Отговори
# 255
Муки  Hug и моя сак е горе-долу толкова голям. Аз сложих - тоалетна хартия, сапун, хавлия за къпане и една за лице, мокри кърпи, джапанки, самообръсначка, гащи, превръзки, лигнин, четка и паста за зъби, ластичка, нощници - 2 бр, сутиен за кърмачки, подплънки за кърма, чорапи, халат, едни мостри на бебешки лосион и крем за дупе, 2 лигавника съм сложила и едни ръкавички за бебо и това е.. нямам място за помпата, шампоан и мислех да си сложа и 1.5 мин. вода и едни солети - та тези неща ще ми ги донесе мъжо на първото посещение.. чаршафи, бебешки дрехи, пеленки, шише - няма да нося..  newsm78 май няма и нужда от тях.. или?  newsm78 памперсите не се побраха в чантата, та и аз отделно ще си ги нося  Crazy

# 256
И на мен сака не ми стига, ама като ми трябва нещо майка ми или мъжа ми ще ми го донесат.

# 257
да, да, така е.. аз просто съм такава, че искам всичко да си е при мен, по-спокойна ще съм  Mr. Green ама ще ни носят, къде ще ходят  Twisted Evil а някой в крайна сметка  написа ли как се казва заместителя на топоцин? или няма значение, каквото ми дадат в аптеката  newsm78

# 258
Добър ден, бъдещи и настоящи мамчета

Аз нямам много добър спомен какво ми трябваше за болницата, макар че ще ходя в същата, в която раждах и преди. По памет съм си наредила един сак: малка и голяма кърпа, чаршаф и калъфка(дано да съм в кондиция да си ги сменя като ме преместят в стаята), тоалетни принадлежности, дрехи за децата за престоя в болницата, памперси, превръзки, зарядно за телефона, MP3-ката за всеки случай, помпата за кърма и 1 шише(преди секциото пак ще ги стерилизирам, но засега са прибрани), нощниците за болницата. Накрая ще си сложа и бельото, защото някой неща ги нося на този етап.
Чудя се какви пелени да слагам в комплектите за изписване, то ще е адска жега най-вероятно и ще трябват някакви много тънки, каквито май нямам вкъщи. А Денислава е изписвана през октомври и беше с космонавт 0-3 месеца.

За малко да забравя. Честити бебчета на вече родилите, бързо възстановяване и много хубави мигове покрай малките сладури.

# 259
  • Пловдив
ЧЕСТИТО НО МАМИТЕ , ГУШНАЛИ СВОИТЕ БЕБЧЕТА!!! ДА РАСТАТ БЪРЗО И ВИ НОСЯТ МНОГО РАДОСТ!!
Момичета , имам питане към майките родили СЕКЦИО ?
В МД има няколко варианта на престой след раждане . Аз не мога да преценя кой е най- добрия.
Единия вариант е на 7 ет. - Там съм в стая с 5-6 момичета , има 1 обща Баня с тоалетна за етажа  Sadи на 3 часа ходиш да си взимаш бебето за да го кърмиш.
Другия вариант е на 12 ет. - Там сме по 2 мами в стая , със собствена баня и тоалетна  и на 3-тия ден ти оставят бебето при теб за постоянно - 24 чяся.
Вече родилите секцио ме съветват да не се бутам за ВИП-а на 12 ет. защото ще ми е трудно с коремна операция , ревящо бебе и ставане нон стоп, а да си почина и наспивам нощите на 7 ет. Аз хем искам да съм си с бебо , хем не знам дали ще се справя?? Моля раждалите секцио- споделете Ваш опит ?

# 260
Другия вариант е на 12 ет. - Там сме по 2 мами в стая , със собствена баня и тоалетна  и на 3-тия ден ти оставят бебето при теб за постоянно - 24 чяся.
При нас съществува само този вариант.

Вие какви чаршафи и калъфки ще носите?
Моите чаршафи са еднократни, взела съм 7 бр.

