В момента чета ... 12

• 39 814
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
"Последният чай" нали е от българска авторка. Сега не се сещам името й.

Почти, македонка е  Laughing Винка Саздова.

# 706
Приятелката ми се взе "За любовта и други демони":

...на Габриел Гарсия Маркес, но й я откраднах под носа и я почнах снощи!

Sunglasses

# 707
Аз не започвам нова книга, а пак прелиствам отначалото "Земята под нейните нозе" - всичко е толкова лесно, ясно, хубаво, близко сега - песен! Simple Smile Какво ме е мъчил толкова първия път?! Откривам ценни пропуснати неща. Няма да отделям много време, но не мога и да я оставя като знам, че вътре се крият още подаръчета... Ден-два може да я преглеждам още, малко да попреписвам и после - сигурно У. У. Wink

Това е една от най-най-любимите ми книги.  Heart Eyes Четох я на англисйки, а езикът на Салма Рушди е толкова красив... Има азбаци, които и аз често си препрочитам. Сега много искам и на киндъла да си я сложа, но не я откривам безплатна, а не ми се дават пак пари, за нещо, което съм купила на хартия.  Blush

На мен хем не ми е любима "Земята под нейните нозе" и пак я чета втори път?! Wink Вече и аз се каня да прочета нещо на Рушди на английски (но имам още една моя на български), защото се наслаждавам на играта на думи в книгите му на български (и се възхищавам на преводачите), а представям си какво е директно да се видят на английски тези "игрички"  Laughing. Ще видим какво ще ми остане да не съм чела и след това ще търся на английски. (но ще си дам повечко почивка все пак)

# 708
  • Пловдив
Простете спама, но не се сдържах  Blush
http://www.youtube.com/watch?v=sZfBR5G8FZ8   Салман Рушди присъства в клипа.

И за да не е съвсем спам - чета "Сияние" на Кинг, много добра, много!!!

Последна редакция: пт, 31 авг 2012, 16:15 от *Буб*

# 709
  • Казанлък of all places

Това е една от най-най-любимите ми книги.  Heart Eyes Четох я на англисйки, а езикът на Салма Рушди е толкова красив... Има азбаци, които и аз често си препрочитам. Сега много искам и на киндъла да си я сложа, но не я откривам безплатна, а не ми се дават пак пари, за нещо, което съм купила на хартия.  Blush
[/quote]
Bordeaux, ако ми дадеш имейл адрес, ще ти я пратя на английски. Simple Smile
Имам и още 2 негови за Киндъл, искаш ли?

# 710
Еовин,
Крайбрежие в същия стил ли е като предните, които си чела?

Sheki,аз съм още в началото на книжката "Крайбрежие".Пак е така увлекателно,пак за малки общности,в които всички уж се познават,но всеки играе сякаш роля и нищо не е каквото изглежда,защото макар и семейството и познатите ни да имат една предства за нас,често тя е грешна,а понякога ние самите избираме да скрием по една или друга причина  истинското си "аз" или пък още не сме го открили,но до един момент не сме готови да споделим с всички своето търсене от страх,от гордост или поради това,че сме свикнали да ни възприемат по един начин . Харесва ми това своеобразно пътуване към истинската същност на героите,по което ни води авторката .Simple Smile
Харесва ми как пише  Джоан Харис,някак увлича,а и можеш да научиш много неща.Харесва ми дори и дозата фантазия...магия Simple Smile,която преплита с реалността. Peace
Скрит текст:
В предната книга "Къпиново вино" например научих интересни неща за градинарството,за направата на вино,за суеверията използвани ,за да подобрят реколтата и късмета,за защита.Отделно ми допадна необичайния разказвач на историята,а именно виното.

# 711
Приятелката ми се взе "За любовта и други демони":

...на Габриел Гарсия Маркес, но й я откраднах под носа и я почнах снощи!

Sunglasses

И аз съм и хвърлила мерак. Предполагам, че отново е на ниво...

# 712
Eovin, благодаря за отговора, ще си я взема:)

# 713
  • USA, Steak State
Предполагам, че думата "демони" е използвана преносно, а не буквално? Simple Smile

# 714
Sheki,аз си я изтеглих от тук  Peace:
http://chitanka.info/book/3257-krajbrezhie

# 715
  • Пловдив
Предполагам, че думата "демони" е използвана преносно, а не буквално? Simple Smile

използвата е в смисъла на "обладана от зъл демон"  Twisted Evil

и аз ще я чета  Peace

Аврааме, споделяй мнение  Flutter

# 716
  • USA, Steak State
Ще чакам мнение. Simple Smile

# 717
"Среднощни тайни" Джейн Ан Кренц
Книжката е страхотна, има от всичко.   bouquet

# 718
  • Варна
Боги, аз не смея да измърморя сещу Маккол-Смит,че много хора го харесват, а аз подходих с открито сърце към него, зер британец, очаквания и какво ли не още , но не. За пореден път се убеждавам,че вкуса ни е сходен.
Не чети нищо друго от него, все по-зле става.  Mr. Green

Ти ми отвори очите някога за Фолет, дали бих могла да ти преоръчам аз нещо на Олга Токарчук, ако не си я чела?
Мерси за предупреждението Mr. Green Сдобих се и "Неделния клуб по философия" /това отпреди обилното ми плюене тук/, явно ще я предавам нататък.

Токарчук съм я чела. Трябва да я потърся в оригинал. Благодаря   bouquet

# 719
  • София
И аз не можах да харесам Маккол Смит. Чела съм "Дамска детективска агенция №1" и "Неделният клуб по философия".
Иначе по темата, още си чета разказите на Иво Андрич  "За любовта и жените", харесват ми.

Общи условия

Активация на акаунт