Отговори
# 90
Би Би с каква упойка ще си? Тестовете за упойките кога се правят  newsm78

# 91
  • София
Ами док ми даде една брошура да си направя предоперативни изследвания и да отида с резултатите направо в деня за секциото, аз така поисках, не ми се влиза предния ден. Предполагам спинална или епидурална, каква се прави при секцио? Миналия път бях с пълна с интубиране, надявам се да не се наложи. baby_neutral

# 92
Честито бебе на Дарлена и сбъдване на мечтата и . Аз се чудех какво става с нея след като влезна в болница  newsm78 Бързо възстановяване и да пише после .
  Честито бебче и на Мила .
Имам въпрос към ЛЛЛ : като бях на ЖК сестрата ми препоръча да започна да се мажа с Гармастан и да си обтривам зърното със мокра хавлиена кърпа с цел да оформя зърното . Моите гърди увеличиха доста размера си ,получих пъпчици т.е монгомърови жлези,ореолите ми потъмняха,и върху зърното ми има само корички мънички и падат и се образуват нови - ако мога така да ги нарека . И се чудя дали има нужда да правя тези масажи с обтриване на зърното по 20 мин на гърда  и да се мажа с Гармастан ?
  Аз бях на преглед и на 2 съм отново да изберем дата за секцио. Вече нямам търпение да дойде момента защото още повръщам и само се уморявам .

# 93
Софиа, сложи червен цвят на въпроса, че може и да не го видят  Hug
редактирам се, че си го направила  Mr. Green Hug
ейй, аз ще умра ви казвам - толкова ми е тежко и ме боли кръста, а всеки път като се изправям тази пронизваща двусекундна болка отляво ме побърква  #Cussing out надявам се да е нещо тридневно и скоро пак да се почувствам човек, защото сега се чувствам като ла*но  Cry
Биби, браво  Hug
Блонди, последна вечер самички, а  Hug

# 94
Въпрос към ЛЛЛ
От около два дни усещам лявата си гърда все едно гори /пари/, но температурата там не е повишена. Само отдолу на гърдата и чувството за горене не е на ареола или зърното, а на самата гърда. Това парене не го усещам постоянно, а на моменти за сега не мога да хвана от какво се предизвиква... На какво може да се дължи това чувство и нормално ли е ?
Благодаря  Hug

Здравей, Софи:)

Дали при допир усещаш някаква промяна в плътността на тъканта на гърдата на мястото, където усещаш паренето? Това такова място ли е, че по-стегната част на сутиен или някаква дреха или презрамка на чанта да минава оттам? Дали можеш да асоциираш паренето с определен момент на деня или някаква поза на тялото ти? Как можеш да опишеш това парене - дали е наистина мигновено или продължава някакво време? Как се чувстваш в това топло време - имаш ли възможност да си почиваш достатъчно, да приемаш течности, да се движиш ако имаш желание за това?

Женските гърди се подготвят за първата си среща с първото ни бебе още от съвсем невръстна възраст, като най-бурното развитие е по време на бременността и в периода около раждането. Когато бременността навлезе в последната си фаза, телата ни започват активно да произвеждат коластра. В тази връзка, има жени, които споделят за различни усещания в гърдите с наближаването на раждането, докато други изобщо не споделят за подобни. Възможно е това да е някакво моментно състояние. Ще се радвам да разкажеш повече за това усещане.   Hug

# 95
Здравейте,милички:)
Мен днес ме изписаха..Бебо обаче е в "Токуда", заради някаква инфекция,която му е докарала бронхитпневмония..не можа хубаво да задиша и мн ни уплаши.Сега ходим всеки ден на свиждане, слава на Бога, започна да се подобрява най-накрая и дано скоро го гушкам,че сърцето ми се къса..Искам да кажа на майките с второ секцио, че е мн по-безболезнено и мн по-лесно се възстановява човек Peace
Честито на всички нови бебчета и мами, да са ви живи и здрави:) Hug Hug Hug

# 96
  • Варна
slun4o,
честито бебче Hug Дано бързо да се възстанови и да се гушкате скоро вкъщи Praynig

А на какво се дължи тази инфекция знае ли се?

