Отговори
# 120
Муки, не е късно да наваксаш с това, което мислиш, че си пропуснала през бременността- поглези се, помрънкай побременелски, поохкай си ако трябва. Не отказвай помощта, която ти предлагат и се наслаждавайте с малката на корема ти.
Вече висчки сме изнервени и нетърпеливи. Мен лично цялото тяло вече ме боли от това лежане и еднотипно ежедневие. Имам някакво вътрешно желание да се разхождам и движа, но напоследък стигне ли се до излизане си измислям повод да си остана вкъщи. Станала съм краен социопад, често не отговарям и на телефонни обаждания. Не ми се отговаря на въпроси дали ми е тежко, горещо, колко съм качила, имам ли апетит и появил и ли са ми се стрии. Някакви негативни въпроси, пък се иска от мен да пръхтя от радост.
Гунди, адски благодаря за предложението за магазина с нощниците, но както написах съм толкова крийпи в момента, че не смея и до  кварталния магазина да ида от няколко дни. Тотална барикада - физическа и емоционална. Няма да съм ви полезна на срещата  Hug
Пърпъл Охрид, мен от АГ-то ме пратиха на тестуване. Иначе те разбирам за чувствителността на зърната. Това и мен ме притеснява и не знам дали няма да е сериозно препядствие пред кърменето. А толкова искам да кърмя активно. И да не давам вода, чайчета и пр. Ама ей - с две майки разговарях,едната с новородено на седмица - дава си му вода, пиело много. Другата с малко по-голямо - и то пиело много. Не можело без вода в тези жеги. Да бе защото Международната педиатрична асоциация само в студените страни си изнася изследванията...
Аз се надявам тази седмица да решим дата за секциото, някак си да знам кога. Сега ми е едно напрегнато ако беб реши да тръгне по-рано. Искам да си стои на сигурно до датата, но как да е сигурен човек ако наистина е 10 дни преди термин.
Ако някой си търси евтин стерилизатор - вижте това http://eha.bg/dD9D Може да е някаква бутафория, не знам, но е евтино.

# 121
Elsun, тоновете бяха добри днес, но хвана контракции, които не съм усетила, а иначе от няколко дни съм с контракции. И утре ще ме преглежда и ще реши дали да не ме изтегли за тази седмица... направо се ошашках днес. #Crazy

А тази статия, нямах нито нерви нито сили да чета за матриците на някой... Хич не се връзвай   bouquet

Отивам в началото на темата да си изчета страничките, ама голямо писане днес

Последна редакция: пн, 23 юли 2012, 23:57 от sea horse

# 122
  • Враца
Бюти,   bouquet за темата и заглавието е сууууупеееер

Ето ме след прегледа днес, всичко ни е наред, бебчо тежи 2670 г, води, тонове в норма, плацентата ми била много добре, много свежа.  Wink Това не предполага преждевременно раждане нали така да го разбирам?  newsm78 Даде ми направление за ПКК и урина и след 1 седмица съм пак на преглед, каза, че вече ще се виждаме по-често.  Simple Smile

Марли, и аз съм отслабнала с един кг за последната седмица, ама нали и аз бях болна и нищо не ядях, та затова при мен така. Иначе за сметка на това и аз сега каквото хапна и веднага киселини, но не съм вземала Талцид, ще се замисля сега, като няма да мога да заспя, много ми пари...  ooooh!

Тайра, моите съболезнования... Sad

Белверде, манджи много, ама в тая жега е много кофти да се готви. Ако имате скара и глинено гърне, направете си друсан кебап (ако сте фенове на месото де Wink ) Ние в тая жега предимно нещо набързо на скарата си правим и това е.  Simple Smile

purple_orchid, Белверде, аз имам само оцветяване много на ареолите и около тях, като разпръснати лунички стои, но са тъмни на цвят (кафеви). Не са изпъкнали като бенки  newsm78 и знам, че това моето със сигурност изчезва, защото и сестра ми беше така и я питах. Дано и твоето изчезне  Hug

За отоците в краката, моите нещо не се подуват толкова последните дни, странно хубаво е чак Simple Smile

Лошичка, наистина се огвори, че са го спрели от производство Топоцина, но предлагат негов заместител, забравих му името как беше, а и аз още не съм купувала тези неща. Купи заместителя, ще свърши работа  Hug

дидис, стискам палци за нормално раждане  Praynig

Муки, дръж се, солджър!  Hug

Лека нощ маминки, отивам да хапна нещо сладко и да лягам  Hug

# 123
Честито на всички родили мами,нека дечицата им бъдат здрави и много да ги радват.
HugАз искам да ви попитам от няколко днби ме боли корема над областта на пъпа,високо ме боли,това дали са контракции или те болят долу,че хич не съм наясно,благодаря ви. Hug

