ВМ НВХ - част 50

• 52 268
  • 761
  •   1
Отговори
# 480
Благодаря ви момичета ! На мен по принцип нищо не ми пречи ,когато го ям..нито млечни , нито от каквото и да е, да получавам киселини или подувания, абе добро прасенце съм... hahaha , но не там е работата... искам да изчистя храненето  до максимум, като го направя все пак плавно, въпреки,че мога и веднага.. имам воля.  Laughing  Искам да питам  Вики , а и joya , какво масло си купувате тук и каква сметана? А котидж от кой взимате ?  И аз това съм забелязала.. много нискомаслени продукти, в които обаче въглените са много високи! Аз като ходих март да си пусна изследвания, профилактични, въпреки ,че всичко ми беше в норма, отдолу ми написали препоръки :  Да се храня нискомаслено, да намаля любимите си торти  и сладости/защото аз им казах, че са ми слабост.../, най малко 30 мин, аеробни упражнения 5 пъти седмично...  Нискомаслените продукти тук не ги харесвам и не ги купувам, а и за какво да ги купувам?  В познатите ми обаче, дори и американци луди на тема фитнес и здравословно хранене, всичко в хладилниците им е обезмаслено или с ниско съдържание на мазнини.. #Crazy  ...не моЙМ ги разбра.. Joy а да  не говорим, че си ядът сириъл всеки ден за закуска.. плнозърнеси крекърчета, едната мацка  си ги отброяваше : 13 бр, за сървинг=130 кал.  Joy, а тренират  много ... Пият по 1 шепа витамини ,  фиш оил и  протеини на прах всеки ден.

Последна редакция: вт, 14 авг 2012, 21:52 от Pinkito

# 481
Момичета ,
приемам поздравления и овации! Нали се бях закъхарила че не мога да вадя вода от кладенец .
Изтеглих десетина туби сам - самичка !
С ново стабилно въже , което не ми се впива в ръцете и с малко усъвършенствана  постановка 20 кила не ми се опрях . Майсторлъкът ида от позицията и прехвърлянето от ръка в ръка . Едва ме отлепиха от въжето:)))Ураааа!
Pinkito , мисля че американците са най подвластни на инерцията...На мен съо много време ми трябваше за да се освободя от всичко , което са ни набивали в главите 6 години и след това...
tania6
, все се безпокоя за GGT . Мисля си че подобна констелация може да има при проблем в жлъчните пътища . Има ли изследван билирубин ?

# 482
vici75 , а производителя дали можеш да го напишеш. .......................

joya аз забравих ти тук някъде из Щатите ли се подвизаваше  newsm78. Ето ти дистрибутора, явно се внася от Англия. Потърси твоя локейшън къде се продават техните продукти: http://somerdale.co.uk/us-distributors/

vici75, Канада, ама като гледам е горе долу същото  Simple Smile
Аз взимам масло и мляко на тая фирма, не знам дали я има извън Канада http://lactantia.ca/
Големият ми проблем е да намеря несолено масло, хубаво е маслото, ама масово зареждат солено или полусолено. Безсолното си е лукс. А не знам с каква сол го солят, тоест според мен с обикновенна, а аз ползвам само морска и хималайска.
Иначе масово обикалям чуждите магазини, италиански, руски, те имат хубави продукти. А и взимам хубаво мазно месо, и след печене си заделям мас-та и си готвя после с нея. Много е хубава.
В един италиански магазин намерих страхотно мазно козе сирене, и като не видяла поръчах 2 баки, около 10 кила. Момичето така се опули, имали били само 6 кила, този продукт не вървял много, бил мазен. Взех всичкото което имаха, уникално вкусно, и днес ще ходя да им се моля да ми донесът още. Децата за първи път ядът тук сирене, предишното което взимахме, уж от българският магазин, беше такава боза, че и за миш маш не ставаше  Sick

# 483
...... Искам да питам  Вики , а и joya , какво масло си купувате тук и каква сметана? А котидж от кой взимате ?  ........

Pinkito оф не ме питай защото и аз все още търся. Аз си купувам кравето масло от Алди   Embarassed, а сметана купувам Daisy. Но това не значи че не са бъкани с гадости. Няколко пъти от органик магазините си купувах ама много са ми скъпи и не мога постоянно то тях да купувам. Котидж купувам един път в годината, че само аз го ям, а не трае много и го изхвърлям иначе ми харесва. Ако ти знаеш някоя читава марка давай насам.

