Отговори
# 315
  • Пловдив
Ивка дано всичко да е наред.  Hug стискам ти палчета

# 316
Ивка, много неприятно, че пак скача така кръвното  Close Но важното е, че си под наблюдение и те следят докторите. Щом така са прецинили, значи и на теб ще честитим до края на седмицата  Hug Praynig

# 317
Лоа, все забравям да ти кажа, че сайта който беше пуснала преди два дни много ми хареса- а и девойката явно също е фен на пречистването, което максимално ме изкефи. Hug

# 318
  • София
Блонди, и ти си много мила, винаги си била страшно отзивчива и си ми отговаряла на въпросите (колкото и шантави да са  Crazy) и си ми много симпатична, нищо, че за момента е само виртуална симпатията  Blush  И аз също много се надявам и много ще се радвам (сигурна съм, че и другите мами), когато дойдеш в Бг да се видим, тъкмо тогава и дребосъците ще са с нас  Simple Smile
Елвирка, радвам се, че ти е било полезно инфото  Flutter Те обясниха и за документи, цени и т.н., но да не става много дълго и да отегчавам момичетата - не писах подробно, но ако имаш въпроси питай Simple Smile
Вал, не се разстройвай, няма да родиш без мъжа си, спокойно  Hug Нали имаш роднини все пак там, които биха могли да са ти на разположение, за да си по-спокойна и ти  Simple Smile
Оле Иве, много съжалявам Confused Сигурно си се развълнувала и от положителните емоции си вдигнала кръвното, стискам палци да се нормализира и дай Боже щом така сте преценили - скоро да си гушкакш малката  Hug А майка ти да е жива и здрава жената, още дълги години да те радва и подкрепя...и ти да я радваш с хубавите внучки   bouquet
Радвам се, че Екзо и малките са добре, въпреки дискомфорта от упойката, и че утре я изписват Flutter

# 319
Принцеске, честит нов дом! Нека е пълен само с усмивки, здраве и добри емоции.

Ивка, много лошо с това кръвно, но мисля че е по-добре да се ражда бебето вече - достатъчно си напред в седмиците. Стискам ти палци да всичко да се развие добре и да се похвалиш с бебка до края на седмицата!

ПейпърМонстър, честит рожден ден!  newsm59

Пърпъл, да е живо и здраво и твоето майче!

Вал, няма да раждаш сега - имаш време! И аз съм сама, но не само за 2-3 дни, а за 2-3 седмици. И съм така от една насам. То вчера и за това ми беше ужасно. И тук няма на кой да се обадя - ако тръгне да се ражда вземам си таксито и отивам в АГ-то.

Много работи ви искат за болницата- а тук нали хората са много суеверни, незнам защо, нещата за бебето - памперси и мокри кърпи - ги носи таткото след като се роди бебето, може и на сутринта, няма да го оставят бебето без памперс. На родилката и трябват само превръзки, тоалетни принадлежности и др. неща като за болница. За самобръсначките - искат само при приемането като те почистват - ако има от какво - после е абсурд да си го причините на току-що родилата минка.

Забравих отчета - тоновете са добре, но като казах на доктора, че от другата седмица хепарина започва всеки ден и той - ами хайде да вадим бебето тогава. И аз  Shocked Ами не искам, ще си го чакам. Той беше много учуден, че не искам и каза да си помисля. Ооо не съм настроена за раждане. И другата хубава новина е, че се е размотала пъпната връв, пак е до вратлето, но не е оплетена, което не значи че няма пак да се оплете, но засега е добре.

Още веднъж се редактирам - гледам бебенцата на изписванията са с дълъг ръкав. Днес отивам да си търся с къс и продавачката ми казва: Моля, попитайте си все пак педиатъра и тогава си купете - да не стане после голям проблем. И аз се зачудих и специално гледах снимките във ФБ на изписаните вече - ами с дълъг ръкав са....и сега незнам какво да правя..

