В коремчето на мама отеснява и палавото СЕПТЕМВРИйче все по-нетърпеливо става!

• 26 660
  • 728
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Здравейте  Simple Smile
Голямата като се ражда свекърва ми се гласеше да стои в къщи и да помага. Смятайте колко много не съм я искала, че жената е паднала и си е счупила крака /тя си е спъната по принцип/. Майка ми беше в нас. Наистина помага ми много, но аз бях много изнервена и като , че ли ми пречеше. За най- най- първото къпане извиках съседката, която беше родила преди 4 месеца  Mr. Green Сега свекърва ми пак си прави устата, но аз я отрязах. Никой не искам, никой не ми трява. За манджите със сигурност няма да умрем от глад. До нас има магазин с готвена храна.

# 241
Здравейте мами!Аз се завърнах от LIDL но с празни ръце!Гащиризончетата  бяха останали само големи размери,а хавлииките  нещо не ми вдъхнаха доверие,много малки ми се сториха и се съмнявам че ще попиват,но щом сте си купили и казвате че стават довечера може с тате да отидем и да купим!Аз също предпочитам сама да се справям,не търпя много много някой акъл да ми дава,но ще съм благодарна ако за къпането на беба някой ми помогне,но после ще му мислим,живи и здрави да се родим и завърнем в къщи!

# 242
  • Варна
Аз дрехи, ако не поръчам от сайтовете ще взема от магазините с английски стоки. Има големи красоти  Heart Eyes За хавликата -ще е на Панагюрище, дебели и хубави са Peace

# 243
Мерси за снимките,допадна ми хавлийката,решено е-ще се ходи довечера  Grinning
От изписването на сина ми майка ми дойде вкъщи,и седя 2 седмици,но беше с операция и братовчедка ми дойде за два дни за първата баня,после сама си се справях.И аз не обичам никой да ми е в ръцете,но мъжа ми беше на работа и с майка ми беше добре,готвеше и ако имаше нещо друго да се свърши,аз основно само с бебето и да ви кажа нито желание имах нито сили да правя никакви други неща,една апатия ме беше обзела,исках нон стоп да го гушкам и да съм до него,всичко друго се случваше просто около мен.Та всяка според момента ще си прецени има ли нужда от помощ и кой да извика.За излизането понеже април беше дъждовен го изведох на 20-тия ден,но сега с тези летни бебета най-много няколко дни,сезона позволява излизане.Разни хора-роднини де,идваха след първия месец и то за малко,после вече от погачата натам свободно който си иска.Но пак е до собствена преценка.
Мери-гери  добре че погледнах покупките,бях забравила съвсем че ще ми трябват лигавници,и тях ли взе от Лидл?

# 244
Мартичка , тук съм, мила.  Hug Ходих да се изписвам официално и сега почивам, че се понатоварих много. Разстроих се в болницата и се радвам, че се прибрах  Heart Eyes
Канелка , моля се всичко скоро да се оправи и да сте добре и двете с бебка  Hug  Hug  Hug  Heart Eyes
За помощта си говорите... Аз съм решила вече, когато бебче е вкъщи вече мама ще дойде з а 10тина дни, след това свекито е наред. Но искам помощ главно в домакинската работа, другото ми се иска аз да правя  Heart Eyes

# 245
Нас, мъж ми като ме доведе с малката, двете баби висяха у дома.  Може би около час ги изтраях двете  /и на двете беше първо внуче/ и им казах чао. Нямах ме представа как се къпе бебе, но двамата когато имате желание всичко става/а пък то е едно къпане в началото/. Той си беше взел отпуска две седмици, така че в периода на адаптация сте заедно, все някой от двамата ще пържне по две яйца, няма да се умре от глад, същото е и за чистенето, простирането. Лично мое мнение е, че така и тате още след болницата започва активно връзката с  бебето и тя става по- силна.

# 246
  • Варна
Канелка, трябва да си спокойна. Хапвай повечко, сигурно сега не ти се яде ама трябва енергия да имаш. Знам една бърза рецепта за вдигане на хемоглобина - сок от цвекло, морков и ябълка смесено. Преди пиех по 1л на ден и за една седмица ми се вдигна доста ама сваля кръвното и ходех като шемет  Mr. Green Щом бебка е ок, значи сега обърни внимание на себе си. А за упойката, като трудно излизаш, защо не я направят с епидурална?

# 247
Анхелка, и аз съм се спряла на тази фирма David Fussenegger за одеяло, и на Minene  Hug . На първо време ще поръчам ето тази пелена одеяло, че е по лятна, може да се използва и за изписването евентуално http://kasida.bg/david-fussenegger-detsko-odeqlo-bambi-bqlo-364-6350.html

Мери - Гери, ау, на страхотни цени си купила всичко, супер  Heart Eyes

Барбера, коя фирма ползваш за пазаруване в английските сайтове? Все аха аха да се престраша и отлагам. Но като се роди беборан живот и здраве, съм решила да му спретна една поръчка.

