Да преправим старите мебели - 15

• 101 776
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
NeDa, лъжат те. Изобщо не е необходимо и прозрачно отгоре. Само по себе си това масло е и финиш и не му трябва нищо отгоре. То прави лек блясък, а топ ойл дава матов ефект, а и на всичкото отгоре много лесно се драска. Аз така се прецаках и намазах плота на масата в трапезарията. Още проклинам продавачката в магазина. Сигурно ще се наложи пак да шкуря и да мина само с масло, ама като я гледам каква е огромна, едва ли ще е много скоро.
Всичко друго, което съм третирала само с масло си е перфектно.

# 646
  • София
Dorothea, прекрасно е. А с онова бюро ще са си лика-прилика.

Много ме зарадвахте с похвалите и се възгордях.  Hug
Столчето го открихме в мазето, когато купихме апартамента. Беше в много лошо състояние - разкривено, омазано, с раздут и начупен фурнир. Не знаех къде ще го ползваме и как ще го съживяваме, но бях сигурна, че няма да иде за огрев. Тази година дъщеря ми ще е първокласничка и естествено трябва да има собствен работен кът. За съжаление все още не смогваме да й отделим самостоятелна стая и двамата с брат й са заедно и то в подчертано момчешки интериор. За компенсация много държах да има закачлив розов елемент.
Съжалявам, че пропуснах да снимам стола в началния му вид. Докато се наканя и съпругът ми го беше разглобил, за да го напасне и изшкури. Наложи се да подлепваме парчета фурнир, защото имаше големи липси. И след това започна шарената част. Използвах боя за играчки на Лакпром. Дървото беше толкова сухо, че не помня вече колко ръце минах. Иначе боята покрива добре и цветовете са наситени и ярки. Надявам се да не се изтърква при миенето. За шаблон ползвах самозалепващо гланцово блокче. Изрязахме кръгчетата с бор-щанга. Barbabeau, благодаря ти за идеята. Първият път резултатът беше трагичен, но после му хванахме цаката - трябва много добре да се притиснат краищата, защото повърхността не е гладка и боята се разтича. Ето в тази стая трябва хем да се впише, хем да създаде момичешки привкус.
Следващата стъпка е бюрото. То е същото като на Dorothea, но горния му плот трябва да го заменим. Освен това, след няколко години, когато госпожицата отиде в собствена стая, това бюро ще се превърне в моя тоалетка, така че не мога да шаря както се сетя. Колебая се между два варианта и се нуждая от мнението ви.
Първи вариант: корпусът - с масло в цвят абанос и боядисан плот /бял или син/
Втори вариант: корпусът - бял, а плотът - син.
Не вярвам да успея да сваля целия лак, иначе сивкава дървесина ми звучи добре.

# 647
  • София
Леле, страхотни сте!!! Аз ви се чудя как намирате сили в тая жега да шкурите и боядисвате. Аз успях за 5 дни само тази лампа - самоделка да спретна. Баща ми я прави преди 20 години от основа на грамофон, ВиК тръба, батерия за чешма и фасонка.  Grinning Сега я боядисах и и сложих нов лампион, същия като на тавана.
https://picasaweb.google.com/lh/photo/a_XQZEV2Zb3K9SPJzKvA4tMTjN … 0?feat=directlink
А ето и къде ще пребивава оттук нататък
https://picasaweb.google.com/lh/photo/bVMxyZmL9r71k3_6JBt53dMTjN … 0?feat=directlink
https://picasaweb.google.com/lh/photo/Iupok3P0BjNpoH4mCiDOr9MTjN … 0?feat=directlink

# 648
labrex, аз тези дни боядисвах крака на едни столове, никелирани, с Алкиднен емайллак 3в1 на Селт /не го намирам в сайта им/. Ползвах него, защото сивото е по близо до сивото на никела от колкото на Протектата. Първо шкурих с 180 шкурка и после нанесох лака..........

nMihailova, благодаря!  bouquet Друго си е като получи човек още едно рамо! Grinning Аз мислех с черното със състаряващ ефект на Протекта да мажа, но още не съм решила окончателно. Но, че ще го мажа - сигурно е! Peace

missmarina, чудесно е станало, харесвам такива интериори!  bouquet

# 649
Ох момичета!
Какви красоти само!

Цветя за всички!
 newsm51 newsm51 newsm51
missmarina супер е станало! Качвайте във Фейса де!
Няма я значи Седефка да поканя и забравихте!
Спунк - похвали и за теб!
 baibibi , ти няма ли нещо ново да покажеш?
А, твоите комшийки от морето нещо?

# 650
Спунк,Доротея БРАВОООООООООО  smile3501,прекрасни неща , просто няма какво да говоря,снимките говорят сами.
Сега да ви покажа какво творих в събота и неделя,живота си скъсих с това чудо но пък не търпеше вече отлагане.

Ето изтопосах си циганията във форума

# 651
много красиви неща, смели съчетания показвате Simple Smile
Златен Дъб, голяма играчка е било  ooooh!
а онова оръбеното на дивана отряза ли го, как го махна да не ви ръби на д....тата и пришива ли нещо отгоре  newsm78

много добре се е получило покривалото.
п.п. аз понеже не съм фен на изкуствените цветя вкъщи и си представих веднага на масичката стъклена купа с миди и рапани (че още съм на морска вълна)  Peace

# 652
Това не ръби,но се люпеше и ми образуваше нерви,наистина беше голяма играчка пък и за пръв път правих толкоз голямо нещо.Дефекта му е че се смъква малко и все още се чудя как да го закрепя за да не мърда.

# 653
с ластик и кукички, които да се прихванат отзад на дивана отдолу, както в колите.
За друго не се сещам сега.

# 654
  • Варна
missmarina чудничко! И всички страхотно сте се справили! Hug  bouquet

Търся си такава маса като на missmarina  до лампата, помощна, по-тясна, може с чекмедже може и без...

# 655
Мислех си велкрю да залепа върху седящата част на дивана , а върху покривалото да го зашия за  да не се мърда при сядане.Само че не знам с какво мога да залепа велкрюто върхе кожата newsm78

# 656
  • Пловдив
Мислех си велкрю да залепа върху седящата част на дивана , а върху покривалото да го зашия за  да не се мърда при сядане.Само че не знам с какво мога да залепа велкрюто върхе кожата newsm78
Горещ силикон.

# 657
Благодаря ви за идеите  Hug,ще пробвам това със селикона за седящата част,а за гърба варианта с кукичките.Знаех си че няколко глави мислят по-добре от една.

# 658
Златен дъб, много добре си се справила с покривалото. Би ли казала от каква материя е ?

# 659
златен дъб - за калъфките да ти кажа - ако размерите ти са точни, ако залепиш отдолу на дивана - ще има прокъсване като се сяда.
От моите дивани от ИКЕА като им гледам капъфите - ами там където са шевовете към облекалките и страничните облегалки за ръцете има оставено много плат и точно там се мушкат едни цилиндри от стиропор-гума или нещо подобно. Тогава хем стои опънато, хем като се сяда нама напън за късане.
Ох и аз как го обясних, ама дано се светнеш. Blush

Общи условия

Активация на акаунт