Последна редакция: вт, 24 юли 2012, 21:39 от ~Галка~

# 320
Момичета, аз ще помоля за силно стиснати палчета утре Grinning
Утре като си пиете кафето, изчитайки темата, пращайте ми по една положителна мислА Hug

# 321
Кашпи, утре ли е денят? Стискам ти палци до посиняване!

# 322
Aaa, Кашпичка, многооо мисли, не само по една! С теб смееееее  Hug

Ивка, успех и на теб тези дни Hug

Леа, честита нова къщичка, да е пълна с много спокойствие и любов Simple Smile

# 323
Ивка_77, дано всичко мине добре, ще стискаме палци!
Кашпичке, стискаме палци и за теб!

# 324
  • Пловдив
Gundie радвам се, че ти е допаднал. И на мен много и харесва сайта и. Купих си кокосово масло и се мажа с него. Също питах мадамата с какво си маже бебето и тя каза, че пак само с косово масло му правели масажчетата. Та мисля и аз така да процедирам.

Кашпичка стискам ти палчета и да си гушкаш бебчо в най скоро време

Днеска ми е егати деня. Сутринта оправях в къщи. После на фризьор си правих кичурите на косата и откарах от 11 до 16 часа. Направиха ми и педикюрче. Та съм готова да посрещам новия мъж в живота си. После пък от тея жеги като ми стана нещо, направо имах чувството, че ще пукна.  В къщи се пооправих, но като ме сви корема и ми се приходи до тоалетната и тъя като ни е мъничка и вътре ми стана още по голяма жега та и там да пукна за малко. Разблъска ми се сърцето, леко кръвно двигнах и това само от жегата. Десет пъти влизам и излизам от тоя кенеф и все не мога да си свърша работата, като хората. Та накрая ми идеше да седна пред климатика и там, да я свърша голямата работа.

Попаднах на едно клипче, дано ви хареса. Свързано е с новите тенденции в лекуването на децата при болести.
http://vimeo.com/m/41829781

# 325
  • София
Захариева, честита ви Елица   bouquet

Кашпичка, много стиснати палци и ще те чакаме да се похвалиш  Hug

Принцеске, браво на вас  Hug от тук нататък само спокойствие и детски смях

Аз да се оплача днес като ме преряза корема на няколко пъти се стреснах от какво ли може да е, та отидох до болницата на пожар. Всичко беше наред, обаче като легнах да ме гледа на видеозона ми стана ужасно лошо, причерня ми, изпотих се абе ужас някакъв, такова нещо не ми се е случвало - да лежа и да ми става лошо  ooooh! Иначе всичко си беше добре, включиха ме за запис и там супер, без контракции. Този док дето ме гледаше каза, че едва ли ще родя до термин, по-скоро след това, разпитва ме за цикъла как ми е бил и каза, че е седмица-две по-малко, което е нормално за моя дълъг цикъл де, но на ЖК напоследък винаги ми казват че си отговаря точно  newsm78

# 326
Сауронче, учудвам се как са те оставили цяла седмица да не ходиш по голяма нужда- ......
Никой не ме е питал дали съм ходила по голяма нужда.Питаха за газовете,но за другото не. А и там седях 3 дни,останалите си бях вкъщи където също джипито като дойде не ме е питала дали или.
Разхлабителното ми го изписа една друга педиатърка при която бяхме завели Кики за консултация.И там полуразревана й казах на жената каква е работата и дали ако пия ще се отрази на кърменето и ми изписа.

При мен пък ново 20  Tired Имам едни бодежи в ляво до сърцето,доста болезнени и се чудя дали от нерви и емоции не съм си докарала нещо.
Поне овършах цялата къща и сега съм спокойна.Яворе,мама.... викам стига си седял на сафалък!
Одеве разбрах че едно момиче с моя термин е родила днес.По комшийска линия се знаем и се чудиха хората коя ще превари.На нея й е първо детенце.
Почвам да подозирам конспирация.Моите двама мъже са се разбрали да се чакат ме съмнява  Crazy

# 327
Честити рожби на Лили : ) , Котка и Калинка ,tiina , Kiara_23 , borebore
, ek3otu4ha, Д.Захариева , slun4o,
MilaB , MaryJane

Да са ви живи и здрави и много да ви радват!!!