# 124
Пърпъл Охрид, правих си промивки с лайка и смрадлика може би 10 дни и не просто промивки, не ми даваха да се мия с нормална вода, а само с тая смес и така няколко дни. После мия се и пак се промивам, но много бързо се оправих , а бях с адски много шевове. Wink
bg_trinity, ами предлагах един вид да сменим мястото за да си вземат и нощници, ако има много кандидатки, а и понеже Белведере трябвало да отиде в Нои и заради това. Но гледам Тефита  отказва, ако останата две- три аз ще ги водя лично. Peace
Елси, аз забравих да се посмея на това, че си казала на майстора,че имаш неотложен ангажимет в сряда. Joy А и гледам имаш вече доста фенки (не само ние с бебето Laughing) щом и раждащи ще дойдат. Joy Много весело беше това- бая ме зарадвахте.
Хайде лека нощ и до утре. Hug

# 125
  • София
Там сме всички, Гунди Wink Hug

# 126
Там сме всички, Гунди Wink Hug
Не те виждам в др. тема Би би или бъркам? Wink HugЩе се радвам да се видим не сме се виждали скоро.

# 127
  • София
Ами загубих я другата тема, къде е?

# 128
# 129
И да питам вече раждалите естествено - ако има доста шевове - после ползвали ли сте някакво антибиотично спрейче или някакви промивки или да сте се мазали с нещо ?
Смрадлика  Peace  Още в болницата всяка сутрин (по желание) ни правиха и като се прибрах пак.Не помня по колко се вареше, но мисля, че след всяко ходене до тоалетна се поливах.Може и да бъркам, доста неща се оказва, че съм позабравила  Crazy
Слънчо дано скоро си прибереш детето  Praynig Hug
milanova123 не мисля, че са контракции, но най-добре говори с лекаря си  Wink

както и да е,повтарям се от предишни постове и все се стига до един извод,че не съм се справила.
С какво не си се справила??? Я не се халосвай  Naughty Да не си очаквала всичко да е като при първата бременност?Аз до сега не съм говорила на бебка специално.Достатъчно не ми спира устата по цял ден с Анито  Wink Живот и здраве да я родя ще си имаме моменти насаме.Дрехи, освен роклята за изписването не съм купувала нови  Peace Даже когато имах проблеми с плацентата повече мислех за Анито, не за бебето, ама какво да направя, нещата са такива, че сме с второ.Това е положението.Май месец, след операцията на каката от херния, я носих на ръце, ама какво да я направя като беше станал от леглото, каза че й е лошо, а тъпата сестра стои и я гледа отстрани.Трябваше да кажа върви, че ако те вдигна може да "падне" бебето?Вдигнах си я и я занесох в стаята. Няма как с второто да си обърнеш внимание, както първия път.И НЕ МОЖЕ да се обвиняваш за това  Naughty Вземи малко пообщувай с майки с 2-3 деца, да видиш, че не си най-лошата и няма нищо нередно в действията и чувствата ти  Hug
Аз пак засичам контракции, но много ми се спи и мисля да полегна.То ако има нещо няма да мога да заспя или ще се събудя по някое време  Mr. Green
Таймер за контракциите Много полезно  Wink
Дано има по-малко неспящи тази нощ  Praynig Hug Heart Eyes

Последна редакция: вт, 24 юли 2012, 01:04 от ани4ka

# 130
  • София
О, Гунди, отивам там да чета и да се записвам, проспала съм...
Аничка, така като те слушам, направо ще си раждаш скоро, само дано е леко! После ще пуснеш ли инфо на някой?Wink
Няма да ви казвам какво станах да ям  Embarassed

# 131
  • Добрич
Е няма такава глупост, всичко ми се затри в момента, в който тръгнах да публикувам. Да им имам скапания нет тукаааааа.  #Cussing out

Аз си взимам дозата лично време по това време на денонощието, защото през останалото сме като залепени с Камен. Още борим високи температури, а нощес е някакъв кошмар - преобличанки, свещички, ревове и на всичко отгоре спи с едно топче в ръката си и като го изтърве нощес настава голяма драма.
И аз да се наредя до депресираните момичета. Не стига, че всичко ме боли, нон стоп съм гладна и после с киселини, ами и детето ми е болно. Уж сме на почивка, а пък 2 дни не съм си показала носа навън, само на тъпия климатик стоим и въпреки това се потя като прасе. Много ми е смотано, цял ден си поплаквам, къде тайничко, къде не, но уж ми поолеква. Моя мъж, милия, днес 100 пъти го пращах по магазини и аптеки, прави ми за ядене и цял ден се мъчи да ми угоди и да ми помогне. Поне е наясно, че освен всичко и хормона ме пере и не ми се сърди.

