Да преправим старите мебели - 15

• 101 770
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Благодаря на всички за съветите! baibibi, следвам твоите насоки, взех само това масло, което коментирахме, продавачката в магазина на "Пирин" вече е по-толерантна, не спомена за прозрачното : )
Посъветвайте ме откъде да си купя твърди четки за маслото, че взех някакви, ама доста меки изглеждат. Може би от магазините за художници, а не от железариите ?
VK, не се стърпяхме и купихме една керамична саксия от Бриколаж, малко е висока, но пък има повече място за рисуване ... С какви безвредни бои може да се боядиса керамика, като ще се ползва за съхранение на прибори за хранене?

# 661
  • София
Ами сигурно тази, с която аз работих е безвредна.  newsm78  Все пак е за детски играчки.

# 662
  • София
Спунк, погледнах твоя линк, но пишеше че е за дърво. Мога да опитам дали ще покрие керамика ...

# 663
  • София
Утре ще потърся нещо керамично и ще пробвам. Не вярвам да не се получи. Гледжосана ли е саксията или е без покритие?

# 664
Здравейте момичета сега да се отчета.
Помолих ви са съвет как се прави имитация на дървесина с боя. Благодаря ви искренно за вашата отзивчивост. Благодаря на Мелани и Шунка също така и на Мумита и на всички останали момичета които със своите съвети ми помогнаха много.
Сега към действия:

Преди : http://media.snimka.bg/s1/1003/028250068-big.jpg?r=0
По време:  http://media.snimka.bg/s1/1003/028250076-big.jpg?r=0
След боядисването. http://media.snimka.bg/s1/1003/028250082-big.jpg?r=0
Отблизо : http://media.snimka.bg/s1/1004/028251346-big.jpg?r=0

Бои и лакове на водна основа – разреждани само с вода : Бяла, кафява, охра, 3 вида лак.
Технология.
1. Почистване, шкурене, 2 ръце бяла боя – матова.
2.  Една ръка кафява боя разредена с лак за да се постигне фладера.
3. Две ръце цветна боя (ние си я тонирахме – 1 част охра, една част кафява, 4 части лак ).
4. Финиш – 2 ръце лак (отново тониран от нас 1 част дъб, 3 части хемлок).

Грешки : Нанесохме 2-те ръце цветна боя по точка три със четка и понеже беше ужасно горещо  съхнеше уникално бързо и си личеше секторите на боядисване. По точка 4 лаковото покритие отново на четка – ужасна гледка. Резултата – врати които приличаха на петниста хиена.

Вече бяхме приключили и изведнъж получих прозрение – Защо не ги боядисахме с валяк???????????????????? Мъжа ми хвана валяка веднага и мина всички врати и каси по още веднъж с цветна боя и 2 пъти с лак по точка 4.
Подменихме первазите и бравите и дръжките.
Време за обновяване на 6 врати – 2 седмици без 2-3 дни. Цена на боите около 200лв. (Разхода на валяк е по малък и ако не бяхме объркали и пребоядисали можеше и по малко да излезе)
Стойност на цялото обновяване – около 600лв с первази дръжки брави и бои.
Сега и двамата с мъжа ми сме доволни от резултата. Мисля че се получи добре. Преди да почнем боядисване правихме доста проби върху стари плоскости от шпертплат и фазер докато получим боите в цветовата комбинация която ни устройва.
Освен това сменихме стъклата на холната врата и на кхненската със плексиглас двустранно облепен с прозрачно фолио.
Отново Благодаря на всички за подсказките и подкрепата, без вас нямаше да се получи така добре.

Сега към следващия въпрос :
Закупихме и сглобихме това легло : http://media.snimka.bg/s1/1003/028250062-big.jpg?r=0
Ще е изненада за малка красавица която скоро ще върне вкъщи от гости при баба си.
Ще трябва да направя предпазни обиколници – 3 бр. Представям си ги от фазер върху който е залепен дунапрен 2 см и лице – бяла кожа. Ще има по стената и над главата и в краката .
За да стане по весело ми се иска да направя декупаж върху кожата с детски мотиви.
Сега тук е питането ми. Каква техника да ползвам. Дали ще се залепят хартиените декорации само с С200 разредено с вода. Трябва ли да се направи финишен слой и с какво покритие. Кожата ще бъде изкуствена.
Моля помагайте.

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 23:06 от Stami Sht.