Благодаря на всички за хубавите пожелания  newsm51, ще се радвам много скоро да върна жеста  Hug

Прикачам нашата история кат скрит файл, че стана много дълго. Наистина се включих много късно, но докато не ми спряха лекарството за кръвно ми беше доста замаяно и отпаднало (извинявам се за грешките  Embarassed).
Скрит текст:
На 5-ти юли сутрината отидох на рутинен преглед в офиса, тонове за бебчо и проверка на моето кръвно, тегло, урина. Всичко беше наред, до момента в който сестрата ми премери кръвното и ме попита.
- Ти да не си притеснена?
 - Ами, малко да, защо?
 - Кръвното ти е високо.
 - Моля?! (стига, бе!)
 - Ще помоля и лекарката да го премери.
Лекарката го премери и го изкара още по-високо. Погледна ми файла и се притесни:
-   От тук отиваш директно в болницата, не мога да те пусна вкъщи с това високо кръвно. Някакви кръвни имаш ли пускани скоро? Чернодробните ензими са завишени, това може би е заради холестазата, но тромбоцитите са ти на долната граница, притеснявам се, че имаш преклампсия. Веднага в болницата. Спешен ултразвук за бебето, ако има проблеми с растежа може да се наложи индукция още днес. Вече си минала 34-та седмица, ще се справи, няма смисъл и двамата да ставате все по-болни. Тръгвай веднага и успех, ще се обадя да те чакат.
Излезнах ни жива, ни умряла от офиса, отне ми 10 мин да се събера и да се обадя на мъжа ми. Не знам как се замъкнах до болницата.
Там ми пуснаха кръвни, провериха ми урината и поставиха окончателно диагноза преклампсия. Имаше изненада с чернодробните, които се бяха подобрили, явно от лекарството за холестазата. УЗИто обаче показа, че бебчо все още е щастлив в къщурката си, а кръвното ми минаваше в нормални граници когато бях легнала. След консултация с неонатолозите решиха, че си струва да опитаме да дадем още малко време на бебо при мама и ме приеха в болницата за постоянно наблюдение.
Следващите няколко дни ми бяха изключително тревожни и нервни. През 4 часа ми мереха кръвното в седнало и легнало положение, проверяваха ми рефлексите и ме питаха дали имам промени в зрението, главоболие, пускаха ми кръвни всеки ден и записваха тонове на бебчо. Трябваше да прекарвам повечето време легнала на лявата страна, имах право само на посещение до банята и тоалетната или както каза сестрата: съжалявам, миличка, наказана си в стаята си. В понеделник мойта лекарка се върна от отпуска, дойде да ме види и ми каза, че целта е да устискаме до 37-ма, но дори и преклампсията да не прогресира достатъчно бързо, в 37-ма индуцираме заради холестазата, тя не искаше да чака повече, рисковете стават много повече от ползите за бебо. Колкото до преклампсията – въпроса не беше дали, а кога нещата ще станат критични. Имах консултация и с неонатолога, който ми обясни рисковете за бебо, ако се роди по-рано от 37-ма седмица. Каза и нещо друго, което ми се запечата – ако се роди в 36-та седмица и по-късно и се справя добре няма да ми го вземат, ако се роди в 35-та и 6 дена дни задължително ще го задържат в интензивоното за 24 часа независимо от състоянието му.

