Да преправим старите мебели - 15

• 101 806
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Gali, интересна лампа, аз бих боядисала основата, както и лъжичките с един цвят от по-светло към по-тъмния нюанс отдолу нагоре по лампата. Но разбира се, в съчетание с интериора наоколо.
Куфарът е много як, бих го поизшкурила тук-там и бих го мацнала с масло да го запазя. Не бих го боядисала  Peace екстра си е така. А дръжката кожена ли е?

# 76
Биби питането ми е за трапезният ти шкаф,станал е един тъмничък та него с какво го намаза след ремовила.Тайна няма ли гости в момента,нещо такова беше споменала когато правеше ремонта на стаята.Няма я нещо напоследък може и на море да е .

Черно Осмо.

# 77
Биби благодаря ти много Hug

# 78
Немска верига за мебели щяла да отваря магазин в София. Повечето неща са ми доста кичозни, но в каталога има едни шкафове с цветни чекмеджета, които като нищо някой може да измайстори;-)
http://www.kare-design.com/upload/shop28067/kare_e_lis_vol8_comp … te_1328264810.pdf
Ааа харесват ми, харесват ми доста неща, дебна го кога ще отвори. Да видим какви ще са цените.
Аз съм се нагледала на едно ПДЧ бюро...така си стои. Мисля че ще има как да му лепна отстрани 1-2 дървени кутии от вино като в прекрасната детска стая на Felicidad. Та в тази връзка -  Felicidad, откъде да си намеря такива, от кутиите с плътни страници, не от тези, които са като щайга с процепи между дъските?

Последна редакция: пн, 23 юли 2012, 18:27 от кия

# 79
И аз не бих боядисала куфара Peace
Кия, от приятел. От вино са, всеки по-голям магазин за алкохол разполага с такива, даже ги изхвърлят.

# 80
Моите творения  Embarassed :
Маса на около 80 години, седяла на таван, после в кухня, а накрая аз реших да я ползвам за бюро.
Преди:

След:

Материали:
за краката - бяла и черна Аквакрил и безцветен лак на Лакпром
за плота - черен байц и стар, скапан лак, от миризливите. След като го намазах с байца търках с влажен парцал, за да изпъкнат повече жилките. Чекмеджетата по същата технология, но не с байц, а с черна Аквакрил.

Раздрънкан куфар с хлътнал капак, който безмилостно беше изтръгнат:

+ крака от стар и също толкова разбит стол без седалка
+ плоскост, която за момента ще служи за капак, докато се сдобия с нещо, което не е изметнато  Laughing

И след няколко пласта Аквакрил и безцветен лак:

# 81
 Felicidad, ясно, благодаря! Купували сме вино  в по-малки кутии  и съм ги запазила, трябва да видя дали няма да свършат работа, но са доста малки и плитки, така че едва ли. Ще си търся големи от някой магазин.
Dorothea, доста работа си свършила. Масата-бюро е чудесна! Много креативност си вложила, за да използваш другите неща, оригинално се е получило. На мен тези стари куфари не са ми много по сърце...не знам защо...никога не са ми харесвали...лично усещане.

# 82
Момичета, страхотни неща сте сътворили! Crazy  bouquet
Dorothea, масата е станала разкошна, много харесвам масички с чекмеджета и съм в процес на търсене на подобна. Тъмно-бялата комбинация ми лепна на сърцето още от скрина на miokibouquet, много ми харесва.  Куфарът, доколкото схващам, ще има още доработки? Ще показваш!  bouquet

gali2405, отдавна гледам по руски сайтове такива лампи от лъжички и честно, нещо не ме привлекоха, но твоята на снимката взе, че ми хареса! Peace  bouquet

Egeria, успех с масичката, да показваш и разказваш!  bouquet

Доволната, чудесен е станал скринът!  bouquet

златен дъб, хубав е! Ще взема покрай теб и другите, дето показват декупаж, да се пробвам и аз, само гледам тук разни красоти. Запазила съм едни стари руски дъски за рязане, бяха много красиво разрисувани, но боите отидоха, та чакат.......може и да им излезе късметът да се ползват пак или поне да красят, а може и ........друго да им се случи, но много ми се ще да опитам! Peace

# 83
Доротея   масичката ти е станала не узнаваема  newsm10 ,страхотна дори.Лабрекс  този декупаж много ми харесва и реших да пробвам/луд на шаренко се радва/  та и аз така,но като гледам в декупажната тема какви красоти правят ,направо  Blush Но каквото станало ,станало .

# 84
  • Варна
Леле! Чудесия след чудесия!
labrex и аз съм фен на маси с чекмедженца Simple Smile Бях попаднала на една в Продавалника, но цялата беше в дървояд - неспасяема.
Има в Конелиано, но точно в момента не ми е в плана за покупки...
http://www.coneglianobg.net/includes/show_big_pic.php?id=2511

# 85
labrex и аз съм фен на маси с чекмедженца Simple Smile Бях попаднала на една в Продавалника, но цялата беше в дървояд - неспасяема.
Има в Конелиано, но точно в момента не ми е в плана за покупки...
http://www.coneglianobg.net/includes/show_big_pic.php?id=2511

Doris, тая в Конелиано не е лоша, ама много солена ми идва, пък и готова........искам нещо старичко, е, да не е дървоизядено или поне съвсем мъничко, аз да си го пипна, както и колкото мога, че после да му се радвам! Grinning  bouquet

# 86
От нещо такова искам да направя бюро за дъщеря ми. Или пък може и да има чекмеджета отстрани. Ако ви попадне нещо подобно, свиркайте.

# 87
  • В Голямото село
Момичета, дайте ми съвет с какво да намажа палетите - ще стоят навън, изложени на всякакви метеорологични условия и не знам коя боя или лак е най-устойчив?  newsm78

# 88
Момичета, дайте ми съвет с какво да намажа палетите - ще стоят навън, изложени на всякакви метеорологични условия и не знам коя боя или лак е най-устойчив?  newsm78

Сещам се само за боите Протекта, без да съм сигурна, че са най-подходящите. Peace
 И аз с едно питане, някой да знае нещо за двата лака, които ще пуснат в ЛИДЛ?

# 89
Здравейте. Да покажа и аз какво свърших през последните дни  Simple Smile

Гардероба е много стар, пдч, корпуса лакирах с лазурен,водоразтворим лак на Лакпром, цвят Палисандър, а вратите с бяла боя Протекта. Шкафчетата за обувки са дървени и фурнировани. Не съм слагала контактен грунд, само минах с шкурка 80 и първата ръка с леко разредена боя/лак.

Не може да се отвори, не знам защо

Общи условия

Активация на акаунт