# 665
  • София
Много хубави са станали вратите. Браво!
За обиколниците по-добре попитай в декупажната тема. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=665661.0

# 666
  • София
Спунк, няма покритие моята саксия, без глазура е. Гледах тези бои, но са доста скъпи за основно боядисване. Може би ще е по-добре да се направят рисунки без да се стига до ръба на саксията, за да не се рискува с боите, а отвътре да си остане керамиката.

Последна редакция: вт, 28 авг 2012, 23:37 от NеDа

# 667
  • на североизток
Според мен не е нужно да разваляш хубавото легло с обиколници Rolling Eyes Мисля, че ще е доста трудно да се падне от леглото, ако това е причината.

Вратите наистина са се получили много добре Peace

# 668
Stami Sht. пускам ти два майсторски класа, ама са на руски.
Аз не съм правила декупаж върху кожа, но като гледам май само този стъкловиден лак, ще ти е проблем. Вероятно го имат в худ. магазини.
http://stranamasterov.ru/node/134696
http://nitochka09.ru/blog/43284426837/Dekupazh-na-kozhe-i-kozh.z … pasport-%28master
Честно казано и аз не бих сложила обиколник, ама ти си знаеш.
Вратите са станали мечта!

NеDа можеш да боядисваш с всякакви бои, но щом ще държиш посудата там е желателно да е гледжосано.
Възможно е да се лакира, ама се съмнявам да устиска на употребата  Thinking

# 669
  • В кошера...
Здравейте, момичета, отдавана не съм ви шпионирала. Да ви се оплача, защото гледам врати коментирахте. Ние си купихме врати Крафт мастер и ги боядисахме бели с някакъв бял лак от Баумакс - наистина много хубав, не е матов нито лъскав. Обиколихме на всякъде да търсим на Сократес - нямаше никъде в Бургас.
Боядисахме с четка и валяк, но нямаше време да ги запечатаме с лака от същата серия и те се олющиха от уплатнителните гуми. Сега правихме ново боядисване, този път с пистолет и запечатахме с лака, който ни дадоха от Баумакс от тази марка и серия. Дотук добре, но лакът ужасно жълтее и имам чувството, че колкото повече стои, толкова повече жълти петна избиват. Сега не смея да кажа на мъжа ми, че искам наново да ги боядисаме. Няма да е скоро, но знам, че тук сте коментирали кой лак не променя бялото и не жълтее - за да си запиша за следващия път. И как трябва да процедираме - трябва да свалим лака преди това явно?
Относно боядисването като имитация на дървесен фладер - подир дъжд качулка, но ние имаме такива врати и няколко колони в къщи така боядисани. Мъжът ми има инструмент такъв.
Златен дъб - има и едно тиксо дето лепят мокети и килими за пода, може да стане и за твоята работа.

# 670
Момичета, момичета, момичетаааа!
Намерих си крака от шевна машина Сингер и само за 25 долара!

Сега, не ме бийтееее...ама имаше и една лампа, оставена за без пари - с навито въже на основата. Много прашна и на лекета, онова което скрива самата крушка.(абажур ли? newsm78)
Надлежно почиствам днес!
После ще снимам.

За краката - ще ходя да се моля за някакво парче гранит или какъвто и да е там камък, който да ми хареса като цвят!

Отделно прибрах един кашон с буркани различни височини - за спагети и разни други такива неща, със широки гърла и широки дървени тапи. Тапите смятам да ги боядисвам в червено.
Рапорт - даден!

Ох, забравих!

Stami Sht., вратите са станали идеални направо!
(Абе защо толкова пари за боя? То нови врати нямаше ли по-евтино да излезе? newsm78)

# 671
  • София
medunka, опитайте с бял лак. Точно Баумакс имат такъв - Джениус про. Освен това някой беше похвалил един от лаковете на Лакпром, но не си спомням точния вид.

# 672
  • В кошера...
Мелани, не харесваш ли стъкло? Мой приятел има желязната основа от машината, но с прозрачен плот някак по-изпъкват.
Спунк, ще проверя как точно се казваше този жълт лак - да не е същия.

# 673
  • София
Джениус про е марката, но има безцветен и различни цветове. Ако лакирате белите врати с бял лак, а не с безцветен, няма да жълтее.

# 674
medunka , имам вече маса от стъкло.
Вече такава маса - мерси! #Cussing out

То няма изчистване.
Нещо по-така меланж, сиво-бяло-черно. По наблюдения от моят плот - най носи на прах.  Laughing Laughing Laughing

Общи условия

Активация на акаунт