Да преправим старите мебели - 15

• 101 859
  • 746
  •   1
Отговори
# 555
# 556
Red Shoe, браво! Добре, че не се захвана с шкурене Crazy
Мен ме чака един сандък, още не знам какво да му причиня Laughing Ще изчакам вдъхновението Whistling

# 557
red shoe   Hug браво,браво ,браво

# 558
  • София
  red shoe, аз като мазах гардероба в коридора с латекс, после го минах с безцветен лак на водна основа.В първия момент потъмня и си викам край, съсипах боята, но като изсъхна се оправи цвета и стана хубаво.

А аз да питам, като мазах стените с Боро-контакт, но от прозрачния, за стени, нали пръсна, та и окото ми се беше възпалило.И има сега едно напръскано място на ламината, което явно не е било покрито и сега по капките се лепи прах и почернява.С какво да изчистя борото от паркета?

# 559
Тайна, мерси, аз ако реша да лакирам първо ще пробвам някъде на по-скришно.

За лекетата от боро-то и мен живо ме интересува как излизат, че майсторите са накапали целия ПВЦ перваз и няма махане ooooh!

Радвам се, че ви харесва, момичета  Hug

maria4r, сега пак ти погледнах секцията. Мисля, че можеш а смениш дръжките, нашите бяха същите, но ги подмених и мисля,ч е добре се получи. Виж на предната страница съм дала линкове към, тези които съм използвала. За мен не е бозаво, много е ведро.

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 15:08 от red shoe

# 560

maria4r стой задръж!  Simple Smile Много си е хубава секцията, много добре се е получило, не шари! Добави още вази, декорации, книги, чаши и ще спре да ти се вижда "бозева". Аз може би само бих сменила дръжките с нещо "по-така" и ще стане екстра!

Абсолютно споделям мнението на samuraika.  Аз не забелязах на снимките много да личат следите от декоративните елементи, но ако си личат и те дразнят може да се боядисат и те със същия цвят и да се сложат пак.

red shoe, много добре ти се е получило. Браво!

# 561
maria4r, а не ти ли се иска да я разпарчетосаш малко тая китайска стена Simple Smile

red shoe, страхотно ти се е получило Heart Eyes

baibibi, макар че си пише в линка който си пуснала, аз да си попитам за по-сигурно Laughing, същото това масло подходящо ли е за чамово дюшеме?

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 18:32 от Еma

# 562
baibibi, макар че си пише в линка който си пуснала, аз да си попитам за по-сигурно Laughing, същото това масло подходящо ли е за чамово дюшеме?
Точно това е най-препоръчително за подове. След това се поддържа с един специален продукт за миене, ама да не е всеки ден все пак, за дървото не е много добре да се мокри често. Но този миещ продукт хем освежава цвета, хем дава и допълнителна импрегнация и още куп хубавини. Но за под е превъзходно решение това масло, защото наистина е водоотблъскващо. С него си намазах трапезарната маса и след поредното хранене на чудовищата, обикновено само забърсвам с влажна гъбка покапаното и всичко се изчиства за секунди без да оставя и следа.

# 563
baibibi, благодаря ти много за ценните съвети  bouquet

# 564
maria4r, а не ти ли се иска да я разпарчетосаш малко тая китайска стена Simple Smile

какми се искаше да и видя сметката, ако знаеш, но крайните дъски са цели и щеше да стане супер сложно
седя си аз на диванчето и мир не ми дават тези голи вратички, следите от предишните орнамени ми вадят очите направо  Crazy имам 2 идеи и ще ми е интересно да чуя и вашите мнения   bouquet

копчета или перли
http://maria4r.snimka.bg/daily/mebeli.697160
само че,ако са перли, определено трябва да са друг цвят, утре до първия китайски, купувам 3 гердана в кафяво розово и съм готоовааа  Mr. Green

# 565
Сигурно съм старомодна, ама съм за старите декоративни елементи. Разбира се, ти ще си направиш така, както на тебе ти харесва! Peace

# 566
ааа и покрай тази секция съвсем забравих да ви се похваля и със столчетата, които седят на терасата откакто се помня и едвам ги спасих от боклука благодарение на вас  Hug
http://maria4r.snimka.bg/daily/mebeli.697160.28211265
http://maria4r.snimka.bg/daily/mebeli.697160.28211266
http://maria4r.snimka.bg/daily/mebeli.697160.28211267

# 567
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
maria4r, не ми харесва нито с копчета, нито с перли. И аз съм за връщането на оригиналните елементи, оцветени или в бяло, или в един тон по-тъмно "бозаво".

А като стана въпрос за спасяване на столчета, дайте някаква идея как да укрепя конструктивно тази табуретка!

По принцип ще служи за масичка/цветарник, но в екстремни ситуации ще си спомня, че е стол  Mr. Green! За това си я ползвах 10 години в бившата ми работа, но доста неблагоразумно веднъж реших да стъпя на нея за да си оправя щорите.  Embarassed
Никога не го правете, ако сте с много тънки, много високи токчета и килограмите ви са повече от 75! Mr. Green

А онзи ден в казаните с боклука някой беше изхвърлил по-голямото братче на моята Табуретка - един виенски стол продънен малко повече от нея. Всичко друго си му беше тип-топ, но ме хвана срам да го вадя посред бял ден, а като отидох по тъмно вече ме бяха изпреварили. Съжалявам само, че съдбата му вероятно скоростно е приключила в някоя компотено-доматена вакханалия същата вечер  Sick, или в някоя ромска скара. Не вярвам да е бил оценен по достойнство  Cry. А почти си ги бях представила в кътче ... Тя - масата за кафе, Той - столът приютил кафеджийската ми душа ...

Последна редакция: пт, 24 авг 2012, 21:24 от profesorkata_1

# 568
Перлите ми харесват, но в бяло.
Или старите орнаменти - също в бяло.
Напоследък много ми харесва - бяло върху бяло, или черно върху черно. Blush

# 569
А като стана въпрос за спасяване на столчета, дайте някаква идея как да укрепя конструктивно тази табуретка!

Просто нова седалка, изрязана от нещо подходящо, аз на моите виенски рязах от шперплат, добре се получи, но са тапицирани. Ще се включи някой по-разбиращ, ще даде идея, аз само от моя опит с подобни столчета. Жалко за виенското столче, аз също мъкнах едното изхвърлено на една поляна, но беше в един дъжд и хич не ми пукаше гледа ли ме някой или не. По-скоро кучо ми пречеше, че е като слон, та трудно го удържах, но благополучно се прибрахме. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт