В коремчето на мама отеснява и палавото СЕПТЕМВРИйче все по-нетърпеливо става!

• 25 821
  • 728
  •   1
Отговори
# 390
Лили, отделно от това мисля, че те носят болничния ти в НОИ едновременно с плащането на заплатите, което е един и същ момент с плащането на осигуровките, поне по закон мисля са длъжни да го направят в един и същ момент, затова и са ти платили не по банков път заплатата, така че се надявай скоро да го направят, за да можеш да получиш и пари от болничния.

Осигуровките се плащат при изплащане на заплатите или на част от тях, но някой фирми плащат заплатите с месеци назад. В такъв случай се прави едно "начисляване" и се подава декл. 1 / от нея не се вижда дали е начисление или плащане/ + декл. 6 с код начсление. Т.е обезщетение се получава дори и когато не са платени осигуровките. Не съм запозната в детайли със сроковете  за начисляване защото до момента никога не взимали заплати и ден по- късно, но това не би трябвало да се отразява на обезщетенията на служителите.

# 391
не е необходимо да са платени осигуровките, важно е да е подадена декларацията с данните за осигуровки. Ако не ги платят-текат им лихви, но ти си получаваш паричките от болничните.

Тя Валя го е обяснила по-точно докато пиша...

# 392
Тя Валя го е обяснила по-точно докато пиша...

stefiss_1978 , ти по-добре си го обяснила Simple Smile обикновено когато обяснявам нещо само аз си го разбирам  hahaha

# 393
а линк от къде? ако снимката ми е на компа не става ли?
и аз да ви успокоя,мойта мама е родена в 7-ми месец 1.200,милинката,слагат я в кувиоз и тъпите лекари недоглеждат нещо и мама се завърта(не знам от къде сили) и се залепя за лампите на кувиоза и изгаря цялата си глава 3-та степен ooooh! Tired не и давали име милата 1 месец Tired ама оцеляла и сега е здраваааа,много здрава,няма проблем нито с очи нито с дишане-жива и здрава да ми е мойта мама Praynig Hug
е знам,че е рядък случай,но Господ разполага с нас,ние само можем да се стараем да правим нещата за тяхно добро,но не всичко зависи от нас Hug

# 394
Стъпка 1:[img][img]
Стъпка 2: аз използвам прикачи http://prikachi.com/
Стъпка 3: след като си намериш /browse/,даваш качи снимката и я копираш като линк от адрес на изображението - самия линк трябва да е м/у двете [img]-та

Последна редакция: вт, 24 юли 2012, 12:57 от nikita_gd

# 395
Благодаря ви момичета както винаги знаех си че най-изчерпателни отговори ще получа от вас   bouquet 

# 396
Данайче, дано се оправиш мила скоро и да кърмиш твоето бебенце Hug

# 397
  • Варна
Оф, момичета, аз съм пред нервна криза. Мъжа ми и майка ми ще се избият в къщи, а аз съм посредата като рефер. Направо завиждам на някои момичета, които казват, че няма кой да им помага. Направо адски ме изнервят и никой не пуска кокала  #Crazy
Карина, само за тебе си мисля напоследък. Да ядеш ей, че като те знам как караш.... newsm29  Mr. Green

# 398
Лили да ти кажа и аз болничните. Щом болничният е от юни месец , крайният срок за подаване на декл обр1 е до края на юли месец. подават се само начислени заплати щом не се изплатени. Всрок от 2 дни се носи болничният в НОИ и те имат 15 дневен срок мисля да ти го изплатят

# 399
sentex  никак не е лесно и сам мила , радвай се че поне има кой да седи на главата ти , аз на моя муж на няколко пъти му давам за пример както съм 8 месеца вече сама и издържам всичките простотии и лежане в болницата и кризи сама той и толкова няма да издържи въпреки че е мъж и ако не дай си боже както съм сама нещо ми стане през деня (чукам на дърво) кой ще разбере? Сега съм при майка ми , но тя работи и се връща 18:30 , така че радвай се че има някой около теб.

# 400
Ние още не сме избрали име за бебето, малката дава едни странни идеи и все милата се чуди, защо не ни допадат.

# 401
Здравейте момичета!
Пипи Дългото Чорапче и ние сме още в ремонти, а бебо не чака, така че май аз ще родя в ремонтите #Crazy (ремонтите са основни).Мъжа ми и баща ми решиха, че бебето ще се роди септември, ама не то вече напира и направо ooooh!
Мартичка и мен много ме боли вечер, нищо че съм на хапчета. Много се преуморявате, спрете се малко.
Канелка горе главата  bouquet Аз с тоя магнезии, за 1 седмица 2 кг. смъкнах, то хапнеш и после 00  Whistling.
Днес бях на ЖК и сега ми казаха, че не до 15 август, а до 5 август трябва да устискаме с бебо, че е застанал аха... и ще излезе. Добре, че още нямам разкритие. Тъкмо се бях успокоила, че контракциите намаляха и не са толкова болезнени #Crazy, да ама не. Пуснаха ми изследванията, взех и 45 дневния болничен и сега остана само да лежа и почивам. Как ще стане това с лежането newsm78 , то мойта работа шило в торба стои ли? Аз и затова цяла бременност без проблеми не съм се спирала, а сега май не можах да си преценя силите и ще трябва да се тъпча с хапчета и да лежа, ако не в болница (добре че нямам разкритие, че още днес искаха да ме приберат на системи). Момичета, не се товарете и бъдете спокойни, че да не си докарате и вие като мен такова нещо на главата.
За почистването май майка и мъжо ще чистят, че аз хич не съм в състояние Whistling

# 402
И ние сме в ремонт, ама така лежерно го раздаваме, че се чудя на търпението си. Вярно че съм за края на септември и за раждане още дори не ми идва на ум, но това нашето на нищо не прилича.
За спешния кабинет нещата са да не опираш до тях по скоро. Миналата бременност вдигнах кръвно в 8м и излетяхме натам. 40мин чаках някой да ме погледне и накрая една сумтяща лелка ми се навика и ме отпрати защото било нормално. Ами аз го свалих докато чакам. После лекарят ми се зачуди защо не съм звъннала на него.

# 403
Ние поне с ремонтите приключихме, че ако сега трябваше ремонт да се прави  ooooh! горкото ми мъжле. И без това миличкия вече 5 дни ми е слуга и само ми принася и изнася, чисти и оправя... миличкия  Heart Eyes Добре, че ми е той  Heart Eyes Pocoloco1 , направо се очудвам с тези болезнени контракции как нямаш разкритие, за което много се радвам   Hug Аз само със стягания си докарах разкритие и скъсяване на шийката  Whistling Важното е да се пазим много всички. Като гледам половината момичета сме така...  ooooh! Дано всички носим бебенцата си докато е най-добре за тях миличките  Hug
Моето мъжле ще ходи утре да капарира количката и кошарката. Направо ме е страх какво ще вземе  Crazy

# 404
аз днес не успях да направя УЗ - отложиха го за четвъртък  Hug

Данайче - само като те чета и ми се свива всичко  Hug аз имам нещо като фибром 3мм във вътрешнта част на кожата на гърдата - искаха да го изрязват, ама забременях, но някой ден ме чака същото като теб  Hug дай боже всичко да ни е наред  Hug

Общи условия

Активация на акаунт