Отговори
# 165
  • София
Да честитя и аз на МериДжейн   bouquet Да расте здрав малкия човек и да радва всички около него!

# 166
Ехааа, честито момченце на MaryJane, да й е жив и здрав и да радва мама и тати. Бързо възстановяване на маминка. Simple Smile

Чудесна новина за събуждане.

Охххххх, колко е готино времето днес. Няма слънце, прохладно, ааа, много яко. Чак като стоя до прозореца (компа ми е до прозореца) и ми духа и ми е тооолкова приятно.

Ние тази нощ спахме добре с малчо. В 9 се събудих и като не го усетих на секундата и забравих и за сън и за всичко. Той винаги се буди веднага и още в леглото ме шляпосва. Станах, разходих се и той се събуди. Вече съм по- спокойна. Охххх, аман вече, ако много мърда- рев, защо мърда, да не му има нещо. Ако не мърда- защо не мърда, да не му има нещо. Аман значи, искам да е петък и да видя как сме, дали наддаваме и така.

Еййй, пак сте кукали тая нощ, че чак се и блъскате коя да пише. Големи сте кукумицини.

Блонди, резултатите ти са прекрасни.

Кат, твоите също. Simple Smile

Тайра, от вчера забравям да ти изкажа моите съболезнования.

И за да не приключа темата с нещо толкова тъжно ще ви се УСМИХНАААА...  smile3521 smile3525 Хубав прохладен ден на всички муцунки.

# 167
Честито на Мерито - да й е жив и здравввв  Hug Hug
Бейбиати-къде видя тоя хлад в Пловдив не знам  Mr. Green
Мамите с болните дечица да се оправят  Hug
Блонди, днеска-утре викаш  Mr. Green айде дано да е след 10 вечерта, макар че мъж ти натоварен график има днес  hahaha

# 168
Ааааа, на 10- тият етаж духа и не печееее, ама нещо изпичаааааа.
Исках да е както преди 10 минути, но май няма да ме огрее.

# 169
Мary Jane честито бебче! Да е жив и здрав, много радост да ви носи, много късмет да има детето!

Момичета, вие изчакахте аз да родя и хукнахте по срещи, завиждам ви, съвсем благородно.   newsm51

tayra, много съжалявам за загубата ви.

bg trinity INFLUCID и дай на малката. Има много вируси в момента и някаква херп ангина върлувала, ако вдигне Т я води да й видят гърлото.

Момичета с по-големи деца какво мислите да правите като се роди бебето? Питам ви защото аз се чувствам много виновна, че пратих каката на бабин дом в провинцията, понеже тук другата баба работи и не може да ми помага, детската не работи и би ми било трудно сама с двете. На моменти си мисля че се глезя, защото ми се струва, че каката й се иска да е с нас, и се чудя какво да направя, как да я забавлявам и нея.

Въпрос към ЛЛЛ
Здравейте, имам бебе на 11 дни. Кърмата ми слезе на 3тия ден след раждането. По мои впечатления имам много кърма. Проблемът ми е, че задържам кърма в каналите. Имах твърдо нещо, неболезнено, докторът ми каза, че каналчето произвеждало повече кърма и това било задържана кърма. Каза ми да се цедя и да правя студени компреси. Проблемът е, че на два часа гърдите ми са пълни. След като сложа бебето да суче, мога да изцедя към 40-50 мл. от гърдата и повече ако се изцеждам докрай, а от другата, която не е сукало към 150 мл. Аз почти никога не изцеждам докрай, а и имам чувството, че не мога докрай, тъй като имам постоянно мляко.  Ако не се изцедя задържам кърма, усещам големи твърди подутини по гърдите ми. Като се цедя си правя хиперлактация. Ако изцедя малко, след половин час усещам много силно напрежение и болка. Моля Ви дайте ми съвет. Благодаря предварително!

