Бельото отвън

• 42 994
  • 869
  •   1
Отговори
# 375
Е па, нали все с Европата си ги мерим.  Ама като опре , казваме - айде, айде, всичката Мара втасала, прането /паркирането, кучетата.../ са ни кусура.

# 376
Aз си простирам в двора, никой не ми вижда дрехите. В България простирах вътрре и не съм имала мухъл.

# 377
Ама моля ви се, който иска мухъл и смрад на застояло, да си простира вътре и да ползва сушилня.
Няма такова нещо за сушилнята. Повече от година и половина я ползвам, а я взех в началото на есента. Естествено проветрявам, докато върви цикъла на сушене, но категорично нямам миризми, мухъл и т.н.
На терасата простирам само лятото и то определени неща /чаршафи, хавлии/, защото наистина миришат много добре от слънцето.

# 378
Ще кажеш, че целият цивилизован свят мирише на мухъл.

# 379
Ама моля ви се, който иска мухъл и смрад на застояло, да си простира вътре и да ползва сушилня.
А който иска пепелаците от улицата и от комина на близкия ТЕЦ по дрехите си, да простира навън.  Mr. Green ( шегувам се).
Ползвам сушилня повече от шест години. Няма такова нещо като мухъл и смрад на застояло. Явно или не си ползвала сушилня, или си ползвала нещо допотопно.

# 380
Да не би да се има предвид тази

"сушилня"?

Понеже от тази

http://fagor-bg.blogspot.com/2009/05/electrolux-edc-77150-w.html

мухъл практически няма как да се образува.  Laughing

По- скоро при влажно време прането ще мухляса навън, отколкото в сушилнята.

За това бельо отвън ли иде реч вече?

http://portal.standartnews.com/news/details/id/50241/

То че закъснях с темата, закъснях...

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 13:34 от Judy

# 381
  • София/Горна Оряховица
Имам тъкмо 3 сгъваеми сушилника, два са за радиатор. Цяла зима по тях суша, че понякога и чаршафите съм сушила вътре (на -20 изнесения мокър чаршаф просто си замръзва  Laughing ) . Мухъл грам не съм видяла. Единственото място с мухъл, от 2 апартамента, които обитавам регулярно, са ъглите на терасата с външна изолация.

# 382

Но пък съгласете се, че гледката от това селце е далеч по-приятна от тези по доста софийски улици.

Скрит текст:
Аз не виждам тераси тук изобщо, така че и да няма забрана да се простира по терасите, няма как да стане.

# 383
А очертани мъжки атрибути?  Mr. Green

smile3521

Аха на велосипедисти в опънати клинчета

Много секси!

Поздрави, в такъв случай, на любителите:

# 384
Ти ще кажеш, я една конструкцийка навън, или въжета от прозорец до прозорец през улицата.

# 385
Ти ще кажеш, я една конструкцийка навън, или въжета от прозорец до прозорец през улицата.
Tова изобщо не е удобно и освен ако не е единствена опция не знам кой би си го причинил без всякаква връзка с фасади и пр.

# 386
  • София
Мммм... като се заговорихме за мухъл не е ли време да обсъдим кой как си отваря прозорците. Много ми е чудно ако те са 24-часа отворени в топлото време, а през зимата функцията им за проветряване бъде употребявана по - често как по - точно ще замирише кофти?

иначе за мухъла - кофти е да живееш в кофти строителство и надали някой от живущите в такива апартаменти има вина в такъм случай, щото все пак нали всеки си купува апартамент с идеята за качество на строежа, което отсъства на повечето места.

# 387
  • Варна
Мммм... като се заговорихме за мухъл не е ли време да обсъдим кой как си отваря прозорците. Много ми е чудно ако те са 24-часа отворени в топлото време, а през зимата функцията им за проветряване бъде употребявана по - често как по - точно ще замирише кофти?

Не, не мирише кофти, мирише на прах за пране, от което детето и аз кашляме, очите ми смъдят, кихам и т,н. Ама е мой проблем, щом забранят простирането, ще си купя сушилня, то е ясно.
От друга страна си имам вътрешна, слънчева тераса, 2м на 2м, неостъклена, от какъв зор да не я ползвам по предназначение? Не гледа даже улица, камо ли към претенциозен булевард. Най-много някоя съседка да ми фиксира бримката на чорапа, щом си няма друга работа.
Дрехи, съхнали в стая, в която пребивават и хора, не ми внушават чистота. Но и това си е мой проблем.
Разбира се, в центъра на Варна, сред забележителностите, туристите и живота на ситито, гащите (но и чаршафите, моля ви, нали знаете какви неща се случват сред тях по нощята!) нямат място, ще нарушават стилистиката, но на терасата в моето скромно кварталче, закътани от хорските очи?
Чудех се аз защо си остъкляват/усвояват терасата хората, а то било, за да не им се виждат гащите.

# 388
  • София
е, добре е, че поне тези съхнали навън под комина на ТЕЦа и прахоляка от улицата ти внушават чистота...

# 389
Мисля, че закона за ЦГЧ за простирането важи.
Не съм имала проблем, нито съм към фасадата, на високо съм и няма блок пред мен. Е, с изключение, ако някой не си е направил труда да застане на открито и да гледа по терасите.
Сушенето вътре на сушилки и аз не го възприемам.
През зимата мухъл и влага, която понижава и температурите, през лятото в тесните жилища само сушилна липса. Сушилната изисква място + това не е евтина.
Така, че комбинирам. Що се отнася до простори извън сградата и през улицата и аз не ги приемам. Друг е въпросът, че има жилища без тераса.
Хората готвят по балконите, та дрехи пречат на някой. Нали със същите дрехи тези хора ходят навън.

Общи условия

Активация на акаунт