За Матей или Матео, точно това ме накара да се замисля, понеже с Камен си подхожда повече Матей. В крайна сметка май това ще остане, а Матео пак можем да си му казваме като обръщение или просто галено. Simple Smile
Днес проверих резултатите от изследванията си от миналата седмица и хемоглобина ми се е качил от 97 на 113, което е супер. Не съм се и надявала на толкова. Simple Smile Продължавам Сорбифера още 10 дни в комбинация с плодове. Магнезия си остава до самото секцио.

Месечинке, цял ден се каня да ти пиша за термометъра. Ето този е -http://www.microlife.bg/products/fever/1second/products/?id=77 Време беше да се поспреш с работата, а колегите ще трябва да свикнат с твоята липса. Simple Smile

Ех, днес очаквах поне 2 мами да се разпишат с бебчета. Нищо, и утре е ден. Simple Smile

# 132
  • София
Марли, да се оправяте още утре!  Hug

# 133
Е няма да се спи, явно! То не са киселини, то не е гадене и ми е тежко и мръъъъъъъъъъъъъън...

Марли, всичко ще се нареди, поплачи си, ако ти олеква  Hug аз като зарева и получавам контракции, така че реването ще го оставя за след раждането.

Бютка, мерси за новата темичка, заглавието е супер  Hug, аз само малкооо се включвам към подутите, не е толкова зле положенито при мен.

И във връзка с това, че някой вече нямат търпение да раждат..ми и аз съм така. Днес бях на преглед при доки и се надявах да насрочим секциото е..няма секцио доки каза "Е кво си се разбързала, рано е още няма да раждаш, ела на 1-ви пак на преглед" Ми то хубаво е рано, ама мене вече много ми тежи и взех да се предавам, едвам вървя, всичко ме боли...познатата ви история. Иначе бебчетата са ок, доки ги измери каза, че момченцето е 2700гр, а момиченцето 2000гр., мъничко върви, но аз съм се родила 2100гр, така че няма да искам бебетата слончета, при положение, че са двечки, само да са ни живи и здравички. Тест за упойки и на мен ми правиха днес, не знам защо са ви казали, че не е нужен, според мен си е наложителен даже!!!

Аааа и да кажа, че и аз ходих до Lidl, да видя бебешките неща, миии само боклуци, гадни бодита, за термометъра не съм и мислила, бях навита на хавлииките, но като пипнах материята и се отказах, определено не е моята материя, та си купих Гушанска боза за мен и нищо за бебетата.  Laughing Но бозата да я похваля е много хубава, правят я в Монтанско и е по старата технология, дето едно време си беше бозата, това го гарантирам, тази с жълтата капачка е със захар, а не с подсладител и няма разлика с вкуса от преди 15 години.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 134
И аз няма да казвам какво станах да ям, ама сега ще хапна пак, че и на мен ми зачезна всичко писано...  #Cussing out Виждам, че редовните кукувици сме си на линия иначе!  Laughing

Биби, шемет такъв, ние май заради теб пишем и тук за срещите!  hahaha Hug

Муки, не им се давай на тези емоции, сигурна съм че си много по-силна от тях.  Hug Аничка добре ти го е казала.  Hug

sea horse, стискам палци и вярвам че всичко ще е наред!  Hug Лошото е, че ти е вкарал мухата и сега как да ти кажа да не се шашкаш, като това е най-нормалната реакция!  Peace thumbsup

dbs, как не ти видях предложението по-рано! Мноого благодаря все пак!  Hug Ама добре ми дойде една разхлаждаща терапия за краката, че и за утре съм си оставила. През цялото време си мислех за тия моми, дето мачкат грозде с боси крака -то си било бая работа това!  Mr. Green hahaha hahaha
Тринити  Hug, Гунди пък забравила да се посмее  hahaha Hug

Фрийдъм, добре дошла в отбора, няма да се плашиш, чакаме те в сряда с отговорите!  Hug

Слънчо, стиснати палчета и от мен за скорошно гушкане с бебо.  Hug  Hands Thumbsup

Последна редакция: вт, 24 юли 2012, 02:14 от Elsun

Общи условия

Активация на акаунт