# 261
аз няма да нося.. за кво са ми  newsm78

# 262
На матрака ли ще лежиш  Joy

# 263
Дрешки ще ти се иска да си взела  Wink Във ВМИ ги обличат бебетата,но с доста окъсани дрешки.
Чаршаф за там не искат,не слагай изобщо.
Аз пък тоалетна хартия не смятам да нося,но ако се окаже че е трябвало ще се справям с мокрите кърпи за бебе докато ми донесат.
Някой беше споменал за мокра тоалетна хартия .Аз такова нещо сефте чувам, къде я има?
Мерси че ме подсети за самобръсначката Hug Отивам да сложа една веднага!Лигнина не мисля че ще ти трябва,там ти слагат.Всяка сутрин ти правят промивка и ти сменят лигнина,а и да си поискаш ще ти дадат.
Четката и пастата на тръгване ще си ги взема,сутиен за кърмене няма да нося,ще си карам с един спортен,който върши работа,чорапи също няма да слагам /само за бебе/.Измиващо за бебето сложих едно сапунче за всеки случай,но не мисля че ще го ползвам на всяко миене.В страничния джоб напъхах абсорбиращите подплънки.За себе си за къпане сложих един сапун- за три дни престой се съмнявам да ми се прииска да си мия главата точно.
Помня първия път как не можех да си седна на д-то,камо ли да се измия подобаващо.
Неомицин ,Бюти.

# 264
  • Варна
На матрака ли ще лежиш  Joy
Е те не дават ли чаршафи в тези болници?
Муки,
и аз се зачудих за тази мокра хартия, но реших, че са мокри кърпички.

# 265
На матрака ли ще лежиш  Joy
ее, верно, че ще раждам в държавна болница, ама чак пък толкова  hahaha ами лигнина го взех по препоръка на докторката, каза ми да си купя.. а за дрешки си мислех да сложа 3-4 бодита за всеки случай, ама ще видим кво ще остане като място  Mr. Green
мерси, Муки  Hug

# 266
  • Варна
В списъка, който искат за Окръжна болница във Варна са писали и лигнин - 1 кг. Даже не знаех, че го продават на килограм Shocked

# 267
Мокрите кърпички са нещо като от плат, не се хвърлят в тоалетната, защото могат да я запушат. И не се късат лесно.
Другите морки кърпчики, дето им казвате мокра тоалетна хартия, са си хартиени, късат се и могат да се хвърлят в тоалетната.
В БГ не знам в кои магазини ги има, в ДМ със сигурност, предполагам и в другите големи вериги. Намират се не при бебешките мокри кърпички, а при санитарните материали  Peace

Ето един вид мокра ТХ:

# 268
Принцес Лея, честит ви нов дом. Да си живеете, ви пожелавам щастливо и най-вече спокойно  Praynig

Месечинке и моят мъж преди беше лепнал вирус и настояваше да ходя у нашите, но аз отказах. Вечер спяхме в различни стаи, през деня той си ходеше на работа и не бяхме заедно, отварях по-често прозорците и пих профилактично един оксилукокцинум....... и не прихванах. Но все пак има значение от вируса и за твое успокоение си иди у вашите .

Честито на бебе на Мери Джейн   bouquet Честито и на Д.Захариева. Нека бъдат здрави и да растат щастливи, а на мамите бързо възстановяване  Hug

Гунди, честит ти рожденик. Да ти е жив и здрав  Hug
казабланка, аз мисля да съм на втория вариант- 12 ет.

Пърпъл, честита ти рожденничка  Hug
Пейпър, честит рожден ден   bouquet  bouquet  bouquet Бъди много щастлива и обичана  Hug

# 269
Във ВМИ-то си имат техни си чаршафи.Болнични,ама за какво ти е да цапаш твои си.
На мен в Окръжна ми искат,но не се бях сетила пък за калъфка и сега ще слагам.Чаршафа ми е един стар от студентските ми години и хич не го искам после.Пазя го и аз незнам за какво ... реликва hahaha
Зарядното също ще е в последния момент,фотото също- то е колкото половината чанта Whistling
И като говорим за носене - тогава на една девойка която я оставиха в патология й донесоха направо матрак.Някакъв специален,вибриращ,незнам си къв си.На моята съкилийничка пък възглавница.
Аз не знаех къде се намирам тия три дни,да не говорим колко бързо минават.
Ако по някаква случайност Явор е кротък и спи ще взема да мушна и едно книжле.И без това почнах и така и не довърших "Хиляда сияйни слънца.

Общи условия

Активация на акаунт