# 170
  • Враца
Честито на Мери Джейн!   bouquet

Във Враца нощес валя и гърмя, значи очаквайте днес или най-късно утре да вали при вас Simple Smile Тук сега е направо хладен рай Simple Smile

# 171
ООооо, Мери Джейн, честита рожба Hug

# 172
Честито бебче на Мери Джейн!!! Simple Smile Днес денят започва с хубави новини Simple Smile

# 173
  • гр.Велики Преслав
Здравейте, момичета!

Оставих ви в неведение цяла седмица, но нямах възможност по-рано да се включа. Вчера ме изписаха от болницата - та да си дойдем на думата. На 19 юли 2012 г. се роди нашата дъщеря Елица  - 3.300 кг, 50 см. И двете сме добре, вече сме си в къщи. После ще се включа отново, защото не съм ви чела назад, а и да напиша по-подробно за раждането. Поздрави на всички които междувременно също са се срещнали със своите бебчета. Пожелавам все така да пълним темите с позитивни моменти от съвместният ни живот - семейство и бебче.

# 174
Д.Захариева, да ви е жива и здрава Елица Очаквахме те Hug

# 175
Миличкааа, толкова те мислихме  Hug да ти е жива и здрава прекрасната Ели   bouquet

# 176
Мери Джейн, честит бебок!  smile3504 Бъдете много здрави и орисани с късмет!

Йеее и докато пишех видях, че и Д. Захариева се е включила с прекрасна новина! Честито и на теб, мами Simple Smile Здраве, любов и семейна идилия!  newsm51

# 177
  • До морето
Eeeeeeee, добре дошла на малката Елица! Да расте здрава, палава и усмихната!

# 178
  • Варна
Д. Захариева, да е жива и здрава Елица Hug Супер е, че вече сте у дома Simple Smile
УФ, днес щяхме да ходим с мъжа ми да търсим скрин, че да почвам най-после да пера и аз, но се отложи. Ако събера сили да изляза в жегата следобед може и да се разходя по центъра, да потърся още някоя и друга дреболия. че както го дават още по-жегаво в края на седмицата... Много гадно време наистина, за първи път чак се дразня на лятото - ако беше пролет или есен колко по-приятно щеше да е Whistling

# 179
до ЛЛЛ
Миряна:
Скрит текст:
Дали при допир усещаш някаква промяна в плътността на тъканта на гърдата на мястото, където усещаш паренето? Това такова място ли е, че по-стегната част на сутиен или някаква дреха или презрамка на чанта да минава оттам? Дали можеш да асоциираш паренето с определен момент на деня или някаква поза на тялото ти? Как можеш да опишеш това парене - дали е наистина мигновено или продължава някакво време? Как се чувстваш в това топло време - имаш ли възможност да си почиваш достатъчно, да приемаш течности, да се движиш ако имаш желание за това?

Женските гърди се подготвят за първата си среща с първото ни бебе още от съвсем невръстна възраст, като най-бурното развитие е по време на бременността и в периода около раждането. Когато бременността навлезе в последната си фаза, телата ни започват активно да произвеждат коластра. В тази връзка, има жени, които споделят за различни усещания в гърдите с наближаването на раждането, докато други изобщо не споделят за подобни. Възможно е това да е някакво моментно състояние. Ще се радвам да разкажеш повече за това усещане.
Не усещам промяна на плътността при допир, също няма болка. Усещането за парене продължава около час, до сега се прояви и на обед и вечер и сутрин няма точно определено време по което да се появява.
Сутиен почти не нося, ако нося е от тези за кърмачките /баз банели/ . Нося обаче еластични потничета, не спортни , а просто стегнати потничета, когато съм без тях гърдите ме наболяват от тежестта.
През цялото време в което съм будна лежа, пия по 3 литра вода на ден /само вода друго не пия/ставанията от леглото са ми единствено за да отида до тоалетна... Имам желание да се движа , но не ми е позволено /скъсява ми се шийката и трябва само да лежа/. Ако зависи от мен и на велоергометъра бих въртяла.

Здравей, Софи:)

След като не са стегнати дрехи или бельо, чувстваш се добре като цяло и не откриваш някаква външна причина за това усещане, възможно е това да е част от развитието и подготовката на гърдите за раждането и кърменето. Подобни усещания могат да изчезват толкова неочаквано, колкото и са се появили, а може и да останат до края на бременността. Ако все пак не се чувстваш комфортно - при желание от твоя страна следва да се консултираш с лекар по този въпрос.

Пожелавам ти леко добременяване и раждане!  Hug

Поздрави!
Миряна

Общи условия

Активация на акаунт