В коремчето на мама отеснява и палавото СЕПТЕМВРИйче все по-нетърпеливо става!

• 26 409
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Според мен всяко дете си показва кога е готово. Аз изцяло си се водя по детето и до сега не съм грешила. Няма норми, няма трябва. Ако едно дете не е готово на 3г, друго може да е готово и на 1 и 4м. Ако не натрапваш поведение и не гониш цели може да си опитваш колкото си искаш и от 6м възраст. Все тая. Лошо става когато родителят си постави цел на всяка цена. Тогава и на 4г дете може да навреди. Естествените биологични функции следват ритъма на собственото си тяло и е противопоказно друг да ти казва кога е нужно да ги вършиш. Същото важи за храненето, спането и други подобни функции. Предоставяш условия да ги върши и насърчаваш. След това само следваш ритъма.
Преди четох статия - "детето на Х месеца трябва да спи толкова часа"; "бебето на 3месеца трябва да изпива толкова мляко". Дрън дрън че пляс. Освен истерия на майката това друго не може да докара.

Това е точно и моето мнение!!!  Peace
Факт е, че в БГ майките и обществото като цяло са вманиачени на 2 теми - ранно ходене на гърне и забелване на пишки  ooooh! Абсолютно необяснимо, но е факт. Не се поддавайте на влияние за такива неща, наистина детето ви казва всичко толкова ясно, само да има кой да го слуша/гледа внимателно  Hug

Канела, стискам палци всичко да е наред. Сега вече наистина се чудя дали си нямаме бебче, след като не се отчете след прегледа в 16 - само стискам палци всичко да е наред и с двете ви с малката госпожица  Praynig

Даная, какъв ужас си изживяла, дано да нямаш повече проблеми отсега нататък, но аз лично ти предлагам да се свържеш отсега с консултантите по кърмене и да четеш сериозно по въпроса, защото нещата се развиват главоломно бързо след раждането и ако отсега имаш такива проблеми със запушване на гърдите, тогава може да се очаква да са още по-сериозни и трябва да имаш предварителна информация как точно да ги избегнеш и какви бързи мерки да предприемеш, ако се появят - няма значение дали ще кърмиш или не, но се информирай, за да няма по-сериозни последствия за теб. Успех!!!  Hug

Ние сме на море, уцелихме май най-тъпата седмица от цялото лято - детето първо беше болно, после един як вятър, морето е супер бурно, дребният за пръв път го хвана страх от водата, но с това май се посправихме днес, аз обаче не мога да си плувам, както исках, защото вълните са силни и някак не върви да ме бият в корема, боли му ужасно гръб, а детето все ми е в ръцете и иска всичко да прави мама, та направо съм толкова уморена физически, че не знам къде се намирам. Нещо не си го представях така, ама... Сега май по-скоро чакам да свърши, да сме си в София и да имам малко време за себе си през деня и да си почина.  Tired

# 556

Американска реклама защо да ползваме памперси колкото се може по-дълго. Мързела на тези хора е част от манталитета им. Тук ми се струва, че е нормално децата до 4-5 годишни да ползват памперси и колички. А някои продължават цял живот. Щанда за памперси за възрастни е с размера на този с бебешки/детските. Единственото ограничение, за което съм чувала е, че за да бъде записано в нормално училище, трябва да се контролира. Имам позната, чието дете е със здравословни проблеми, щом то се научава да се контролира, значи за здравите не е проблем.

И обещаната част за вит Ц храните /за усвояване на желязо/:
Скрит текст:
Абсобцията на желязо може да се увеличи при комбиниране с други храни:

• Включете Вит. Ц във вашата храна. Той ще помогне на усвояването на желязото, някои негови източници са:
-Броколи; грейпфрут, картофи, червени/зелени чушки, ягоди, грах, зеле, пъпеш, домати, портокали /доматен и портокалов сок също/

Някои идеи:
• спаначена салата с червена чушка
• пълнозърнест хляб с фъстъчено масло
• пълнозърнесто мюсли с ягоди
• чили с доматен сос и боб

ето целия документ:
http://www.hamiltonhealthsciences.ca/documents/Patient%20Educati … RichFoods-trh.pdf

# 557

Добро утро. Хапнете си стабилно, за да имате сили за горещия ден.
Канелка, дано всичко е наред. Praynig
Хрисик, и на мен второто креватче повече ми допадна.
Това за гърнето е тъпо според мен, но е идеално оправдание за майки, на които не им се занимава да учат детето на гърне.
Успешен ден на всички и лека и безаварийна на Скай   bouquet
П.П. Миленка, остави днес нещо и за другите  Joy Joy Joy

