Да преправим старите мебели - 15

• 101 869
  • 746
  •   1
Отговори
# 540

Да личат къде са били орнаментите...не знам защо така се получи  newsm78 замислих се дали да не ги боядисам и поставя на ново ....

Сега се вгледах, и на снимките леко личат очертанията на предишните елементи. А още една ръка боя дали не би ги скрила? newsm78 Ако не ти е омръзнала в предишния вид, мисля, че няма да е лошо да си върнеш декоративните елементи, боядисани в същия цвят. Опитах се да си представя, ако са тъмни как би изглеждало, ама не ми се получава, вече писах, че съм око да види. Laughing

# 541
http://www.phivex.com/oils.html?page=shop.product_details&fl … amp;category_id=2

Ето това е маслото, което аз ползвам за вътрешни мебели. От години, доказало качества, има доста богата палитра с цветове, не се нуждае от финишно покритие. Уморих се да го показвам вече. За да направя дървото тъмно кафяво използвам цвят "Абанос", № 3161. Предлага се в удобни разфасовки - от 125 мл, 375 мл и литрови. Има същото и за външна употреба. Външно може вътре, но вътрешно не е добре да се прилага за дървении, които са пряко изложени на атмосферни влияния /най-вече огрявани от слънце/.  По железариите това масло не се предлага. Всеки може да се свърже по телефона, посочен в сайта на фирма Фивекс, и да си поръча доставка чрез куриер.
Топ ойл, който се коментира тук е просто един импрегнант, който нито дава цвят, нито има същите качества като горния продукт. Той може да се приложи върху вече третирано с други масла или вакси дърво за допълнителна защита, но не се използва самостоятелно. А и практиката ми е доказала, че е абсолютно излишно да се прави.
Не правете експерименти. Не се поддавайте на облъчване от страна на продавачи или "консултанти".
От всичките ми публикации във форума на тази тема може да се събере материал за малка книжка с инструкции за употреба. Въпросът е някой да я прочете преди да купи и преди да ползва.

# 542
baibibi, ако тоя ти пост се изнесе на 1-ва стр, ще е достатъчно. Не, че другото е излишно, де, но тук е синтезирано и ясно. Peace  bouquet

# 543
Ето ги моите Before/After.

Благодаря ви за съветите, момичета  Hug

# 544

red shoe, много красиво е станало! Как са направине стъклата?  bouquet

# 545

red shoe, много красиво е станало! Как са направине стъклата?  bouquet

С фолио  Peace

# 546
Много се радвам че Биби се включи защото нещата които е правила с масло са прекрасни,пък и опита и практиката са много важни,а тя ги има и двете/поне от това което съм виждала/
red shoe ето това много ми хареса,с какво боядисва и сподели моляте за стъклата, станали са прекрасни

# 547
Hug Като ти гледам шкафчето, си мисля, че на maria4r секцията ще изглежда добре с върнатите и боядисани декоративни елементи. Peace

# 548
На maria4r   споре мен ще се получи добре ако си боядиса декоративните елементи в друг цвят,вместо да прави декупаж.Но и в цвета на секцията да си ги остави пак ще стоят по-добре вместо както е сега,или да се мъчи да пребоядисва още веднъж.
Дано red shoe сподели каква боя е ползвала,защото ми хареса покритието и има ли лак от горе.

# 549
Добро утро Simple Smile Почти привърших с ремонта. Трябват ми идеи за финални щрихи и разчитам на вас   bouquet някак "бозава" и постна ми изглежда секцията сега и се чудя как да я разкрася-  декупаж или нещо друго....
Преди и след :
http://maria4r.snimka.bg/architecture/mebeli.697160

Много добре ти е станала секцията и понеже точно такава ми се мъдри и у нас да те попитам как я направи по технологията: бороконтакт+латекс+лак ли? Наложи ли ти се да шкуриш много, или просто леко я мина отгоре отгоре? Ще ти бъда много благодарна ако имаш време да ми отговориш

# 550
Боядисвах с Аквис. Стои много красиво, кадифено някак си. С първата кутия нещо се подведох и реших, че е гъста та взех да я разреждам и изкарах 100 ръце, после помолих и свекърва ми да мине още няколко, че ние се върнахме в София, тя се обади да бучи, че нищо не покривала тая боя, с блажната с 2 ръце щяло да стане "пушка"  Whistling После като си довършвах нещата бях купила 2ра кутия и не разреждах, тогава работата вървеше супер и покривността беше много по-добра, е не като на блажната де  Mr. Green Боро контакт под боята.
Фолиото е от Домко, нямаше много голям избор, но във Варна попаднах на един магазин с огромно разнообразие, а вече бяхме приключили с този проект.
Дръжките са от Икеа - тези и тези безцветни на високото шкафче, то е в друга стая. Мислех, че пластмасовите ще стоят глупаво, но доста добре се получи и с тях.

maria4r, много, много добре се е получила секцията, съвсем нов облик е придобила, браво.

# 551
  • София
Ето ги моите Before/After.

Благодаря ви за съветите, момичета  Hug

Много е красиво, много  newsm10 smile3501!Аз защо нямам ни желание, ни фантазия за такива неща  Embarassed ?

# 552
red shoe а слага ли лак от горе?
Тайна   точно ти няма за какво да се измъчваш, имаш толкоз други добри качества,запазила си човешкото в себе си,надживяла си егоизма , раздаваш на хората и ги правиш щастливи, това са все качества които вече не са често срещани по нашите земи. Hug  bouquet

# 553
  • София
Тайна   точно ти няма за какво да се измъчваш, имаш толкоз други добри качества,запазила си човешкото в себе си,надживяла си егоизма , раздаваш на хората и ги правиш щастливи, това са все качества които вече не са често срещани по нашите земи. Hug  bouquet
Мерсии!Изчервих се чак, недей така!

# 554

Не, за сега е без лак, но ми се струва малко меко, има вече няколко драскотини, но още го мисля.

Общи условия

Активация на акаунт