Във вторник кръвното започна да се задържа на нива около 150 горна граница в седнало положение. Питах ги дали това означава, че времето ни изтича, казаха, че е трудно да се прогнозира. Аз обаче нямах добро усещане, обръщайки се назад и като си направех равносметката колко бързо се разви болестта взе да ме стяга под лъжичката. Във вторник вечерта горната граница удари 160, минахме в червената зона. Свалиха ме в родилното и си поговорихме с дежурния какво да правим. Шансовете да проработи естественото раждане не бяха добри, но понеже аз исках да опитаме лекаря каза, че си заслужава и започваме индукция. Дадоха ми лекарство да свалим кръвното, като за щастие то проработи. Нямах никакво разкритие и бебчо все още се намираше високо, но беше обърнат с главичката надoлу. Преди това анестезиолозите ми скъсаха нервите, за малко да ги замеря с нещо, защото почнаха да ме убеждават да ми сложели епидурална веднага, но без лекарство, но да сложат тръбичката, защото ако тромбоцитите паднели под 80 000 нямало изобщо да ми сложат епидурална. Само дето боцнат ли ме веднъж, аз съм само на легло след това. На мен ми е супер нервно и притеснено, те ме занимават с глупости. На всичкото отгоре и мъжа ми още не беше дошъл, имах нужда и някой друг да мисли заедно с мен и да е на моя страна. Лекарят ми помогна малко и предложи след 6 часа да ги проверят пак и тогава да решаваме. Започнахме с индукцията първо с гел, до сутринта изтънихме шийката на 70% и разкритието стигна 2 см и включиха окситоцина. На последния преглед за разкритие изтекоха околоплодните води и за щастие бяха чисти. Около 15 мин бях на окситоцин, контракциите започнаха да стават истински и по едно време сестрата влезна и каза:
-   Тоновете на бебо падат след контракциите.
Призля ми, стана ми ясно накъде отиват нещата. Караха ме да се завъртя наляво, да направя това и онова, но нищо не помогна. Лекарката беше категорична:
-   Трябва да направим секцио възможно най-скоро, плацентата явно не си върши добре работата, увредена е от болестта.
Мъжа ми нещо се опита да говори с нея, аз му казах да не се прави труда, че най ми е важно детето да се роди живо, хич не ми дреме как. Мен непрекъснато ме гонеше някакво ужасно тревожно усещане и честно казано като каза секцио доста ми олекна, защото вече не издържах на напрежението. Спряхме окситоцина и лекарката, и сестрата дойдоха специално да ми кажат, че тоновете му вече са нормални, което само още повече ме притесни.
 Заведоха ме в операционната, и докато ми поставяха спиналната упойка усещах, че кървя много силно. Попитах сестрата дали е нормално, тя каза да не се притеснявам. Лекарката чакаше да ме подготвят и не сваляше очи от екрана с тоновете на бебо, а като малчо мръднеше и го загубехме, имах усещането, че моето сърце ще изскочи от тревога. Викнаха мъжа ми да е при нас и започнаха. Беше странно как усетих, че направиха пауза, преди да срежат матката, защото изчакаха педиатрите да дойдат. Извадиха го малчо, вдигнаха го над паравана колкото да го видим, той изплака, за малко да ревна и аз. Педиатрите го взеха да се погрижат за него. Аз само се молех да е добре и да не го вземат в интензивното. Слушах ги какво говореха – кръвна захар, тегло, дължина, Апгар резултати, исках да чуя дали всичко е наред с него. Лекарката изкоментира, че размерите му са отлични за възрастта му. По едно време се разплака силно, а аз взех да му говоря. Лекарките продължаваха с процедурите по мен и в един момент чух думата “отлепяне”. И ми стана ясно, че кървенето не е било нормално силно и ми се изясни защо ми е било тревожно, но мен ме вълнуваше само факта, че бебо вече е в безопасност. Педиатрите приключиха с бебчо и го дадоха на баща му да го държи, а не мен ми казаха, че ще ми го дадат като се приберем в стаята, поех си дълбоко въздух и ми олекна, че си остава при нас. Тогава се обърнах да го разгледам и първата мисъл, която ми мина през главата беше: ама бебо, ти си бил сладур! Осъзнах, че никога не се бях питала как ще изглежда, толкова много се притеснявах единствено и само дали е добре.
Когато лекарките приключиха работата по мен, ни върнаха в стаята. Сестрата ми даде да го държа, беше толкова миличък както си спеше и дори се усмихна в съня си. Стори ми се, че има леко закачливата усмивка на чичо му, бъдещето ще покаже дали съм права. Сестрата ми стисна леко лявата гърда и аз зяпнах с уста, защото потече коластра. Не съм виждала и една капка по време на бремеността. Помогна ми да го сложа на гърдата ми и той засука. Докато бях бременна, имах нещо като корички на зърната и се чудех трябва ли или не да ги правя нещо, с две негови засуквания паднаха. Всичко ми беше като насън, не можех да повярвам, че го държа в ръцете си и в същото време се опитвах да асимилирам всичко, което се случи. Кръстихме го Борис, той си го извоюва това име.
Постояхме в болницата 4 дни, аз бях ужасно замаяна от лекарствата за кръвно, обезболяващите и от ниския хемоглобин, чувствах се като парцал и така си бях допреди няколко дни. Онзи ден ми спряха лекарството за кръвното и сега ми е по-добре. В болницата се постараха да ни научат на много неща, най-важното беше кърменето за мен. Бебчо сучеше по малко и трудно първите дни, защото се изморява лесно и му е трудно да захапва, но е много упорит и борбен и вече сме само на кърма и се справя доста по-добре. Мрази да му сменяме памперсите и понеже ние не обръщаме внимание на протестите, си отмъщава като ни опикава целите. А най обича да го гушкаме, тогава спи много сладко и спокойно. Сега се грижим за него и сме леко нескопосани нови родители, паникьосващи се от най-малката дреболия, но се надяваме с течение на времето да ставаме по-добри или поне ще се постараем.

