort.bg/interesno/2228/Image/7.jpg нещо такова ми се се иска
http://artcafe.bg/wp-content/uploads/2012/06/recycled-suitcase-ideas-diff1.jpg - това го открих току що

Последна редакция: ср, 22 авг 2012, 17:17 от златен дъб

# 508
Златен Дъб, два куфара като етежерки биха стояли добре, един ако е някак ще виси...
това с краката е хубаво, аз имам длета от едновремешните ми занимания по дърворезба, мислих и такова да правя, но ще трябва да се стругова май Wink
не знам, при мен като че ли по-прави крака ще стоят по-добре.
мисля още.

# 509
По въпроса за шаблоните за кръгчета на Спунк: в много рекламни агенции имат режещи плотери, могат да ви изрежат от самозалепващо фолио каквито форми си искате.

Общи условия

Активация на акаунт