# 97
Имам въпрос към ЛЛЛ : като бях на ЖК сестрата ми препоръча да започна да се мажа с Гармастан и да си обтривам зърното със мокра хавлиена кърпа с цел да оформя зърното . Моите гърди увеличиха доста размера си ,получих пъпчици т.е монгомърови жлези,ореолите ми потъмняха,и върху зърното ми има само корички мънички и падат и се образуват нови - ако мога така да ги нарека . И се чудя дали има нужда да правя тези масажи с обтриване на зърното по 20 мин на гърда  и да се мажа с Гармастан ?

Здравей, sofiaaa!

Обтриването на зърната с кърпа е остаряла практика за подготовка на зърната за кърмене. Преди години се е смятало, че разраняването на зърната се получава, защото женските зърна са нежни и следва да се "закаляват" и подготвят за кърменето.

Според съвременния подход в кърменето, разраняването на зърната по-скоро е следствие на позиционирането и засукването на бебето. Когато бебето засуква първите пъти след раждането не следва да има интензивна продължителна болка - ако има такава, следва да се коригират позата или засукването на бебето. Болката е начинът, по който природата ни предпазва от грешки, тя е защитен механизъм. Когато зърната болят особено при първите кърмения - това не означава, че сме нежни или не можем да издържим да кърмим - а просто сигнал, че нещо следва да се коригира.

Описваш едно чудесно развитие на гърдите по време на бременността - гърди, които се подготвят да кърмят! Природата се грижи по подобаващ начин за това, те да бъдат готови за кърмене и като цяло няма нужда от допълнителна помощ от наша страна. В случаи, когато майките усещат кожата на зърната си много суха - добра идея е да използват крем за зърна със съдържание на ланолин, като кремът следва да е без отмиване, просто да попива в кожата. Ако ти примерно имаш подобни наблюдения, можеш да използваш подобен крем.

Ако нямаш подобни усещания, гърдите ти следва да са в чудесна форма! Пожелавам ти леко добременяване, леко раждане и вълшебна среща с твоето бебе!

# 98
И аз да се запиша в новата тема с отчет след днешната ЖК. По принцип както си се гласяхме за нормално раждане, днес АГ-то малко ме стресна, като каза, че има съмнения за несъответствие м/у главичката на бебчето и моя таз. Бебчето си е нормално с диаметър на главичката 94мм, но проблема е, че моя таз е по-тесен. Сега в сряда ще отидем и на консултация в Шейново,където ще раждам, защото ако се наложи на е секцио, трябва да е 10-тина дена преди термина.Хич не ми се щеше да е секцио, нооо....това не зависи от мен. Cry Все пак АГ-то каза, че има съмнения, а не че е на 100% сигурна. Много се надявам да останат само съмненията. Стискайте палци всичко да е наред. Но в крайна сметка каквото дойде. Стана ми малко гадно днес като си тръгвахме от кабинета и даже пуснах няколко сълзици, но след това се успокоих и сега просто се моля всичко да е наред, без значение по какъв начин ще се роди.

Стискам палци на всички мами, нормално или секцио. Дано всичко да е наред. fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 99
Дано тези емоционални сривове са временно явление защото ако изкарам и някоя следродилна депресия трябва да се обеся някъде  Tired
Горещо ми е,потя се,малкия червей се опитва да ми пробие корема и така болиииии,мързи ме,не съм в състояние нищо да свърша а къщата плаче за подредба,каквото сготвя или не ми се получава или забравям да го прибера и се разваля,никъде не ми се излиза защото ми е горещо и тежко,Кика мрънка постоянно за нещо и вечно на устата й е "Искаммммм!" Нищо бе,нищо не ми е наред  #Cussing out И всички около мен само предлагат някаква неадекватна помощ: да съм се обадила като тръгна да раждам.Как пък да не тръгна да звъня по хората да ми гледат детето и да ме карат нанякъде.
Изобщо съм на ръба на нервна криза Cry Никой не ща да чакам, да се ражда вече че ако поседя още малко с корем и трябва да ме прибират за лечение.
След като родих Кики корема ми липсваше и ми беше неестествено,даже ревах за него.Сега ако може 9те месеца да ми се заличат от паметта ще е най добре.

