Отговори
# 105
Муки, това твоето малко звучи като депресивен период. Ясно е, че ти се е събрало много напоследък, но трябва да мобилизираш силите си. За да се справиш е от особена важност - първо да се наспиваш много добре - сънят е едно от най-ефективните средства за борене на депресията; второ - важно е социално обкръжение на приятни за теб хора - изолацията само затвърждава депресията; трето би било добре да опиташ да събудиш майчините чувства, които си изпитвала с първата бременност - говори на бебето, играй си с него, спомни си за всички хубави моменти, които си изпитала с първата бременност и се фокусирай върху тях - позитивната нагласа е също много важна  Hug

Въпрос към ЛЛЛ: знам, че според съвременните разбирания не е нужна предварителна подготовка на зърната на гърдите, но от 1 месец моите зърна са адски чувствителни - толкова чувствителни, че дори при случаен допир и цялата изтръпвам - изобщо не си представям момента, в който бебето ще засуче от тях. При това ареолите на гърдите ми не са се променили кой знае колко по време на бремеността, но зърната ми са станали поне двойно по-големи и са.. постоянно изпъкнали нагоре, дори и без абсолютно никаква стимулация. Та... въпросът ми е дали това е нормално и евентуално как бебето ще суче като на мен допирът в момента ми е адски неприятен.

Последна редакция: пн, 23 юли 2012, 21:33 от Михи

# 106
  • Пловдив
Дано тези емоционални сривове са временно явление защото ако изкарам и някоя следродилна депресия трябва да се обеся някъде  Tired

След като родих Кики корема ми липсваше и ми беше неестествено,даже ревах за него.Сега ако може 9те месеца да ми се заличат от паметта ще е най добре.
МУКИ , недей така мила , просто сме изнервени и е жега и ни е тажко ! Това е , всичко ще е наред съвсем скоро ??? Hug  

Слънчо , стискам палци бебо да се възстановява все по-бързо и скоро да е при теб !

# 107
  • София
Муки, ще ти мине, я се радвай на детенцето и на това, което ще дойде и на мъжа ти  Hug Нормално е като си сама и цялото напрежение се отразява само на теб, но не се поддавай  Flutter
Би-би, значи другата седмица ще е събитието Hug
Диди, те докторите си знаят работата, може да е за добро, не се разстройвай Hug
Слънчо, стискаме палци по-бързо да се оправя и да го изпишат Praynig
Блонди, ти и предния път чакаше гости...но така и не ги посрещна като раждаше с Кики Flutter все пак утре сутрин ще те чакаме с кафето да ни разкажеш хубави неща от прегледа Hug
Аничка, а какво стана с твоята тапа? Дали е било такова или нещо друго  Flutter

# 108
Аничка, а какво стана с твоята тапа? Дали е било такова или нещо друго  Flutter
Мисля, че беше тапата.В петък и събота имах го имаше. Обаче така и не можах да се сетя с Анито кога ми падна.Помня, че ми направи впечатление, но точно колко време преди да родя не можах да се сетя  Thinking

# 109
честит син на Дaрлена, да е жив и здрав
Ани_Захаф  bdbaloni  много здраве,щастие и едно здраво бебче скоро

И на мен ми е адски сдухано,имам да чистя в къщи, а ми тежи и ме мързи,дано успея да се мобилизирам.
Моят мъж  е планирано да е до мен при раждането и като ходихме да гледаме родилните, а те обикновенни стаи с едно странно легло за родилки, иначе все едно си в домашна обстановка, той се огледа,огледа и ми вика\"Ами аз къде ще спя\"  ooooh!. Все едно аз ще остана да се напъвам, а той ще иде да полегне  hahaha
Май хич не е на ясно, не че на мен ми е ясно де....

# 110
Благодаря ви момичета  Hug
Май самия факт че се излях ми помогна да се освободя от натрупаното.Като няма и на кого да споделя съвсем се закопавам.На мъжа ми каквото  да му кажа все ме подкрепял,все бил с мен.... той е в съвсем друга реалност и го вълнуват други неща.
А на Кики съм й обяснила че бебетата се раждат в болници,където доктори полагат грижи за тях и майките им и трябва да стоим там два-три дни.Тя ще идва да ни вижда,знае че за там трябва багаж.Гледам да й представям максимално реалистично /доколкото може разбира се/ нещата за да не разбере истината от другаде и да реши че я лъжа.А и смятам че е по добре така,отколкото да измислям небивалици.Наистина са по-умни отколкото си изглеждат  Heart Eyes
Михи,за всичко си много права.За съжаление няма как да се наспивам,колкото и да осъзнавам че съня е крайно необходим и да знам колко изтощена съм всъщност.Лягам,въртя се,топло ми е,леглото е смотано и скърца,постоянно ми се пикае,ако пък не ми се пикае то ми се ядат солети и ставам.Обкръжението и него няма как да го избирам- гледам да излизам основно пред блока защото там са другарчетата на Кики и си играе с тях,ако тръгнем нанякъде й писва и иска да си ходи.За събуждането на чувствата от предната бременност също няма как- още от самото начало ми е трудно.Не успях да се отпусна и да си обърна внимание,да се отдам на сантименти,на лиготии ако щете.Все нещо друго беше на първо място,когато пазарувах за бебето все бързах..... както и да е,повтарям се от предишни постове и все се стига до един извод,че не съм се справила.Успокоява ме факта че е временно и ще мине тази дупка в която съм изпаднала.
Въпреки всичко май съм по скоро оптимист...... Rolling Eyes
Аничка,благодаря за идеята Hug Утре ще измисля какво да направим двете,определено има нужда!