# 484
Здравейте  wavey Бях ви изпуснала и сега наваксах последните десетина страници.

Аз имах залитване тези дни, в грешната посока  Embarassed Пиле с ориз, десерт, баница...  Embarassed Резултата - разбъркан сън, лоши мисли, неориентираност, разсеяност... Все неща да ми покажат, че не си струва залитането по въглените. Просто не си струва; цената която плащам после е твърде висока за няколко минутното удоволствие да подъвча въглени. Само като си видя подпухналото лице и лошо ми става  Embarassed

И така ми се иска и дъщерята малко по малко да я пусна на този режим. Вчера й предложих лъжичка чисто масло; опита го, но каза, че не й харесва. За закуска си търси тестяните неща и сириъла.

Днес вече съм обратно в редиците. Вече наближава 17 часа, а цял ден съм на 1 ч.л. масло. Не съм гладна; реших да слушам сигналите на тялото си. За вечеря ще е сьомга на барбекюто със зелена салата (маруля, краставица, пресен лук, домат).
Ще ви следя по-отблизо да не изпускам мотивацията, с която темата ме зарежда. Благодаря за което   bouquet

# 485
ако има добра сметана може да си правите сами масло
(и това го има в моите рецепти)
с робот става за 5мин

аз направих снощи грешката да вечерям (правих пълнени чушки и малко пълнеж със салата хапнах) - след малко мезе от 1 домат и моцарела
после ми стана ужасно тежко
днес направо ще обядвам към 12
не напразно си хапвах само мезето ама на снощи ...

тук БГ сирене сме взимали
повече не повторихме
не защото беше лошо, но беше ужасно мазно и тежко  Sick

тони, браво за кладенчовите упражнения
само така
аз уж не тренирам сега
ама по цял ден се разправям с комп.
някои са доста големи и тежки, та то си е цяла тренировка всъщност

аз си правя спагети от тиквички с азиатско ножче за зеленчуци, писах че го има и в Кауфланд
прилича на белачка за картофи, но острието е назъбено и зеленчука става на тънки ленти
после суровите тиквички заливам със сос с кайма или карбонара и готово
става и с моркови
или само с КМ и копър

шоки, моята лазаня е супер лесна
варя цялата зелка, като преди това съм се опитала да издълбая колкото може кочана, за да може листата да се отделят добре
правя си стандартен сос с кайма и сос с мляко и яйца
редя в тава зеле, кайма, бял сос, кашкавал - зеле, кайма, бял сос, кашкавал - зеле, кайма, бял сос, кашкавал
пека на фурна
става супер, даже и с тукашното твърдо зеле

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 07:46 от Анонимен

# 486
Ха, тази рецепта направо много ме впечатли.. ще я пробвам задължително...УАСП, къде ти е готварската книга да я прегледам? Сигурна съм , че си съчинила поне 300  режимни вкусотии. Hug
Вики, при мен Алди няма, но ги знам и съм пазарувала в тях. Аз купувам Дейзи, но да ти кажа, най вече зяпам по етикетите, мазно ли е - в кошницата..Котидж ям много , страшно го обичам...
Момичета да ми стискате палци, че утре би трябвало да си подпиша договора за новата ми работа, Дай Боже всичко да е наред и условията да са добри.  Praynig Ще пиша като се върна...

# 487
W'A'S'P', много ти благодаря за рецептата!  bouquet Заподозрях, че се оставят цели листата Embarassed На мен въображението ми е много бедно, трудно ми е да измислям нови рецепти, затова обикалям по блоговете и черпя вдъхновение. Ето, с цели листа сигурно става много добре, но не съм се сетила да пробвам Embarassed

# 488
пинки, успех
дано се нареди всичко както искаш

рецептите са в подписа ми
дюкански, режимни и др

с АССА обсъждахме преди година млечните
при мен намаляването им доведе до вече не подут корем
за седмица спадна на половина