От една страна е хубаво да имаш помощ, от друга не, за 1-2 часа се ядва. Но денонощно някой да ми се мотка  Naughty, не. Моя мъж е категорично против да има някой вкъщи. Но той по принцип си е такъв, не е само заради бебето. Неговия дом е неговата крепост, не допуска никой, за повече от кафе  Mr. Green

Я да върна стара дъвкана и предъвкана тема  Mr. Green, избрахте ли име на наследниците. Аз още не мога да намеря моето име, макар мъжо да е намерил неговото  Whistling  Laughing

Стаси  Hug, само положителни мисли  spoko Отдай се на мечти и почивка, без да четеш разни неща из нета и мислиш за болници.

# 248
За помощта в къщи: И моя мъж ще си вземе 2 седмици отпуска и ще се справим самички. Както казвате и вие-има ли желание човек, се справя с всичко.  Heart Eyes Майка ми може да дойде за 1-2 часа, но като цяло не ми се иска никой да ни се пречка. Свеки си правеше устата, но я отрязах  Mr. Green
За името на беби сме го измислили отдавна  Heart Eyes  Heart Eyes  Михаела  Heart Eyes  Heart Eyes

# 249
Мартичка аз за името много отдавна съм решила, че ако е момче ще е Никола на баща ми, освен ако няма някакви претенции от страна на свекър ми и свекърва ми - тогава просто нямаше да е на никого кръстено. За щастие родителите на съпруга ми изобщо не с претенции за името, така че с нетърпение септември очаквам Император Никола да се появи. Grinning Grinning Grinning

# 250
Мартиччка  Hug отдавам се само на положителни мисли и чакам 36 седмица  Grinning Затова се радвам, че съм у дома, в болницата не е приятно.... Иначе бебка ще е кръстена на себе си  Grinning АлександрА. Още от  EFP знаехме как ще я кръстим  Heart Eyes

# 251
За помощта - миналия път майка ми беше дошла, обаче колкото и да се стараят повече пречат, отколкото да помагат. Много зависи и как е минало раждането, аз бях нормално с епизиотомия и докато мине болката от шевовете си е трудно, но  аз си го къпех, само ми го държеше тя. Иначе домакинството си и го оставих.
Сега и бащите имат 15 дни отпуск, така че се надявам да се оправим, а и в болницата като е бебето при теб - няма къде да идеш, ще се научиш.
А и за кърменето трябва сппокойствие, не някой да те нерви само наоколо(особено ако е свеки)
Това си е моето мнение.

# 252
За името - последно ще е Виктория - на себе си

# 253
Здравейте,мами!Наминавам на бързо да ви разправя и за моята одисея,която за съжаление продължава.Но на първо място искам да пожелая на Канелка успешен финал и по-малко да се притесняваш ,мила.Всички сме с теб и се молим за теб и бебока  Praynig

Та аз днес уж само до спешното за АБ,а ме вкараха в операционната и айде упойката и ме цепнаха Cry.Увериха ме,че са изчистили всичко и че на бебока нищо няма да му стане.Веднага след като излязох от упойката го усетих мъника да шава и се поуспокоих.Сега ще ходя всеки ден да сменят превръзка и продължавам с АБ Sad.Силно се моля да няма усложнения,че днес като ми казаха за операцийката много се притесних и се разплаках,да не навредим на бебо.

# 254
Зори, много хубаво име, много го харесвам  Heart Eyes

При нас таткото рече и отсече Филип, на никого,обаче аз нещо не свиквам с Филчо. Обаче майка му, като разбра, мале мила, голям скандал спретна по телефона, защото е в Гърция и няма как лично. Как ма мама, няма да го кръстиш на баща си, от теб не го очаквах. Къв е този Филип, на циганин ли ще си кръстиш детето и тем подобни глупости  ooooh!. Изпокараха се, и сега не му звъни и той доволен  Joy

Иначе бебка ще е кръстена на себе си  Grinning АлександрА. Още от  EFP знаехме как ще я кръстим  Heart Eyes
Супер, любимо име  Heart Eyes
Ех, че хубави имена сте избрали  Hug

Даная, и на теб мила от къде ти дойде това сега. Бързо възстановяване, недей да плачеш, всичко ще е наред с бебче. Важното е ти сега да си добре  Hug

Последна редакция: пн, 23 юли 2012, 16:53 от Мартичка

Общи условия

Активация на акаунт