Да преправим старите мебели - 15

• 101 902
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
alg    Прибери ми столчето ако можеш,аз довечера ще мина да си го взема Hug
VK  идеята ти е страхотна,аз имам изостанал оцветител синьо и оранжево или жълто,питах половинката но и той не помни.Ако не ти е спешно изчакай и ще ти ги подаря защото не ми трябват вече.А за саксийки защо не  провериш на женския при глинените неща които продават

# 466
Привет, дайте идеи с какво да залепя плоскости от морска пяна , която използват за външна изолация за стена ? Направих едно дърво и мисля да го боядисам със латекс и да го залепя на стената във стаята на синът ми , но имам опасения , че ако използвам силикон може да се разяде самият материал newsm78

Ц200
   и аз се интересувам понеже от стериопор ще правя имитация на тухли за коридора,а стената е боядисана с латекс отдолу.Дали ще хване с Ц200  newsm78

# 467
аз съм лепила изолационни тапети стиропорени с С200 (щото с другото не ставаше) залепиха се идеално. Свалихме ги след време с шпакла, пак много успешно.

# 468
  • София
VK, аз в момента работя с АКВАРИЛ - акрилна боя за детски играчки на Лакпром, но не мога да открия снимка, за да я покажа. Лесно се нанася, покрива добре и цветовете са ярки. Разфасовка от 200мл беше 5-6лв. Ето как стои: http://media.snimka.bg/s1/0963/028170111.jpg

А сега давайте идеи какво да ползвам за шаблон, за да направя такива кръгове. Трябва да е нещо, което да прилепя към стола, защото иначе се размазва и не успявам да отсека боята.

# 469
или трябва да си очертаеш предварително леко с молив и после да опиташ с четка за рисуване само контура,ама си е трудно,или,ако имаш форми за сладки.....други форми ще постигнеш с хартиеното тиксо,лепиш ,боядисваш отлепяш,ама кръгове....да приспособиш нещо,огледай се във вас....мале,мале,такива ти ги обясних  Embarassed

# 470
  • София
или трябва да си очертаеш предварително леко с молив и после да опиташ с четка за рисуване само контура,ама си е трудно,или,ако имаш форми за сладки.....други форми ще постигнеш с хартиеното тиксо,лепиш ,боядисваш отлепяш,ама кръгове....да приспособиш нещо,огледай се във вас....мале,мале,такива ти ги обясних  Embarassed
Тц, с формички не става - опитах, но е много къдрав контура. С хартиено тиксо не мога да направя точен кръг, а аз държа на формата. Седалката на стола е кръгла, няма да стои добре друга геометрична фигура. Добре ми ги обясни, всичко ти разбрах, ама не става.  Hug

# 471
Зъбче, женския пазар ми е на има-няма 150 км Mr. Green Пловдивчанка съм аз. Благодаря за жеста  Hug Днес рових, търсех, но не намерих подходящи саксии. И накрая се ядосах и си купих подходящи кашпи от Бриколаж. На бял фон тюркоазени и тъмносини цветя. Доволна съм, макар, че много ми се искаше аз да си ги изработя. Сега на дневен ред е лавица/сандъче за вино. Пак от "моя" си сайт откраднах идея.
Имам направен абажур от каре на една кука, но ще го показвам само при силен интерес на ЛС, че да не ми се смее форума  Joy Joy
Спунк-ммм, чуден стол. Ти ли го  прави или това е само за ориентир? За кръговете си мисля дали няма да се получи, ако на фолио очертаеш и изрежеш кръговете. Лепиш, оцветяваш и махаш  newsm78 . Точното отсичане от опит знам, че не става лесно. Или може би тук бояджия трябва да се включи Joy Да има свободни? Joy Благодаря и на теб за идеята за бои. Ще си ги запазя.

Последна редакция: пн, 20 авг 2012, 21:01 от VK

# 472
Спунк, ако изрежеш от картон седалката, после правиш с пергел кръгове, изрязваш ги, залепяш картонената седалка върху дървената /особено добре, там където е близо до дупките/ и после боядисваш празните кръгове. С една дума - правиш си шаблон. Peace Е, после махаш картоне, де. Grinning

# 473
или трябва да си очертаеш предварително леко с молив и после да опиташ с четка за рисуване само контура,ама си е трудно,........

Аз по тоя начин правих едни кръгчета преди години, точно с четка за рисуване минавах внимателно покрай контура и после вече беше лесно да се запълни кръга. Малко по-сигурна ръка трябва! Peace

# 474
  • София
Няма как да подлепя точно под формата на кръг, а и не успявам да го изрежа идеален. Ако ръбовете не прилепват плътно, боята просмуква и кръгът се размазва. И аз си мислех, че е лесно, но на практика не се получава.  Дори малко да изкривя шаблона, с боята дефектът изпъква. Всички кашони у дома са на кръгчета, къде сполучливи, къде не толкова.  Joy  Стикери ми трябват, ама не се сещам откъде да ги намеря.

Аз по тоя начин правих едни кръгчета преди години, точно с четка за рисуване минавах внимателно покрай контура и после вече беше лесно да се запълни кръга. Малко по-сигурна ръка трябва! Peace
От септември щерката ще пише ченгелчета, а аз - кръгчета.   Joy

# 475
Ами тогава изрежи кръговете от самозалепваща се хартия. Купувала съм от книжарница формат А4. Изрязваш кръговете, залепваш ги, боядисваш стола и махаш кръговете.

# 476
Освен да прежалиш някоя пластмасова купа и да  отрежеш  дъното и повече дори и да ползваш другата горна-широка част,ох вкара ни в лудост тука  Joy Joy Joy 

# 477
  • София

А сега давайте идеи какво да ползвам за шаблон, за да направя такива кръгове. Трябва да е нещо, което да прилепя към стола, защото иначе се размазва и не успявам да отсека боята.

Същност кръговете от линка също не са идеално равни. Подобно нещо ми се случи и на мен, но на по-малка повърхност за дръжките ми, точки също се правят доста трудно. Моят опит показва, че ако използваш фолио за залепване, трябва да е качествено, иначе пропуска (аз ползвах хартиена лента на Теса, но за правите линии). За кръгове нямам идея кое е хубаво. Най-лесно този ефект ще постигнеш ако минеш през Джъмбо и се снабдиш със стикери. Има цветни кръгове подобни на тези http://www.ebay.co.uk/itm/Colourful-Circles-Room-Decal-Wall-Stic … ler-/270648196394 може да има и изцяло едноцветни и после да запечаташ с лак цялата мебел, за да не се отлепват.

# 478
  • София
Благодаря ви Hug  Ще опитам първо със самозалепваща се хартия. Имам такова гланцово блокче. Въпросът е да изрежа добре шаблона. Ако не се получи, отново ще прирева при вас. Ако се получи - ще показвам.

# 479
  • София
А защо не пробваш с дунапренена гъбичка за миене на чинии. Има кръгли в различни размери. Потапяш в гъста боя и отпечатваш на стола без да натискаш. Така правим с децата отпечатъци в детската градина. Другия вариант е пак на принципа на печата, но да изрежеш кръгчета от гума или подобен материал.

Общи условия

Активация на акаунт