# 489
Ох, а вкъщи вчера се сдобихме непланирано с 1 кг филе от риба тон в слънчогледово олио ooooh! Олиото смятам да го излея, колкото успея, а филето сигурно ще отиде за омлет с чушки, минимум 4 порции (дори така пак ми се струва, че ще е множко и ще станат примерно 5-6 порции в крайна сметка) Embarassed Но към това ми се иска да пробвам един вид паннакота, която видях също в шведски блог наскоро. Мисля за 4 порции да взема 300 мл течна сметана и един тъмен шоколад (100 г) 70% плюс един желатин - шоколада ще го разтопя първо, естествено. Надявам се да стане приятен десерт като за Шоколадки като мен Sunglasses

# 490
Ех.. Ассето,  лъде се дяна тази сладурка? Все ни подсещаше за водата... Laughing
   Cioccolata,  аз омлет с риба не съм си правила...освен чушките , значи ли, че има и яйца ?
Какво слагаш друго ? Аз откакто като млада забърках грах, от консервичките + яйца ... и такава смрад и зловония се разнесе....а чаках ново гадже на гости..защо пък съм решила това да приготвям , не знам...никога не го правете !   , та много внимавам .... Blush

# 491
Късмет, Пинки  fingerscrossed
Здравейте, всички.
Аз опитвам от време на време прясно мляко, само за проба как ще ми се отрази. Първо много трудно го преглъщам и след това имам ужасни болки в коремната област ( разбирайте всички вътрешности, през които е преминало). С киселото мляко, сиренето, кашкавала понякога имаме неразбирателство, защото не е ясно как са произведени ( постоянно изпробвам различни марки). Аз никак не понасям солени храни. Маслото и сметаната са просто балсам за душата ми. Подувам се от повече зеленчуци, дори от краставици, тиквички. Веднъж опитах и от така прехвалените трици, заляти само с вряла вода. Определено няма да повторя, защото умрях от болки. Също и зеле не мога да консумирам по никакъв начин приготвено, а толкова вкусно ухае като го готвя за мъжа ми. Харесва ми и на прясна салата на вкус, но надолу по пътя създава проблеми.
С карфиол и броколи  се разбираме, но в ограничени количества. Патладжанът ме обича и аз него. Харесвам желирани меса. Чакам малко да позахлади, за да си направя пача (трябва да е тайно от мъжа ми, защото не я понася). Готвя заради него, аз предпочитам по-прости храни.

# 492
Аууу да не ви казвам каква страхотия си купих днес  Thinking:

Вие си имате в БГ такова, май бг еквивалента му е каймак. МНооого съм доволна от покупката. Мернах го нейде из ВМ НВХ форумите и се затърсих, но нали са "все здравословни" тука, го няма по магазините. Та го изнамерих в един интернешънал с английски стоки. Ех понякога си мисля че в БГ е по-лесно на нашия режим, ама там пък всичко до парата опира.

Вики, ето я твоята вкусотия Clotted Cream vs Double Devon Cream, English Double Devon Cream - pack of 3

# 493
Пинки, да, то не е и точно омлет, но се прави с яйца и чушки - първо задушавам чушките, докато поомекнат, после слагам рибата (пробвала съм и преди, става много вкусно), накрая яйцата - малко да се позахване така на котлона, после във фурната. Трябва подходящ съд, разбира се Wink Отгоре може и малко кашкавал да се настърже.

# 494
  • GYM
Здравейте Hug
Пинкито, успех Hug
Аз да си кажа Grinning Две вечери подред ям само сирене и масло, като през деня не ям почти нищо - 12бадема и лъжичка каймак не го смятам много за ядене. Ами добре се чувствам. Не се подувам, определено съм намаляла на обиколки и ми е доста по-леко. Тази вечер, обаче работим в хотел, в който правят хубави рибни салати - сьомги, калмари и пр., така че сигурно ще е рибно менюто, със зеленчукс hahaha Да видим дали пак ще се подуе коремчето. Наложих си да не ям поне 3 часа преди лягане, като че ли има ефект, спя по-леко.
Желая ви прохладен ден!
ПП Омлета с чушки и риба тон ще е от първите неща, които ще си сготвя като се прибера  chef
Както и това:
Гаспачо от краставица - 1 узряло авокадо, краставица, малко босилек, 1 скилидка чесън, лук, 2 чаши вода, 1 1/4 ч.л.морска сол, сок на един лайм. Всички съставки се охладжат и след това се смесват с белндер. За украса - кръгче краставица.

Последна редакция: ср, 15 авг 2012, 12:00 от velvetvoice

Общи условия

Активация на акаунт