# 111
  • София - град
до ЛЛЛ
Миряна:
Скрит текст:
Дали при допир усещаш някаква промяна в плътността на тъканта на гърдата на мястото, където усещаш паренето? Това такова място ли е, че по-стегната част на сутиен или някаква дреха или презрамка на чанта да минава оттам? Дали можеш да асоциираш паренето с определен момент на деня или някаква поза на тялото ти? Как можеш да опишеш това парене - дали е наистина мигновено или продължава някакво време? Как се чувстваш в това топло време - имаш ли възможност да си почиваш достатъчно, да приемаш течности, да се движиш ако имаш желание за това?

Женските гърди се подготвят за първата си среща с първото ни бебе още от съвсем невръстна възраст, като най-бурното развитие е по време на бременността и в периода около раждането. Когато бременността навлезе в последната си фаза, телата ни започват активно да произвеждат коластра. В тази връзка, има жени, които споделят за различни усещания в гърдите с наближаването на раждането, докато други изобщо не споделят за подобни. Възможно е това да е някакво моментно състояние. Ще се радвам да разкажеш повече за това усещане.
Не усещам промяна на плътността при допир, също няма болка. Усещането за парене продължава около час, до сега се прояви и на обед и вечер и сутрин няма точно определено време по което да се появява.
Сутиен почти не нося, ако нося е от тези за кърмачките /баз банели/ . Нося обаче еластични потничета, не спортни , а просто стегнати потничета, когато съм без тях гърдите ме наболяват от тежестта.
През цялото време в което съм будна лежа, пия по 3 литра вода на ден /само вода друго не пия/ставанията от леглото са ми единствено за да отида до тоалетна... Имам желание да се движа , но не ми е позволено /скъсява ми се шийката и трябва само да лежа/. Ако зависи от мен и на велоергометъра бих въртяла.

# 112
Здравейте милички!  Hug
Да не ме забравихте? Sad  Бяхме на гости през почивните дни и тъкмо влизам да ви видя...и гледам.. охоооо 20 страници имам от старата тема и 6 ( поне за сега от новата)  #Crazy
Първо да кажа малко за мен:  Бяхме при доки днес бебка се чувства отлично каза, че по бедрена кост отговаря за 36 седмица и аз се чудя,  означава ли това, че ще раждам по- рано?!  newsm78
Харесах си количка
Скрит текст:

А това ми е стерилизатора http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/34399
Имаме си вече и ваничка.
Бебчи не ме оставя да спя две нощи подред..  Tired Tired Tired
И сега ще ви изчитам:

Честито на МилаБ и новото ни попълнение- Александър!  
bouquet

Ивка newsm59 с малко закъснение!
Any_Zahaf и на теб  nbirthday
Дарленкаааа Хайде честито ти бебче и на теб!!!!
за превръзките- ЛИБРЕС!  Peace
Бюти   bouquet - за темичката  Hug
Софи и аз съм така с гърдите, не точно парене, по- скоро по- топло от обикновено.

Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 29 нови отговора.

# 113
Гледате ли какво става в Тина Киркова? Който се е надявал на ВИП стаята..да се откаже  Rolling Eyes

# 114
Би_би, много се радвам, че си спокойна и щастлива след прегледа Simple Smile Палците за теб ще са другата седмица  Hug
Аз снощи разбрах какво ти е нощем, не спрях да се въртя, сърбеше ме навсякъде и колкото повече се опитвах да не мърдам, за да не преча на мъжа ми, толкова по-лошо ставаше. През цялото време си мислих за теб...