Даниелче, радвам се, че сте добре с малката  Hug
слънчо, ще се моля скоро да изпишат малкия и да се гушкате  Praynig Praynig Praynig
Леа, много ме зарадва с новината, браво на вас. Когато живота ти поднесе лимон, направи си лимонада  Wink. Пожелавам ви къща пълна с радост и смях  Hug
ИВКА_777, имаш много палчета от мен, ако трябва действайте и по-рано.  Praynig Praynig Praynig
Кашпи, палчета за утре  Praynig Praynig Praynig
Тайра, моите съболезнования  Hug

Честити празници на всички и ви желая най-вече здраве  Hug

Четох ви леко по дигонал.
Казабланка, в деня на секциото не ми даваха да ставам, но след това ме насърчаваха. Шефовете не ме боляха, имах болки само ако ми се напълнеше много мехура, докато го изпразня  Sick. При мен проблема дойде с лекарството за кръвно, което се оказа в много висока доза в първите два дни и ми премаляваше и прилошаваше права. Това наложи мъжа ми да е по-активен около бебо, аз основно се опитвах да го кърмя и го гушках много на гърдите си. Тука много държат на допир кожа до кожа, особено за недоносени дребосъци. Засипаха ни с материали колко много научни доказателства имало колко е важно и полезно. Но ти си му личи колко му е спокойно като е близко до сърцето ми, не ми е нужно никой да ме убеждава.
А за запека - целта беше да се избегне, че е много болезнено, искаха да пия много вода и да ям много плодове.
За козметиката - казаха да избягвам да ползвам, освен ако наистина не се налага. В момента му се бели леко кожата на ръцете и краката, но още не съм го мазала.

Ще се опитвам да ви следя, но не е лесно. Успех на всички, опитайте се да се наспите преди да родите, аз не успях.
П. С. - всички кандидат-мами на момченца - запасете се с нещо непромукаемо като материя за смяна на памперси и опаковайте с него всичко в радиус 50 см около бебето и мястото, където ще ги сменяте   Laughing. И задължително непромукаема покривка на матрака.  Wink

# 328
Loa, утре ще гледам клипчето. Аз знам за кокосовото масло от д-р Папазова, дори пусках във фейса в една моя страничка клипчето с нейното участие при Гала, там само за кокоса ставаше дума. Но пък не съм допрочела на девойката в блога за него? По какви причини ще се маже бебето с това масло? Аз сега търся шампоан и мазила без никакви гадости, мисля да си взема шампоан от някой Био магазин? Ти на какво си се спряла за къпане на бебчето. А за подсичане си купих едно кремче с прополис- то е за наранявания и ухапвания от насекоми- подходящо и за подсичане и мисля да го ползвам.
Аз се чувствам така като теб, но напоследък все повече, чак ми е гадно. Hug

# 329
Дарлена  Hug големи премеждия сте имали  ooooh! браво на бебе Борис, че папка и че обича да се гушка  Heart Eyes
Ивка - стискаме палци  Hug
Лоа, честита ти прическа и педикюр.. аз на такова нещо още не съм ходила, срам ме е  Mr. Green пък и много мразя да ми пипат краката  hahaha
Кашпичкеее, много ще ти стискаме палци - всичко ще е наред  Hug
Галка, Маги - браво за хубави резултати  Hug

Общи условия

Активация на акаунт