ВМ НВХ - част 50

• 52 279
  • 761
  •   2
Отговори
# 240
Аз съм "за" френската школа . Курсовете са двугодишни. На края има изпит . Лекциите се водят както от френски хомеопати , така и от български , нежду които има невероятни интелекти...
Това , което не харесвам на "класическата " хомеопатия е че се практикува и от нелекари . Т.е хора без медицинска мисъл .
Не можеш да излекуваш раковоболен...или         тежка бактериална пневмония...има много примери...нито сериозно психично отклонение...При депресия например си е направо опасно да се намеси непсихиатър .
Освен това 'КЛАСИЧЕСКАТА ' хомеопатия изключва конвенционалната медицина...
При комбиниране на всички средства резултатът е по - добър .

# 241
  • SA
Ето например каква оферта за квантов анализ намерих :

http://happydeal.bg/Diagnostika-na-zdravoslovnoto-sastoyanie-na- … oviya-analiz.html

Ми то за 35 лв ако можеше достоверно да се определят всички тези показатели... особено пък за 1 минута чрез допиране на нещо до дланта...
 Joy Joy Joy
Абсолютни мошеници!

# 242
Хе, хе, kameloth  Hug
И аз ходих на такова, тотално разминаване с кръвните ми изследвания.
А какво мислите за хапването на хрущяли. Направо съм пристрастена. Като купувам свински гърди,ребра, гледам да са с повече хрущяли, а не с месо. Четох изказване на една видна наша диетоложка, че белтъците в хрущялите не се усвоявали от организма.
Защо тогава продават толкова много хранителни добавки с хрущяли от не знам какво си. Мислите ли, че има някаква полза за организма, или е просто вкусово предпочитание ( от дълги години).

# 243
Тони, аз пък смятам, че методът "хомеопатия" предполага единствено класическата - така е създадена, така трябва и да се прилага. Съчетанието с медицината от гледна точка на лечение не е недопустимо, има случаи, когато е възможно или дори желателно. Но това се отнася само за наистина сериозни заболявания. Бактериални инфекции например могат да се лекуват прекрасно само с хомеопатия и без антибиотик, същото важи и за алергии и т.н. - само хомеопатията е достатъчна. НО: с огромната уговорка хомеопатът да си разбира от работата, да се сработите добре с него и да успее да подбере добре лекарството (едно-единствено, не комбинация от лекарства - това е истинската хомеопатия). И също да може да си признае, когато вижда, че не може да се справи Rolling Eyes А не да забатачва положението от криворазбрана гордост.

Но знам, че има различни мнения и разбирания. Както казах, това са моите разбирания и моят опит. Аз съм се отказала от хомеопатия, защото класическата според мен не е добре развита у нас и не смея отново да се доверя на хомеопат. А "боаронската" за мен не е приемлив вариант. Най-доброто съчетание е лекар с образование за класически хомеопат, но тези са малко Embarassed

Но във всички случаи се радвам на хора с разчупено мислене, които са готови да оценят положителното и в алтернативната медицина Hug  bouquet

По повод на алтернативите - аз съм получавала добри резултати със суджок (това е нещо като акупунктура, но доста по-опростена и подходяща за приложение в домашни условия и дори с подръчни средства). Но и методът суджок си има ограничения.

fran fran, със сигурност има полза от хрущялите, особено при ставни заболявания Wink Препоръчват да се правят и костни бульони. Озадачава ме това изказване за неусвоимостта - твърди се, че колагенът в хрущялите се усвоява най-добре именно под формата на храна, а не извлечен под формата на хранителни добавки.

# 244
  • София
Хе, хе, kameloth  Hug
И аз ходих на такова, тотално разминаване с кръвните ми изследвания.
А какво мислите за хапването на хрущяли. Направо съм пристрастена. Като купувам свински гърди,ребра, гледам да са с повече хрущяли, а не с месо. Четох изказване на една видна наша диетоложка, че белтъците в хрущялите не се усвоявали от организма.
Защо тогава продават толкова много хранителни добавки с хрущяли от не знам какво си. Мислите ли, че има някаква полза за организма, или е просто вкусово предпочитание ( от дълги години).