# 100
Слънчо, ще го изпишат бебока  Hug Не е приятно особено ако инфекцията е вътреболнична.

Би-би, може и да си нервак, ама хич не даваш вид на такава  Simple Smile  Аз също не бих искала да влизам предварително, но май няма да ме огрее. А това за таткото и баткото е супер. Пепи е по-голям и вероятно по-разбран. Мен ме притеснява ако Емка е там да не каже, че иска да види мен а не бебето.

Понякога си мисля за Муки, а и за всички за които се предполага естествено раждане и вече имат детенце. Та ако нещата тръгнат през нощта, кого ще викате и как ще реагират дечицата...

Блонди, една достойна лъвица се очертава вашата бебка  Hug Ще станете 2:2 и като пол и като зодии  Mr. Green

Диди - естествено, естествено, ама аде не на всяка цена Hug Ще ти поразмине, това е само първично разочарование.

Муки Hug Hug Hug  Много ти се е събрало.

# 101
dbs,аз съм се разбрала със свекито.Те живеят на село,но то е на 10 км. от нас и ще дойде бързо.Целта е да остане с детето,а аз ще се метна на едно такси.
Даже си мисля че е по добре да имам някакво време в което да си събера акъла.Ако бях сама,без детето щях да си извикам таксито без даже багажа да взема от паника.А така докато чакам ще имам време да се успокоя,да си взема душ,да прегледам багажа за последно,макар че го правя всеки ден Embarassed
Кики даже няма и да я будя.Притеснява ме като се събуди и види че мама я няма,дали баба й ще се справи да й обясни адекватно къде съм.Не че детето няма да разбере,ама бабата ни е една в обяснениятааа.... ooooh!
Преди малко даже ми хрумна да си искам планово секцио само и само да се отърва и тия нерви да се свършват.Щом съм избодаляла до такава степен че да си искам секцио- АЗ!,значи много ми е писнало.
Спретнах едни тортелини от полуготовите /Кики им вика охлюви и много ги обича/ и като я гледам как си ги мляска и се хили докато ги яде чак ме хваща яд задето така позволявам да се срина  Tired Cry Най много да се нарева след малко,барем отприщя негативизма и ако и тая нощ не спя почвам да шетам.Поне да съм полезна.

# 102
Муки, добре си го намислила, а явно и добре познаваш себе си щом си даваш сметка, че не бива да се изпускаш пред детето и че имаш нужда от един хубав рев насаме.  Hug Ще се справиш!!!
А бабата и детето, понякога си мисля, че децата са по-наясно с нещата отколкото предполагаме, пък и сега е различно има мобилни телефони все ще се наредят нещата  Hug

# 103
Страхотно заглавие  Hug
Аз много се чудих какво ще правим с каката, но предвид отпуските не ми се иска да ангажирам някой специално, бабите са далеч - както дойде #Crazy

# 104
Мъжо си е вкъщи нощем, не мисля да събуждам Анито, сънена ще изпадне в истерия, а будна незнам как ще реагира.На  фалшивата тревога като тръгнах много рева, но за 30 мин, после си говорихме по тел и ме пита как е бебето.Тези дни уж е малко по-разбрана, ще видим реално как ще реагира  Rolling Eyes
Муки гушкам те много  Hug Heart Eyes Дръпни му един рев и вземи направи нещо яко и необичайно с Кики, отидете някъде и направи нещо щуро, нещо нетипично за теб,което можеш да направиш с детето.Аз бих си взела пистолети за балони за двете и щяхме да се стреляме, или направо водни и да се стреляме на балкона.Незнам, струва ми се, че имаш голяма нужда от някакво разтоварване, а ако съдя по себе си, разтоварване заедно с детето, да го гледаш как се смее от сърце е най-добрия вариант.Аз мисля утре да отидем(ако е хубаво времето) на един шадраван, който е хоризонтален.Водата излиза от земята и можеш да се разхождаш между струите. Само да е хубаво времето, вземам й резервни дрехи и отиваме да щуреем  Mr. Green Минаслата година се разписахме  Blush

Общи условия

Активация на акаунт