# 558
Хайде на кафееето Simple Smile  food010
hrisik и аз съм за креватчето от Аброр, ние също сме се спрели на техен модел, мисля да го поръчаме този уикенд.
Аз да се оплача, че съм леко притеснена, излязоха ми резултатите вчера и имам "много бактерии в урината" Sad оплаквания нямам никакви и досега изследванията бяха на 6, а сега на финала това... Sad днес пуснах стерилна да видим дали има нещо. Някой имал ли е този проблем?
Стискайте ми палци да е чиста пробата Praynig

# 559
  • Варна
Добро утро Simple Smile Днес пак рано рано се събудих и пак спахме на климатик, защото на вън не се диша отново.
Сентекс малко неща искат, но е нормално да е така.
Аз на 6-ти ще пускам изследвания.
В тая връзка да попитам, колко дни преди това трябва да спра да пия феро-фолгама? Гледам, че при всеки е различно. Thinking

Предната бременност към края имах високи тонове 200 и малко на горе. Сред това всичко се оправи, но никой не е споменавал за вадене на бебето. Естествено ме следяха редовно  Peace

Да се похваля, че от вчера съм вече с мъж и аз Heart Eyes
Мислим да отидем за 2-3 дни на долу към Созопол и се надявам да нямам проблеми, че вече ме е  страх да ходя далеч от града Rolling Eyes
Лек ден от мен  Simple Smile

# 560
Ние сме на море, уцелихме май най-тъпата седмица от цялото лято - детето първо беше болно, после един як вятър, морето е супер бурно, дребният за пръв път го хвана страх от водата, но с това май се посправихме днес, аз обаче не мога да си плувам, както исках, защото вълните са силни и някак не върви да ме бият в корема, боли му ужасно гръб, а детето все ми е в ръцете и иска всичко да прави мама, та направо съм толкова уморена физически, че не знам къде се намирам. Нещо не си го представях така, ама... Сега май по-скоро чакам да свърши, да сме си в София и да имам малко време за себе си през деня и да си почина.  Tired
И на мен ми дойде тежка седмицата на море с детето тази година. и то не заради друго, а заради лежането на плажа. Много ми се уморяаше единия крак и гърба от позата която заемах. От почивка се върнах поуморена, но се успокоявам, че малчо поне се налудува, а и морето беше спокойно и топло - идеално за мен. И понеже живеем на морето, реших че няма да е компромис ако сменя втората почивка в Созопол с почивка в планински район. Така на 10ти заминаваме в Априлци да си почина и аз.  Sunglasses
Мерси на вички за пожеланията   bouquet

# 561
  • Бургас
Момичета, според вас възможно ли е две отделни лаборатории да дават различни резултати на кръвните ми проби?

# 562
Момичета, според вас възможно ли е две отделни лаборатории да дават различни резултати на кръвните ми проби?
Не би трябвало, но се случва, защото работят с различни реактиви (някъде по-качествени). Все пак според мен разликите не трябва да са фрапиращи.

# 563
  • Бургас
Ами в стойностите ми на хемоглобина има разлика от 6 единици. Миналата седмица от лаборатория в Пловдив беше 85, сега в Бургас е 79. За мен си е разлика. Има ли значение , че първия път ми взеха кръв от вената, а в Бс от пръста? Или пак е взел да пада тоя гаден хемоглобин?

# 564
Ами в стойностите ми на хемоглобина има разлика от 6 единици. Миналата седмица от лаборатория в Пловдив беше 85, сега в Бургас е 79. За мен си е разлика. Има ли значение , че първия път ми взеха кръв от вената, а в Бс от пръста? Или пак е взел да пада тоя гаден хемоглобин?
Би трябвало да имат общ стандарт дали се изследва от венозна кръв или не. На мен никога не са ми вземали до сега по време на бременноста кръв от пръста Rolling Eyes Но-най правилно е док. да ти разчете резултата, все пак би могла да го пусне пак в първата лаборатория

# 565
Добрутро и от мен!
hrisik   ,давам глас за легълцето на Арбор Peace.
По въпроса с бибите- имам една на Авент,която ми дойде в комплекта с шишетата.
Прочетох и статията за гърнето преди 3 г...ами аз лично,без да съм голям експерт,не му се доверявам на въпросния професор.Но всеки ще си вземе решението сам.Аз съм на принципа колкото по-рано,толкова по-добре,но разбира се всички деца са различни,така че индивидуално трябва да се действа (П.П.Сега видях,че и Sky е написала подобрен коментар)Simple Smile.

