Осолявате ли вашето бебче

• 15 881
  • 306
  •   1
Отговори
# 120

Относно подсичането такова никога сме нямали, не знам дали заради кожата или грижите които аз полагам.
Детето ти е само на 3 месеца, нали? На тази възраст е само на мляко, предполагам, било то кърма или АМ. Нормално е да не знаеш още какво е подсичане. Като започнеш захранване може и да видиш подсечено дупе. Laughing  Дъщеря ми беше 9-10месечна, когато се подсече за първи път, от домати беше, помня. Peace

# 121
  • София
А предпазва ли осоляването на бебенце от потене в зряла възраст, всички ползващи обществен транспорт могат да преценят, особено ако са минали повечко дни след неделната баня. Дори не е необходимо да е жежко като сега.
Е, как да не пазят? Като се качиш в градския транспорт осолен до осоления стоят - даже солените петна по дрехите се видят! И едни ухания на лавандула и рози....манииии, ама малко са ги солили - това ще да е причината!

Колкото до свинската мас - никой не можа да ме убеди детето ми да смърди на пръжки с тая мас. Както ми донесоха буркана, така го и подарих на една приятелка, която беше фенка на маста с не знам си още какви работи преварена....

# 122
А предпазва ли осоляването на бебенце от потене в зряла възраст, всички ползващи обществен транспорт могат да преценят, особено ако са минали повечко дни след неделната баня. Дори не е необходимо да е жежко като сега.
Е, как да не пазят? Като се качиш в градския транспорт осолен до осоления стоят - даже солените петна по дрехите се видят! И едни ухания на лавандула и рози....манииии, ама малко са ги солили - това ще да е причината!

Колкото до свинската мас - никой не можа да ме убеди детето ми да смърди на пръжки с тая мас. Както ми донесоха буркана, така го и подарих на една приятелка, която беше фенка на маста с не знам си още какви работи преварена....
Бе Морги, та маста си е естествена, върви си давай ти парите за квото се сетиш тогава, не е ли юли месец да се омазниш хубаво с масчица, не ми говори. Wink   bouquet

# 123

И да, там препоръчват шепа морска сол във ваничката на бебета в ремисия.
И това е през 2012 година, в Германия.
Да направя едно уточнение - шепа морска сол в бебешка ваничка прави точно толкова солена водата, колкото морската.
Ха, наистина има смисъл периодично да се пускат подобни теми. Ето, че има развитие. В някоя предишна тема ми се набиваше канчето, че правя огромна разлика между къпане във вода с лъжица сол и директно осоляване. Не че съм била "за" соленето на водата, но все пак излиза, че това не било чак такова варварство. Peace

# 124
Честно казано, не намирам, че е добре от темите да се остава с впечатление, че еди-колко си сол във водата не е варварство. Щото една ще разбере щипка, а друга ще разбере мъжка шепа. Мога да приема сравнението с физиологичен разтвор само ако децата се къпят във физиологичен разтвор или ако някой тръгне специално да дозира съотношението точно като в такъв разтвор. В такова съотношение изобщо не можем да си говорим за шепи.

А след къпане в морска вода възрастните обикновено се къпят със сладка, както някой вече отбеляза. Пробвалите да стоят с морската вода по себе си ден-два или повече нека споделят какво е усещането.

# 125
..и в крайна сметка няма смислен и логичен мотив на основното: "защо да го правим"?! newsm78

Не съм учила 5 години медицина+още поне 3, за да взема специалност "Дерматология и дермато-венерология", та не мога да дам логично обяснение.
Логичното е, че при хрема се препоръчва редовно промиване на лигавицата на носа (която всички знаем колко чувствителна е) с подсолен разтвор, но после не изискваме промивка със сладка вода.

Силно впечатление прави наличието на куп "лекари-всичколози" в този форум. Споделих опит на едни от най-добритте дерматолози в света, които спасяват бебета с жестоки форми на АД и част от последващата им терапия. Защо го препоръчват - не знам. Факт е, че го правят и без да са банда малоумници, които не разбират нищо.

# 126
Логичното е, че при хрема се препоръчва редовно промиване на лигавицата на носа (която всички знаем колко чувствителна е) с подсолен разтвор, но после не изискваме промивка със сладка вода.

С физиологичен. Физиологичен. Защото и на мен като дете редовно ми промиваха лигавицата при хрема по описания начин, да обяснявам ли как гореше? В момента, в който някой се сети да минем на физиологичен разтвор, изобщо не можеше да става въпрос за болка.