Какво и колко се усвоява от даден организъм строго зависи от ензимите, които се произвеждат и никой не може да ти каже без изследвания  Hug Доколкото знам хич не е лесно да се направят такива, първо защото трябва специалист и лаборатория, второ, че ензимите ти се влиаят от доста фактори и в определен момент може да имаш достатъчно от даден вид и след време този баланс да се наруши и да не можеш вече да ги синтезираш и т.н.  Hug

# 245
Cioccolata и The Baroness  Hug
Ето я въпросната статия. Не съм съгласна с много от твърденията, които противоречат на вмх. Честно да ви кажа не съм любител на лекарства и добавки, гледам с храна да си доставям необходимото. Винаги съм се питала, защо толкова ме привличат хрущялите. Дори веднъж ми падна пломба  hahaha
Аз съм и зодия коза, та ме предупреждават за костноставни проблеми.

# 246
  • SA
Cioccolata и The Baroness  Hug
Ето я въпросната статия. Не съм съгласна с много от твърденията, които противоречат на вмх. Честно да ви кажа не съм любител на лекарства и добавки, гледам с храна да си доставям необходимото. Винаги съм се питала, защо толкова ме привличат хрущялите. Дори веднъж ми падна пломба  hahaha
Аз съм и зодия коза, та ме предупреждават за костноставни проблеми.

Тази статия на популярната диетоложка пак е пълна с неверни твърдения.
Ако има нещо, което със 150% сигурност може да се твърди за ВМ-НВД, то това е факта, че триглицеридите в резултат на това хранене се понижават значително. Поне аз съм наблюдавала такава тенденция при всички хора, за които знам , че са на режима. Също подобни наблюдения има споделени във всички форуми на тази тема.  Триглицеридите се завишават предимно в резултат от консумацията на много въглехидрати, особено рафинирани, особено фруктоза, също и от алкохол. 
Обаче госпожа Брайкова си повтаря като мантра, че шарените меса били виновни.  ooooh!
Човек като е станал професор, хубаво е пак да попрочита нещо ново от време на време.

Хрущяли и аз смятам, че е добре да се ядат, особено костни бульони. Хрущялът не е изграден само от колаген и еластин / еластинът впрочем си се резорбира в храносмилателната система след разграждане от ензима еластаза/, а съдържа и много други елементи като хондроитин, глюкозамини, протеогликани.
fran fran, аз също от малка обичам да си гризкам хрущяли, а пък пилешките - направо и с крайните части на костта си ги ям.  Simple Smile

# 247

мдааа
някои хора продължават да се излагат
 Joy

една амриканска шведка относно хрущялите каза веднъж, че ядяла по много срещу рак
защото акулите имали само хрущяли и нямали рак
и тя затова това си хапвала

не знам колко е вярно
тукашните медии доста я бъзикаха на тази тема

аз не ги харесвам и не ги ям
но виж, бульони обожавам
много ми хареса веднъж в едно предаване на класическа френска кухня как се прави бистър бульон - месо и зеленчуци се варят, добавя се леко разбит белтък, който хваща всички нечистоии в бульона и го филтрира

тук кафиолът е в сезона си и взех една голяма глава, която правих разбира се на пюре
с телешка яхния с много патладжани и тиквички си пасва чудно

# 248
Много обичам карфиол, във всичките му рецепти и начини за приготвяне, обаче ми действа много 
пръцкоотделящо и само заради това го ограничавам.. Embarassed   Боб не ми действа така, въпреки, че е набеден в тази си дейност, но карфиола направо ...  Crazy    Но УАСП така вкусно го е разказала, че ще взема да се прежаля  и да купя.... Hug
За мен отчета : Беше прекрасен ден, страхотно спокойствие, дори и поспах извънредно... много добра тренировка, хапването -също ! Доволна съм... Laughing

# 249
  Добро утро на всички  Hug
И аз обичам карфиол да гриза, но суров. Майка ми го цени също много, но паниран.
Това със съчетаването на храните произлиза от някакви старозаветни забрани ( по тази логика, освен свинското е вредно и заешкото и много други храни). Уважавам религиозните предпочитания на всеки, но какво да съчетавам и да ям , слушам моя стомах и моя разум. А и червено винце си пийвам понякога, зимно време по-често ( сега да не помислите, че съм пиянде  Laughing ).

# 250
За пюрето от карфиол - на мен ми харесва с масълце и настърган кашкавал или пармезан вътре Embarassed Или пък просто натрошено сирене преди сервиране - и така става. Ох, сега се сещам, че и беконче му върви Grinning А иначе тази зима ядохме често сварени и задушени с масло карфиол и броколи и после леко запечени с настърган кашкавал. И аз ги обичам и двата вида зеленчуци.