# 566
Аз за това много не им вярвам на Лина, тъй като ми се беше случвало същото , но за доста сериозно изследване. Единия ден в Бургас едно , на другия ден  в София с 20 единици по-малко (пак беше завишено , но 20 единици са си 20 единици). Ако ти се занимава , пусни едно изслеване и в лабораторията на Тошкина.

# 567
Добро утро и от мен! От 3 дни се опитвам да ви "настигна" , ама все не сварвам.
За имената , за  момиче ще е КАтерина , Екатерина или Теодора .

hrisik и аз съм за второто креватче!

Канелка Hug

Кристина , кошарката е като на нашия батко , аз многоо я харесвам  Heart Eyes

Лек ден от мен !

# 568
Не само е нормално но е и напълно естествено. Първо ако бяха ви вземали кръв в един и същ момент - например сряда сутрин, от едно и също място(вената) пак може да са различни резултатите. Защото са относителни, т.е. имат граници в които варира грешката, което е допустима. НО често има и реална грешка, за това се доверявам само на изпитани лаборатории, което пак не изключва грешка. При изследванията често обаче се гледа тенденция и за това се пускат проверки.
В твоя случай обаче се касае за друго. Кръвта от пръстта съдържа повече лимфа която попада тампри повърхностното боцване. А хемоглобина се изследва единица на количество. С две думи лаишки казано броиш колко молекули хемоглобин има в единица обем. Но след като обема съдържа повече лимфа, резултатът е неточен. За това се пуска венозна кръв за изследване на хемоглобин. В твоя случай аз бих взела за вярна пробата от венозната кръв.
Благодаря за вниманието!  #Silly
Всичко това подробно го разучавах при съмнения за желязо дефицитна анемия на 8м Николай. Лошото е че всичко сам трябва да научаваш и да си блъскаш главата. Никой не ти обяснява кое защо и почват съмнения  - от къде се получи така.

# 569
Добро утро:)!Една нощ да се наспи човек,много е хубаво Grinning.
Chiki-ден за почивката било вчера викаш-е аз така се амбицирах,че приключих с чистенето на квартирата,верно много се уморих ама нямаше толкова удовлетворен човек като мен накрая Sunglasses.
Sky ,точно така си го представях това с киселините,ясно защо започват реша ли да полегна.Снощи обаче нямах и направо ми се ще да ви почерпя с нещо  newsm44
Анхелка разби ме ти с тая дъска за гладене Mr. Green,нашата е толкова нестабилна ,че и през ума не ми е минавало да се катеря по нея.За сметка на това вчера закачвах пердета опната на една стълба,справих се успешно де;),за щастие;)
Фейт нашето матраче е такова,бях писала че ми идва малко твърдо,ама след като разбрах ,че така трябва вече нямам забележки.Ще видим като започнем да го ползваме Heart Eyes
Скоро като се пренесем тотално да казвате като ходите в Джъмбо,станало ми е кварталното магазинче  Laughing Laughing
Погледнах статията с гърнетата,която Франческа е постнала,може да има известна логика макар че с памперси до 3 ми се вижда по-страшно.Детенцето на моята приятелка ,което виждах онзи ден е на 2 и половина и вече си ходи на гърне и не се изпуска-похвали се ,че я е научила лесно.
Стефи ,е не се въздържах и изринах всичко:).Днес остава Тишо да залепи едни отлепени плочки и да поправи една брава-на мен просто не ми стигна времето  Laughing Laughing Laughing.Иначе бях в нервна криза няколко часа вчера,заветната свеки ,с която май сбърках,че ви запознах отново взе да ме убеждава да идвам да раждам в Сливен,"там където и Стефи,знаеш ли кво е хубаво".Изтрещях,не знам колко пъти трябва да кажеш нещо на някого,че да те остави на мира.И на всичкото отгоре звъни по едно време и се хили "промяна в плановете вика,може да хвана рейса и да дойда утре".Викам каквооо,няма смисъл аз днес ще приключа с чистенето,ами аз вика ще ти пера и подреждам бебешките неща. ooooh!Кааато се ядосах..Е,моя ме разбра и и казал да не идва та дишах спокойно после Mr. Green
Гледам ,че още няма вести от Канела,горката колко много неприятности тия дни.Дано всичко се нормализира вече и леко с нервите,с теб сме  Hug
Момичетата,които вчера са ходили във втора градска на отворени врати-какво ще кажете?
Охаа това с отделния прозорец проработи и при мен Wink.Доста дълго стана та стига толкова за сега:)

Общи условия

Активация на акаунт