Силно впечатление прави наличието на куп "лекари-всичколози" в този форум. Споделих опит на едни от най-добритте дерматолози в света, които спасяват бебета с жестоки форми на АД и част от последващата им терапия.

Не е нужно да си лекар или дори всичколог, за да проявиш малко здрав разум. За временната терапия на болните бебета - въпросните дерматолози да обяснят. Тук нали говорим за ежедневното редовно обгрижване на здраво бебе?

# 127
Да, физиологичен. Нали вече изяснихме какво съдържа този разтвор или поне аз го направих?

Говори се за осоляване на бебета. Дори и хората, които осоляват бебетата си, не го правят всеки ден.
Попитай дерматолозите, попитай и познат лекар, чети, щом те интересува.
Въпросът е, че малко сол във водата не е повод за припадък.

И да, гледала съм здраво бебе, сол във водата не съм слагала, не ми е и хрумвало.

# 128

Говори се за осоляване на бебета. Дори и хората, които осоляват бебетата си, не го правят всеки ден.

А, това точно хич не е сигурно Stop Като гледам как ревностно се защитава "процедурата" и какви вариации има, нали не смяташ, че само еднократно осоляване ще ги задоволи....та на някои постове ми иде да припадам, че то далеч не е за смях Tired

И да, именно физ. р-р и капането му, в носа няма база за сравнение със сол във/по тялото на бебе...на всички е известно (надявам се), че именно кожата е най-големия човешки орган Wink..и че през нея преминава всичко....

# 129
Да, физиологичен. Нали вече изяснихме какво съдържа този разтвор или поне аз го направих?

Концентрацията на сол е съществената разлика. Няма база за сравнение с "шепи - в детско коритце".

Въпросът е, че малко сол във водата не е повод за припадък.

И да, гледала съм здраво бебе, сол във водата не съм слагала, не ми е и хрумвало.[/i]

Sourcherry, разбирам, че ти не си слагала. Проблемът е, че когато се говори ей така, много хора биха подминали детайлите и биха запомнили "сол във водата - не е голям проблем". Проблем е, ако не се замислиш за количество или честота. Щото и моята майка беше посъветвана да лекува хремата ми с "подсолен разтвор", ама без уточнение колко подсолен. Нямам спомен колко е слагала, при всички случаи е било малко, разумно количество, според нея, но не и според лигавицата на носа ми. Затова е добре да се знае и да се мисли за процентите.

# 130
  • Кърджали
Мда....Понякога може да е еднократно, но понякога и многократно.Така например,когато се роди братовчедчето на дъщеря ми, бабата веднега беше посъветвала новоизлюпената майка, че сега трябва да къпе бебето в солена вода до 40тия ден.

# 131
Абе колкото ще кратно да е. Въпросът е, че е напълно, тортално, безумно безсмислено... А има-няма през няколко месеца и все теми се пускат за тая глупост, че и спорове се пораждат Shocked

Странно ми е на колко безсмислени работи се държи в БГ - нищо, че логично обяснение няма грам.. все ще се намери някой (и то не един) да ги изкара от подземията...

Ако бяхме толкова упорити, изпълнителни и целенасоичени и за смислените работи.. направо цена нямаше да имаме като нация Wink Joy

# 132
  • София
От, което Сова всъщност разбирам, че в Германия не е някаква практика, а по-точно изключение някакво въпросната клиника със соленото  лечение? т.е. не препоръчват принципно педиатрите да се къпе в солена вода бебето?

А може би все пак и във въпросната след това препоръчват и плакнене със сладка? такава солена вода като остане по кожата почва да  суши все пак, което не е най-хубавото и за АД...не случайно и след морето се плакне човек после....

# 133
Аз предлагам да не се разрешава в никакъв случай прерязването на пъпната връв.  Naughty
Плацентата да си стои осолена в една тавичка до бебето, докато изсъхне пъпната връв и падне сама, а в друга, тефлонова тавичка, да си стои осолено самото бебе. Или ако не осолено, поне в солена марината. Така смятам всички баби и привърженици на метода ще са безкрайно доволни. Crazy Бяхме свидетели неотдавна на подобно безумство. Crazy
Айде да започнем да правим разлика между физиологичен разтвор и вода в корито с шепа сол.
Физиологичния разтвор е 0,9% разтвор на натриев хлорид с дестилирана вода.
Водата в коритото е с доволно количество варовик и Бог знае още какво. Надявам се, умните и разумните ме разбраха, останалите - жалко за децата им... Peace

# 134
не мога да повярвам,че все още има привърженички на този метод newsm78

Общи условия

Активация на акаунт