За доц. Байкова - ами, аз съм й била пациентка за кратко Embarassed Изкарах началната една седмица със зелевата супа, разочаровах се и спрях. Сестра ми продължи обаче да я посещава доста дълго време, така че покрай нея имах поглед върху метода на Байкова. Много ограничаващи ми се струваха режимите й, не исках да си причинявам такова психическо и физическо страдание Embarassed Разбира се, това беше много отдавна, след това може да е променила подхода, но тогава на всички даваше първоначално режима със зелевата супа плюс определени други неща за всеки от седемте дни, а от супата на мен ми се повръщаше Rolling Eyes Много се появява по телевизиите, явно е най-големият експерт по храненето, но... не съм убедена в правотата й Laughing

За триглицеридите - да, и в американските, и в шведските форуми, където пишат хора на ВМ-НВХ, при повечето действително намаляват триглицеридите - това е един от най-характерните ефекти от режима заедно с повишаването на ХДЛ и нормализирането на кръвната захар. Зоуи Харкоум обяснява (тук трябва по-знаещите да се произнесат дали е истина), че за да се образуват триглицериди, е необходимо присъствие на глюкоза в организма. Триглицеридите представлявали три мастни киселини, свързани от глицерол. Ако няма присъствие на глюкоза, от която да се синтезира глицерол, мастните киселини си циркулирали свободно, т.е. влизат и излизат от клетките според нуждите на организма. Но в присъствието на глюкоза (т.е. след консумация на повечко въглехидрати) се синтезирал глицерол, който свързвал мастните киселини в триглицериди и така те не можели да напуснат клетките, за да се ползват за енергия, а се складирали под формата на мастна тъкан. Това обяснение дава Зоуи, не знам дали е цялата истина Embarassed

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 09:01 от Cioccolata

# 251
Всичко си е по старому... имам много близка, която и тя дълго време ходеше при нея... Crazy   Ех, това е една от темите ,където не съм се спирала да се пробвам.../а те не са много  такива .. hahaha/

# 252
  • София
Добро утро и от мен.  kaffeetrmker_2

Аз продължавам да дерзая без прегрешения. Днес ми е 7 дни от началото на режима. Чувствам се страхотно, въпреки че от време на време ми се хапва нещо сладичко, но....няма. Ще бъда безкомпромисна този път.
Днес менюто е:
Закуска в 6:30 - 2-3 лъжички крем сирене с 1 резен кашкавал
Закеска в 9 ч две ролца шунка с крем сирене+ 2 корнишона+кафе със сметанка
Обяд: Пиле с кисело мляко+2 корнишона
Вечеря: кисело мляко с домати и краставици

Едно кисило мляко в случай на пригладняване, всъщност това е млякотоза което пиша още от миналата седмица, още не съм го отваряла.
Водата е около 2 литра + допълнителни течности като айран и кафе.

# 253
Водим следния диалог:

Ангел: Мами, искам нещо сладичко!
Аз: Какво сладичко искаш бе, диване!
Ангел: Мръвчици!

Колкото до това какво може да храносмели човек: понякога зависи от това каква чревна флора е завъдил и към каква храна се е адаптирал. Предполагам, че ако си на стандартна диета от тестени закуски и сладко, може да ти е трудно да се справиш с хрущяли и подобни. Но като цяло е добре да се ядат, заради много-много съставки. Съединителната тъкан съдържа интересни мазнини, затова има по-специфичен и фин вкус. Абе ние си знаем да не се яде само чистото филе, нали?

# 254
Mamacita Bandida, моето детенце, като беше бебе, въобще не искаше да приеме месни пюрета при захранване. Така ги плюеше, че се чудех как да се изпера после. Веднъж ги опитах и ...аз бих ги плюла. Обаче, като започна сама да се храни, за мой срам, като бяхме с познати в някой ресторант, посягаше само към чиниите с мезета.
Зачетох стари теми и по повод консумацията на яйца, аз ям минимум 3-4 на ден. Сега е топло, рядко ям месо, та бройката на яйцата е и по-голяма. Нямам проблеми. Прочетох на Тони пост за яйце върху вестник. Преди години бяхме на гости. Там имаха печка на дърва. Домакинята ми предложи такива яйчица на хартия върху печката. Аз в началото малко се опъвах, но няма толкова вкусно нещо. Опитвала съм и вкъщи върху котлона да си направя с принтерна хартия, обаче го няма този вкус. Яйцата там бяха домашни и в съчетание с аромата от прегоряла хартия, бяха нещо невероятно.

срамът беше заради това, че чиниите бяха чужди
имах предвид месни мезета, най-често шунка

Последна редакция: ср, 01 авг 2012, 13:11 от fran fran

Общи условия

Активация на акаунт