DBS, да супер ще е да успеем за срещата, аз имам още въпроси за секциото и няма да ви ги спестя Wink

Слънчо, дано скоро да сте си вкъщи заедно и да се радвате на новия член на семейството  Hug

Блонди, чакаме те с новини от прегледа, може пък да не е толкова високо бебка Simple Smile

Муки, аз не знам какво да те посъветвам, всеки сам знае какво му носи удоволствие,  но се надявам скоро да си в по-добро настроение  Hug

Бюти, темата отново е супер  bouquet Забравих дали ти казах, че изглеждаш голям майстор на тортите Simple Smile

# 115
Гледате ли какво става в Тина Киркова? Който се е надявал на ВИП стаята..да се откаже  Rolling Eyes
Ама др. е въпроса колко е добре в обикновените стаи- ох тая вечер новините ме ужасяват много. ooooh!
Белведере, ако искаш нощница и Тефитка иска, давайте да се видим в сряда тук в района, съвсем на близо има Дон Домат, но не знам колко е сенчеста градината,че е малко малка. Иначе около дома на киното има разни заведения, има и едно металско до нас. Абе тъпо ми е да предлагам такава уговорка, че все едно ми е под носа, но ако искате да ви отведа до магазина, а и Нои ти е много близо- помисли, ако можеш да дойдеш да се видим на близо?

# 116
purpule - и аз в началото гледах точно тази количка , но после в магазина видях и карера, пак на бертони и ми се видя много по-удобна и по-лека, а и по-маневрена. Малко по-скъпа е, но видях и една майка на улицата със същата (понеже все четях лоши коментари понякога за бертони - но аз лично повече от 500 лв. за количка няма да дам - а и се чудих дали с трите колела ще се справям с бордюрите) та я питах дали е доволна и тя каза, че от 2 год. и половина я ползва и не е мръднала и е много доволна и нямала никакви проблеми с дупки и бордюри. И май ние карера ще поръчаме като се роди малката - то за всяка количка от такъв клас има и положителни и негативни мнения - но аз наистина не смятам прекалено много да се изхвърлям. Simple Smile
Момичета - мен наистина са ми ужасно чувствителни зърната - вярно, че много се промениха и порастнаха - но все си мислех, че досега ще премине тази чувствителност. Ще мине ли като родя ? Аз не мога да ги докосна - а да не говорим да си представя някой да ги смуче  ...Sad При всеки опит на таткото - бива сериозно смъмрен от моя страна Sad
И да питам вече раждалите естествено - ако има доста шевове - после ползвали ли сте някакво антибиотично спрейче или някакви промивки или да сте се мазали с нещо ?
И... вие правите ли си тестове за алергия за епидурална упойка ? Моят лекар ми каза, че не било нужно да се прави и започна да ми обяснява нещо , че нямало как при тази упойка да се получи алергична реакция първият път... ? Но това малко ме съмнява....

# 117

Аз съм пропуснала - какво е станало? newsm78

# 118
Момичета, мислите ли че тези настроения са предродилни? Или просто сме хормонални бомби. Confused

Хормони са си:) Казват, че каквато си по време на бременност - такава ще си и в критическата. Та си представям как след 20-25 години пак пишем тук само че като банда лелки в критическата hahaha hahaha hahaha hahahaи с изключение на контракциите, всичко друго ще си е същото hahaha hahaha

Биби
- Радвам се да го чуя:) Значи в сряда може и без багаж на срещата...пък и няма да трябва да се диш освен недоспала - и гладна и жадна:) Hug

Топоцина -  аз съм много доволна от него!!! И сега лекувам асфалтовите екземи на каката с него...имам си още от нея дето е в срок, ама после какво ще правя!?!?! newsm78 newsm78

Бюти - а не така Naughty Аз теб само весела искам да те виждам....нетипично ми е да се оплакваш:) Hug Hug Айде хващай автобуса и на среща в София, че ни липсваш Hug

slun4o - стискам всичките 6 палчета, които имам да се оправи бебока бързо и да се гушкате вкъщи вече спокойни Praynig Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug И благодаря, че мислиш и за нашите притеснения Hug Hug

Сауронче - дишай дълбоко:) Успокоявай се с това, че бременността е само 9 месеца, а критическата е с години:) hahaha hahaha

Lino - много съм се смяла с твоя мъж hahaha hahaha hahaha hahaha

gundie - каква сряда за нощниците....нали в Сряда сме в 12:30 в Кривото до СУ...

# 119
  • София
О, Фрийдъмче, много мило, че си мислила за мен, жалко, че не си спала добре, много е изтощително, особено дни наред... Hug Пиши ми твоя тел. на лични, че го нямам Hug
Слънчо, защо се е получило така? Дано оздравявате скоро! И разкажи за второто секцио, защо да е по-безболезнено, аз съм чувала обратното Hug
И моите зърна, аз ви споделих преди време, че изведнъж станаха чувствителни и го отдавах на крема Медела, с който започнах да се мажа, но тогава го спрях, а те са все толкова чувствителни и не само те, ами и ареолите. Като свалям сутиена, сякаш си свалям кожата, а те не са чак толкова залепнали за него, поне не повече от преди. Може би си се подготвят за кърменето, не знам. С предишната ми бременност през цялото време бяха ужасно чувствителни и не търпях нищо, а сега само накрая.

Хаха, тринити, само недоспала ще съм в сряда! Wink

Аз не разбрах за срещата - къде ще ядем  Mr. Green и трябва ли да чета и другата тема за срещите?

Общи условия

Активация на акаунт